Maddi bir konu; siz olsanız ne yapardınız?

çocuğu yaşıyor o evde delimidir nedir eski eş.
nafaka vs almıyormu.çalışıyormuş görümceniz şimdi okudum.odeyemezmi taksitleri kredi çekseniz siz
Görümce kiraya çıkabilir, neden böyle bir ihtimal düşünülmüyor...
Bu ilerde sorunlara yol açar. Görümce bunu hiçbir zaman ödeyemez ve inan aranız bozulur. Hiç bu işin içine girmeyin.
O topa hiç girmeyin.Ev kiralasın. Çalışıyormuş da. Öbür evin yarı hissesini de alsın. Gül gibi geçinir.
Belki de eski eş, evi sat vs bilerek diyordur. Ailesi yardım eder de payımı yollarlar, kardeşlerini zorda bırakmazlar diye düşünüyor olabilir mi
Vereceğiniz para 3 5 bin değil. Aynı zamanda size de bi getirisi olmayacak, anladığım kadarıyla da görümceniz size geri ödeyemeyecek te parayı. Bence hiç yanaşmayın.
Bnce o işe girmeyin hem para boşa gitmiş oluyor hemde ilerde bu yüzden görümceyle kötü olma ihtimali var
Sakın sakın derim ben sakın vermeyin
Eski eşi de kiraya çıkabilir. Niye devlet meselesi haline getirmişler ki olayı
Sakın böyle kötü bir teklifi kabul etmeyin.
Görümce açıkta kalacak olsa yardım edin derim de. Bence çokta kötü bir durum da değil.
Çözüm çok da kimse hayat standardından taviz vermek istemiyor galiba...
Ben olsam görümceye yardımcı olurdum. Ama ben salağım sen yapma. Kendini düşün. İyilikten maraz doğuyor hep ama akıllanmıyorum işte
20/25 bin yardımcı olabilirsiniz. Durumu duzelirse öder düzelmezse canı sağolsun dersiniz belki. Zaten sizde seviyormussunuz gorumcenizi.
Ama bahsettiğiniz yüksek meblağlarsa hiç girismeyin. Ortak olmayada gerek yok.
Teşekkürler dostlar;
Son durumu aktarıyorum. Görümceme hiçbir şey demedik henüz zaten eşimle aramızda konuştuk. Eşime söyledim ablana yardım etmek isterim ama eski eşinin yaptığı hiç şık değil, o evde çocuğu oturuyor, kendi çocuğunun evi sayılır, kendi kiraya çıksın ya da kendi kredi çeksin, ablan yelkenleri suya indirmesin" dedim. "Doğru söylüyorsun" dedi. Dün gece ailecek bu konuyu konuştular (biz bir şey teklif etmedik) Görümcem evin satılmasından yana, kendi hissesini alıp başka yerden daha ucuza ev alacak, iş yerine uzak olacak ama taşınacağı yerde kendi arkadaşları da varmış, borca girmesine de gerek kalmayacakmış. Hakkında hayırlısı olsun.

Eski es satın alsın görümceye para versin. Görümce onu peşinat yapsın üstünü kira gibi ödesin yardımcı olun çalışsın ev sahibi olsun. Ömrü billah o para geri gelmez. Alırsanız unutun. Ta sizden gecer çocuklarız bölüşür o evi.

Doğru söylüyorsunuz. Ben eski eşi hatalı buldum bunu da eşime söyledim zaten. Adamın kendi çocuğu oturuyor o evde. O evden onları çıkarmak yerine kendi kiraya çıkabilir ya da maaşı iyi kendi kredi çekebilir evi sattırmak yerine. Ama görümcem de satılsın diyo zaten. Gerek kalmadı yani.

İyi de eski eş hem nafaka ödüyor, hem çocuğun bütün masraflarını karşılıyor ki yazdığınıza göre lüks masraflar, özel okul, özel ders vs, bu adam daha ne yapsın? Evi de hibe edecekse zaten boşanmasalardı madem? Görümceniz de elini taşın altına sokmalı. Alsınlar çocuğu özel okuldan versinler devlete, onun masrafını da ev kirası gibi düşünsünler. Bir sürü çözüm bulunabilir ama en son olan sizin ev hediye etmeniz olmalı, para içinde yüzmüyorsanız tabi

Doğru diyorsunuz ama eşin kendi çocuğu bu. Biz görümceme ev hediye edene kadar adam kendi çocuğuna ev hediye edebilir, neticede kendi çocuğu. Ev eski eş yüzünden satılıyor. Eski eş kredi çekebilir. Görümcemin hayat standartı düşebilir ama bunun cezasını çocuk çekmemeli. Eski eş bugüne kadar çocuğun masraflarını karşıladı, çocuğu mağdur etmedi, bu iyi bir şey. Bundan sonra bu ev satılınca, ikisinin de alacağı evler (eğer evlenmezlerse) çocuğa kalacak zaten. Bu bakımdan bu sorunu da kendi aralarında çözmeleri gerekir bence. Bizim karışmamız doğru değil çünkü adamın maddi durumu kötü değil.

Aklın yolu birdir.En mantıklısı. Yüzgöz olunmadan halledildiğine sevindim.

Ben eski eşi hatalı bulmuyorum, hatta iyi bir insanmış ki şimdiye kadar istememiş. Çocuğum da oturuyor diye evi niye eski karısına versin ki? Adam da ihtiyaç halinde ki evin yarısını istiyor, o da o parayı peşinat yapıp üstüne kredi çekip ev alacaktır. Boşandıktan sonra kadın rahat içinde yaşasın erkek sıkıntı mı çeksin?
Bizim de bir evimiz bir arabamız var, peşinatını ben verdim taksitleri eşim ödüyor, birkaç ay kaldı bitmesine. Şimdi boşansak çocuklarım oturacak rahat etsinler diye eşim bütün evi bana mı versin? O teklif etse ben kabul etmem.

Bu işe hiç bulaşmayın derim. Dediğiniz gibi o para orada gömülecek. Ne değerlenecek ne kirası olacak hiçbir şey. Durumunuz çok iyiyse bilemem.

Görümcenin eski eşe dayanmayan maddi bir sorunu olsaydı tek basina çocuklu kadin calissa da yetiremiyor bizi sarsmayacak sekilde yardım edelim gibi bir şeyler olsa anlarim kardes kardese elbet yardim edecek, can bu... amaaaa eski esin g.tü kalkıp karisiyla arasinda ev, para sorunu var diye sizin kendi gelecek ve yatırım plânlarınızdan vazgeçmeniz çok yanlış olur... bi de üstüne ilerde bu durumdan dolayı araya soğuk rüzgarlar girecek aile ici bir sürü problem... hic bulaşmayın...

Bence kimse kimseye ev hediye etmek zorunda değil zaten evin yarısını yani hakkını almış, adamın da hakkını almak istemesi normal...

Tapusunu versin demiyorum. Kiraya çıksın ya da kendi kredi çeksin, onları evden atmasın demek istemiştim ama iki taraf da evi satmak istiyor zaten, sorun yok..

Adamı suçsuz bulan bir tek biziz sanırım. Maddi durumunun iyi olması eski karısının bütün hayatına sponsor olmasını gerektirmiyor. Ev eşit şekilde paylaşılır. Adam zaten çocuğun tüm masraflarını karşılıyormuş, o zaman velayet babaya da verilebilir, adam evi versin, çocuğu versin, her türlü masrafı karşılasın. E by adam daha ne yapsın? Yorumları da okudum ben gayet makul buldum eski kocayı

Adam gayet insaflıymış. Ama imkanları çokk çok iyiyse evi bırakabilirdi oğlunun üzerine. Neyse siz bu işe girmeyin. Yarım hissesiyle başka ev alsın. Diğer karfeşler annesi yardım edecekse ortak eşit şekilde yardım edin

evet. Görümcemin son kararı, aralarında anlaşıp evi satacaklar, krediyi kapatıp, kalan parayı bölüşecekler.

ellerine kalan para ne kadar olacak bilemem ama değerli bir yerde mi evleri ? eline geçenle daha küçük bir ev alma şansı olur belki

Evi satıp aynı semtte kiraya çıksın,eline geçen parayı harcamasın,ilerde ev almak üzere peşinat yapar. Eş te payını alsın.
Yada başka semte taşınsın ama almayın evin hissesini. Hani çok zor durumda muhtaç bir insan olsa tamam ama bu durumda bence şart değil zira alternatifleri var görümcenizin,değerlendirebilir.
Eşiniz sizin evinize güvenerek bu teklifi yapmış bence ama yerinizde olsam kabul etmezdim çaresiz,muhtaç durumda olmadıkları için, o evin hissesini almış olsanız dahi,yaşadığınız sürece o para size geri gelmez ki,kredi çekmesi mümkün değil diyorsunuz, nasıl ödeyecek ki.

ellerine kalan para ne kadar olacak bilemem ama değerli bir yerde mi evleri ? eline geçenle daha küçük bir ev alma şansı olur belki
Evet evleri çok iyi bir semtte, havuzlu site ve metrekaresi büyük. Kalan para ile görümcem başka semtte (şehir merkezine biraz daha uzak daha küçük bir ev almayı düşünüyor)

Evet evleri çok iyi bir semtte, havuzlu site ve metrekaresi büyük. Kalan para ile görümcem başka semtte (şehir merkezine biraz daha uzak daha küçük bir ev almayı düşünüyor)

bence toplu para vermeyin. çocuğun masraflarını da zaten baba tamamen karşılıyormuş ki bu devirde cidden çoğu baba nafaka dışında karışmıyor. adamı o anlamda takdir ettim. elzem durumlarında belki görümcenize koltuk çıkarsınız. öylesi daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…