Maddi bir konu; siz olsanız ne yapardınız?

gul2016

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
6.280
13.196
198
Sevgili KK dostları,
Benim eşimin ailesi bizden uzak ve benim de hiç sevmediğim bir şehirde oturuyorlar.
Görümcem 1,5-2 yıl önce boşandı. Bir çocukları var. Eski eşi, ortak oldukları evi görümcemle çocuğa bırakıp kendi kardeşinin yanında yaşıyordu. Ama şimdi kardeşi evleniyormuş, bunu da evden atıyormuş. Görümceme “kredi çek, ne yap, ne et bana evdeki yarı hissemi ver” diyormuş.
Evde kredi de var ama krediyi görümcem mi ödüyor yoksa eski eşi ile birlikte mi ödüyorlar bilmiyorum çünkü çocuğun tüm masrafını (özel okul taksiti vb) eski eşi karşılıyormuş..
Ne var ki görümcemin kredi çekmesi imkansız. Ne yapacağını şaşırmış halde. Evi satıp kendi hissesi ile daha kötü bir semte taşınmayı düşünüyor ama çocuğun okuluna, kendi işine ve her yere uzak olacak ve yine borca girmek zorunda kalacak.
Benim eşim de “Eve biz ortak olalım, eski eşinin hissesini biz satın alalım” diyor. Bankada birikmiş bir paramız var, biz o para ile şu anki evimizin yanındaki boş arsayı almayı planlıyorduk. Benim babamdan kalan ve şu an kentsel dönüşümde olan bir dairem var, “bitince onu satar yine arsayı alırız” diyor eşim tabi o zamana kadar arsa satılmazsa, ki satılması yüksek olasılık.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Görümcemin yaşadığı şehri hiç sevmiyorum, eve ortak olmamızın bize maddi bir getirisi olmayacak çünkü elbette kira almayacağız ve görümcem evi satmayacağına ve ileride büyük bir paraya konmayacağına göre hissemizi satıp değerlendirme durumumuz da olamayacak; 0 para orada gömülecek. Ama görümcemi severim ve sıkıntıya girmesini de istemem, çok sıkıntıya girecek öbür türlü. Siz olsanız ne yapardınız?

çocuğu yaşıyor o evde delimidir nedir eski eş.
nafaka vs almıyormu.çalışıyormuş görümceniz şimdi okudum.odeyemezmi taksitleri kredi çekseniz siz

Günaydin :) Bence önce kendinizi düsünmeniz lagzim, ben olsam o hisseyi almazdim. Paranizi camdan attin daha hayirli. Tamamen evsiz kalacak olsa neyse ama daha kötü bir semt cokda dert degil bence. Siz ayni durumda olsaniz kimse cikip yardim etmez. Yarin birgün ne olacagi belli degil, cok büyük sorunlar yasarsiniz, mesela görümce evlenirse falan filan. Eger o paraya gitti gözüyle bakmak size koymazsa ve önemli bir meblag degilse sizin icin ancak ozaman veriridim.

çocuğu yaşıyor o evde delimidir nedir eski eş.
nafaka vs almıyormu.çalışıyormuş görümceniz şimdi okudum.odeyemezmi taksitleri kredi çekseniz siz
Görümcem çalışıyor ama yeni bir kredi ödeyemez çünkü şu anki evin de kredi borcu var onun taksitlerini ödüyor yarısını mı ödüyor tamamını mı bilmiyorum, eşime sordum o da bilmiyor çünkü eski eşi çocuk için mahkemenin belirlediği bir nafaka ödüyor ama nafaka devede kulak, adam çocuğun tüm masraflarını (özel okul, özel ders ve spor, giyim, harçlık) karşılıyor. Ama bence karşılamalı zaten buna karşılık evin kredi borcunu görümceme yıktıysa buna çok kızarım çünkü çocuk kendi çocuğu elbette bakmakla yükümlü.

Vereceğiniz para 3 5 bin değil. Aynı zamanda size de bi getirisi olmayacak, anladığım kadarıyla da görümceniz size geri ödeyemeyecek te parayı. Bence hiç yanaşmayın.

Eğer imkan varsa görümceye yardımcı olursunuz eşinizin de kardeşi sonuçta ama bence eve ortak olmayın.
Akraba ile ye iç alışveriş etme demişler. Çokta doğru.
Iyi iken kötü olursunuz.
Eşinize de maddi destek olur ama ortak iş istemem de.

Aslında eve ortak olmuyorsunuz, görümceye evi almasında yardım ediyorsunuz yani? Çünkü ihtiyaç halinde o evi satamayacaksınız, gidip oturamayacaksınız, kağıt üstünde yarısı sizin ama aslında bir yatırımın size katacağı hiçbir şeyi katmayacak. Şimdi eğer bu para sizi sıkıştıracak bir para değilse, tabi ki yardımcı olun. Ama sizi sıkıştıracak, çocuğunuz var mı bilmiyorum ya da düşünüyor musunuz, onun geleceğinden çalacak, hayat standartlarınızı düşürecek kadar büyük bir meblağ ise, bu işe girmeyin. Size de haksızlık çünkü.

Görümcenin kredi alıp, eski eşin payını da satın alması, kredi ödemelerinde eşinizin, eşinizin ailesinin yardımcı olması bile daha makul bir seçenek gibi geldi bana. Böyle bir imkan yok mu?

Bnce o işe girmeyin hem para boşa gitmiş oluyor hemde ilerde bu yüzden görümceyle kötü olma ihtimali var

Bakın evin borcunun ne kadarını ödediginizi bile bilmiyorsunuz.Yani sizin etki alanınız dışında şuan ki durum da öyle.Sonucta aç açıkta değil kendi aralarında halledebilecekleri bir mesele.Gorumceniz kendi geliri olan aklı başında bir kadınsa kendisi halledecektir.O paraya gitti gözüyle bakıp ilerde üzülmeyecekseniz verin yoksa hiç bulaşmayın.

Bence hiç bulaşmayın, tamam eşinizin kardeşi ama herkesin dediği gibi kiraya çıkabilir. O kötü ve uzak dediğiniz yerden ev alabilir onu kiraya verip kirasının bir kısmını karşılayabilir. Eğer parayı verirseniz bir nevi hibe gibi olacak çünkü, satsanız satamazsınız. Hadi ben arsa almak istiyorum birikimimi onun için yapıyordum bana yardım et deseniz söylediğiniz şartlarda yardım da edemez. Araya kötü niyet girer bir süre sonra şeytan dürter insanı siz öylesiniz diye demiyorum, ama insanız sonuçta. Aranızdaki sevgiyi bozmayın bence.

İşte çok ikilemdeyim. Bizim için önemli bir meblağ, o para ile bizim kendi projemiz vardı, Yandaki arsayı alıp bahçe yapacaktık, hem yatırım olur hem de başkası alıp inşaat yapmasın diye. Görümce evlense de evin yarı hissesi yine tapuda bizim, parayı camdan atmaktan daha hayırlı en azından görümceme faydamız olur ama parayı camdan atmış gibi de olacağız çünkü ev satılmadıkça orada gömülü kalacak tıpkı şu an eski eşin parası gibi. İleride bize para lazım olsa (şu an eski eşe olduğu gibi) görümceme eski eşinin yaptığı gibi "satalım evi, ya da hissemizi ver" demek zor olur. Benim anlamadığım konu eski eş niye kendi kredi çekmiyor? biz bu işe bulaşmayalım, görümcem hisseyi vermeyi kabul etmesin, eski eşi kredi çeksin ne yapıyorsa yapsın işte, maaşı iyi neden kendi kredi çekmiyor da evin parasını istiyor anlamadım. Ne var ki mahkemeye gitse eski eş evin satışını isteyebilir hukuken ama vicdanen yanlış yapıyor bence.

sen simdi seyi soruyorsun

kendi paramla koskocaman calisan isi gücü olan görümceme ev alsam mi almasam mi?

dogru mu anladim? ilerde diylelim ki sizde görümcede vefat etti, ne dicek cocuklariniz birbirine, kim kimden isticek? kim kimi cikaracak? kim kimden para alacak? aile ici olmaz böyle isler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…