Maddi destek

Ben yanlış mı anladım acaba? Kayınpederinizin ödediği borç sizin oturduğunuz evin ve sizin düğününüzün borcu değil mi? Yani insanlar sizin masraflarınızı ödüyor bir yerde ve destek beklediğinde maddi yardım olarak mı görüyorsunuz bunu? :KK57: Lütfen yanlış anladıysam düzeltin ben çok şaşkınım şu an. :KK57:

Bu ev eşinin üstüne de ailesinin üstüne de yapılmış olda yasal olarak senin hakkın yok
Yani boşansan beş kuruş hak iddia edemezsin ettirmezler
Dolayısıyla bence beş kuruş da ödeme yapman gerekmez
He bunu söylesen sen kötü olursun o ayrı ama gerçek bu
Siz evlendikten sonra alınsa yardım et derdim
Ama şimdi aranız kötü olsa ayrılsanız
Kp e de birşey olsa o beş kuruş vermeyen görümcenin evden payını çatır çatır yendiğini görürsün anca

Kafam biraz karıştı. Ama onlar sizin oturduğunuz evin kredisini öderken sizin onlara destek olmamanız çok bencilce. Ha olur ev zaten kp üstünedir. Canları istedi mi size hadi güle güle diyebilecektir, o Zaman ödemek istememeni anlarım. Ama ev eşinin adındaysa ve onlar sizin evinizin kredisini öderken ellerine 500 lira kalıyorsa kesinlikle destek olmalısınız.

Eşinin üstüne de olsa evlenmeden önce alındığından hak iddia edemez ki,öyle olmuyor mu?

Ben olayı algılamadım ama üstte yazılan yoruma istinaden şunu belirtmek istedim.

Evlilik öncesi edinilen mallardan,çiftler boşanırken hak talep edemez.

O zaman şöyle anlatayım
Kayınpederim 3 milyar emekli maaşı alıyor. Bizim şuan oturduğumuz evi biz daha eşimle tanışmadan önce kredi çekerek almışlar. Şuan bu evin kredi borcunu ödüyolar 1 800 kadar. Düğünde eşimin takılarının hepsini aldılar. Ama düğün borcu kapanmadığı için üstüne 15 milyar kredi çekicekti. Görümceminde borcunolduğu için 5 milysr fazla çek benim borçları kapatalım bende direk sana vereyim dedi kayınpederme. Ama vermiyor ve adam yaklaşık 2 buçuk milyar toplam bütün kredilere para ödüyor ve 500 lira onlara geçim parası kalıyor. Ben yardım etmek zorundamıyım
Yani evet 500 Çiçek olsa lar 5 lt su harcarlar kış geliyor doğalgaz vs var keşke düğünü ucuza getirseydiniZ

Adam 500 lirayla nasıl geçinsin ya
Sizin babanız bu durumda olsa hiç düşünmeden elinizden geleni yapardınız

Eşinin üstüne de olsa evlenmeden önce alındığından hak iddia edemez ki,öyle olmuyor mu?
Evet evlenmeden önce alındığı için eşinin üstüne de olsa hak iddia edemez ama kocası adınaysa taksit ödemelerinde payı olduğu kadar hak iddia edebilir.
Benim demek istediğim eşinin adınaysa kendilerinin kullanımına ait olduğu garantidir ama kp adınaysa iş riskli. Bugün bunlar öder yarın bir gün kp'nin ne yapacağı belli olmaz.

O takilarda kv ve kp bir zamanlar başkasına yaptığı takılar, hatirlatmak istedim.
Biz evlenmeseydik o takılara çok bakardılar gelir diye. Hepsini eşim yapmış sltınları bile bu zamana kadar 13 yaşından brri çalışıyo. Ayrıca ben kendi altınlarımıda verdim bana taktıkları bilezikleride düğünden sonra aldılar kolumdan ben daha ne yapayım

Bence çalışmak iyidir , sizi kiradan kurtarmislar. Keşke bizim de evimiz olsaydı da ben de eşimin ailesine yardım ediyor olsaydım.

O zaman şöyle anlatayım
Kayınpederim 3 milyar emekli maaşı alıyor. Bizim şuan oturduğumuz evi biz daha eşimle tanışmadan önce kredi çekerek almışlar. Şuan bu evin kredi borcunu ödüyolar 1 800 kadar. Düğünde eşimin takılarının hepsini aldılar. Ama düğün borcu kapanmadığı için üstüne 15 milyar kredi çekicekti. Görümceminde borcunolduğu için 5 milysr fazla çek benim borçları kapatalım bende direk sana vereyim dedi kayınpederme. Ama vermiyor ve adam yaklaşık 2 buçuk milyar toplam bütün kredilere para ödüyor ve 500 lira onlara geçim parasıkalıyor. Ben yardım etmek zorundamıyım

aldiklari evde oturuyorsunuz ayrica dugun borcunuzu da kapatmak zorunda degiller ki..
ben takilarimi kendi elimle verdim,yeri gelir yardimda ederiz.
onlar yasli siz gencsiniz,insan yaslandikca maddi zorluga katlanamiyor,500 lira parayla adam ancak mutfagi dondurur o da belki.

Kpiniz hesap kitap bilmeden oğlunu ev sahibi yapmış.
Kaç yıldır ödüyo bu borcu yıllardırda maaşı aynı olmadığına göre baya zorlanmış olmalı.

Eşinize takılan takklar nekadar tuttu ?

Kaç yıl daha kredi ödeyecek ?

Siz değil ama eşiniz babasına destek olmalı çünkü eline şuan neredeyse hiç para kalmıyo

aldiklari evde oturuyorsunuz ayrica dugun borcunuzu da kapatmak zorunda degiller ki..
ben takilarimi kendi elimle verdim,yeri gelir yardimda ederiz.
onlar yasli siz gencsiniz,insan yaslandikca maddi zorluga katlanamiyor,500 lira parayla adam ancak mutfagi dondurur o da belki.

500 lira ne ki ?
Fatura ödese aç kalır erzak alsa elektriksiz kalır .

58 bin takıyı vermişsiniz profilde bursada yaşıyo gözüküyosunuz.
Semtinizi bilmiyorum ama 70 liradan başlıyo ev fiyatları hadi 150 bin diyelim orta halli bi ev
Siz takıları verip üstüne kredi çekip rahat rahat ev alabilirmişsiniz ki ?

Bu düğün borcu nekadar ki 58+15 bin anca kapatıyo ?

Takılarıda mı krediyle almışlar ?

Sen milyar milyon ne yaptı sen 2 milyar milyon sen:rolleyes::rolleyes::KK71:

Şaka bir yana esınızle konusmanızı onerırım. Bız ne desek yalan olur sımdı:temizlik:

Merhaba kızlar yaklaşık bir ay sonra işe gireceğim 5 aylık evliyim düğün takılarını yani eşime takılanları kayınvalidemler aldı oturduğum ev bizim kira değil Kayınpederim 3 milyar civarında maaş alıyor yaklaşık 1 milyar 800 lira ev kredisi ne ödüyor Ama bu evi biz eşimle daha tanışmadan önce almışlar Yaklaşık 3 aydır taksit ödüyoruz evimi aksesuarları yiyecek içecek balayı masraflarını eşim hep kredi kartıyla karşıladı Bu yüzden bunları ödüyoruz ve durumumuz bayağı sıkışık eşim 1 milyar 800 maaş alıyor daha fazla sıkışmamak için işe giriyorum fakat Kayınpederim düğün borcunu kapatamadı için 15 milyar kredi çekti Daha doğrusu Biz 15 milyar biliyorduk görümcemin toplam 5 milyar bir yerlere borcu olduğu için 5 milyar fazla kredi çekmiş ayda 500 lira ben sana veririm Sen de üstüne 100 lira eklersin Her ay 600 lira kredi borcunu kapatırız demiş daha doğrusu dedi fakat Kayınpederim zaten üç milyar maaş almasına rağmen yaklaşık iki milyara bizim ev kredisine gidip görümcemin ödüyeceği parayı da Kayınpederim ödüyor geriye 500 lira Onlara para kalıyor sorun şu Ben çalışınca onlara maddi destek yapmazsam Laf yaparlar mı ya da maddi olarak destek olmak zorunda mıyım

Ev kp nizin ustüne mi?
Kredi kaç yıl?
Bence her ay 500 tl ver

Merhaba kızlar yaklaşık bir ay sonra işe gireceğim 5 aylık evliyim düğün takılarını yani eşime takılanları kayınvalidemler aldı oturduğum ev bizim kira değil Kayınpederim 3 milyar civarında maaş alıyor yaklaşık 1 milyar 800 lira ev kredisi ne ödüyor Ama bu evi biz eşimle daha tanışmadan önce almışlar Yaklaşık 3 aydır taksit ödüyoruz evimi aksesuarları yiyecek içecek balayı masraflarını eşim hep kredi kartıyla karşıladı Bu yüzden bunları ödüyoruz ve durumumuz bayağı sıkışık eşim 1 milyar 800 maaş alıyor daha fazla sıkışmamak için işe giriyorum fakat Kayınpederim düğün borcunu kapatamadı için 15 milyar kredi çekti Daha doğrusu Biz 15 milyar biliyorduk görümcemin toplam 5 milyar bir yerlere borcu olduğu için 5 milyar fazla kredi çekmiş ayda 500 lira ben sana veririm Sen de üstüne 100 lira eklersin Her ay 600 lira kredi borcunu kapatırız demiş daha doğrusu dedi fakat Kayınpederim zaten üç milyar maaş almasına rağmen yaklaşık iki milyara bizim ev kredisine gidip görümcemin ödüyeceği parayı da Kayınpederim ödüyor geriye 500 lira Onlara para kalıyor sorun şu Ben çalışınca onlara maddi destek yapmazsam Laf yaparlar mı ya da maddi olarak destek olmak zorunda mıyım
evine aksesuar almayıp balayınada gitmeseydin ben olsam takılanları geri verirdim neden bu kadar sorumsuzca harcıyor inasanlar anlamış değilim 1.5 aylık evliyim balayınada gitmedim aksesuarda almadım dış çekimde yaptırmadım eksikliğini hissetmiyorum...

Evde siz oturuyorsanız borca yardım gerekir de tapu kimde

Bir de düğün borcu dediğiniz şey de sizin borcunuz esasen adam arabasını satacaktı vs diyorsunuz eşiniz ödesin borçları ya da paranıza göre neden evlenmediniz

Yazık değil mi kayınpedere

Bir de kp ne emeklisi 3000 maaş alan

Back
X