- 7 Haziran 2010
- 1.408
- 2.770
- 733
- Konu Sahibi Keyfinbilir
-
Tamam o zaman.Çalıştım tabi ki. Ücretli öğretmenlik yaptım, özel okulda çalıştım. Zaten üniversiteye geç girdim. Yalnız memur olmadıkça maaşım kesilmiyor. Haliyle çalıştıklarımla araba aldım vs. Evlensek yine benim birikimim var biraz ve benim evimde yaşayacağız. Yine çalışacağım ama şimdiye göre elime az para geçecek. Şu anda çalışmıyorum atanmayı bekliyorum. Birikim yapmam şu halde daha kolay olur. Oturmayacağım tabi ki evde.
Tamam o zaman.
Çalışmaya başla,ondan sonra düşünürsün evliliği.
Şimdi senin birikiminle,evinle ve arabanla evlilik yapmak tuhaf gelmiyor mu sana da?
3.500 yetim aylığı mı?
Ben burda takıldım kaldım.
Yok ben kimin emeği diye düşünmedim açıkçası.Aslında bana tuhaf gelmiyor, ben bu evi parayı kendim emek vererek kazanmadım. Daha çok aile imkanı. Erkek arkadaşımsa bunca yıl çalışıp ailesine bakmış. Tabi ki yine yaşam standartım düşecek, acaba bunu işe de girsem ki ücretli öğretmenlik ve özel okul çalışma şartları malum ona karşı ister istemez içimde bi hırs olur mu? İşe girdiğim gibi evlenmeyip birikim yapsak yine ben daha çok biriktirebileceğim. Sanki iş çok benim üstümde gibi gelmeye başladı.
Yok ben kimin emeği diye düşünmedim açıkçası.
Henüz askere gitmemiş ve birikimi olmayan bir genci alıp damat yapıp eve koymak çok tuhaf geldi bana göre.
Sen çalış,para biriktir,gez,keyfine bak yani.
O da bedelli/bedelsiz askerliğini çözsün,işini sağlamlaştırsın,birikimini yapsın,o da gezsin,keyfine baksın elbet.
Ama şartlar en azından bir noktaya kadar denkleşsin sonra ciddi adımlar atılmalı bence.
Yoksa ev,araba kimin emeği,kimin birikimi sonraki aşama.
Rica ederim.Aklıma benim de en çok bu yatıyor aslında. Teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?