Krese imkânınız yoksa evde olduğunuz sürede kaliteli zaman geçirin. Kendini ifade etmesine fırsat yaratacak oyunlar oynayın.
Rollere girin mesela, oyuncakları konuşturun,o Elsa olsun siz Anna...ya da cumbur cemaat deve - cüce oynayın, hem komutları anlar hem de bir süre sonra o deve cüce der, böyle böyle kelime dağarcığı genişler .
Anneannesine de tembihleyin bol bol konuşsun çocukla.
Yemek hazır, demesin de
Aç mısın Derin? Benim karnım çok açıktı o yüzden bize mercimek çorbası yaptım. İçinde mercimek,patates ve ıspanak var. Dün akşam ne yemek yedim? Annen sana ne yaptı? Ben de dün makarna yaptım
Gibi cümleler duysa bile güzel olur bence.
Kadın çocukla hiç konusmuyorsa,ya da sadece bebekce cümleler kuruyorsa çocuk kimden ne duyacak da konuşacak?
Ayrıca kendi oyun grubunuzu kurabilirsiniz. Sizinkinin yaşlarında 5 çocuk annesi anlaşin, bir oyun ablası tutun univeriste öğrencisi. Gelsin cumartesileri iki saat oynatsin çocukları. Yararlı şeyler yaptırsın..
Ben de universitedeyken böyle şeyler yapiyordum,şaka gibi bir ücrete :) siz de bulabilirsiniz.
Tabletten nasıl uzak tutarımin cevabı da tablet bozuldu demek. Şarjı bitsin, tamir ediyor gibi yapın,bozulmuş deyin.
Daha da hiç çıkarmayın karşısına...