Bana böyle yapan oldu, mesleğimle ilgili. Filanca şurada benim mesleğim söyleniyor kendince beni küçümsemek için ama söyleyen amcamın kayınvalidesi. Beni ikinci görüşü. Söylediği şey de şunun gibi sen devlette doktorsundur, filanca özel muayene açmış doktordur falan. Hani kimin konumunun iyi olduğu da çok göreceli bir mevzu benim mesleğimde. Kaldı ki benden iyi de olabilir cevap bile vermedim. Hani söyleyen çok cahil, bayağı, düşüncesiz ve sonradan görme ise bu bana dokunmaz, hatta o lafı söyleyene acıyarak bakarım. Çünkü bazı konularda cahilce konuşmuş olur insan bilmeden. Ben şimdi kolejdeki öğretmen mi yetkin yoksa mebdeki öğretmen mi yetkin şahsı tanımadan ne söyleyebilirim ki... Bunun gibi. Konu sahibi arkadaş da çevresinden feyz alsın onlar gibi yapmasın. Aslında güzel bir hayat dersi. Bunlara sinir olmasa onlar gibi olsa... bazen sinir olarak da insan onlar gibi davranabilir gerçi sürü psikolojisi, çevreden hepimiz etki alabiliyoruz. Sözün özü çok da takmayın bu tarz kişilikleri.