Maddi durumum

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.507
53
28
Çok canım sıkkın hanımlar ne yapsam bilemiyorum yine buraya koştum

Yarın okulumun ilk günü lakin durumum çok sıkışık. Haziranda mezun oldum, kpss ağustosta bitti ve iş bulamadım 1 aylık süre zarfında. Neyse ki önceden 2 gram altınım vardı.

Okulun yemekhanesi için kartım yok ve ekim sonuna kadar ancak çıkarmış. Dışarıda veya okulun cafesinde yeyim desem fiyatlar el yakıyor. Ben öğrenci işlerine nasıl yemekhaneyi nasıl kullanacağım kartsız dediğimde "misafir kart alın ama kaporası 40 tl" demez mi. Kontorum bitti bildiğimiz çağrı atmalık bile yok ben niye bu kadar sefil oldum ki :KK43: Ayriyetten akbilim de boş. Ailem elinden geldiğince yardım ediyor ama çok utanıyorum 22 yaşında eşşek kadar kadınım master okumak lux ve hâlâ utanmadan para istiyorum. Ben ne yapayım gram altınımı mı bozdurayım ne dersiniz? Burslara basvurdum ama bana çıkmayacağına o kadar eminim ki bende bu şans varken. Hem çıksa bile ocakta yatmaya başlıyorlar ben şu 3 aylık süreçte ne yapacağım. İs bulsam kpss ne olacak ben ona da çalışmak istiyorum sefilleri oynuyorum inanamiyorum bu duruma düştüğüme.

Amaan daraldığımdan yazıyorum işte. Bir gün bu gunler geçecek mi, mesleğimi ne zaman elime alacağım :( Benim gibi olanlar ne yaptınız

Edit: Hep masterinden bahsediyorsun diyenler yine olacaktır. Konularıma uğramayınız benim hayat uğraşım da eğitim

Keske atandiktan sonra master yapsaydiniz.bildigim kadariyla masraf cok oluyormus ve kitaplar falanda baya pahali.
Atanmam için dershaneye gitmem lazım gidemesem bile evde çalışma ortamı gerekiyor o da yok. Okulda ders çalışırım diye düşünüyordum. Bari ales puanının süresi geçmeden master aradan çıksın dedim ama evde otursam bile yine zor durumda olacaktım

Borç ödüyoruz onun haricinde fena değildi önceden borç çıktı işte. Ailem yardım ediyor ama çok utanıyorum
Niye utanıyorsun canım aile ne için var?
Mesela ben 25 yasına kadar atanamadık ailem baktı, ki sonra da hep destek oldular
Aynı sekilde kardeşim de 26 yasına kadar okudu
Babam hala calışır bize ev araba vs konularında destek olmak için
Tabi ilerde yani yaslanınca biz de her daim onların yanında oluruz
Yani durumları yoksa bir sey diyemem ama varsa utanılacak bir sey yok tatlım

Kelimenin tam anlamıyla son dakika mı farkına vardınız ekonomik durumunuzun? Mecbur altınlarınızı bozduracaksınız. Hafta sonları part time iş bulabilirsiniz ya da yabancı diliniz varsa üç beş çeviri filan kollayın
Son 1 aya kadar kpss telaşım vardı. Yani ders çalışıyordum. Ondan sonra iş aradım bulamadım. Önceden olacağını tahmin etmiştim ama az biriktirebildim

Atanmam için dershaneye gitmem lazım gidemesem bile evde çalışma ortamı gerekiyor o da yok. Okulda ders çalışırım diye düşünüyordum. Bari ales puanının süresi geçmeden master aradan çıksın dedim ama evde otursam bile yine zor durumda olacaktım
Isterseniz basarirsiniz.birinci donem iş bulup calisin.masraflarinizi odersiniz ikinci donemde kpss ye yogunlasin

Niye utanıyorsun canım aile ne için var?
Mesela ben 25 yasına kadar atanamadık ailem baktı, ki sonra da hep destek oldular
Aynı sekilde kardeşim de 26 yasına kadar okudu
Babam hala calışır bize ev araba vs konularında destek olmak için
Tabi ilerde yani yaslanınca biz de her daim onların yanında oluruz
Yani durumları yoksa bir sey diyemem ama varsa utanılacak bir sey yok tatlım
Şu sıralar sıkışığız işte lisans okusam yine yardım etsinler de master olunca "ee yapmasaydın" deme hakları var. Demezler ama hakları var isteyeceğim mecbur

Yüksek lisansı niye yapıyorsun? Akademisyenlik mi istiyorsun yoksa iş bulmana yardımcı olsun diye mi? Sırf kendini geliştirmek için yapıyorsan atandıktan sonra yapman daha iyi. Bazı kurumlar kendileri bile teşvik ediyor yüksek lisansı. İdari izin, burs gibi imkanlar oluyor.

Bölüm/abd başkanına zor durumda olduğunu yemek yardımı alıp alamayacağını sorabilirsin. Her dönem belli sayıda kişinin ismi istenir. Başarı durumuna göre tübitak bursu alabilirsin. Kyk kredisi oldukça iyi düzeye geldi ona başvurabilirsin. Bunlar gerçekleşene kadar altın ve aile desteği ile devam etmelisin. Umarım bölümün ve hocaların anlayışlıdır ve beklentileri senin durumuna uyar. Az önce ebook aldım 22 dolar. Arada makale çıkacaktır yine dolar üzerinden hepsi. Hatta uluslararası kongreler bile dolar üzerinden katılım ücreti alıyor. Makale yayınlatmak edit yaptırmak para para para... içimi döktüm :)))

Disarida yemeyi aklinizdan cikarin. Evde ne pisiyorsa kavanozda goturun. Hem daha saglikli hem de cok ucuz. Ozel ders gibi bir is bulma imkaniniz var mi?

Bimden ucuzundan kasar fln alabilirsin halk ekmegin Altin çoregi var besleyici doyurucu hem ona sandvic yapabilirsin...altininida bozdur gitsin yoksa ne yapim birikimi... Ne yapcaksin hayat adil degil...

Master yaparken maddi külfetimi bilerek yola çıkmak gerekir

Bizim Zaman'ımızda bilgisayar bile yoktu evde, fotokopiciye parayla ödevi temize çektirirdik

Kısa vadede iş bulamayacağına göre ailenden alacaksın

Hem daha 22 yaşında çiçeği burnunda mezunsun ailen de gocunmaz sana para vermekten

Back
X