Maaş mı o da ne ?

seyrekyagmur

Başlangıç: 74 Hedef: 67
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2007
3.522
6.512
683
Selam Kızlaaarr

Başlıktanda belli olduğu gibi sorunum maddi. Aylık maaşım 3 gün içinde yerlerini buluyor. Ne bir giysi ne birşey alabiliyorum. Size sıralayayım bakın çözüm üretebilirseniz benle paylaşın Ben muhasebeci olmama rağmen kendi söküğümü dikemiyorum da

Aylık Maaş : 1.000 TL + 66,50 AGİ

*Kredi : 280.00 (Babam dükkan açmıştı tadilatı için çektim 1 buçuk yıldır ödedim Ocak ta son)
*Kredi : 180.00 (Annem konut kredisi çekerken üzerindeki diğer kredisini kapatmamız gerekti ben çekip kapattım 2014 te biticek)
*Kredi : 125.00 (Kredi kartım bi ara 1 400 ü buldu kapatmak için çektim ama yine lazım oldu bi kısmından aileme verdim bitiş2013 aralık)
*Kart : 200.00 ( Şuan 900.00 borç aylık bu kadar yatırıyorum )
*Taksit: 50.00 ( Lazer taksit son 2 kaldı )
*Yol : 70.00

Kalan : 95 TL ve 5 aydır Öğrenim kredim olan 170.00 TL yurtlar kurumu borcum var düşünün bunu ödeyemiyorum artık ( Haziran da biticek )

Kredi kartımı nasıl doldurduğumu sorarsanız telefon, annemin aylık 30 luk kontörü,kardeşimin telefon taksiti,geçen yaz ki tatil,kamera gibi harcamalarla bu hale geldi ve benim en büyük sorunum 300 karta yatırıyorsam en az 100 ü yiyorum geri. ve giysi aldığım bile hiç yok ama boğaza dışarda hafta sonu arkadaşlarımla takılırken illa ki bişey yiyorum ya da erkek arkadaşıma hep harcatmıyorum ara da ben ödüyorum. Sevgilimle yada arkadaşlarımla hafta sonu dışarda olmam 30 TL ile kapanıyor ve her hafta sonuolduğunu düşünürsek ama çalışıyorum sosyal hayatta illa ki olucak
3,5 yıldır çalışıyorum hep borç ödedim gerek ailemin gerek mutfak çeyizimi aldım onları ödedim kurslara gittim sertifika için.Ehliyet aldım.yani maaş ı hiç görmedim hiç şımartamadım kendimi gönlümce harcayamadım.
seneye de evlenmeyi düşünüyorum nasıl olucak bu şekilde sizce ? Benim göremediğim bir alternatif çözümünüz var mı ?

900 TL KREDİ KARTININ NET ÜCERTİ VE SEN ASGARİSİNİ ÖDÜYON SANIRIM. ÖYLEYSE ZAMANINDA HARCAMISIN BOL BOL ŞİMDİ TIKANIMIŞSIN.
Bİ MAAŞA FAİZ BULAŞINCA O MAAŞTAN ÇOK BİŞEY KALMIYO İNSANIN ELİNE . SEN KREDİLERİ BİTİR SONRA BURAYA KONU AÇ O ZAMNA AKIL VERELİM SANA CANIM. ALLAH BORÇLARINI ÖDEME SABRI VERSİN

Aminnnnnnnn :)

ya valla tıkandım ne yapsam çıkamıyorum işin içinden
yok mu fikir arttırann

boşver harcamayı felan benım sana yenı evli biri olarak tavsiyem mesela şu 280 tllık kredin bitince heray onu ödüyomuşsun gibi çeyrek yap koy kenara. sonra benım gıbı evlenmeye kalkarken çok sıkışırsın. keşke bende bekarken ona buna harcayacağıma heray bir çeyrek yapsaydım .şimd, çok pişmanım send epişman olmak istemıyorsan birikim yap

valla canım borç bitmez ama yinede iyi geziyorsun ben bekarken gezemezdim bile tek sinemaya giderdik eşimle (sevgiliyken) öyle herşeye uzanamazdık. ben maaşımın tamamını babama verirdim o harçlık verirdi onu harcardım giysi kıyafet desen bayramdan bayrama alabilirdim. şimdi şükür isteğim olduğu anda alıyoruz ama eşimin maaşı tamamen krediye. benim maaşım ile ise 1 kredi, evin giderleri, arabanın giderleri v.s. herşey. para bitiyor derken eve yiyecekleri bile bütçeye göre alıyoruz. dıaşrıda gezmek yemek yemek mi? onu unuttuk gitti zaten. o yüzden elindeki parana göre harcama yapmaya çalış illaki arkadaşlarına bişey ısmarlayacaksın diye bişey yok. cebindeki parana göre yaşamını düzenlemek zorundasın başka çaren yok. yoksa borcun katlanır dahada içinden çıkamazsın.

Düşünsene sadece borcun olsaydıda maaşın olmasaydı..Paran varki ödemelerini yapabiliyorsun..

boşver harcamayı felan benım sana yenı evli biri olarak tavsiyem mesela şu 280 tllık kredin bitince heray onu ödüyomuşsun gibi çeyrek yap koy kenara. sonra benım gıbı evlenmeye kalkarken çok sıkışırsın. keşke bende bekarken ona buna harcayacağıma heray bir çeyrek yapsaydım .şimd, çok pişmanım send epişman olmak istemıyorsan birikim yap

durumunuz var mı bilmiyorum ama ailen yardım edemez mi?
ya da erkek arkadaşın çalışmıyor mu. seneye evleneceksiniz samimidir aranız o zaman o da biraz yardımcı olsa sende rahatlayınca ona yardımda bulunursn böyle şeylern lafı olmaz.

ne işte çalışıyorsun bilmiyorum ama daha yüksek maaşlı bir iş arasan. örn:1200-1500 veren bir yer yok mu çevrende

güne girecektim olmadı çeyrek almam gene mümkün değil çünkü 170 lik kredi mi çift ödeyeceğim 125 lik olanı da öyle. evlenince borcumla beraber gitmemek için.

çok şükür gezerim gerçekten ama bir huyum var yay burcu olduğum için midir bilmem gezmeyi severim hafta sonu evde dursam duvarlar gelir üstüme. ama yine de pahalıya yerlere gitmem pek.evet dışarı yeme olaylarını düzenlemem lazım sırf kendi yememe 20 veriyorum yoluyla beraber o parayı buluyor. kredi kartı çıkartmam lazım cüzdan dan nakit te az alsam elim mahkum kalır artık az harcamaya sanırım

ne işte çalışıyorsun bilmiyorum ama daha yüksek maaşlı bir iş arasan. örn:1200-1500 veren bir yer yok mu çevrende

geçen sene 2 aylığına çıkış yaptım sırf bu sebepten ii maaşlı bi yere gittim 1 hafta zor dayandım şimdi cesaret edemiyorum canım sabit ödemem 700 ü bulduğu için.ama azalsın gene arayacağım iş.gerçi planım seneye evlendikten 5 ay sonra çıkıp tazminat almak.
Erkek arkadaşımında şu aralar işi iyi değil kapatıyor dükkanını maalesef. Ailem desen aynı kredileri ben ödüyorum buyüzden

Son düzenleme:

anladım canım iyi ödeyebiliyorsun ya bunada şükür. =)

merhaba bizde karı koca calışıyoruzz ödenmeyecek borcumuz yoktu...
bunun içinde yiyip için gezdik kıyafet falan 1yıldır baktım sonu yok...
eşime dedimm birikim sart oda olmuyosa araba alalım hem sürer gezeriz hemde bi malımız olur...
napalım benim calıştıgım arabaya onunki eve gidiyor ama sacma sapan harcamıyoruz en azında...
sende borca veriyomuşssun ama keşke bu kadar sınıra kadar dayandırmasaydın borcları neyse...
biraz dişini sıkıp biritince daha dikkatli kendini bişiylerden marum etmeyecek sekilde ayar yapman lazım..şu bir gercek maasımız 5000de olsa ozamanda onu doldururuz ne kadar gelirimiz varsa okadar acılıyoruz..şükürki ödüyoruz canım.
ALLAH kolaylık versin sevgiler..

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim. Aynen öyle giderimiz herzaman gelirimiz kadar oluyor. sizde iyi yapmışsınız araba almakla.arsa gibi şeylere de yatırım yaparsanız gene güzel olur. Bende artık elimi denk almam lazım daha evlenicem yandım ki ne yandım

Ailen yardim etsin zaten kredileri onlar icin cekmissin birini bari odeyiversinler butun yuku sen almissin hem ailenin borcunu oduyosun hem kardesine telefon aliyosun birazda kendine calis bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…