lisans mezunu memur 8.kademeden başlar genellikle. onca yıl çalışıp 8.kademede olması zor bi ihtimal. 60 binden fazladır maaşı. e devlet üzerinden e-bordro yazıp kuruşuna kadar bordrosunu yani döküman olarak maaşınızı görebilirsiniz tüm kesintiler ile. 500 bin borç varsa başka bir iş vardır diye düşünüyorum. bilemedim yahu.
8. kademe dediği şey sanırım jandarmanın kendi iç derecelendirmesini ilgilendiren bişey
yoksa normal memuriyet derecesi olarak 1in 4ü filan gibi bişey demiş
ayrıca askeri personelin bordrosu görünmüyormuş gerçekten e-devlette, OYAK sebepli kesintileri farklı oluyormuş
yani kadının dediği şeyler koşulları içinde doğru
adam da benim anladığım ilk eşi ve çocuklarına ne gerekiyorsa onu gönderiyor zaten maaş da 70 alsın hadi 80 alsın.
bu adam bir başına yaşıyor. kendine bir ev döndürüyor ve bekar erkek olarak çıkıp pazardan ne ucuzsa onu alıp yapıp buzluğa atarak, market market indirimde tuvalet kağıdı arayarak stok yaparak filan yaşamıyordur herhalde? çünkü erkekler pek öyle varlıklar değiller. askeri personel olanlar hiç değiller. bu bir de ev yemeğine düzene alışmış bir adam, üstelik asker, aktif, sadece boğazına bile harcıyordur yani.
lojmanda bile kalıyor olsa (bekara lojman çıkıyosa?) çocuklarına kurstu telefondu vırttı zırttı gönderiyorsa, kendine de düzenli ev hayatı olmayıp dışarda vs yiyorsa. e bir de evlenmiş bir altın almış, git-gel yapıyor. biraz da hesabın ucunu kaçırırsa borçlanabilir. atıyorum arabası vardır (asker olup arabası olmayanı bilmiyorum) kaskosu yokken bir kaza yapar. evde basit tamirat olur ihmal eder, arıza büyür. atıyorum yani bunları 500 bin bu koşullarda olmayacak borç değil -kumar vs olmadan bile olabilir ki asker kesim denelde iddia filan da oynar.
dahası evlenmişler ama aile birliği yok. bu çift şu ana kadar ne birlikte yaşamış ne doğru düzgün cinsel bir hikayeleri var. birbirlerini aile gibi benimsemiş değiller.
normal şartlarda bir evlilik olsa nasıl maaşını bilmezsin denir de işte, bu şartlarda bilmemiş.
konu sahibinin bir riski daha var. kiası 800 TL miş.
bence kocanın maaşını bilmemekten daha mucizevi bir olay 800 TL kirayla oturmak
ev sahibi çıkın derse ya da güncelleyelim derse ne yapacaklarmış merak ettim
bir de batıya tayin çıkmış....
şimdi
yani admaın eviyle ev sahibinin evi birleşecek mi? bu kadın 2 çocuğu alıp o şehre mi gidecek?
konuda bunlar neden sorulmamış ben asıl onu merak ettim. zira bu evliliğe şans vereceklerse, kadın taşınacaksa umarım anlalıp geçirebilirler yoksa bir daha 800 liraya kira da bulamaz...