Maddi bir konu; siz olsanız ne yapardınız?

Aslında doğru diyorsunuz ama kredi taksitlerini ödesek görümcemin bize geri ödeme şansı olmayacak bize borçlu olacak daha kötü bozulur aramız. kaldı ki banka görümceme kredi vermez. eve ortak olmak dışında bir seçeneğimiz yok eğer yardım edeceksek. Ama ben eski eşinin kredi çekmesinden yanayım, ne de olsa o evde kendi çocuğu oturuyor kendi çocuğunun evi sayılır. Görümcem hemen yelkenleri suya indirmiş gibi, eşim de yardım edelim diyo.

Evi alsanız da o paranın size geri dönüşü yok. Krediye yardımcı olmayı karşılıksız yapabilirsiniz, cebinizden daha az para çıkar diye düşünmüştüm. Eşiniz kardeşine yardım etmek istiyor olabilir ama sizi de ağır bir yükün altına sokacak, bu adil değil. Bütçenizi sarsmayacak bir para olsa lafı olmaz da, bu epey büyük bir parayı hibe etmek oluyor. Oysa karşınızdaki yetişkin bir insan, aslında kendi çıkış yolunu bulması gerekiyor. En kötü evi komple satsınlar, kiraya çıksın. Onlar rahat edecek diye kendi rahatınızdan bu kadar fedakarlık yapmaya lüzum yok. Sonuçta aç ve sokakta yaşamıyorlar.

Evlenirse tapuda evet sizin ama sizin hissenizin üstüne kona bilir yeni esle berarber cünkü parayi vermek istemezler, evden cikmak istemezlerse, mahkemeye bas vurmaniz gerekir ve bir sürü ugras.. yani o parayi geri almaniz cok zor olur onun icin camdan atmak dedim, yanlis anlasilmasin yoksa bende yardim etmeyi seven insanim yanliz sizinki muhtac birisine yardim etmek olmuyor daha cok bir hediye gibi oluyor

Aynen yani çocuğu düşünecek olursak ileride daha büyük sorun çıkar. Bizim çocuğumuz yok. evin yarı hissesi görümcemin ileride evlenirse ve evliyken vefat ederse diğer herif de mirasa girer büyük sorun çıkar, evlenmezse kendi hissesi zaten çocuğunun olur ama biz vefat ettiğimizde eşimin hissesi çocuğa gider ama benimkine yeğenlerim ortak olur (üç yeğen) iş iyice karışır onu düşünecek olursak. Bence görümcem de, eski eşi de evdeki hisselerini ortak çocuklarına hibe etseler ve görümcem de intifa hakkı alsa daha hayırlı olur. Bunu önereceğim ama eski eş illa ki para istiyor.

Bosanma bitmis anladigim.kadari.ile. ev de gorumceye kalmis. Eski.koca artik hak iddia edemez.
Mal ayrılığı yapmadılar; ev evlendikten sonra alındı dolayısıyla eski eşin de görümcemin de ortak sayılıyor. Boşanırken mal bölüşümü yapmadılar eski eş o zaman hissesini para olarak istemedi, tapuda ev ikisinin üstüne alınmış vaziyette, tapuda hissesi duruyor adamın.

evin kredisi hali hazırda devam ediyorsa o evi zaten kredisi ile satmak zorundalar. yani yatırdıkları ana para ve bugüne kadar ödedikleri kredinin toplamı kadar nakit para alıp onu bölüşecekler. kalan krediyi evi satın alan ödemeye devam edecek.

yani atıyorum 100 bin nakit 200bin kredi çekmiş olsunlar. 50binlik kredi ödemişlerde onlar 150bin gibi bi rakam alıca. kalan 150binlik krediyi satın alan ödemeye devam edicek.

krediyi devretmiş olacaklar bir nevi. bu nedenle eğer ödemelerinde aksama olmamışsa, puanı kötü değilse yeni bir kredi çekebilir.

bu anlattiginiz ortak olmak degil ki. cok karisik mevzu. muhtemelen epey yuklu bir mebladan soz ediliyor. acikcasi bu kadar yuklu bir meblayi ben karsilamazdim. sizin durumunuzu bilmiyorum ama evin yari parasini hibe edecek kadar durumunuz yoksa, yani maasla ev gecindiren uc bes arttirip birikim yapmaya calisan bir aile degilseniz, verilebilir tabiki

ben anlamiyorum mal paylasimi falan yapilmadi mi ki simdi eski es para istiyor? bosanma gerceklesmedi mi? var bu iste bir is ya neyse. olan size olacak. bu durum sizin yuvanizin yikilmasina kadar gider. ne sacma ve mantiksiz bi düsünce, ev alicam ama evle asla ilgim olmayacak asla hakkim olmayacak. dünya hali yarin ya tekrar almak istediginizde alamazsaniz? ya hastalansaniz da acil paraya yada satabileceginiz biseylere ihtiyaciniz olsa?

Kanunen ev kimin üzerine ayrılırken evi bırakmadımı eski kocası bu devirde büyük risk iyi düşünün

Aynı olay başımıza geldi, halamın eşi öldüğünde babam Halama ev almış tapuyu da halamın üstüne yapmış dul sıkıntı çekmesin diye. Halam evlendi adamın da durumu çok iyi bizim eve oturuyolar ve halam geçen dedi ki sen bana naptın Bi ekmek alıp verdin mi tapulu evi bile inkar ediyolar. Bikaç evleri daha var şuan ama bizim evimiz yoktu :) Yapmayın kendi çocuğunuz rızkını kimseye vermeyin

Evi satıp kiraya geçsin siz neden para görmüyorsunuz ki oraya aranız her zaman iyi olmaz görümce ile

Sahsen yapmam. Herkes imkanına göre yaşamak zorunda. Siz o parayı verseniz ilerde "o ev çocuğumun sigortası/hakkı" diye çıkar. Ne paranizi geri alabilirsiniz nede birsey. Bir kac ay önce görümcem borc istedi. Verdik. Bir hafta içinde geri ödeyecekti güya. Yarısını geciktirerek ödedi. Diger yarısını hala ödemedi. Demem o ki: ailede para alış verişi hep ölü yatırım olarak, gözden çıkartarak yapılmali. Cünkü çoğu zaman geri dönmüyor

Soyle düşündüm. Siz onu rahatlatirsaniz Allah ta sizi rahatlatir. Maddi acidan cok ihtiyacim olmadı ama manevî acıdan ayrılırken ablamin eşi bana çok destek oldu. Her zaman dua ederim. Hiç bunalmasın insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…