Maddi konular

Keyfinbilir

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2010
1.408
2.770
733
Merhaba hanımlar;
Ben annem vefat ettiği için yetim maaşı alıyorum. Yeni düzenlemeyle yaklaşık ocakta bu maaş 3.500 olacak. Şu anda ise 2500 civarı alıyorum. Erkek arkadaşım ise 2700 maaş alıyor ve biz seneye evlenmeyi düşünüyoruz.

Sorun şu ki biz evlenince benim maaşım kesilcek. Atanamamış öğretmenim. Az çalışma tecrübem var. Haliyle çok daha zor şartlarda yaşayacağım. Şu anda evim var arabam var. Erkek arkadaşımınsa bir birikimi yok. Hatta kredi çekip bedelli askerlik yapmayı düşünüyor. Ben 29 erkek arkadaşımsa 28 yaşında. Evlenmeyi ertelemem daha mı mantıklı olur şu durumda? 4 yıldır beraberiz.

Şu anda aynı evde değil ama arada gelip kalmalar şeklinde bir ilişkimiz var. Erkek arkadaşım ve ailesi daha gelenekçi ve evlenmemiz gerektiğini düşünüyor. Evliliğe benden daha başka bakıyor. Sizce en mantıklısı nasıl olur?

su an sürekli evdemisin? atanmayi bekliyorsun?

Tabii ki maddi olarak hazır değilseniz evliliği erteleyeceksiniz.
Başka alternatif mi var?
Evlenince aşkınızı ekmeğe katıp yiyemezsiniz,faturalarınızı ödemeyince aşkınız da zarar görür.
Yerinizde olsam bir an önce işe girerdim.
Gencecik insansınız,kendinizi geliştirmeye bakın.

Evliliği erteleyin elbette.
Henüz bedelli parasını öderken ve sen işsizken evlenecek misiniz?
Hadi diyelim yeni ev açmadınız senin evde yaşamaya başladınız evlenince, e tek maaşa kalacaksınız. Borçsuz evlenirseniz kira derdiniz olmaz 2700 tl ile de geçinirsiniz.
Ama borçlu evlenirseniz 1500 tl krediye gitse bin tl ile geçinmek zor olur.

Bence mantıklı olan maaşınızın evlilik sebebiyle değil, iş sebebiyle kesilmesi olur... Atanmayı bekleyin ya da iş bulun, evliliği sonra düşünün. Evlilik işleri, bedelli askerlik zaten hep paraya bakıyor. Bunların yanında bir de tek maaşa kalmak sizi çok zorlar. Aileler ne düşünüyordan önce, biz nasıl yaşarız, ne yer, ne içeriz, nasıl geçiniriz kısmını önemsemek lazım.

Çalıştım tabi ki. Ücretli öğretmenlik yaptım, özel okulda çalıştım. Zaten üniversiteye geç girdim. Yalnız memur olmadıkça maaşım kesilmiyor. Haliyle çalıştıklarımla araba aldım vs. Evlensek yine benim birikimim var biraz ve benim evimde yaşayacağız. Yine çalışacağım ama şimdiye göre elime az para geçecek. Şu anda çalışmıyorum atanmayı bekliyorum. Birikim yapmam şu halde daha kolay olur. Oturmayacağım tabi ki evde.

Tamam o zaman.
Çalışmaya başla,ondan sonra düşünürsün evliliği.
Şimdi senin birikiminle,evinle ve arabanla evlilik yapmak tuhaf gelmiyor mu sana da?

Evlenince bildiğim kadarıyla çeyiz yardımı alınıyor. Ama sizin durumda ne kadar olur bilemem. Benim gorumcem de almıştı ama hatırlayamadım şimdi. Ama bence erken. Maddi sıkıntı varken hemen evlenmek mantıklı değil. Biraz daha bekleyip birikim yapın bence.

Ise gir kendini garantiye al oyle evlenin. Sirf maas aliyorum diye omur boyu bekar kalmaninda anlami yok.

Ev sizden, araba sizden, neden?

İmkanlarınız varken oturun KPSS’ye çalışın atanın bence. İnsanlar hem çalışıp hem KPSS çalışmaya çalışıyor, siz bunu avantaja çevirin mis gibi.

Tamam o zaman.
Çalışmaya başla,ondan sonra düşünürsün evliliği.
Şimdi senin birikiminle,evinle ve arabanla evlilik yapmak tuhaf gelmiyor mu sana da?

Aslında bana tuhaf gelmiyor, ben bu evi parayı kendim emek vererek kazanmadım. Daha çok aile imkanı. Erkek arkadaşımsa bunca yıl çalışıp ailesine bakmış. Tabi ki yine yaşam standartım düşecek, acaba bunu işe de girsem ki ücretli öğretmenlik ve özel okul çalışma şartları malum ona karşı ister istemez içimde bi hırs olur mu? İşe girdiğim gibi evlenmeyip birikim yapsak yine ben daha çok biriktirebileceğim. Sanki iş çok benim üstümde gibi gelmeye başladı.

Yok ben kimin emeği diye düşünmedim açıkçası.
Henüz askere gitmemiş ve birikimi olmayan bir genci alıp damat yapıp eve koymak çok tuhaf geldi bana göre.
Sen çalış,para biriktir,gez,keyfine bak yani.
O da bedelli/bedelsiz askerliğini çözsün,işini sağlamlaştırsın,birikimini yapsın,o da gezsin,keyfine baksın elbet.
Ama şartlar en azından bir noktaya kadar denkleşsin sonra ciddi adımlar atılmalı bence.
Yoksa ev,araba kimin emeği,kimin birikimi sonraki aşama.

Aklıma benim de en çok bu yatıyor aslında. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…