- 30 Mayıs 2007
- 3.522
- 6.512
- 683
- Konu Sahibi seyrekyagmur
-
boşver harcamayı felan benım sana yenı evli biri olarak tavsiyem mesela şu 280 tllık kredin bitince heray onu ödüyomuşsun gibi çeyrek yap koy kenara. sonra benım gıbı evlenmeye kalkarken çok sıkışırsın. keşke bende bekarken ona buna harcayacağıma heray bir çeyrek yapsaydım .şimd, çok pişmanım send epişman olmak istemıyorsan birikim yap
valla canım borç bitmez ama yinede iyi geziyorsun ben bekarken gezemezdim bile tek sinemaya giderdik eşimle (sevgiliyken) öyle herşeye uzanamazdık. ben maaşımın tamamını babama verirdim o harçlık verirdi onu harcardım giysi kıyafet desen bayramdan bayrama alabilirdim. şimdi şükür isteğim olduğu anda alıyoruz ama eşimin maaşı tamamen krediye. benim maaşım ile ise 1 kredi, evin giderleri, arabanın giderleri v.s. herşey. para bitiyor derken eve yiyecekleri bile bütçeye göre alıyoruz. dıaşrıda gezmek yemek yemek mi? onu unuttuk gitti zaten. o yüzden elindeki parana göre harcama yapmaya çalış illaki arkadaşlarına bişey ısmarlayacaksın diye bişey yok. cebindeki parana göre yaşamını düzenlemek zorundasın başka çaren yok. yoksa borcun katlanır dahada içinden çıkamazsın.
ne işte çalışıyorsun bilmiyorum ama daha yüksek maaşlı bir iş arasan. örn:1200-1500 veren bir yer yok mu çevrende
geçen sene 2 aylığına çıkış yaptım sırf bu sebepten ii maaşlı bi yere gittim 1 hafta zor dayandım şimdi cesaret edemiyorum canım sabit ödemem 700 ü bulduğu için.ama azalsın gene arayacağım iş.gerçi planım seneye evlendikten 5 ay sonra çıkıp tazminat almak.
Erkek arkadaşımında şu aralar işi iyi değil kapatıyor dükkanını maalesef. Ailem desen aynı kredileri ben ödüyorum buyüzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?