Maddi bir konu; siz olsanız ne yapardınız?

Ben de adamı takdir ediyorum o yönden çocuğuna iyi bir baba oluyor. Biz para vermeyeceğiz, yalnızca ileride bir ihtiyacı olursa yardım ederiz ufak tefek.

ev görümcem ve eski eşi üzerine almış vaktiyle tapuda. Boşandıkları zaman da öyle kaldı. Eski eşi evden çıktı gitti.
Boşanırken keşke kanunende hakkı belli olsaydı ev degerliyse satsın yari yariya versin parasını kendinede ev falan alamazmı iyi kötü

Boşanırken keşke kanunende hakkı belli olsaydı ev degerliyse satsın yari yariya versin parasını kendinede ev falan alamazmı iyi kötü
2002 yılından sonra evli iken edinilen mallar zaten tapu kimin üzerine olursa olsun yarı yarıya sayılıyor. Ev eşin biri üzerine alındıysa diğer eşin evin yarısı üzerinde hakkı oluyor dolayısıyla evin yarısının parasını alabiliyor. Görümcemler evi alırken tapuda yarı yarıya hisse yapmışlar yani tapu eşit haklarla ikisi üzerine, dolayısıyla boşanınca durum değişmedi. İkisinin de hakkı duruyor, ev ortak sadece tapuda.

Anladım canım evi degeri varsa satsınlar kendine düşenle iyi kötü bir ev alınmazmı acaba

Sizin yerinizde olsam vermem sonucta ömür boyu orda oturucak görümceniz ve paranız yalan olucak acıl bir ihtiyacınız olsa satamıcaksınız. Bence yan arsayı alın en azından tapunuz olucak acil durumda satarsınız.

elbette kira almayacağız ve görümcem evi satmayacağına ve ileride büyük bir paraya konmayacağına göre hissemizi satıp değerlendirme durumumuz da olamayacak; 0 para orada gömülecek....
Durumu özetlemişsiniz. Gorumcenize Hayır yapacaksınız.

Çocugunu düşünmeyen bi adma var ortada ve asla böyle bişeyi kabul etmem ben zorda olsam kimsenin bana yardim etmeyeceği gibi o parayı ortak biriktirdiyseniz vermeyin esin hemen açık kapı bulmuş sizin olan mali satıyor iki dakkada ablası için hoşuma gitmedi bu durum

Ben de olsam vermem.
Çope atmak gibi bir sey bu.
Evden cik diyemezsiniz, satalim parasini bolelim de diyemezsiniz kavga filan cikar.
Para soz konusu oldu mu iyi insanlar bile şaşirta biliyor bizi, bi dusman kesiliyorlar insan şok oluyor.
Yorumlara katiliyorum, ev satilsin o parayla uygun bir ev alinsin. Cocugun da zaten okul masraflarini esi karsiliyor.

Siz karismayin derim.

Yani aslında bu önemli bir bilgi. Benim babamdan kalan dairenin olduğu apartman kentsel dönüşüme girdi. Kentsel dönüşümde yeniden tapu çıkıyor ve o tarihte edinilmiş mal sayılıyor yani evlendikten sonra edinilmiş oluyor. Bu durumda evlendikten sonra edinilen mallar gibi eşin de yarı hissesi oluyor bu malda. Ben evlenirken binada bulunan avukat beni bu konuda uyarmıştı, mal ayrılığı sözleşmesi yapın vs dedi. Bense boşanmaya niyetim yok, çocuğumuz olmayacak, boşanırsak da kanun ne derse o olur dedim bu konuda bir şey yapmadım. Bizlerin yaşı da 40'ı geçti zaten. Bu konuyu düşünmüyorum. Bu arada son güncellemeyi de okumuşunuzdur. Görümce evi satacak kendine başka yerden daha ucuz ev alacak. Biz karışmayacağız.

Yok okumadım sevindim sizin adınıza

Görümcenizin sıkıntıya girmesini istemeyişinizi anlıyorum ama sizinde geleceğinizi düşünmemiz lazım. Kira almayacaksını, ilerde satamayacaksınız. Resmen parayı bağışlamış olacaksınız. Bence başka bir yol düşünmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…