• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi anlamda erkek arkadasindan- esinden guclu olmak (?)

alakasız görunebilir lütfen merkaımı mazur görun konu sahibi arkadaşım,siz üni mezunusunuz ,hangi bölümü bitirdiniz ?

Ekonomi ve isletme bitirdim

çok kısa bir süre görüştüğüm bi çocuk vardı daha 2 hafta olmuştu görüşeli ve karşımda seni kaybedersem mahvolurum diye ağlamıştı.
o ağladığı anda benim için bitmişti çünkü o andan sonra ona merhamet eden üzülmemesi için sırtını pışpışlayan birine dönmüştüm.
ve tabiki bitirdim ilişkiyi.
ilişkide en önemli şey bence güç. erkek güçlü olacak, senden daha dirayetli daha güçlü daha sağlam olacak. sırtını ona yasladın mı bileceksin ki tamam güvendesin. eğer sana bunu hissettiremiyorsa böyle titrek çok naif çok hassas düşünceler duygular içinde iseniz o ilişki yürümez.
heleki günümüzde ayağı yere sağlam basan kadının okumuş çalışmış ekmeğini eline almış borcunu harcını kimseye muhtaç olmadan halleden bir kadının böyle bi erkekle mutlu olacağına inanmıyorum.

Bu duygunu cok iyi anliyorum. Gercekten birsey yapicam, kalbini kiricam, uzulecek diye birsey yapamiyorum. cuma dan beri aramiz iyi. Dun arkadaslarla ve onunla ciktik gezdik, iyi zaman gecirdik, bu sabah aradi, ellerim iyilesti, sen benim ilacimsin dedi bana. O boyle yaparak iyi birsey yaptigini dusunuyor ama benim onun icin kendimi kotu hissetmeme ve uzecegim diye diken ustunde olmama sebep oluyor.

Zamana biraktim bazi seyleri. Onu seviyorum, ve hala cok genciz. Ona zaman vermek istiyorum. Birseyler yapmaya calisiyor, cabaliyor. Belki ben doyumsuzluk yapiyorum. bilmiyorum.

Hakkimizda hayirlisi =)

arkadaşım üzgünüm ama tüm meslekler değerli olmasına rağmen malesef artık bir çok mesleğin önü kapalı,artık üniversiteyi kazanmak çok kolay,öğrenciler niteliksiz ,kontejanlar şişirilmiş,hele bazı bölumler varki elini çarpsan bu bölum mezunlarına çarpıyor bu konuda da ilk sırayı idari bilimler mezunları oluşturuyor,kimse bana kızmasın bu bir realite kabul etmek lazım,sen tıp eczacılık diş hekimliği hukuk öğretmenlik mühendislik okusaydın derdim ki senin üni mezunu olup onun lise mezunu olmasını dert edebilirsin çunku bu saydığım meslek gruplarına toplumun verdiği değer ortada aranızda statü farkı olabilirdi bu da bir realite bunuda kabul etmek lazım ,ama işletme okumuş birisiyle kendini yetiştirmiş bir lise mezunu arasında hiç bir fark bence,üniyi dereceyle bitirmek te önemli bir etken değil diploma notu bir tek yüksek lisansta işe yarar başkada işe yaramaz tecrübeyle sabit ,sevgilinle ilgili kafana en son takacağın şey aranızdaki eğitim farkı olmalı çünkü ortada kafaya takmaya değer bir eğitim farkı yok bence

Bu çocukla evlenmeniz doğru olmaz,çünkü ileride bunlar gözünüze batacak fazlasıyla,kör kütük aşık değilsiniz,hoşlantı var alışkanlık var ama evlilik için yeterli olmaz sizin durumunuzda..bence şunu sorun kendinize neden bu çocukla evleneyim? eğer gerçekten kendinizi tatmin edecek bir cevabınız yoksa,kendinizi de onu da üzmeyin,vicdan da yapmayın,bu sizin hayatınız,eğer onunla istemediğiniz bir hayatı yaşayacağınızı düşünüyorsanız ona da yazık edersiniz..

Kariyere güce paraya önem veriyorsanız daha yolun başında onun durumunu ilk farkettiğiniz anda bitirmeliydiniz ilişkinizi. Zamanın geçmesi onu daha çok kırmanıza birbirinizi yıpratmanıza neden oluyor.Ancak bir insanın ünv. mezunu olması iyi sayılan işlerden birine sahip olması onun maddi durumunun iyi olacağı, cömert olacağı, size sıkıntı çektirmeyeceği anlamına gelmiyor. Şahsen benim eskilerden biri mühendis olmasına rağmen senelerce yemiş içmiş gezmiş tozmuş, başka kızların tüm masraflarını çekerek onlarla birlikte yaşamış, dolayısıyla 36 yaşındayken bile ne arabası ne kenarda tek kuruşu olan biriydi. Maaşı benimkinden azdı, çünkü bir işte uzun süre çalışacak kadar sabırlı değildi. Birde baktım benim maaşımla kendi gelecek planlarını yapıyor, benim fikrimi bile önemsemeden. Neye önem verdiğimize dikkat etmek gerek yani.

Yaşınız çok genç, sevgilinizi gerçekten seviyorsanız, iyi, dürüst, ahlaklı olduğuna inanıyorsanız, eğitimine devam etmesi konusunda ona destek olabilir, geleceğinizi birlikte şekillendirebilirsiniz. Yok uğraşamam diyorsanız, ayrılın. Onu da fazla üzmeyin

arkadaşım üzgünüm ama tüm meslekler değerli olmasına rağmen malesef artık bir çok mesleğin önü kapalı,artık üniversiteyi kazanmak çok kolay,öğrenciler niteliksiz ,kontejanlar şişirilmiş,hele bazı bölumler varki elini çarpsan bu bölum mezunlarına çarpıyor bu konuda da ilk sırayı idari bilimler mezunları oluşturuyor,kimse bana kızmasın bu bir realite kabul etmek lazım,sen tıp eczacılık diş hekimliği hukuk öğretmenlik mühendislik okusaydın derdim ki senin üni mezunu olup onun lise mezunu olmasını dert edebilirsin çunku bu saydığım meslek gruplarına toplumun verdiği değer ortada aranızda statü farkı olabilirdi bu da bir realite bunuda kabul etmek lazım ,ama işletme okumuş birisiyle kendini yetiştirmiş bir lise mezunu arasında hiç bir fark bence,üniyi dereceyle bitirmek te önemli bir etken değil diploma notu bir tek yüksek lisansta işe yarar başkada işe yaramaz tecrübeyle sabit ,sevgilinle ilgili kafana en son takacağın şey aranızdaki eğitim farkı olmalı çünkü ortada kafaya takmaya değer bir eğitim farkı yok bence

Bencelerle suslediginiz ne hangi okuldan ne iceriginden haberiniz olmadigi konu hakkinda fikrinizi bellirttiginiz icin tesekkur ederim

Kariyere güce paraya önem veriyorsanız daha yolun başında onun durumunu ilk farkettiğiniz anda bitirmeliydiniz ilişkinizi. Zamanın geçmesi onu daha çok kırmanıza birbirinizi yıpratmanıza neden oluyor.Ancak bir insanın ünv. mezunu olması iyi sayılan işlerden birine sahip olması onun maddi durumunun iyi olacağı, cömert olacağı, size sıkıntı çektirmeyeceği anlamına gelmiyor. Şahsen benim eskilerden biri mühendis olmasına rağmen senelerce yemiş içmiş gezmiş tozmuş, başka kızların tüm masraflarını çekerek onlarla birlikte yaşamış, dolayısıyla 36 yaşındayken bile ne arabası ne kenarda tek kuruşu olan biriydi. Maaşı benimkinden azdı, çünkü bir işte uzun süre çalışacak kadar sabırlı değildi. Birde baktım benim maaşımla kendi gelecek planlarını yapıyor, benim fikrimi bile önemsemeden. Neye önem verdiğimize dikkat etmek gerek yani.

Yaşınız çok genç, sevgilinizi gerçekten seviyorsanız, iyi, dürüst, ahlaklı olduğuna inanıyorsanız, eğitimine devam etmesi konusunda ona destek olabilir, geleceğinizi birlikte şekillendirebilirsiniz. Yok uğraşamam diyorsanız, ayrılın. Onu da fazla üzmeyin

Iyi, durust, sevecen biri. Tek ihtiyacim olan onun agzindan kendisi ve gelecegi icin plan yaptigini duymakti. Bakiyorum, yavas yavas o da bi planlama icersinde. Kendimi kaptirmadan, beklemek istiyorum. Seviyorum tabii ki onu. Ama gelecegimizden suphe etmem beni uzaklastiriyor arada bir sadece

bu yaşadığın sıkıntı ilişkinizi ileriye götüremez, yol yakınken ayrıl ağlamasına filan da inanma. en ufak bişeyde sırtını dönenler yine aynı kişiler sen kendini geleceğini düşünmek zorundasın.

Erkeğin maaşının kadından fazla olması gerekir.
Aksi takdirde sorunlar çıkar.
Kaldı ki sen büyük beklentileri olan bir insansın, ki haklısın da..
Bence okumuş bir kadın okumuş bir adamla evlenmeli.
Ben kendine yazık etme derim..
Senin isteklerini şuanda karşılayamayan insan bu saatten sonra da karşılayamaz...

Bencelerle suslediginiz ne hangi okuldan ne iceriginden haberiniz olmadigi konu hakkinda fikrinizi bellirttiginiz icin tesekkur ederim

arkadaşım boğaziçi işletme mezunu musun? odtü işletme mezunu muzun? hayır değilse fazla önemsiyorsun kendini elini çarpsan işletme mezununa çarpıyor aartık üniversite mezunu olmak ayrıcalık değil üstünlük değil,bunu zamanla anlarsın henüz yolun başındasın,sana diyorumki sevgilinle ilgili kafana en son takacağın şey senin işletme ekonomi bitirmen onun lise mezunu olması,bunun dışında şeyleri kafana takta bunu kafana takmanı ben nedenleriyle kırıcı olmayan bir uslupla size göre bencelerle açıkladım aranızda ğitim konusunda kayda çok değer bir fark yok,ayrıca rica ederim ne demek! teşekkür etmene gerek yoktu burası bir forum isteyen istediği başlığa yorumunu yazabilir,bende fikrimi söyledim ama sana ağır gelmiş kendini beyin cerrahı falan sanıyosun,bence sen git nasadan bir mühendis bul kendine ama oda diycektir ki sana benim işletme mezunuyla işim olmaz! senin sevgilin için düşündüğün gibi yani.

arkadaşım boğaziçi işletme mezunu musun? odtü işletme mezunu muzun? hayır değilse fazla önemsiyorsun kendini elini çarpsan işletme mezununa çarpıyor aartık üniversite mezunu olmak ayrıcalık değil üstünlük değil,bunu zamanla anlarsın henüz yolun başındasın,sana diyorumki sevgilinle ilgili kafana en son takacağın şey senin işletme ekonomi bitirmen onun lise mezunu olması,bunun dışında şeyleri kafana takta bunu kafana takmanı ben nedenleriyle kırıcı olmayan bir uslupla size göre bencelerle açıkladım aranızda ğitim konusunda kayda çok değer bir fark yok,ayrıca rica ederim ne demek! teşekkür etmene gerek yoktu burası bir forum isteyen istediği başlığa yorumunu yazabilir,bende fikrimi söyledim ama sana ağır gelmiş kendini beyin cerrahı falan sanıyosun,bence sen git nasadan bir mühendis bul kendine ama oda diycektir ki sana benim işletme mezunuyla işim olmaz! senin sevgilin için düşündüğün gibi yani.

Universiteyi Amerikada hatri sayilir bir okulda bitirdim.
Kendimi hakettigim kadar onemsiyorum.
Simdi lutfen cekememezliklerinize bir baskasinin topiginde devam edin. Zira, konuya degilde kisiye direk yorum yapmanizdan rahatsiz oluyorum. Bakin ne sormusum, "Egitim seviyesi veya maas olarak erkek arkadasindan daha ustun olmak konusunda ne dusunuyorsunuz? "
Siz ne diyorsunuz? - kendini cok onemsiyorsun bilmem ne.
Lutfen, devam ederseniz bana kisisel yaptiginiz bu tarz rahatsiz edici yorumlari kotu icerik bildirecegim.

hiç aşka sevgiyedeğer veren yok galiba ,erkek arkadaşınızın ayrılmanıza verdiği tepki beni bile duygulandırdı,erkek zengin olunca herşey iyi ama olmayınca ne hesaplara giriliyor,napsın çocuk alın teriyle çalışıyor kazandığı parada oymuş,ama anladığım kadarıyla size asla yetmez bunlar kendinize zengin bir arkadaş bulun hesaplarınızı ödetmek için ,aşkı ,sevgiyi unutun ama ,sevgiler.

Universiteyi Amerikada hatri sayilir bir okulda bitirdim.
Kendimi hakettigim kadar onemsiyorum.
Simdi lutfen cekememezliklerinize bir baskasinin topiginde devam edin. Zira, konuya degilde kisiye direk yorum yapmanizdan rahatsiz oluyorum. Bakin ne sormusum, "Egitim seviyesi veya maas olarak erkek arkadasindan daha ustun olmak konusunda ne dusunuyorsunuz? "
Siz ne diyorsunuz? - kendini cok onemsiyorsun bilmem ne.
Lutfen, devam ederseniz bana kisisel yaptiginiz bu tarz rahatsiz edici yorumlari kotu icerik bildirecegim.

işletme işletmedir çekilmiycek bir tarafı olmayan dünyanın her yerinde en çok mezun veren en mezunlarının çoğu işsiz kalan alanı dışında çalışmak zorunda olunan bir bölümdür,işetmenin kaderi amerikadada böyle türkiyedede böyle,mesele işletme mevzusu da değil mesele senin kendini evet fazla önemsemen,ayrıca konuyla ilgili olan düşüncemi yazdım konu etğitim seviyesi değilmiydi,seviye farkın yok dedim,sana senin sevgiline yaklaştığın gibi yaklaştım ki belki empati kurarsın diye,çekemeyen kıskanç oldum iyi mi,sen kendi kendini işlet bence,işletmeden mesajlar çıkarmışsın yorumumdan kendine,ayrıca aman bildir kötü içerik diye hatırım kalır zira ,rahatsız da olabilirsin eleştiriye açık olman gerekiyor konu açarken .

işletme işletmedir çekilmiycek bir tarafı olmayan dünyanın her yerinde en çok mezun veren en mezunlarının çoğu işsiz kalan alanı dışında çalışmak zorunda olunan bir bölümdür,işetmenin kaderi amerikadada böyle türkiyedede böyle,mesele işletme mevzusu da değil mesele senin kendini evet fazla önemsemen,ayrıca konuyla ilgili olan düşüncemi yazdım konu etğitim seviyesi değilmiydi,seviye farkın yok dedim,sana senin sevgiline yaklaştığın gibi yaklaştım ki belki empati kurarsın diye,çekemeyen kıskanç oldum iyi mi,sen kendi kendini işlet bence,işletmeden mesajlar çıkarmışsın yorumumdan kendine,ayrıca aman bildir kötü içerik diye hatırım kalır zira ,rahatsız da olabilirsin eleştiriye açık olman gerekiyor konu açarken .

Bacim anladim seni hadi yeter daha fazla konusma lutfen. Okul diye tutturdun. Ben okuli bitirdim calisan bi insanim. Basligimda isletme mezunu olup lise mezunuyla beraber olmak degil. Maddi olarak erkek arkadastan guclu olmak. Abuk subuk seylere takilip actigim konunun amacindan sapip duruyorsun. Ne cok dolmussun isletme mezunlarina. Madem senli benli olduk birbirimize yorum yapiyoruz, kendi isine bak sen artik

Ben de buna benzer bir iliski yasadim. Universite lise olmasa da ikimiz de lisans mezunuyduk yalnizca maddi acidan ben ondan rahattim. Ilk baslarda sorun olmasa da iliski ilerledikce is "senin baban zengin" "sana baban alir" "hesabi sen ode bu da babandan olsun" (hesabi surekli ortak odememize ragmen) halini almaya basladi..saka amacli bile olsa yeterince can sıkıcı bir hale geldi ki babam fabrikator falan da degil emekli bir memur. Evlilik planlarimizda bile sunu sunu sen alirsin sunlari siz odersiniz gibi sozler gecmeye hatta gelirimizin kaynagini sorgulayacak kadar (bu kazanc haram mi helal mi seklinde) rahatsiz edici bir duruma geldi.
Erkeklerin maddi anlamda kendinden guclu bir kadinla birlikteyken sorun yasanmamasi fikri bile bana artik hic inandirici gelmiyor. Acikcasi cevremde de sahit oldugum evliliklerdeki sorunlarin cogu bu yonde. Cok iyi dusunup kararlar almanizi tavsiye ederim. Eger askinizin buyuklugu erkek arkadasinizin bir ihtimal bu konuda cikaracagi sorunlari asar diyebiliyorsaniz sorun yok tabi..

canım sen kendini çok güzel ifade ettin, bunlar aslında her genç kızın yapması gereken çıkarımlar,ama bizim kızlar napıyo seviyorum evlenelim peki evlenin, sonra noluyo kv ile oturuyo bin tane konu açıyo, eşim işsiz kv kp yardım etmiyo diye hayıflanıyo, niye ev almıyolar niye kendilerine şunu bunu alıyolar bize vermiyolar diye kendilerini yiyolar, onlara gelince ah canııım tarzı yorum yapıpta seni topa tutmak ikiyüzlülük olur, en azından sen ne istediğini biliyosun, evet bir kadın erkekten maddi anlamda açık ara öndeyse sorun olur ama asıl sorun erkeğin çabalamaması ne uzarım ne kısalırım gibi bir ruh hali içinde olmasıdır, sana ilk yorumumdada söylemiştim, bu kişinin babası yok kardeşi ve annesi var o ömür boyu annesine kardeşine bakmak zorunda, evlenirseniz sen de ortak olacaksın bu sorumluluğa, şimdi burda bu yorum için beni vicdansızlıkla suçlayanlar çıkabilir annesidir kardeşidir bakmasın mı diyenler olur, ama kendilerine 1 ay kv ile otur desen gak guk der, sen bu ilişkiyi bitir bence, gerek yok kangrene çevirmeye

ben sizin gibi düşünmüyorum. bu zamanda ilgili seven insan bulmak kolay olmuyor. ne hikayeler okuyoruz, hem işi iyi hem parası ama 2 güne aldatıyor vs. elbette her kariyer sahibi insan aynı değildir yanlış anlaşılmasın da sadık birini bulmuşken bırakmak bazen doğru olmayabilir ama eğer sevmiyorsanız elbette beraberliği sürdürmenin de anlamı yok.

benim üniversite mezunu arkadaşım lise mezunu sevgilisyle evlendi çok mutlular. yani mutluluk kolay bulunmuyor iyice düşünmek lazım.

Tabiki sen daha nitelikli olabilirsin erkek arkadaşından, ama arada uçurum olmamalı bence, o 1000 kazanıp sen 4000-5000 kazanıyorsan o ilişki biraz zor yürür.

canım sen kendini çok güzel ifade ettin, bunlar aslında her genç kızın yapması gereken çıkarımlar,ama bizim kızlar napıyo seviyorum evlenelim peki evlenin, sonra noluyo kv ile oturuyo bin tane konu açıyo, eşim işsiz kv kp yardım etmiyo diye hayıflanıyo, niye ev almıyolar niye kendilerine şunu bunu alıyolar bize vermiyolar diye kendilerini yiyolar, onlara gelince ah canııım tarzı yorum yapıpta seni topa tutmak ikiyüzlülük olur, en azından sen ne istediğini biliyosun, evet bir kadın erkekten maddi anlamda açık ara öndeyse sorun olur ama asıl sorun erkeğin çabalamaması ne uzarım ne kısalırım gibi bir ruh hali içinde olmasıdır, sana ilk yorumumdada söylemiştim, bu kişinin babası yok kardeşi ve annesi var o ömür boyu annesine kardeşine bakmak zorunda, evlenirseniz sen de ortak olacaksın bu sorumluluğa, şimdi burda bu yorum için beni vicdansızlıkla suçlayanlar çıkabilir annesidir kardeşidir bakmasın mı diyenler olur, ama kendilerine 1 ay kv ile otur desen gak guk der, sen bu ilişkiyi bitir bence, gerek yok kangrene çevirmeye

Merhaba. Oncelikle icten ve anlayisli yorumunuz icin tesekkur ederim. Ben annesi ve kardesleriyle yasiyor deyince yanlis anlasilmalara sebep oldum istemeden. Annesiyle babasi 2 sene once bosanmislar. Benim erkek arkadasim bi arkadasiyla ortak ev tutup evden ayrilmis, ve kendine ait olan babasinin evindeki odasinda iki kardesi arasinda paylastirilmis. Yani 3 oda bi salon evde biri babasinin odasi, diger odalarda da diger kardesleri tek kaliyor. O da salonda yatiyor. Annesinin evi iki oda bi salon. Kardesleri 15 yasinda. Annelerinin evindeki tek oda onlara verilmis. Cocuklar annede olup, benim erkek arkadasimda annesinde kaldiginda yine salonda yatiyor..

Kizlar bu arada biz pazartesi bu konuyu konustuk. Yine cok uzuldu ama uzuldugunden cok sinirlendi bu defa. Gercekten cabaliyor biseyler icin. Kucuk adimlar bile olsa cabaliyor. O surekli takildigi alkolik cevresiyle alakasini kesti, yeni is basvurularinda bulunuyor. Kendine hedef koydu. Ve en onemlisi de bana gecenlerde sunu dedi "senin tum sorumlulugunu alabilmek icin cabaliyorum". Onun da aklinda bunun oldugu bilmek beni cok mutlu etti.

Zamana birakiyorum. Insallah hakkimida, herkesin hakkinda en hayirlisi olur.

Umarım bir süre sonra senin tüm sorumluluğun ona ağır gelirde bu sporumluluğun acısını senden çıkarmaya kalkmaz.

Ben kesinlikle devam etmemen gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bir süre sonra, ikiniz arasında hadi olmasın diyelim ama aileler arasında muhakkak sorun çıkar. Ne kadar akıllı bir insanmışsın ki aşıkım aşıkım diyip samanlıktaki hayallere kapılmadan ilişkine objektif bakabilmişsin, tebrik ederim seni. Ama bilki şu an az çok birşeyleri aşsanız bile ilerde tekrar ve tekrar hep önüne çıkar bunlar. Ha elbette dünyada istisnası mı yok? Vardır elbet, ama bende kobay değilim. Düşünmem gereken sadece benim hayatım değil, ilerde doğacak çocugum ve aileme karşı olan sorumluluklarımdır.

Back
X