- 24 Eylül 2012
- 5.000
- 5.462
- 448
- Konu Sahibi Keyfinbilir
-
merak ettim bu maaşı annesi ölen her bayan aliyor mu bu yetim maaşı denen sey ne ilk kez duydum anneden babanız da mı ölmüstu?
bence ozel okulda calisin ve birikim yapmaya devam edin..zaten ev ve araba almissınız ...para atın bi kenara..
erkek arkadasinizin maddi gucu toparlansin biraz ..
Mal mülk gelip geçiçi şeyler ama öncelikle karşı taraf hayatını düzene soksun. Askerlik ve iş engelini kaldırsın sonra hangi evde isterseniz oturursunuz. Varsın ev senin olsun ne olacak? Ama lütfen benim arkadaşım gibi kendi üstüne kredi çekip erkek arkadaşın için borca girme eşin olmadan ya da elindeki birikimi verme bedelli için. Arkadaşım her maaşını feda etti aylarca. Toki taksitlerini yatırdı adamın ve adam sonra başkasıyla evlenip o evde oturdu. Bizimki de yediği dayakla kaldı. O yüzden lütfen kendi imkanlarını evlenmeden kullandırma.
Mutluluklar dilerim :)
Sigortalı olunca kesiliyor diye biliyorumÇalıştım tabi ki. Ücretli öğretmenlik yaptım, özel okulda çalıştım. Zaten üniversiteye geç girdim. Yalnız memur olmadıkça maaşım kesilmiyor. Haliyle çalıştıklarımla araba aldım vs. Evlensek yine benim birikimim var biraz ve benim evimde yaşayacağız. Yine çalışacağım ama şimdiye göre elime az para geçecek. Şu anda çalışmıyorum atanmayı bekliyorum. Birikim yapmam şu halde daha kolay olur. Oturmayacağım tabi ki evde.
Merhaba hanımlar;
Ben annem vefat ettiği için yetim maaşı alıyorum. Yeni düzenlemeyle yaklaşık ocakta bu maaş 3.500 olacak. Şu anda ise 2500 civarı alıyorum. Erkek arkadaşım ise 2700 maaş alıyor ve biz seneye evlenmeyi düşünüyoruz.
Sorun şu ki biz evlenince benim maaşım kesilcek. Atanamamış öğretmenim. Az çalışma tecrübem var. Haliyle çok daha zor şartlarda yaşayacağım. Şu anda evim var arabam var. Erkek arkadaşımınsa bir birikimi yok. Hatta kredi çekip bedelli askerlik yapmayı düşünüyor. Ben 29 erkek arkadaşımsa 28 yaşında. Evlenmeyi ertelemem daha mı mantıklı olur şu durumda? 4 yıldır beraberiz.
Şu anda aynı evde değil ama arada gelip kalmalar şeklinde bir ilişkimiz var. Erkek arkadaşım ve ailesi daha gelenekçi ve evlenmemiz gerektiğini düşünüyor. Evliliğe benden daha başka bakıyor. Sizce en mantıklısı nasıl olur?
Sigortalı ise girmefigi sürece alabilirmerak ettim bu maaşı annesi ölen her bayan aliyor mu bu yetim maaşı denen sey ne ilk kez duydum anneden babanız da mı ölmüstu?
bence ozel okulda calisin ve birikim yapmaya devam edin..zaten ev ve araba almissınız ...para atın bi kenara..
erkek arkadasinizin maddi gucu toparlansin biraz ..
Sigortalı olunca kesiliyor diye biliyorum
Ben de anlamadım3.500 yetim aylığı mı?
Ben burda takıldım kaldım.
Sanırım malullük durumunda kesilmiyor evetYok, yıldan ve özel şartlardan her zaman kesilmiyor ama memur ve evlenince kesiliyor.
Nikah yapmayın diycem taşlanıcam
Yok ama ne yardan ne serden olmaz. yetim maaşı yetim olduğunuz için ve evlenene kadar. Evlenince ondan vazgeçmek zorundasınız.
Birikim yapmak istiyosanız biraz daha nişanlılık sürecini uzatın madem.
Ben de anlamadım
Herhalde annesinin maaşı çok çok yüksekti?
Çünkü benim kardeşim 350 tl alıyor sadece
Bildiğim kadarıyla şikayet falan edilebiliyor evlenip kağıt üzerinde boşanmış göstererek maaş almaya devam edenler. Riske atma hiç, zaten nikah hakları koruyan bişey. Evet gönül bağı gerçek bağ ama yasalar önünde ilişkiniz bir hiç oluyor diğer türlü. Medeni hali Bekar ama biriyle yaşaman türkiyede tepki çeken bişey olur....Ya bir şey diyim mi? Aslında ben de öyle düşündüm. Ama sonra o da çok çıkarcılık mı oluyor acaba diyorum. Sonuçta hiç emek vermeden kazandığın bir para. Bunu ona söylediğimde asla istemiyor. Aile olmuşuz gibi gelmezmiş. Bir de çocuk falan.
Annem doktordu. Şimdi daha da iyileştirmeler geliyor. Sadece ben değil emekli doktor babam bile annemden maaş alıyor. Şimdi 2000 e yakın zam yapıyorlar son torba yasayla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?