maaşımla alakalı problem

hopeless87

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
20
0
6
35
Diğer
Arkadaşlar size bir sorum var, ben bir şirkette işe başladım maaşımı 1500 lira olarak anlaştık, bugun aynı pozisyonda bir arkadaş başladı maaşını ağzından kaçırdı ve kız 2000 tl olarak söyledi, biz aynı işi yapacağız ve bana haksızlık gibime geldi, bunu patronuma uygun bir dille nasıl söylemeliyim yoksa içime dert olucak yardımlarınızı bekliyorum

Mezuniyeti nerden , tecrübesi kaç yıllık?
yani sizden farklı ne eğitimi yada bilgisi var.. bunları söylerseniz bir fikir verebilirim
ayrıca bende olsam içim içimi yerdi..

aynı işi yapacaksınız tamam ama aynı nitelikte misiniz?
atıyorum o daha köklü bir üniden mezun olabilir,
ya da dereceyle bitirmiş olabilir,
size ek olarak dil biliyor ya da pc programları biliyor olabilir...
yani biraz cv ile de alakalı.

Adaletsizlik bir çok noktada vardır, diğer arkadaş anlaşılan o ki kendisini daha net ifade etmiş ve rakamı yükseltmiş ancak hassas bir nokta var ki iş yerinde maaş telaffuz etmek iş akdi fesih sebebidir. Patronunuzla konuşurken bunu mutlaka göz önüne alınız, ya siz ya diğer arkadaşınız ya da ikiniz birden direk işten çıkartılabilirsiniz.

Son düzenleme:
arkadşların dediği gibi + olarak dil biliyor olabilir mutlaka bir artısı vardır
işten çıkarılabilirsiniz bunu dile getirmemelisiniz bence:26:

Tanıdık vasıtasıyla falan işe girmiş olabilir.

bence kesinlikle nitelikleriniz farklıdır.

ya deneyimi vardır.

ya iyi bir üniversiteden mezun olmuştur.

ya yabancı dil bilgisayar bilgisi falan iyidir.

yoksa 500 tl fark olmazdı.

ya da şu da olabilir. siz görüşmede 1500 demişsinizdir onlarında işine gelmiştir.

o kişi 2000 istemiştir belki.

bence şuan artık bir şey değiştiremezsiniz.

Bence de kötü bozabilirler sizi. Siz 1500 TL'ye tamam dediniz, benim keyfim öyle istedi, 3000 ona versem size ne, sizin için ne değişti diyebilir?

malesef arkadaşlarhaklı
BELKİ BAŞTYAN 2000 TL DESENİZ ONA RAZIYDILAR
AMA SİZ 1500 ÜKABUL EDİNCE ARTIK MALESEF YAPCAK BİŞEY YOK
TEK YAPACAĞINIZ ŞEY MAAŞ OLARAK DEĞİLDE
EK YOL PARASI OLARAK FİLAN KONUŞABİLİRSİNİZ USLUBUYLA

eski iş yerimde aynı sıkıntıyı çekiyordum. 1500 teklif etmişlerdi ben 1600 dedim tamam dediler. benle aynı işi yapanlardan 1800-2100 alan da varmış öğrenince çok üzülmüştüm ama gidip konuşmadım çünkü ben kabul etmiştim baştan. bir de deneyimsizdim. şimdi devletteyim çok şükür böyle haksızlıklar yok devlette

Ayni isi yapip da bu kadar fark normalde hic bir patron vermez emin ol.patron familyasini cok iyi taniyorum,kendi isimden ornek vereyim.fabrikalarin bakim departmenlerinde ayni isi yapmak uzere bir makina muhendisi alirlar,bir yuksek okul mezunu tekniker alirlar,bir de meslek liserinde ders veren ogretmen alirlar.gorunurde ayni/benzer isleri yapsalar da farklidir aslinda.hele.maaslari tamamen farklidir

Nitelikleriniz, hatta belki meslekleriniz/unvanlariniz bile farklidir.
Arti niteliklere de maas baglaniyor yani, sadece "ayni isi yapiyoruz"dan ibaret degil bunun aciklamasi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…