Maaş ve aile

birboslukta

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
437
-13
103
28
Merhaba arkadaşlar ailem para konusunda çok hassas.. Bi işte çalışıyorum maaşım asgari ücret ve ileriye yönelik birikim yapma vs bunların farkındayım ama tek isteğim maaşımın birazını kendime harcayabilmek, hepsini harcayan biri değilim zaten farkındayım çarçur eden biri de değilim, ama maaşımdan iki yüz üç yüz harcasam hemen hesap soruyolar şuanda da onlardan gizli üç yüz tl harcadım kendim için ama bunu öğrenirsr babam kartımı elimden alır. Konuştum onlarla birikim yapicam tamaam dedim ama anlamıyorlar beni bu durumda sizce ne yapmalıyım

yarısını harca yarısını biriktir. aydan aya bu oranlar değişebilir. yani hem kazanıp hem harcamanın hesabını vermek de ne. ailen de olsa senin söz hakkın olmalı, asla maaş kartını vs verme. çıkar sesini, susma.

Söz konusu senin iyiliğini isteyen ailen de olsa kartını elinden almak ne demek???? Seni düşünüyorlarsa sana öneride bulunurlar kabul edersin yada etmezsin, senin bileceğin iş. Kartımı almaya kalkan olsa işe de gitmezdim. Ki 200-300 dediğin çalışan bir kadının şahsi harcaması için çok çok küçük bir meblağ

Yaş kaç?
Maaş kartını almak nedir niye verecekmişim birikim iyi bişey tamam da eşşek değilsin ya boşa çalışmıyorsun bir kısmını harcayacaksın. Onlardan korkarak yaşayacağına bunun normal olduğunu anlat gerekirse kavga dövüş.

Maaşını ailen mi harcıyor yoksa sırf sen biriktir diye mi böyle yapıyorlar?

Ama boyle olmaz ki kendi kazancinizi kendiniz yonetmelisiniz, bir hesap acin birikiminizi oraya atip kendinize de ihtiyaclariniz icin bir miktar ayirin kimseye de paranizin hesabini vermeyin.
Maasim babam ya da esim tarafindan elimden aliniyor olsa isi bile birakirdim, goremedigim parayi kazanmak icin ne ugrasicam.

Maaş kartını prensip olarak ne annene ne babana ne de ilerde kocana verme. Kazanmak ekonomik bağımsızlığın yarısı diğer yarısı da paranı kontrol etmek. Harcamaz hepsini biriktirirseniz zaten kazanma motivasyonunuz kaybolur kendinizi köle gibi hissedersiniz. Çek bayrağı kartı da vermiyorum kendi param değil mi ister harcarım ister biriktiririm diye yırtın ortalığı gerekirse kendi evinize çıkın bu ne yav

Kart da para da bende kalsın.
Elimde para varken geçinmeyi öğreneyim.
En önemlisi bu de.

@elfshnn8
Parayı isare etmeyi ögrenmelisiniz.. bunun için ne anne babaya ne de eşe ihtiyac var. Bazen eksiye düşecek bazen de oara biriktirerek ögrenmelisiniz bunu. Kazanç sizin onu istediğiniz gibi kullanmak da sizin hakkiniz.. ayrica aileniz sizin maaşınizı nereden biliyor ki?
Zaten birikim yapmak paranin em az %25ini kenara koymak demek.

Kazanan sizsiniz yönetmesini de siz yapacaksınız paranın. Vermeyin tabiki kartınızı falan, zaten asgari ücretle az da olsa birikim yapabiliyorsanız çok çok iyi bence.

Yeri gelir hiç harcama yapmaz biriktirirsiniz, yeri gelir 300-500 tl harcama yaparsınız. Yetişkin insansınız kişisel harcamanız tabiki olacak.

Herkese teşekkürler. Yaşım 21. Dediklerinize kısmen katılıyorum asla maaş kartımı falan vermicem eğer zorla bağır çağır dövüş rest çekerlerse bende çekerim işten çıkarım gerekirse. Çıkıcam derim. Ama şu konuyu da açıklayım ailem parayı kendisi için istemiyo aksine eve katkım olsun bişeyler alayım dediğimde senin paran kalsın derler. Sadece aşırı derece hesap kitap yaparlar banada pek güvenmezler birikim yap derler bu baskı var rahat edemiyorum.. Aklıma takıntı oldu resmen ne kadar devam edecek bu özgürlük olmayan hayat

Herkese teşekkürler. Yaşım 21. Dediklerinize kısmen katılıyorum asla maaş kartımı falan vermicem eğer zorla bağır çağır dövüş rest çekerlerse bende çekerim işten çıkarım gerekirse. Çıkıcam derim. Ama şu konuyu da açıklayım ailem parayı kendisi için istemiyo aksine eve katkım olsun bişeyler alayım dediğimde senin paran kalsın derler. Sadece aşırı derece hesap kitap yaparlar banada pek güvenmezler birikim yap derler bu baskı var rahat edemiyorum.. Aklıma takıntı oldu resmen ne kadar devam edecek bu özgürlük olmayan hayat

Aslında senin için diyor ailen ama baskı olunca tadı kaçıyor anlıyorum.
O zaman bi ara düzgünce konuş.
Maaşımın şu kadarını gezme tozma yeme içme olaylarına ayıracağım.
Gerisi birikime gidecek. İçiniz rahat olsun de.
Onların da kafaaı rahat olur o zaman belki.

4 yıldır çalışıyorum hiç birikimim yok yeri geliyor eve harciyorum yeri geliyor kardeşimin bir eksiğini karşılıyorum ne bilim istediğim gibi harcıyorum ne bilim ua insan hayatı bu yarına kalacağım belli değil kendimi kısıtlayip para biriktirmeyi anlamıyorum ben.

Yok o kadar da değil biraz biriktiririm ben mutlaka, ama kendime harcamak da hakkım. Elli yaşına kadar çalışayım sonra hayatı yaşayamadan öleyim... onu mu istiyorlar nedir. anlamıyolar. Bu arada gezme tozma az çıkarım, genelde tüm gün işte geçiyor, tek gün iznim var o gün çıkarım ama çok şey almam ben genelde. Kısacası gayet iyi harcamaları olan biriyim umuyorum anlarlar yoksa daha çok tartışmalar olur...

İnsanın mutlaka şahsi ihtiyaçları oluyor.bahsettiğiniz rakamlarda gayet makul zaten biriktiriyormuşsunuz bu kadar üstünüze gelmesinler sessiz kalmayın okadar

Arkadaş niye sessiz kalayım, tabiki savunuyorum kendimi kaç defa açıkladım yeter dediö ama anlamıyolar onu söylemeye çalışıyorum. Sonra ters bişey deyince baba şiddete başvuruyo o korkum ayrı

Maasina zam filan yapilirsa soyleme ailene. Onu kendine harca. Ayrica neden hesap soruyorlar ki bir ay afedersin 1400 tl ye hayvan gibi calisip cocuklarinin maasini almaya nasil kiyiyorlar?
Ben maasimi yarisindan az bi kismini veriyorum hatta kimse de niye bu kadar veriyorsun demez, anca yetistirebiliyorum cunku zor durumda olsalardi daha fazla verirdim tabi ama oyle hesap sormak filan degisikmis biraz

bırıkım yapsan ne olur yapmasan sonucta bekar ınsansın ye ıc gez toz bu gunler gerı elmeyecek aılene de muahale ettırme, gerek gordugunde yaparsın bırıkımı ama once hayatı yasa...

Evet mesela istiyorum ki her ay iki yüz üç yüz kendime harcayım çok mu?? Gerisi (ailem için önemli bi ihtiyaç yoksa) biriktireceğim hesapta kalacak. Nedenbunu anlayamıyorlar bilmiyorum :( zamanında ya da şuan benim yaşımda olup bunu yaşayan var mı merak ettim şuan kitap almak istiyorum bikaç tane, toplamda 80 tl falan yapıyolar onları almaya bile korkuyorum kendi paramla..

Back
X