Maddi konular

Çalıştım tabi ki. Ücretli öğretmenlik yaptım, özel okulda çalıştım. Zaten üniversiteye geç girdim. Yalnız memur olmadıkça maaşım kesilmiyor. Haliyle çalıştıklarımla araba aldım vs. Evlensek yine benim birikimim var biraz ve benim evimde yaşayacağız. Yine çalışacağım ama şimdiye göre elime az para geçecek. Şu anda çalışmıyorum atanmayı bekliyorum. Birikim yapmam şu halde daha kolay olur. Oturmayacağım tabi ki evde.
Siz bu kadar özverili davranıp fedakarlık yaparken erkek arkadaşınızın cebinde bedelli parası bile olmaması tuhaf değil mi? Madem ailesi gelenekçi, ev nasıl geçindirilecek bunları da düşünsünler.

Yerinizde olsam evliliği ertelerdim. Önce işime bakardım atanmayı beklerdim.

Siz bu kadar özverili davranıp fedakarlık yaparken erkek arkadaşınızın cebinde bedelli parası bile olmaması tuhaf değil mi? Madem ailesi gelenekçi, ev nasıl geçindirilecek bunları da düşünsünler.

aynı fikirdeyim bu evliliğin sonunu parlak görmüyorum ne yazıkki yaşım geçiyor diye duşunup hata yapmayın lütfen daha ne kısmetler çıkar

aynı fikirdeyim bu evliliğin sonunu parlak görmüyorum ne yazıkki yaşım geçiyor diye duşunup hata yapmayın lütfen daha ne kısmetler çıkar
Aynen öyle. Konu sahibi evlense birde çeyiz parayı alacak, erkek arkadaşının birikimi yok kızın parası harcanıp gidecek belki de. Baksanıza doğru düzgün ailem yok yazmış buna rağmen arabasını almış okumuş , atanmayı hedef koymuş. Allah aşkına kaç genç insan bunu yapar. Milleti ailesi dershaneye yolluyor anca lak lak ediyor çoğu. Tek başına başarmış bunları.

Neden olmasın? Annesinin ne şekilde vefat ettiğini bilmiyoruz? Hangi konumda çalıştığını bilmiyoruz? Ne maaşlar var dudak uçuklatan
Herkes kendi küçük dünyasından bakıyor olaylara malesef.
Benim 10yıllık kredi çekerek aldığım evin bedelinin 5 katını bir arabaya çat diye yatıran kuzenim var. Burda 3 bin liralık maaşı yadırgayıp insanı yalancı konumuna sokmaya çalışıyorlar.
Ayrıca hak yemek falan nerde ben anlamadım. Devlet bu hakkı vermiş isterse 60 yaşındayken de almaya devam eder, gereksiz duyar kasmacalar

Herkes kendi küçük dünyasından bakıyor olaylara malesef.
Benim 10yıllık kredi çekerek aldığım evin bedelinin 5 katını bir arabaya çat diye yatıran kuzenim var. Burda 3 bin liralık maaşı yadırgayıp insanı yalancı konumuna sokmaya çalışıyorlar.
Ayrıca hak yemek falan nerde ben anlamadım. Devlet bu hakkı vermiş isterse 60 yaşındayken de almaya devam eder, gereksiz duyar kasmacalar

Benim burda devlet bana şu kadar para veriyor diye uydurmam ne gibi bi tatmin sağlayabilir ki bana. Tabi ki cıncığına kadar anlatmak zorunda değilim. Ne konumdaydı neydi, nasıl öldü. İnanmıyorsan görmezden gelirsin. Ne kadar tuhaf.

Aynen öyle. Konu sahibi evlense birde çeyiz parayı alacak, erkek arkadaşının birikimi yok kızın parası harcanıp gidecek belki de. Baksanıza doğru düzgün ailem yok yazmış buna rağmen arabasını almış okumuş , atanmayı hedef koymuş. Allah aşkına kaç genç insan bunu yapar. Milleti ailesi dershaneye yolluyor anca lak lak ediyor çoğu. Tek başına başarmış bunları.

Çok teşekkür ederim yine pek bir şey başarmış değilim. Başardıklarım annemin bana kalan parası ve mirasıyla çoğunlukla. Ama ailesiz olmak gerçekten aylık para ev vs. İle ölçülcek bir şey değil. İnsanı çoğu zaman bir şey yapma motivasyonunu bulmasını sağlayan şey aile ve tabi saçma sapan yollara sapmamasını da. Ailesizlik her yönden daha götürüsü olan bir şey. Onun bedeline sayılan bi yetim aylığı olmuş elimde. İnsan cidden yaşamadığı, sınanmadığı şeyler hakkında biraz daha sakin atıp tutmalı.

Atansam gittiğim yerde erkek arkadaşın iş bulur mu onu bilmiyorum. Yaklaşık 6 yıl az buz değil .Turizmci. Aslında iyi niyetli biri ve annesi ve eve vermiş parasını. Bu az parasıyla da bana harcattırmaz . Ama tabi ki aklımı kurcalayan şeyler de çok. Hiç zora gelmeden bazı şeyleri kazanmış olacak ve iyice atalete kapılabilir. Eğer imkanlarım olmasa benle bu kadar evlenmek ister miydi? Şu şartlarda biriyle evlenme şansı zordu. Ben zamanla keşke evlenmeseydim diyebilirim. Yaşım geçiyor telaşım yok açıkçası. Evlenmek sadece çocuk için gerekli benim için. Yeni birini de tanımaya gücüm yok. Bilmiyorum.

benim fikrim bu evlılık işini iyi irdeleyin sizin psıkolojınız bir yıkımı daha kaldıramaz bundan sonra mutlu huzurlu olmalısınız.Ben turızm işndeydim turizm mezunuyum unıversite zaten.Bizim sektördeki erkeklerin çoğuna güven olmaz iyi eş sadık eş olmazlar uyarayım en baştan.Karşı tarafın özellıkla kadının maddi imkanlı olanlarını çok severler ve aylarca rol de yapabılırler isteklerine ulaşmak için lütfen hemen ınanmayın denginizi bulun derim ben.Annenize uzuldum gene de belki ıyı anne olacak gücü yoktu bilemezsiniz ki herkes güçlü doğru psıkolojı de olamıyor

Atansam gittiğim yerde erkek arkadaşın iş bulur mu onu bilmiyorum. Yaklaşık 6 yıl az buz değil .Turizmci. Aslında iyi niyetli biri ve annesi ve eve vermiş parasını. Bu az parasıyla da bana harcattırmaz . Ama tabi ki aklımı kurcalayan şeyler de çok. Hiç zora gelmeden bazı şeyleri kazanmış olacak ve iyice atalete kapılabilir. Eğer imkanlarım olmasa benle bu kadar evlenmek ister miydi? Şu şartlarda biriyle evlenme şansı zordu. Ben zamanla keşke evlenmeseydim diyebilirim. Yaşım geçiyor telaşım yok açıkçası. Evlenmek sadece çocuk için gerekli benim için. Yeni birini de tanımaya gücüm yok. Bilmiyorum.

Siz çok zora gelerek mi kazandınız bazı şeyleri? Evinizi, arabanızı kendi emeğinizle mi aldınız?

Erkek arkadaşınız ile ilgili gerçekten bu şekilde düşünüyorsanız (imkanlarım olmasa benimle evlenir miydi vs vs) hiç uzatmadan ayrılın.. Bu düşünceler varken yürümez evlilik. .

Niyet okuyuculuğu yapcaksan yap. Evet haram yiyorum, haram yemeyi seviyorum. Hele tüyü de bitmemişse.
Fırsatın olunca sen yemezsin. Ben zaten paran olmasa da evli gibi yaşarım. Parayla ne alaka? Yetim hakkı yemeyeyim diye hemen evleneyim mi? Ben boşanıp evli gibi yaşamaktan mı bahsediyorum. Sen de benim hakkımı yiyorsun ama benim tüyüm bitmiş. Sayılmaz.
“ haram yemeyi seviyorum “
Dediysen orda zaten benim sana yazacaklarım bitmiştir!

Merhaba hanımlar;
Ben annem vefat ettiği için yetim maaşı alıyorum. Yeni düzenlemeyle yaklaşık ocakta bu maaş 3.500 olacak. Şu anda ise 2500 civarı alıyorum. Erkek arkadaşım ise 2700 maaş alıyor ve biz seneye evlenmeyi düşünüyoruz.

Sorun şu ki biz evlenince benim maaşım kesilcek. Atanamamış öğretmenim. Az çalışma tecrübem var. Haliyle çok daha zor şartlarda yaşayacağım. Şu anda evim var arabam var. Erkek arkadaşımınsa bir birikimi yok. Hatta kredi çekip bedelli askerlik yapmayı düşünüyor. Ben 29 erkek arkadaşımsa 28 yaşında. Evlenmeyi ertelemem daha mı mantıklı olur şu durumda? 4 yıldır beraberiz.

Şu anda aynı evde değil ama arada gelip kalmalar şeklinde bir ilişkimiz var. Erkek arkadaşım ve ailesi daha gelenekçi ve evlenmemiz gerektiğini düşünüyor. Evliliğe benden daha başka bakıyor. Sizce en mantıklısı nasıl olur?
Evlenince maasin kesilir ama sgk ya basvuru yapip ceyiz parasi alabilirsin. Maasini 24 aya carpip toplu veriyorlar tabi bunun isin evlenmeden once maasini alman gerekiyor. Ise girersen ve aylik kesilirse ceyiz parasini alamazsin

endisenlenmek te cok haklisiniz fakat hayat sizin bir erkek hic bir konuda kadinin altinda
kalmamali ozellikle maddi konularda aldigi para sizin aylik giderinize dahi yetmez ama hayat sizin en iyi karari siz verirsiniz

Back
X