Görümcem çalışıyor ama yeni bir kredi ödeyemez çünkü şu anki evin de kredi borcu var onun taksitlerini ödüyor yarısını mı ödüyor tamamını mı bilmiyorum, eşime sordum o da bilmiyor çünkü eski eşi çocuk için mahkemenin belirlediği bir nafaka ödüyor ama nafaka devede kulak, adam çocuğun tüm masraflarını (özel okul, özel ders ve spor, giyim, harçlık) karşılıyor. Ama bence karşılamalı zaten buna karşılık evin kredi borcunu görümceme yıktıysa buna çok kızarım çünkü çocuk kendi çocuğu elbette bakmakla yükümlü.çocuğu yaşıyor o evde delimidir nedir eski eş.
nafaka vs almıyormu.çalışıyormuş görümceniz şimdi okudum.odeyemezmi taksitleri kredi çekseniz siz
bence de aslında...O topa hiç girmeyin.Ev kiralasın. Çalışıyormuş da. Öbür evin yarı hissesini de alsın. Gül gibi geçinir.
evetBelki de eski eş, evi sat vs bilerek diyordur. Ailesi yardım eder de payımı yollarlar, kardeşlerini zorda bırakmazlar diye düşünüyor olabilir mi
İşte çok ikilemdeyim. Bizim için önemli bir meblağ, o para ile bizim kendi projemiz vardı, Yandaki arsayı alıp bahçe yapacaktık, hem yatırım olur hem de başkası alıp inşaat yapmasın diye. Görümce evlense de evin yarı hissesi yine tapuda bizim, parayı camdan atmaktan daha hayırlı en azından görümceme faydamız olur ama parayı camdan atmış gibi de olacağız çünkü ev satılmadıkça orada gömülü kalacak tıpkı şu an eski eşin parası gibi. İleride bize para lazım olsa (şu an eski eşe olduğu gibi) görümceme eski eşinin yaptığı gibi "satalım evi, ya da hissemizi ver" demek zor olur. Benim anlamadığım konu eski eş niye kendi kredi çekmiyor? biz bu işe bulaşmayalım, görümcem hisseyi vermeyi kabul etmesin, eski eşi kredi çeksin ne yapıyorsa yapsın işte, maaşı iyi neden kendi kredi çekmiyor da evin parasını istiyor anlamadım. Ne var ki mahkemeye gitse eski eş evin satışını isteyebilir hukuken ama vicdanen yanlış yapıyor bence.Günaydin :) Bence önce kendinizi düsünmeniz lagzim, ben olsam o hisseyi almazdim. Paranizi camdan attin daha hayirli. Tamamen evsiz kalacak olsa neyse ama daha kötü bir semt cokda dert degil bence. Siz ayni durumda olsaniz kimse cikip yardim etmez. Yarin birgün ne olacagi belli degil, cok büyük sorunlar yasarsiniz, mesela görümce evlenirse falan filan. Eger o paraya gitti gözüyle bakmak size koymazsa ve önemli bir meblag degilse sizin icin ancak ozaman veriridim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?