Maaşımı ödemiyorlar...

SBLSNR

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
81
17
98
artık çok sinirlerim bozuk yaa daha geçtiğimiz dönem liseyi bitridim ilk işim bu benim ama galiba burda çalışmmdasn kaynklanıyor bn hiç sevmiyorum çalışmayı insanlar ne kadar acımasız. 2 buçuk aydır 5 kuruş para almıyorum hç... yani bu işe başladı başlayalı hiç maas almadım.... hadi bunu geçtimde insanı insan gibi davranmıyorlar nasıl bağırıp çağırıyorlar bi işi öğrenmek için çaba gösteriyorum zaten öğreten de olmadı kendi kendime problem çözer gibi çözüyorum beynim falan duruyo akşam eve vardıpımda hala iş iş düşünüyorum boş boş odaklanıp çözmeye çalışıyorum bide adam gelip bi sdoru soruyo bn bilmiyoırum ama 5 dkya buluryum diyorum sen ne öğrenmiyosunn die kızıp çağırıyo öğreten olmadı dediğimde sanki suç bnde gibi bakış atıp gene sayıyoo bana aklımı yitiricem sinrim mideme vurduu nefes alamaz olmaya bşladım hergün gitemek için dua ediyorum işten çıkmak istiyorum nasıl çıkcam diyeceğim bn bana maaşının en fazla 1 hafta geçer dedi 2 buçuk ay oldu bayrama grmeden önce bi istiyem dedim oda oğluna denizlinn en şık salonunu 2 geceliğine kiralamış sıkışıkmış durumu peki ya ben napayım sanki zevkine çalışıyorum gelecek yıl düğünüm olacak bnmde ailemin zaten maddi durumu bunun için yeterli deghil bu yüzden çalışıyordum burda başka yerden iş bulabilirim ama şuradan nasıl çıkayım bni burda hiç bi şekilde tutmaya hakları yok değilmi bu konuda az bilgiye sahibim maaşımı alıp çıkabilirim dimi

Tabiki çıkabilirsin. Sigortanı başlattılar mı ? Acil paraya sıkışık olduğunu söyle al ve çık.

sigortamı tam gün dediler ama 1 ay sonra başlatmışlar dedim paraya ihtiyacım var die hiç oralı bile olmadan başka giderleri gösterdi iş yerindeki ve onların daha önmli olduğunu söyledi adam bide o kadar çok bağırıp çağırıyoki inanın konuşurken ben kekeliyorum korkuyorum korktuğum ve kekelediğim için kendimi ii ifade edemiyorum

baban veya abın veya amcan vs maasını ıstesın alıncada bence cıkmalısın oradan

baban veya abın veya amcan vs maasını ıstesın alıncada bence cıkmalısın oradan

Ailesini karıştırmasına gerek yok

Sen burda iki ay adam akıllı çalıştın mı kardeşim;çalıştın eee paranı istemeye mi utanıyorsun ?

İki aydır çalıştığın halde paranı alamıyorsun ya ! Pısırıklığın vakti değil

Sinir stresten mahvolmuş görünüyorsun

İsteyeceksin paranı ; baktın adam mırın kırın ediyor ,sigorta ödemelerinde de problem çıkartıyo

O iş yerine yanına bir polisle git sıkıyorsa vermesin

VALLA MAHFOLDUM DÜN BUNLARI YAZDIM aradan zaman geçti adam bana pislik mi demediği kaldı yüzüme cahilmi bi insan bu kadar ezilmezki ağlaya ağlaya eve gittim sonra hastaydım zaten iice fena oldum hastaneye götürdüler beni doktor rapor verdi ben iş yerne gelip faturaları verdim hesabı işledim ş,mdi artık ayrılma vakti abim gitmiosun dedi gitmessem faturalar kalır bu sefer onları ortadan kaldırırlar iftiraya sebebiyet vermemek için geldim ve birazdan arayıp yerime daha temiz eğitimli bi eleman bulmalarını söylicem maaşımı da gerekirse dava bile açcam ve alıcam insanlar çok acımasız olmuşlar

Neresi burası? Kim kime pislik deme hakkına sahip? Böyle şeyler okuyunca deliriyorum, sanki babasının hayrına calısıyor insanlar. Valla patronun olacak adamın ağzını burnunu kırasım geldi.

İstifa dilekçesi yaz ( 2 nüsha, biri sende kalsın )

15 gün sonra da işi bırakırsın

O da zaten o dilekçenin ne anlama geldiğini çok iyi bilir

Sen yasal süreci başlatmış olursun , o da eşek değilse içerdeki tüm paranı hazırlar..

Yoksa zaten o dilekçe ile beraber şikayette bulunursun.. Hiç bir ödeme yapılmadığını söylersin..

Resmi en ufacık bi evraka dayanamayıp veriyorlar zaten, sessiz sakin gördü mü haklarına bile el koyuyor personellerin bu patron bozuntuları..

Sosyal sıgortalar a şekayet et.
şirket hakkında dosya acılır ve mahkemeye kadar varır bu iş.
ugrasmak ıstemem dersen eger.
" ağzı ıyı laf yapan bır tanıdıgını devreye sokup, sosyal sıgortalardan aradıgınızı, şu.. isimli şahısın şu tarıhler arasında
sırketınızde calıstını, ve elınde sırketınızle ılgılı cıddı evraklara sahıp oldugunu gorduk. şu kişi şu kadar suredır maaş alamadıgını ıdda edıyor
ve şikayetçi. hakkınızda soruşturma ıcın dosya açılacak. bilginiz olsun" diye bir telefon acıyorsun. bak gor oduyorlar mı ödemıyorlar mı ?
Yıllar once yaşanan tecrubeyle sabittir. mecbur kalınca ınsan yapmak zorunda kalıyor. Dinsizin hakkından imansız gelır misali...
hiçbir şirket denetlenmeye ve hukukı surece gırmek ıstemez. çekinirler. baktın olmadı ozaman ciddi ciddi şikayetcı olursun

Son düzenleyen: Moderatör:
Neresi burası? Kim kime pislik deme hakkına sahip? Böyle şeyler okuyunca deliriyorum, sanki babasının hayrına calısıyor insanlar. Valla patronun olacak adamın ağzını burnunu kırasım geldi.

adam ikiyüzlü yüzüne gülüp arkandan küfür eden biri denizlinin saygın insanlarından biri güya ama gel yanında çalışanlara sor bakalım nasıl bilirler ben kendimi savunamıyorum yüzüme o lafları söylerken bu dünyaya bi hiç olarak geldiğimi düşündüm ama allah büyük bi gün onun da düştüğü muhtaç zamanları gelir dün akşam hastalanınca anneciğim baş ucumda ağlıyo ben bi yerde ağlıyorum aallahım büyük bnm annemin bile bedduasını aldı yanında kalmas.

Anlamadığım neden ağlayıp acı cekiyorsunuz? Çok mu muhtaçsınız o işe? Sizin paranız olmadan evinizde geçim olmaz mı?

Fırlatın suratına evrakları ve cıkın Allah aşkına. Hiçbir şey insanın gururundan daha mühim değil. Siz sustukça onlar üstünüze gelirler.

ya okurken sinirlerim zıpladı resmen, adi herifler, saygın mış, bu mu saygınlık...gidiyorsun dilekçeni yazıp resmi süreci başlatıyorsun.2.5 aydır çalıştın ve HAKKIN OLAN PARAYI alıcaksın.buna insanı enayi yerine koymak denir.paşalr gibi paranı verirler.sözleşme yapmışmıydın işe girerken.bi de sigortanı 1 ay geç başlatmışlar hey allahım.

SONUNDA BU GÜN İSTİFA DİLEKÇEMİ YAdzım telefonla aradım masanıza koydum dilekçeyi ben gidiyorum die sen gidemezsin bakkal dükkanımı orası dedi bende dedim siz bana yaptığınız hareketlerle çavirdiniz zaten burayı bakkal dükkanına dedim madem bu kadar kendinizden eminsiziniz daha temiz ve bilgili insan bulmaya buyrun bulun benden iyisini ben gidiyorum dedim ben dava açarım sana işi başka birini teslim etmededn gitti diye dedi bende dedim siz açarsanız bende açarım 2 buçuk aydır maaş alamdığıma ve 1 ay sigortasız çalıştığıma ve bunların üzerine birde hakaret işittiğime dair dedim ve telefonu kapatıp çıktım....

istifa etmekle yanlış yapmışsın. iş akdımı fesediyorum dıyecektın. konunu daha once görseydım akıl verırdım. neyse olan olmuş artık. bencede SGK ya şikayet et madem paranı vermediler. uzun sure calışsaydın dava aç derdim ama dava masrafları senın maaşın kadar tutar nerdeyse o yuzden birşey diyemıyorum

böyle konular hakkında bi bilgim yok valla sadece bunları biliodum ve yaptım hayırlısı ben ordan çıktığıma rahatlıyorum artık giden sadece 2 buçuk ayım oluversin varsın dava açarsada acsın ne diyeyim

Maaşının peşini bırakmayacaksın değil mi? Sana dava falan da açamaz, ne diyecek " maaşını vermedim, sigortasını bir ay geç başlattım, o da bırakıp gitti" mi diyecek.

O niye dava acıyor, sen maaşını alamadığın için dava açma hakkına sahipsin? Niye alın terini bırakıyorsun?

Maaşının peşini bırakmayacaksın değil mi? Sana dava falan da açamaz, ne diyecek " maaşını vermedim, sigortasını bir ay geç başlattım, o da bırakıp gitti" mi diyecek.

O niye dava acıyor, sen maaşını alamadığın için dava açma hakkına sahipsin? Niye alın terini bırakıyorsun?

ŞİMDİ EVİME geldim babamı aradı patron ben ona pislik demedimde kızmadımda die babam da ben kızımı getiriyorum yüz yüze konuş dedi gittik biz nese tüm yönetimdekiler toplanmış bile batrn dedi ben sana hiç öyle şey dedimmi kızım dedi ben de ddim peki ya ne dediniz siz dedim bana pislik demedinizde ne dediniz dedim ordan yönetimdeki diğer kişiler de e işte patronun konuşma tarzı öyledr biraz serttr dio babam da konuya girdi ben daha şu yasıma kadar öyle kelimeler kullanmış insan değilim kızıma ki zaten üstelik bi genç kıza böyle bir söz kimse kullanamaz benim bile ağrıma gitti dedi oda yetiştirilişten kaynaklanıyor dedi babamda evet ben kızımı gayet iyi yetiştirdim için şu anda bu işi bırakıyor dedi patronda sigortanı başlattığım tarhten itibarenki maaşını veririm yani 1 buçuk aylık dedi tamam diyerek çıktım . yarın 1 buçuk aylık maasımı almaya gidiyorum .

Bunların kazandığı para da helal değil. Aferin arkadaşım sana diğer ezik yöneticiler gibi sırf para icin kalitesiz insanlarla çalışmayacaksın. baban da gayet güzel konuşmuş. İstesen dava acarsın ama boşver, başının gözünün sadakası olsun. Hayat sana bir tecrübe verdi işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…