• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi konular

merak ettim bu maaşı annesi ölen her bayan aliyor mu bu yetim maaşı denen sey ne ilk kez duydum anneden babanız da mı ölmüstu?
bence ozel okulda calisin ve birikim yapmaya devam edin..zaten ev ve araba almissınız ...para atın bi kenara..
erkek arkadasinizin maddi gucu toparlansin biraz ..

merak ettim bu maaşı annesi ölen her bayan aliyor mu bu yetim maaşı denen sey ne ilk kez duydum anneden babanız da mı ölmüstu?
bence ozel okulda calisin ve birikim yapmaya devam edin..zaten ev ve araba almissınız ...para atın bi kenara..

Annesi ya da babası emekli olup ölmüş olanlar alabilir. Kocası ve karısı da alabilir.

adam gelenekçi o yüzden evlenmek istiyor halbuki daha askerliğini yapmamış. askerliğini yapmamışa kız vermezler geleneklere göre yanlış mıyım?
ayrıca gelenekçiyse bekar kızın evine de öyle girip çıkmasın.
işimize geldiği kadar gelenekçiyiz. evlilik şu an onun işine geliyodur.

yukarda yazdığım benim fikrim değil. sadece tarafsız bakmaya çalışıyorum. onun dışında bence bu şekilde biraz daha devam edin. erkek arkadaşınız da askerliğini ayarlasın, maddi açıdan ev geçindirecek konuma gelsin sonra evlenirsiniz.

Ev,araba hersey kadından ve hiç birikimi olmayan bir erkek? Ne evliliği Allahaskina. Önce erkek arkadasin birikim yapsın kendini toparlasin.

Bu şartlarda evlensen çooook pişman olursun.

erkeğin evi arabası olsaydı kimse bişey demeyecekti. kadının evi arabası var diye olay oldu. siz evliliklerinizi maddi çıkarlarınızı gözeterek yapıyor, eş dediğiniz insandan mal mülk saklıyor olabilirsiniz, ama bu yanlış.
bu konu özelinde demiyorum. ama genel olarak yanlış.

Mal mülk gelip geçiçi şeyler ama öncelikle karşı taraf hayatını düzene soksun. Askerlik ve iş engelini kaldırsın sonra hangi evde isterseniz oturursunuz. Varsın ev senin olsun ne olacak? Ama lütfen benim arkadaşım gibi kendi üstüne kredi çekip erkek arkadaşın için borca girme eşin olmadan ya da elindeki birikimi verme bedelli için. Arkadaşım her maaşını feda etti aylarca. Toki taksitlerini yatırdı adamın ve adam sonra başkasıyla evlenip o evde oturdu. Bizimki de yediği dayakla kaldı. O yüzden lütfen kendi imkanlarını evlenmeden kullandırma.

Mutluluklar dilerim :)

bence geçinirsiniz sonuçta senin evinde oturulcak kira verilmiycek sen de en kötü asgari ücretle iş bulsan evinize 4.500 liraya yakın para gircek bu parayla çok rahat geçinirsiniz

Once erkek arkadasinz askerligini ayarlasin borcunu bitirsin oyle gelsin karsiniza, ailesi evliligi dusunuyorsa bunu da dusunsun, ne yani evlendikten sonra borclardan haric birde bedelli parasi mi odeyeceksinz bence hic huzurinu kacirma..evliligi dusunen adam ayarlasin kendini oyle gelsin

Yerinizde olsam şartlar iyileşene kadar beklerim.
Eviniz var arabanız var geliriniz var,iş bulursunuz muhakkak ama eş adayınız ne yapmış bu zamana kadar?
Daha askerlik için kredi çekecek,onu neyle ödeyecek askere gidince?
Bekleyin askerlik işini halletsin,hiç kendinizi strese ,borca sokmanıza gerek yok şu durumda.
Şartlarınız olgunlaşınca tekrar değerlendirirsiniz durumu

Mal mülk gelip geçiçi şeyler ama öncelikle karşı taraf hayatını düzene soksun. Askerlik ve iş engelini kaldırsın sonra hangi evde isterseniz oturursunuz. Varsın ev senin olsun ne olacak? Ama lütfen benim arkadaşım gibi kendi üstüne kredi çekip erkek arkadaşın için borca girme eşin olmadan ya da elindeki birikimi verme bedelli için. Arkadaşım her maaşını feda etti aylarca. Toki taksitlerini yatırdı adamın ve adam sonra başkasıyla evlenip o evde oturdu. Bizimki de yediği dayakla kaldı. O yüzden lütfen kendi imkanlarını evlenmeden kullandırma.

Mutluluklar dilerim :)

Ay yok kimse için kredi çekmem. Evimde oturması vs de hiç sorun değil çünkü babası yok ve evi hep o geçindirmiş çocukluğundan beri çalışıyor. Hayat herkese eşit fırsatı vermiyor.

Ama işte içgüdüsel şeyler var ev araba benden bir de özel okulda veya ücretli öğretmenlik yapınca farketmeden hıncımı ondan çıkarabilir miyim? İnsan o hali yaşamadan kendini de tanıyamıyor. Hani sen naptın bizim için sorusunu sormak, o hale gelmek istemem. En erken seneye diye düşünüyordum askerlik işi bitince, ama 2 seneden önce olmaması daha mantıklı demek ki...

Teşekkür ederim bu arada size de mutluluklar:) Uyarılarınızı dikkate alacağım.

Çalıştım tabi ki. Ücretli öğretmenlik yaptım, özel okulda çalıştım. Zaten üniversiteye geç girdim. Yalnız memur olmadıkça maaşım kesilmiyor. Haliyle çalıştıklarımla araba aldım vs. Evlensek yine benim birikimim var biraz ve benim evimde yaşayacağız. Yine çalışacağım ama şimdiye göre elime az para geçecek. Şu anda çalışmıyorum atanmayı bekliyorum. Birikim yapmam şu halde daha kolay olur. Oturmayacağım tabi ki evde.
Sigortalı olunca kesiliyor diye biliyorum

Merhaba hanımlar;
Ben annem vefat ettiği için yetim maaşı alıyorum. Yeni düzenlemeyle yaklaşık ocakta bu maaş 3.500 olacak. Şu anda ise 2500 civarı alıyorum. Erkek arkadaşım ise 2700 maaş alıyor ve biz seneye evlenmeyi düşünüyoruz.

Sorun şu ki biz evlenince benim maaşım kesilcek. Atanamamış öğretmenim. Az çalışma tecrübem var. Haliyle çok daha zor şartlarda yaşayacağım. Şu anda evim var arabam var. Erkek arkadaşımınsa bir birikimi yok. Hatta kredi çekip bedelli askerlik yapmayı düşünüyor. Ben 29 erkek arkadaşımsa 28 yaşında. Evlenmeyi ertelemem daha mı mantıklı olur şu durumda? 4 yıldır beraberiz.

Şu anda aynı evde değil ama arada gelip kalmalar şeklinde bir ilişkimiz var. Erkek arkadaşım ve ailesi daha gelenekçi ve evlenmemiz gerektiğini düşünüyor. Evliliğe benden daha başka bakıyor. Sizce en mantıklısı nasıl olur?

Nikah yapmayın diycem taşlanıcam :D
Yok ama ne yardan ne serden olmaz. yetim maaşı yetim olduğunuz için ve evlenene kadar. Evlenince ondan vazgeçmek zorundasınız.
Birikim yapmak istiyosanız biraz daha nişanlılık sürecini uzatın madem.

Sigortalı ise girmefigi sürece alabilir

Nikah yapmayın diycem taşlanıcam :KK70:
Yok ama ne yardan ne serden olmaz. yetim maaşı yetim olduğunuz için ve evlenene kadar. Evlenince ondan vazgeçmek zorundasınız.
Birikim yapmak istiyosanız biraz daha nişanlılık sürecini uzatın madem.

Ya bir şey diyim mi? Aslında ben de öyle düşündüm. Ama sonra o da çok çıkarcılık mı oluyor acaba diyorum. Sonuçta hiç emek vermeden kazandığın bir para. Bunu ona söylediğimde asla istemiyor. Aile olmuşuz gibi gelmezmiş. Bir de çocuk falan.

Ben de anlamadım
Herhalde annesinin maaşı çok çok yüksekti?
Çünkü benim kardeşim 350 tl alıyor sadece

Annem doktordu. Şimdi daha da iyileştirmeler geliyor. Sadece ben değil emekli doktor babam bile annemden maaş alıyor. Şimdi 2000 e yakın zam yapıyorlar son torba yasayla.

Ya bir şey diyim mi? Aslında ben de öyle düşündüm. Ama sonra o da çok çıkarcılık mı oluyor acaba diyorum. Sonuçta hiç emek vermeden kazandığın bir para. Bunu ona söylediğimde asla istemiyor. Aile olmuşuz gibi gelmezmiş. Bir de çocuk falan.
Bildiğim kadarıyla şikayet falan edilebiliyor evlenip kağıt üzerinde boşanmış göstererek maaş almaya devam edenler. Riske atma hiç, zaten nikah hakları koruyan bişey. Evet gönül bağı gerçek bağ ama yasalar önünde ilişkiniz bir hiç oluyor diğer türlü. Medeni hali Bekar ama biriyle yaşaman türkiyede tepki çeken bişey olur....
Askerlik için kendi kazancı 6 ayda krediye denk geliyorsa mantıklı
Ama kredi daha yüksekse askere gitsin

Annem doktordu. Şimdi daha da iyileştirmeler geliyor. Sadece ben değil emekli doktor babam bile annemden maaş alıyor. Şimdi 2000 e yakın zam yapıyorlar son torba yasayla.

Allah rahmet eylesin annenize. Şimdi anlamlı oldu çünkü o kadar yüksek yetim maaşı pek rastlanır değil
Benim annem işçi emeklisiydi, babam da emekli olmasına rağmen 500-600 tl civarı kardeşim de okuduğu için 350 tl civarı alabiliyor.

Back
X