- Emoji Skoru
- 28
- Puanlar
- 103
- Konu Sahibi birboslukta
-
Arkadaşlar kendileri için demiyorlar bunu, kendileri harcamak için değil, sadece birikim yap harcama yada aylık en fazla kendine yüz tl çek maaştan kafasındalar.Maasina zam filan yapilirsa soyleme ailene. Onu kendine harca. Ayrica neden hesap soruyorlar ki bir ay afedersin 1400 tl ye hayvan gibi calisip cocuklarinin maasini almaya nasil kiyiyorlar?
Ben maasimi yarisindan az bi kismini veriyorum hatta kimse de niye bu kadar veriyorsun demez, anca yetistirebiliyorum cunku zor durumda olsalardi daha fazla verirdim tabi ama oyle hesap sormak filan degisikmis biraz
anlıyorum haklısınız ama ben dediğim gibi biriktirme yapmanın farkındayım aylık iki yüz üç yüz çok değil neden çok görüyorlar bilmiyorum, hepsini harcamışım gibi bi durum sergiliyolar. Ben bir bireyim ve kendi kazandığım parayı harcamak hakkım keşke bunu anlayıp rahat davransalar29 yaşındayım. Şurda 6 ay öncesine kadar bende maaşımı aldığımda direk babama verirdim. Haftalık harçlığımı ve ekstra ihtiyacım olsun yada gezecek olayım babamdan alırdım. Hiçte dert etmedim. Yaşadığım eve aileme katkıda bulunduğum için paramı alıyorlar diye isyan etmedim. Babam beni hiç zor durumda bırakmadı. Her zaman lazım olandan fazla verirdi kalırsa geri getirirsin derdi. Ben gayet memnundum. Yarın sana harcatmadıkları para öyle bir işini görür ki sende iyiki dersin :) Aylık 200-300 tl harcaman çok normal İtişe kakışa alırsın zaten onu ^^ Ama ben düğünümü babamın benim için biriktirdiği parayla yaptım ele güne karşı hiçbir eksiğim olmadı. Biriktirmesem ailem hiçbirşey yapamazdı durumları mükemmel değildi.
ailem ev ihtiyaçları, faturalar vs bana ödetmiyorlar, harçlığını da bizden iste maaşın hesapta kalsın biriksin diyorlar. Yemin ederim kendime bişeyler almaya tırsıyorum artık öğrenince paraya kızacaklar vs diye. Bi yandan da hakkım değilmi diye sinirden ağlayasım geliyo
Zaten babam getir götür yaptığı için benzin parasını iki yüz yada üç yüz veriyorum zorla, ama kendime bişey alacak olayım eyvah kızacaklar öğrenince diye zorda kalıyorum rahat hissedemiyorumOnlar sana çocuk gibi davranıyorlar senin artık yetişkin olduğunu kanıtlaman lazım. Bu da evin sorumluluğundan azcık üstlenmekle olur. Sen 400-500 mutfak parası vermeye başla aybaşında istemeseler bile. İtiraz ederlerse olsun evin eksiği çıkmazsa siz koyarsınız köşeye lazım olunca harcarız dersin. Kalan paranı da değerlendirirsin istediğin gibi.