Maddi konular

Ya bir şey diyim mi? Aslında ben de öyle düşündüm. Ama sonra o da çok çıkarcılık mı oluyor acaba diyorum. Sonuçta hiç emek vermeden kazandığın bir para. Bunu ona söylediğimde asla istemiyor. Aile olmuşuz gibi gelmezmiş. Bir de çocuk falan.
Hayran kaldım düşünme biçiminize
“ çok çıkarcılık mı olur”
Yok olmaz neden olsun ki
Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemiş olacaksınız
Hak yiyeceksiniz hak
Haram yiyeceksiniz yani
Nasıl göze alırsınız?
Ahirette 80 milyon insandan kimin hakkını nasıl ödeyeceksiniz?
Beynim durdu pes!

Bildiğim kadarıyla şikayet falan edilebiliyor evlenip kağıt üzerinde boşanmış göstererek maaş almaya devam edenler. Riske atma hiç, zaten nikah hakları koruyan bişey. Evet gönül bağı gerçek bağ ama yasalar önünde ilişkiniz bir hiç oluyor diğer türlü. Medeni hali Bekar ama biriyle yaşaman türkiyede tepki çeken bişey olur....
Askerlik için kendi kazancı 6 ayda krediye denk geliyorsa mantıklı
Ama kredi daha yüksekse askere gitsin
Allah rahmet eylesin annenize. Şimdi anlamlı oldu çünkü o kadar yüksek yetim maaşı pek rastlanır değil
Benim annem işçi emeklisiydi, babam da emekli olmasına rağmen 500-600 tl civarı kardeşim de okuduğu için 350 tl civarı alabiliyor.

Evet, böyle yüksek olması beni hantal ve şımarık yaptı iş konusunda. En küçük anlaşmazlıkta pes ettim. Bi yerde mücadele etmeye başlamalı sanırım. Asla evlenip boşanmam o para için zaten. Ama beraber yaşama fikri aklımdaydı. Çünkü doğru dürüst bir ailem yok ve inanır mısın; hani düğün yapsam doğru düzgün gelcek yok diye bile stresteyim:)

Hayran kaldım düşünme biçiminize
“ çok çıkarcılık mı olur”
Yok olmaz neden olsun ki
Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemiş olacaksınız
Hak yiyeceksiniz hak
Haram yiyeceksiniz yani
Nasıl göze alırsınız?
Ahirette 80 milyon insandan kimin hakkını nasıl ödeyeceksiniz?
Beynim durdu pes!

Neden yetimin hakkını yiyeyim. Devlet bana ömür boyu bu hakkı vermiş. Ben evlenip para almak için boşanmaktan bahsetmiyorum. Evlenmemekten bahsediyorum. Bundan kime ne?

Yok ben kimin emeği diye düşünmedim açıkçası.
Henüz askere gitmemiş ve birikimi olmayan bir genci alıp damat yapıp eve koymak çok tuhaf geldi bana göre.
Sen çalış,para biriktir,gez,keyfine bak yani.
O da bedelli/bedelsiz askerliğini çözsün,işini sağlamlaştırsın,birikimini yapsın,o da gezsin,keyfine baksın elbet.
Ama şartlar en azından bir noktaya kadar denkleşsin sonra ciddi adımlar atılmalı bence.
Yoksa ev,araba kimin emeği,kimin birikimi sonraki aşama.

Bence de böyle yapmalısın . Erkek arkadaşın özellikle işlerini bi yoluna soksun önce düğün sonra ki iş .

Once askerlik olayını halletmeli. O borcu neden evlendikten sonra odeyesiniz ki? Onu ödeyeceğine askerliği bitirip kredi çeker evlenirsiniz, onu ortak ödersiniz.

Neden yetimin hakkını yiyeyim. Devlet bana ömür boyu bu hakkı vermiş. Ben evlenip para almak için boşanmaktan bahsetmiyorum. Evlenmemekten bahsediyorum. Bundan kime ne?
Hayır efendim!
Siz bu paranın kesilmemesi için bir evli gibi yaşamak ama paradan olmamak için de o imzayı atmamaktan bahsediyorsunuz
Kendinize bari dürüst olun!

Mal mülk gelip geçiçi şeyler ama öncelikle karşı taraf hayatını düzene soksun. Askerlik ve iş engelini kaldırsın sonra hangi evde isterseniz oturursunuz. Varsın ev senin olsun ne olacak? Ama lütfen benim arkadaşım gibi kendi üstüne kredi çekip erkek arkadaşın için borca girme eşin olmadan ya da elindeki birikimi verme bedelli için. Arkadaşım her maaşını feda etti aylarca. Toki taksitlerini yatırdı adamın ve adam sonra başkasıyla evlenip o evde oturdu. Bizimki de yediği dayakla kaldı. O yüzden lütfen kendi imkanlarını evlenmeden kullandırma.

Mutluluklar dilerim :)

Günah olmuş arkadaşınıza ya evlerden Irak

Hayır efendim!
Siz bu paranın kesilmemesi için bir evli gibi yaşamak ama paradan olmamak için de o imzayı atmamaktan bahsediyorsunuz
Bu yoruma katılıyorum belki de o şartları sağlayan bir yetimin hakkına gireceksiniz. Herkesi kandırabilirsiniz, ama kendinizi kandırmayın iyi günler

Hayır efendim!

Niyet okuyuculuğu yapcaksan yap. Evet haram yiyorum, haram yemeyi seviyorum. Hele tüyü de bitmemişse.
Fırsatın olunca sen yemezsin. Ben zaten paran olmasa da evli gibi yaşarım. Parayla ne alaka? Yetim hakkı yemeyeyim diye hemen evleneyim mi? Ben boşanıp evli gibi yaşamaktan mı bahsediyorum. Sen de benim hakkımı yiyorsun ama benim tüyüm bitmiş. Sayılmaz.

Ben de anlamadım
Herhalde annesinin maaşı çok çok yüksekti?
Çünkü benim kardeşim 350 tl alıyor sadece
Memuriyet derecesine göre sanırım babam hastanede sağlık memuru idi .Ben yetim aylığı 540 tl alıyorum. Evlenince ya da şimdi okuyorum atandığımda kesilecek. Çeyiz yardımı da araştırdığım kadarıyla 20.000 tl bunda da şey demişlerdi atanmadan önce evlenirsen alabilirsin o parayı. Atanıp da başvurursan alamazsın. Öncelikli hedefim atanıp aileme maddi yardımım dokunsun istiyorum.

Ben zaten evli gibi yaşarım benim bahsettiğim para için değil. Bu büyük ayrım. Zaten beraber yaşıyor gibiyiz. Gelir kalır haftanın 4 günü. Bu süreci uzatıp birikim yapmaktan bahsediyorum. Ben bu durumda kendimi çıkarcı gibi hissediyorum diyorum. Millet bana kendi muhafazakar ahlakıyla yorum yapıyor.

Memuriyet derecesine göre sanırım babam hastanede sağlık memuru idi .Ben yetim aylığı 540 tl alıyorum. Evlenince ya da şimdi okuyorum atandığımda kesilecek. Çeyiz yardımı da araştırdığım kadarıyla 20.000 tl bunda da şey demişlerdi atanmadan önce evlenirsen alabilirsin o parayı. Atanıp da başvurursan alamazsın. Öncelikli hedefim atanıp aileme maddi yardımım dokunsun istiyorum.

Babanıza allah rahmet eylesin
Gönlünüze göre olsun inşallah

Bu yoruma katılıyorum belki de o şartları sağlayan bir yetimin hakkına gireceksiniz. Herkesi kandırabilirsiniz, ama kendinizi kandırmayın iyi günler

Nasıl yani? Bir yetimin hakkına girmek ne demek? Rahmetli annesinin yıllarını verdiği emeğini şimdi kızı alıyor. Bu bir hak. Ne demek başkasının hakkına girmek. İstemezse evlenmez ve senelerce biriyle sevgili kalabilir. Devletimiz buna itiraz etmiyorken bize mi düşer? Ayrıca devletin bu durumdaki her yetime yetecek gücü var merak etmeyin. Kimse kimsenin hakkına giremez. Çalmıyor haksızlık yapmıyor. O parada ne benim ne de sizin hakkınız var. Sırf para için boşanıp, bir yaşamak çirkin bir durum bunda hemfikiriz ama hiç evlenmemiş biri bu hakkını kaybetmemek için ömrü boyunca evlenmeyebilir. Anlatabildim umarım.

Değil doktor, profesör milletvekili olsa bu kadar yüksek bir yetim maaşı olamaz :)))

Tamam yalan söylüyorum ben:) devletten para almak çok hoş karşılanan bişey ve hava atmak için yazdım. Hakaret yiyeyim, milletin rızkını alıyorun imaları için.

Evet, böyle yüksek olması beni hantal ve şımarık yaptı iş konusunda. En küçük anlaşmazlıkta pes ettim. Bi yerde mücadele etmeye başlamalı sanırım. Asla evlenip boşanmam o para için zaten. Ama beraber yaşama fikri aklımdaydı. Çünkü doğru dürüst bir ailem yok ve inanır mısın; hani düğün yapsam doğru düzgün gelcek yok diye bile stresteyim:)
Hanımefendi ,konu sahibi ister sevgilisi ile yaşasın ister yaşamasın beni alakadar etmez .Yorumunun son cümlesine takılıp da bu yorumu yaptım ileride aile olmuş gibi gelmezmiş, bir de çocuk falan. Valla yanlış geliyor bana göre,bu benim fikrim sizi bağlamaz. Oldu o zaman ben anneanne ,babaanne olayım ama hala babamdan kalan yetim aylığını alayım. Ayrıca o anlattıklarınızı ben de biliyorum size aydınlatın diyen olmadı.
portakalcandir portakalcandir

Hanımefendi ,konu sahibi ister sevgilisi ile yaşasın ister yaşamasın beni alakadar etmez .Yorumunun son cümlesine takılıp da bu yorumu yaptım ileride aile olmuş gibi gelmezmiş, bir de çocuk falan. Valla yanlış geliyor bana göre,bu benim fikrim sizi bağlamaz. Oldu o zaman ben anneanne ,babaanne olayım ama hala babamdan kalan yetim aylığını alayım. Ayrıca o anlattıklarınızı ben de biliyorum size aydınlatın diyen olmadı.

Yanlış alıntılamışsınız ama alıntıladığınız yerde de ben demişim ki evlenmek istemememin nedeni olarak . Doğru düzgün aileden gelecek kimse yok. Bir de çocuk falan olur evlenilmek zorunda demek istedim. Bana bu gelen para beni mücadeleden alıkoydu hantal yaptı dedim. Kimsenin ne parasını aldım ne bişey. Zaten annem yaşasa kendi çalışmasının karşılığı olarak alıcaktı bu parayı. Yıllarca kesinti yapıldı maaşından.

portakalcandir portakalcandir

Sizin fikriniz beni bağlamazsa, konu sahibi arkadaşın son cümleside sizi bağlamaz. Ayrıca herkese açık bir platformda “ size aydınlatın diyen olmadı” tarzı bir yaklaşım ne kadar saçma. Size de lütfen konuya yorum yapım diyen olmadı ama yaptınız değil mi? Ayrıca devlet anneanne/babaanne olana da maaş bağlıyorsa sevinirim ben anca. Bilgim yok ama neden oldu falan diyorsunuz ki. Geliriniz yoksa, evli değilseniz yaşadığınız sürece almanızın nesi kötü? Siz çok farklı yere taşıdınız mevzuyu. Bende sizin bir cümlenize takıldım. “Yetim hakkı” demişsiniz. Kimsenin hakkı kimse de yok bu konuda verilen bilgilere bakarsak. Bu hakkı devlet verir, devlet alır.

Back
X