• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş ödemesi yapılmaması ?

sanslikiz1483

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
46
Puanlar
28
Merhaba 4 aydır bir ofiste çalışıyorum avukatım buraya da işten çıkarıldıktan sonra girdim genel olarak iş düzeni ve ofis arkadaşlarımı seviyorum ancak bu ay bitmesine rağmen maaş ödemesi yapılmadı ofiste muhasebe ile ilgilenen kişiye 2 kez mesaj attım tahsilat bekliyoruz dedi 1 hafta sonra tekrar yazdım patrona sorayım ama inan bizde almadık daha maaşları dedi . Bende bu ay çeyiz aldım ve çok borcum oldu bu arada maaşım da asgarinin bir tık üstü 30 bin tl . Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Şu an piyasa berbat durumda çeyix de alıyorum işten çıkmak çok zor olacak ama 1 haftadır da panik içindeyim

Merhaba 4 aydır bir ofiste çalışıyorum avukatım buraya da işten çıkarıldıktan sonra girdim genel olarak iş düzeni ve ofis arkadaşlarımı seviyorum ancak bu ay bitmesine rağmen maaş ödemesi yapılmadı ofiste muhasebe ile ilgilenen kişiye 2 kez mesaj attım tahsilat bekliyoruz dedi 1 hafta sonra tekrar yazdım patrona sorayım ama inan bizde almadık daha maaşları dedi . Bende bu ay çeyiz aldım ve çok borcum oldu bu arada maaşım da asgarinin bir tık üstü 30 bin tl . Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Şu an piyasa berbat durumda çeyix de alıyorum işten çıkmak çok zor olacak ama 1 haftadır da panik içindeyim
siz avukatsınız biz size ne tavsiye edelim ki?

benim tek tavsiyem çeyiz meyiz boşverin valla 30 bin maaşı alıp geçinin hayatta kalın da hele para lazım değilse de altın döviz filan alın, kenarda beklesin.

düzensiz maaş var
işten çıkarılma var, garanti yok
durum bu kadar düzensizken takside filan girmeyin. patlar kart mart iyice sıkıntı.

biriktirin, ne lazımsa sonra toplu alırsınız.

Kurum avukatligi için uğraşın derim ben. Ya da gözünüzü karartıp serbest çalışacaksınız. Başta bir avukat ofisinin odasını kiralayin gider ortağı olun. Zamanla iş alırsınız iş aldıkça düzelir durumunuz . Bağlı çalışan avukatı işveren avukatlar sömürüyor resmen. Terbiyesiz patronunuzun illa vardır bankada parası tahsilat neden bekleniyor mı oradan odensin maaşlar. Çalışanın hakkı hakettiği gün ve dakika verilmelidir. Kimse zevkine calismiyor

daha bi kaç ay önce evde barınamıyordun parasızlıktan
çeyiz nedir yahu
bu mu yani türk kızlarının vizyonu işe girer girmez
önce kendi ayaklarının üzerinde dursan mı acaba
Çok uzun bir ilişkim var , yaşım da küçük değil ki 28 minimum 1 yılım var ama en azından yemek takımı vs aldım indirim varken en azından aileler tanışır ufaktan bişeyler yapılır diye düşündük . Bide sorun şu an çeyiz değil ama maaşımın yatmaması

Kurum avukatligi için uğraşın derim ben. Ya da gözünüzü karartıp serbest çalışacaksınız. Başta bir avukat ofisinin odasını kiralayin gider ortağı olun. Zamanla iş alırsınız iş aldıkça düzelir durumunuz . Bağlı çalışan avukatı işveren avukatlar sömürüyor resmen. Terbiyesiz patronunuzun illa vardır bankada parası tahsilat neden bekleniyor mı oradan odensin maaşlar. Çalışanın hakkı hakettiği gün ve dakika verilmelidir. Kimse zevkine calismiyor
Aslında düz memurluk ve hakimlik deneyip elendim ders çalışacak gücüm kalmayınca bıraktım mülakat kısmı çok yordu beni . Evet öyle ay bitti hiçbir ödeme yok . Şu an ofis açacak durumda değilim açıp kapatan bağlı çalışmaya dönen çok arkadaşım oldu bir süre böyle olmak zorunda gibi gözüküyor

Kamu veya kurumsal, özellikle de yabancı merkezli bir firma/şirket değilse çalışılan yer benzer sorunlar yaşanıyor. Başka yerde de çalışsan aynı sorunu yaşayabilirsin.

Ama çalıştışın iş yerinin gelirini az çok biliyorsundur en azından anlamışsındır. Birde senden önce işe başlamış kişilerle konuş bu konuyu benzer sorunu yaşamışlar mı, ne kadar gecikme ile maaşları yatmış.

Kamu veya kurumsal, özellikle de yabancı merkezli bir firma/şirket değilse çalışılan yer benzer sorunlar yaşanıyor. Başka yerde de çalışsan aynı sorunu yaşayabilirsin.

Ama çalıştışın iş yerinin gelirini az çok biliyorsundur en azından anlamışsındır. Birde senden önce işe başlamış kişilerle konuş bu konuyu benzer sorunu yaşamışlar mı, ne kadar gecikme ile maaşları yatmış.

Eski stajyer söylemişti maaşların geciktiğini

Eski stajyer söylemişti maaşların geciktiğini

Gecikim tam yatıyorsa şuan için başka iş şansın yoksa devam et, idare etmek dışında şansın yok.

İstanbul'da da özellikle son asgari ücret zammından sonra birçok büyük şirkette maaşları aralık-ocak ayları için geç yatırmıştı. İster istemez her yerde sıkıntı olabiliyor. Maalesef yapacak bir şey yok.

Özetle yalnız değilsin. Türkiye'de binlerce çalışan aynı süreçten geçiyor.

Daha duzenli maas alabilecegin bir is bak bence.

Aslında düz memurluk ve hakimlik deneyip elendim ders çalışacak gücüm kalmayınca bıraktım mülakat kısmı çok yordu beni . Evet öyle ay bitti hiçbir ödeme yok . Şu an ofis açacak durumda değilim açıp kapatan bağlı çalışmaya dönen çok arkadaşım oldu bir süre böyle olmak zorunda gibi gözüküyor
Bir süre idare edin. Yeni iş bulursanız buradan ayrılıp oraya geçin o zaman çok beklemeyin. Yeterli hissettiğinizde ofis açmayın bir ofise gider ortağı olun. İki dava alsanız yıllık gideriniz aradan çıkar. Tecrübe iz yoksa bir süre tecrübe adına bağlı çalışmakta fayda var. Ama başka iş bakın biryandan derim ben gözünüz kulağınız olsun çevrede. Bu müakatlarin da Allah belasını versin diyorum.

Daha duzenli maas alabilecegin bir is bak bence.
Bugün cv attım ama iş bulmam 3 ay sürmüştü daha önce o yüzden hemen bulamayabilirim daha önceki işte de 18.45 e kadar çalışıyorduk sonrada mesai oluyordu kalmayınca işten çıkardılar mobbing de vardı çok korkuyorum

Bugün cv attım ama iş bulmam 3 ay sürmüştü daha önce o yüzden hemen bulamayabilirim daha önceki işte de 18.45 e kadar çalışıyorduk sonrada mesai oluyordu kalmayınca işten çıkardılar mobbing de vardı çok korkuyorum
Isten cikmadan ara isi.onlime gorusme vs var

Benim çalıştığım şirkette de maaşlar düzensiz ödeniyor son bir kaç aydır. Zam yapmadılar, maaşlar düzensiz. Benimde biraz kredi borcum olduğu için çıkamıyorum.
Buldular bahaneyi “piyasa kötü” diye diye alacağımız maaşın dilencisi olduk.
Ne diyelim ki eğer sürekli bu şekilde oluyorsa başka iş bakın şimdiden.

Küçük bir şehirde misiniz?
Ayrıca bir yorumda mülakattan elendiginizi yazmışsınız. Hakimliğin yazılı sınavını gectiyseniz kpss'yi daha rahat geçersiniz. Bu yılki kpss yi mutlaka deneyin.
Baronun sayfasindan siz de ilan verdiniz mi? Hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum fakat bazı yerlerde buradan da daha hızlı dönüş alındığı oluyor. Umarım en kısa zamanda gönlünüze göre olan işi bulursunuz.

Son düzenleme:
patrona sor direk
borcun var kartlarım patladı ne zaman ödeme yapılır de

Bi avukata danışsanız? :)

Şaka bir yana, iş kanunu hükümlerini bizden daha iyi biliyorsunuz. Sanırım yasal olarak sözleşmenizi haklı şekilde fesih edebilirsiniz. Eee tabi bunu bilipde konu açtığınıza göre sanırım ayrıralıyım mı yoksa az daha sabır mı edeyip diyorsunuz.

Diğer çalışanlara nasıl muamele edildiğine bakın. Eğer genel olarak herkese aynı tutum varsa amenna ama size özel bir durum varsa çok kabul edilir değil. Sonuçta 1 gün gelmeseniz mazeretiniz sorulur, ücreti kesilir vs. demi?

Sizin de daha iyi bildiğiniz üzere, çalışanın maaşını sözleşme maddelerince, gerekli tarihler arasında ödemek zorundalar. Ödenmediği durumlarda bunun ceremesini çalışan çekmek zorunda değil..

Avukatlar bunları mı yaşıyor gerçekten bilmiyordum
Benim Avukat arkadaşım hem üniversitede arabuluculuk üzerine ders veriyor hem kendi de arabuluculuk yapıyor sadece iş davalarına bakıyor başka türde dava almiyor hem bürosu var evleri var villası var ben avukatları öyle yaşıyor saniyordum hep özenmişimdir kadına yaşça benden büyük 52 civarlarında ama cidden baslangic böyle mi oluyor üzüldüm

Avukatlar bunları mı yaşıyor gerçekten bilmiyordum
Benim Avukat arkadaşım hem üniversitede arabuluculuk üzerine ders veriyor hem kendi de arabuluculuk yapıyor sadece iş davalarına bakıyor başka türde dava almiyor hem bürosu var evleri var villası var ben avukatları öyle yaşıyor saniyordum hep özenmişimdir kadına yaşça benden büyük 52 civarlarında ama cidden baslangic böyle mi oluyor üzüldüm
Sence 52 yaşında yaşını başını almış kadın bu durumda mıdır?

Back
X