Aslında doğru diyorsunuz ama kredi taksitlerini ödesek görümcemin bize geri ödeme şansı olmayacak bize borçlu olacak daha kötü bozulur aramız. kaldı ki banka görümceme kredi vermez. eve ortak olmak dışında bir seçeneğimiz yok eğer yardım edeceksek. Ama ben eski eşinin kredi çekmesinden yanayım, ne de olsa o evde kendi çocuğu oturuyor kendi çocuğunun evi sayılır. Görümcem hemen yelkenleri suya indirmiş gibi, eşim de yardım edelim diyo.Aslında eve ortak olmuyorsunuz, görümceye evi almasında yardım ediyorsunuz yani? Çünkü ihtiyaç halinde o evi satamayacaksınız, gidip oturamayacaksınız, kağıt üstünde yarısı sizin ama aslında bir yatırımın size katacağı hiçbir şeyi katmayacak. Şimdi eğer bu para sizi sıkıştıracak bir para değilse, tabi ki yardımcı olun. Ama sizi sıkıştıracak, çocuğunuz var mı bilmiyorum ya da düşünüyor musunuz, onun geleceğinden çalacak, hayat standartlarınızı düşürecek kadar büyük bir meblağ ise, bu işe girmeyin. Size de haksızlık çünkü.
Görümcenin kredi alıp, eski eşin payını da satın alması, kredi ödemelerinde eşinizin, eşinizin ailesinin yardımcı olması bile daha makul bir seçenek gibi geldi bana. Böyle bir imkan yok mu?
Evi alsanız da o paranın size geri dönüşü yok. Krediye yardımcı olmayı karşılıksız yapabilirsiniz, cebinizden daha az para çıkar diye düşünmüştüm. Eşiniz kardeşine yardım etmek istiyor olabilir ama sizi de ağır bir yükün altına sokacak, bu adil değil. Bütçenizi sarsmayacak bir para olsa lafı olmaz da, bu epey büyük bir parayı hibe etmek oluyor. Oysa karşınızdaki yetişkin bir insan, aslında kendi çıkış yolunu bulması gerekiyor. En kötü evi komple satsınlar, kiraya çıksın. Onlar rahat edecek diye kendi rahatınızdan bu kadar fedakarlık yapmaya lüzum yok. Sonuçta aç ve sokakta yaşamıyorlar.Aslında doğru diyorsunuz ama kredi taksitlerini ödesek görümcemin bize geri ödeme şansı olmayacak bize borçlu olacak daha kötü bozulur aramız. kaldı ki banka görümceme kredi vermez. eve ortak olmak dışında bir seçeneğimiz yok eğer yardım edeceksek. Ama ben eski eşinin kredi çekmesinden yanayım, ne de olsa o evde kendi çocuğu oturuyor kendi çocuğunun evi sayılır. Görümcem hemen yelkenleri suya indirmiş gibi, eşim de yardım edelim diyo.
İşte çok ikilemdeyim. Bizim için önemli bir meblağ, o para ile bizim kendi projemiz vardı, Yandaki arsayı alıp bahçe yapacaktık, hem yatırım olur hem de başkası alıp inşaat yapmasın diye. Görümce evlense de evin yarı hissesi yine tapuda bizim, parayı camdan atmaktan daha hayırlı en azından görümceme faydamız olur ama parayı camdan atmış gibi de olacağız çünkü ev satılmadıkça orada gömülü kalacak tıpkı şu an eski eşin parası gibi. İleride bize para lazım olsa (şu an eski eşe olduğu gibi) görümceme eski eşinin yaptığı gibi "satalım evi, ya da hissemizi ver" demek zor olur. Benim anlamadığım konu eski eş niye kendi kredi çekmiyor? biz bu işe bulaşmayalım, görümcem hisseyi vermeyi kabul etmesin, eski eşi kredi çeksin ne yapıyorsa yapsın işte, maaşı iyi neden kendi kredi çekmiyor da evin parasını istiyor anlamadım. Ne var ki mahkemeye gitse eski eş evin satışını isteyebilir hukuken ama vicdanen yanlış yapıyor bence.
Aynen yani çocuğu düşünecek olursak ileride daha büyük sorun çıkar. Bizim çocuğumuz yok. evin yarı hissesi görümcemin ileride evlenirse ve evliyken vefat ederse diğer herif de mirasa girer büyük sorun çıkar, evlenmezse kendi hissesi zaten çocuğunun olur ama biz vefat ettiğimizde eşimin hissesi çocuğa gider ama benimkine yeğenlerim ortak olur (üç yeğen) iş iyice karışır onu düşünecek olursak. Bence görümcem de, eski eşi de evdeki hisselerini ortak çocuklarına hibe etseler ve görümcem de intifa hakkı alsa daha hayırlı olur. Bunu önereceğim ama eski eş illa ki para istiyor.sen simdi seyi soruyorsun
kendi paramla koskocaman calisan isi gücü olan görümceme ev alsam mi almasam mi?
dogru mu anladim? ilerde diylelim ki sizde görümcede vefat etti, ne dicek cocuklariniz birbirine, kim kimden isticek? kim kimi cikaracak? kim kimden para alacak? aile ici olmaz böyle isler.
Mal ayrılığı yapmadılar; ev evlendikten sonra alındı dolayısıyla eski eşin de görümcemin de ortak sayılıyor. Boşanırken mal bölüşümü yapmadılar eski eş o zaman hissesini para olarak istemedi, tapuda ev ikisinin üstüne alınmış vaziyette, tapuda hissesi duruyor adamın.Bosanma bitmis anladigim.kadari.ile. ev de gorumceye kalmis. Eski.koca artik hak iddia edemez.
Aynen yani çocuğu düşünecek olursak ileride daha büyük sorun çıkar. Bizim çocuğumuz yok. evin yarı hissesi görümcemin ileride evlenirse ve evliyken vefat ederse diğer herif de mirasa girer büyük sorun çıkar, evlenmezse kendi hissesi zaten çocuğunun olur ama biz vefat ettiğimizde eşimin hissesi çocuğa gider ama benimkine yeğenlerim ortak olur (üç yeğen) iş iyice karışır onu düşünecek olursak. Bence görümcem de, eski eşi de evdeki hisselerini ortak çocuklarına hibe etseler ve görümcem de intifa hakkı alsa daha hayırlı olur. Bunu önereceğim ama eski eş illa ki para istiyor.
Eski eşi de kiraya çıkabilir. Niye devlet meselesi haline getirmişler ki olayıGörümce kiraya çıkabilir, neden böyle bir ihtimal düşünülmüyor...
Soyle düşündüm. Siz onu rahatlatirsaniz Allah ta sizi rahatlatir. Maddi acidan cok ihtiyacim olmadı ama manevî acıdan ayrılırken ablamin eşi bana çok destek oldu. Her zaman dua ederim. Hiç bunalmasın insallah.Sevgili KK dostları,
Benim eşimin ailesi bizden uzak ve benim de hiç sevmediğim bir şehirde oturuyorlar.
Görümcem 1,5-2 yıl önce boşandı. Bir çocukları var. Eski eşi, ortak oldukları evi görümcemle çocuğa bırakıp kendi kardeşinin yanında yaşıyordu. Ama şimdi kardeşi evleniyormuş, bunu da evden atıyormuş. Görümceme “kredi çek, ne yap, ne et bana evdeki yarı hissemi ver” diyormuş.
Evde kredi de var ama krediyi görümcem mi ödüyor yoksa eski eşi ile birlikte mi ödüyorlar bilmiyorum çünkü çocuğun tüm masrafını (özel okul taksiti vb) eski eşi karşılıyormuş..
Ne var ki görümcemin kredi çekmesi imkansız. Ne yapacağını şaşırmış halde. Evi satıp kendi hissesi ile daha kötü bir semte taşınmayı düşünüyor ama çocuğun okuluna, kendi işine ve her yere uzak olacak ve yine borca girmek zorunda kalacak.
Benim eşim de “Eve biz ortak olalım, eski eşinin hissesini biz satın alalım” diyor. Bankada birikmiş bir paramız var, biz o para ile şu anki evimizin yanındaki boş arsayı almayı planlıyorduk. Benim babamdan kalan ve şu an kentsel dönüşümde olan bir dairem var, “bitince onu satar yine arsayı alırız” diyor eşim tabi o zamana kadar arsa satılmazsa, ki satılması yüksek olasılık.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Görümcemin yaşadığı şehri hiç sevmiyorum, eve ortak olmamızın bize maddi bir getirisi olmayacak çünkü elbette kira almayacağız ve görümcem evi satmayacağına ve ileride büyük bir paraya konmayacağına göre hissemizi satıp değerlendirme durumumuz da olamayacak; 0 para orada gömülecek. Ama görümcemi severim ve sıkıntıya girmesini de istemem, çok sıkıntıya girecek öbür türlü. Siz olsanız ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?