- 30 Mayıs 2007
- 3.522
- 6.512
- 683
- Konu Sahibi seyrekyagmur
-
sen hayırlı bir evlatsın çok belli...maaşının önemli bir kısmını ailen için harcıyorsun.
sabit giderin bu rakamda oldukça malesef yapacak bir şey yok,günü kurtarmaya çalışacaksın.
bir daha da bu kadar borçlanmayacaksın
ne kadar gelirse o kadar gidiyor lafı çok doğru.
biz de eşimle çalışıyoruz,iyi de kazanıyoruz(yani bence iyi:)
ama krediler şunlar bunlar,yine ay sonunu zor getiriyoruz.
öyle malımız mülkümöüz de yok,üç kuruşluk bşr araba hepsi bu.evlendik evleneli borç bitmedi.
Allah can sağlığı versin ne yAPalım.
SEni tebrik ederim gerçekten. neredeyse tüm paranı ailen için harcamışsın. Maaşın az zaten. bugüne kadar ihtiyaçları varmış yapmışsın ama bundan sonrası için artık kendine yönel ve birikim yapmayı dene bence. eğer evleneceksen paraya ihtiyacın olacak. ailen çalışmıyor mu? sana da yazık..arada sırada yardımcı olursun ama kredi borcuna girme derim.
durum vahim valla. sevgilininde kotuymus oyle yazdin. oyle gorunuyorki siz sirf borcla evleneceksiniz.cok zor cok.ailelerde yardim edecek gibi gorunmuyor. valla beni bile terletti bu durum. kolay gelsin ne diyeyim.
Genel bir sorun çalışıpta para yetiştirememek sanırım.
Bende 2300-2400 arasında alıyorum ama ay sonu tek kuruş para kalmıyor.
Tek başıma zar zor yettiriyorum bu parayı
Benimle göreve başlayan öğretmen arkadaslarım araba aldılar.Benim kenarda 100 liram yok.
Evliliğimde borçla krediyle olacak gibi duruyor.Allah yardımcımız olsun.[/QU
2.300 bekar olduğun halde yetmiyor muuGerçi ne kadar gelir o kadar gider derler ama siz yine iyi geçinirsiniz sanırım borcunuz yok boşverin siz yiyin ama borç olmasın
Bu meslek bu ödemler tamda beni anlatmışsın :))
bende bıktım borçtan ama yapılak bişey yok mecbur oluyo
bende parça parça çeyiz alıp en azından şimdi sıkışarak borç ödeyip ilerde az borç ödemek istiyorum
sağlık olsun yeterki ... bi kaç ay sık dişini bazı ödemelerin az kalmış zaten ilerleyen zamanlarda rahatlarsın...
ayı borç yapmadan kurtarmaya çalış şimdilik...
allah tan çeyizimi aldım bende mutfak takımlarım tamam ufak tefek bardakların felan dışında. Muhasebecilik böyle genelde sanırım birde aile durumu da iyi olmayınca idare etmek gerek ama iyi haber hiç gelmiyor dün babam işten çıktı sonra da gülmek hayal oluyor
arkadaşım üzüldüm durumuna 3 kredin var.bir de kredi kartı.kredilere yapacak birşey yok.kredinin günü gelmeden yatırırsan 5 tl falan eksik ödüyosun.elinde para olunca önce kredilerini yatır.benim de kart borcum vardı.bir ara eşimde bende hiç çalışmadık karttan geçinmiştik.şimdi bende onları ödüyorum.kredi kartı taksitlendirme diye birşey var.kart borcunu senelik %10 faizle kartına göre 12 taksite falan bölüyorlar.yani onlar kartın borcununun tamamnını yatırıyor.sonra senin karttan 12 taksitle alışveriş yapıyorlar sen onu taksitle düyorsun.ben bunun sayesinde kartın asgarisini indirmiş oldum.genede kredi kartını kullanma bundan sonra derim.ben evleneli dört sene olacak yeni işe başladım.eşimle ayda 1 yemeğe çıkarız.eğlence demek bizim için şarap film demek.ne yapalım.her hafta sosyalleşme olmuyor.gençsin.çalışıyorsun tabi ki hakkındır.ama ilerde evlenince bu tutarsızlıkla evin parasını denkleştiremessin.benden sana tavsiye gençken yaptığın bütün yatırımlar ilerde sana rahatlık sağlıcaktır.kenarda 2 çeyrek bazen hayat kurtarır.
amannnn senden daha kötü durumda olanlar var tatlım bak örnek beneşimin 35-40 mılyar kredi borcu vardı evlendıgımızde evlendıkten sonrada benım haberım olmayan 5+5 ıkı kredisi daha cıktı şöyle boyle tam 50 mılyara yakın borc ödedık bır sene ıcınde dugun takılarım falan her seyım gıttı dedık tam ev alıcaz borclardan kurtulduk annem rahatsızlandı bebegıme o bakıyor bel fıtıgı cıktı bayramdan sonraya kadar bakıcaz düzelmezse işten cıkmak zorunda kalıcam işten cıkınca karsıma cıkan tablo şu olucak
maaşım 1.200
300 tl kredim var ( çalışırken ödemesi hiç dokunmuyordu çıkarsam nasıl olucak hıc bılmıyorum )
300 tl gün param var ( kenarda toplu param olsun dıye gırmıstım iki kişi kaldı parası verılıcek ben harıc ben hep bana sıra geldıgınde kendımde üstüne koyarım dıye dusunuyordum )
375 tl dolar günüm var bunada gırelı daha iki ay oldu ( toplam 9 kişiyiz 2 kişinin parası verildi ben hariç 5 kere daha vermem gerek )
bendede durum bu napıcam hiç bilmiyorum
Şuan eşimin hiç borcu yok kredi kartlarınıda pazartesi bır yerden alıcagımız toplu parayla kapatıcaz eşim 2,400 tl net maaş alıcak işten çıkarsam durum vahim anlıycagın
sizi en çok zorluyacak olan dolar krediniz gibi görünüyor TL olanı biticek zaten. Ama işten çıkmayın bence çocuk için. 400 TL bakıyorlar bizim buralarda. 800 kalır size en azından kredileri öder.Bu arada eviniz kiramı ?
ewet canım kire 475 tl nerdeee burda 400 bakıcak kadın 1200 den kapı acıyor hepsı ayrıca yavrum daha cok kucuk ablası 8 aylık veremem bakıcıya korkarım yurumeye baslıyıncaya kadar calısmam sonra devam
Ya valla bizde araba almak icin kredi cekmistik..resmen evimizin bereketi kalmadi...
Faiz giren eve bereket girmezmis...neticede kredi oderken faiz oduyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?