Maddi durumu olmayan insanların doğurmasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eve niye araba yolluyorlar?
Gruptan cikmis herkesi engellemis telefonları acmıyormuş para atanlar olmuş. Polise gideceğiz diyorlar ama ben para atmayıp sorguladıgım icin gruptan atildıgimdan dolayi karismayacagım artık bu yuzden konuyu kapattiriyorum hersey yalan cikti

Al işte.

Bunun milli aidiyetle ne ilgisi var? Siyasi fikirlerinizi kendinize saklayın ya da siyaset yapılan bir sayfa bulup oraya yazın ne istiyorsanız.
İşte ilgisi yok diyorum ben de zaten. Çocuk doğurmakla Kürt olmak arasında nasıl bağlantı var ki ben siyasi fikir sunmuş oluyorum?
Kadın resmen Kürt olduğu için bu yorumlara maruz kaldığını söyleyerek acıtasyon yapmış. Siz de benim ne dediğimi anlamadan herhalde bana gıcık olduğunuz için canınızın istediği şeyi yazmışsınız ama ,tutmadı sevgili üye arkadaşım

Seni tanımam etmem, çevren seni öyle niteliyorsa otur düşün derim. O mesajda yazdığın son cümlen seni anlatıyor zaten. Canımın istediğini değil, medeni insanların özellikle bu yüzyıldaki bakış açısını yazdım.

Anlattığı hikayenin gerçek olmadığı o kadar belli ki siz niye anlamayıp yorum yaptınız.
Gerçekten ihtiyacı olan insanlar bunu dile getirmekten çekinirler, aklınızda bulunsun.

bir cocugun gelecegini fusunmeden ha bire üremek beyinsizlikten baska bir sey degil. bosverin dogursunlar, cocuklarini kuru ekmekle besleyen onlar

Geçen gün KFC' ye 3 çocuklu 5 kişilik bir aile geldi. Çocuklarda peş peşe doğmuşlar belli küçükler, biri zaten bebek arabasında. 5 kişi, 2 kişilik kova menü aldılar. Neden böyle olsun? Zaten her hallerinden yaşam tarzları belliydi.

Ha şimdi diyeceksiniz ki pahalılık, ekonomik kriz var.

Tek çocuğum var ve bundan 7 yıl önce geçinmek daha kolayken de hiç 2. çocuk düşünmemiştim. Çünkü bize lükstü. Önce gelir düzeyine bakmalı, sonra olası bir durumda (insanız ayağımıza hiç mi taş değmeyecek) neyim var diye bakmalı insan hayat hep mükemmel gitmez, gidemez.

Wp grubuna gelene kadar belediye ve sosyal hizmetlerden bir sürü yardım istiyorlar zaten.

Tepki görünce ondan bu kadar savunmaya geçiyorlar.

Anlattığı hikayenin gerçek olmadığı o kadar belli ki siz niye anlamayıp yorum yaptınız.
Gerçekten ihtiyacı olan insanlar bunu dile getirmekten çekinirler, aklınızda bulunsun.
Benim mallığım gidiyor. Bir suru fotograf atiyor beton zemin atiyor. O attigi resimler tiktokta haliliskomu neymis oraki paylasilan videolardan alınan ekran goruntuleriymis. Yeni yeni ogreniyoruz

Yoldan geçen birini durdurup neden doğurdun dememişsiniz neticede. Kalkıp size dert yanarsa size de cevap hakkı doğar. Şu insanların üreme merakını anlamıyorum. Hadi illa çocuğum olsun dedin bir tane yaparsın. 4 çocuk nedir. Geçen benim de bir arkadaşım yardıma ihtiyacı olan bir tanıdığından bahsetti. Kadınla görüştüm onda da var 3 çocuk yetmemiş 4.ye hamileymiş.Konuştuk o da diyor ki Allah rızkını verir abla. Hadi Allah versin o zaman dedim çıktım, bir kuruş da vermem. Doğururken bana mı sormuş

kendini ve evlatlarını düşünmeyen insanı ben hiç düşünmem
sonuçta herkes kendinden sorumlu
hani cenazelerde acılarda derler ya ateş düştüğü yeri yakar diye
aynen o hesap
herkesin ateşi düştüğü yeri yakıyor
biz buna bireysel anlamda bişi yapamayız majör çözümler üretilmesi lazım devlet politikaları gibi
tartışmak bile gereksiz
bir haftadır şu sitede kendisini istemeyen adamdan hamile kalıp çocuğu doğurucam diye tutturan
bi kadının hikayesi dönüyor
herkes diyor ki bak yanlış yapıyorsun
kadında ne o çocuğa bakacak para var her şeyi geç çocuğa bi aile veremeyecek
baba ömrü boyunca istemeyecek muhtemelen vs baba ayrı ş..siz zaten
konuyu açan kişinin yazdığı çizdiği şeylere göre konuşuyorum tabii
kürtaj çok tartışılan hassas bi konu, kürtaj meselesine ölümüne karşı çıkan var, kürtajı savunan da var
kürtajı yanlış bişi olarak kabul ediyor olsa bile insan aslında kürtaj yaptırarak daha büyük bi yanlışın önüne geçiyor
bazı durumlarda
en en mantıklısı bakamayacağın çocuğa hamile kalmamak elbette
o kişiye de o kadar yazıldı çizildi ama kendisi hala burnunun dikine gidiyor
kendi tercihi kendi kararı bana göre tartışacak bişide yok öyle insanlara laf anlatmak imkansız
sizin gruptaki kişilere de aynı şekilde laf anlatmak gereksiz

Eee size ne, bize ne? Çocukların bakımlarını sizin üstlenmenizi istemiyorsa sizi ilgilendiren bir durum yok.
Bence dogru duzgun tanimadigi insanlara kendisini acindirma sebebi yardim toparlamak. Onurlu insanin yapacagi is degil.

Konunun irkcilikla zaten hic alakasi yok her irktan cahil ve akilsiz insanlar cikabiliyor. Ben de insanlarin bakamayacagi cocuklari dogurup berbat hayatlarina ortak etmesini yanlis buluyorum. Hatta kari koca ikisi de engelli olup cocugu engelli olacagini bile bile ureyenlere de karsiyim. Ben olsam bu muhabbete hic dahil olmaz kendim cikardim gruptan.

Üç çocuğum var ve bazen keyfine dışarıda çok olmadan bu tarz yiyecekler alıp yiyoruz. Üç çocuk ve ben tek kova da alabiliriz mesela. Bundan sonra utanıp alamam kesin ayy yazık bunlar fakir üç de çocuk yapmış derler

Niye dogurdugunu soruyorsun diye tepki görmüssünüz, ama bu kafa da biri 5. Yi de dogrur. Cünkü bazilari cocuklari kullanarak gecimini sagliyor. Kadinin orda maksadi birileri yardim etsin, yoksa baska birsey degil. Ben artik kime yardim ettigimi cok iyi arastiriyorum. Bizim sözde bir arkadasimiz acim diye agliyordu. Para verdim, alisveris yaptim ögrenci halimle. Sonra (annesi sözde hic yardim etmiyordu) annesinin ona bir kac bin euroluk mutfagi aldigini ögrendik. Kendi utanmadan anlatti birde. Sözde ama ac

Kurt, ırkçılık falan deyince algıda seçicilik tabii, hemen savunmaya geçecektim ki sonradan anladım Kürt olduğunu hahhahahaha var mı benim gibi aveli

Bence dogru duzgun tanimadigi insanlara kendisini acindirma sebebi yardim toparlamak. Onurlu insanin yapacagi is degil.
Çok mümkün, olabilir ama yine bizi ilgilendiren bir durum yok. İnsanlar da az kafalarını çalıştırıp düşmesinler tuzaklara.

Yoo çevrem beni son derece hümanist bilir ki öyleyim zaten. Ben insanları ırkına,diline,dinine göre ayırmam. Ama başına ne gelse her tartışmasından sonra “vay ben Kürt olduğum için bana böyle davranıyorlar” diyen insanlardan da sıkıldım. Kendi kendilerine senaryo yazıyorlar. Biriyle tartışınca ben hiç demiyorum “Türk olduğum için bana böyle yapıyorlar” diye. Onlar niye diyorlar? Her şey ırkla mı alakalı?

Bakış açılarınızı benim mesajımı yanlış anlayarak yazmayın lütfen.

Ben öğle yemeklerimde sadece çorba içiyorum sizin mantığınızla benim başka bir şey yemeye durumum yok o zaman

Hatta bazen sırf kalori alımına dikkat ettiğimden akşam yemek yemeyeceğim diyorum ve eşim kendine söylüyor sırf nefsimi köreltmek için 1-2 çatal eşimden alıyorum.

Sizin anlattığınız bambaşka,

Benim anlatmak istediğim çok farklı, sıradayken şahit olduğum bir durum ve küçük bir alan karşılıklı masalara oturduk. Hani daha ne diyebilirim bilemedim ama çok net anlaşılıyordu durum.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…