• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi konular

Hayran kaldım düşünme biçiminize
“ çok çıkarcılık mı olur”
Yok olmaz neden olsun ki
Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemiş olacaksınız
Hak yiyeceksiniz hak
Haram yiyeceksiniz yani
Nasıl göze alırsınız?
Ahirette 80 milyon insandan kimin hakkını nasıl ödeyeceksiniz?
Beynim durdu pes!
Bir şikayet olsa varya ömür billahi altından kalkamazsın

Evet, böyle yüksek olması beni hantal ve şımarık yaptı iş konusunda. En küçük anlaşmazlıkta pes ettim. Bi yerde mücadele etmeye başlamalı sanırım. Asla evlenip boşanmam o para için zaten. Ama beraber yaşama fikri aklımdaydı. Çünkü doğru dürüst bir ailem yok ve inanır mısın; hani düğün yapsam doğru düzgün gelcek yok diye bile stresteyim:)
Ankaradaysan ben gelirim kızımla

Sizin fikriniz beni bağlamazsa, konu sahibi arkadaşın son cümleside sizi bağlamaz. Ayrıca herkese açık bir platformda “ size aydınlatın diyen olmadı” tarzı bir yaklaşım ne kadar saçma. Size de lütfen konuya yorum yapım diyen olmadı ama yaptınız değil mi? Ayrıca devlet anneanne/babaanne olana da maaş bağlıyorsa sevinirim ben anca. Bilgim yok ama neden oldu falan diyorsunuz ki. Geliriniz yoksa, evli değilseniz yaşadığınız sürece almanızın nesi kötü? Siz çok farklı yere taşıdınız mevzuyu. Bende sizin bir cümlenize takıldım. “Yetim hakkı” demişsiniz. Kimsenin hakkı kimse de yok bu konuda verilen bilgilere bakarsak. Bu hakkı devlet verir, devlet alır.
Geliri yoksa ,evli değilse yaşadığı sürece alması konusunda ben itirazda bulunmadım, kanunlarda da böyle hakkı var.Yaklaşımım size saçma gelebilir, sizin de yaklaşımınız bana saçma geliyor .Nereye çekmişim okuduğum paragrafta öyle yazıyor, aile hayatı sürdürüp de almaya gelmiş konu. Herkes o zaman evlenmesin evlilik hayatı yaşasın çocuk yapsın ama aylığı alsın sizin mantığa göre. Yetim hakkından kastım bu şartları tam sağlayıp alanlardan bahsettim. Tamam bu hakkı devlet veriyor sizin bakış açınız size doğru gelebilir, bana yanlış geliyor umarım anlatabilmişimdir.

Y
Çok tatlısınız. Ankarada değilim ama siz yine gelin:)
Yolumuz düşerse neden olmasın=)
Eğri oturalım doğru konuşalım sizi Şartlarda kim olsa evlenmez
Bence evlenmeyi erteleyin erkek arkadaşınız tarafından şartlar olgunlaşmasını bekleyin iş aile vs durumları

Bomboş duyarlılık cidden. Ben kötü düşünmüş de olabilirim. Devlet salak mı ömür boyu veriyor bu parayı. Annem kazanmış 30 yıl çalışmış. Kime hesap vericem. Sizin başınıza gelirse almazsınız. Tüysüz yetim edebiyatı yapıyor bi de . Yesinler ya.

Y

Yolumuz düşerse neden olmasın=)
Eğri oturalım doğru konuşalım sizi Şartlarda kim olsa evlenmez
Bence evlenmeyi erteleyin erkek arkadaşınız tarafından şartlar olgunlaşmasını bekleyin iş aile vs durumları

Yani ayrıca benim yetim aylığım mı konu? Ben bilgi verdim ki elime geçen para diye. Boş boş konuşmalar. Teşekkür ederim düşünceniz için.

Memuriyere başlamadan evlenmeyin. Siz arkadaşımızın aldığı maasi bugüne kadar tek basiniza almissiniz, evlenince o maasla 2 kişi size çok zor gelir.
Demedi demeyin

Sizin fikriniz beni bağlamazsa, konu sahibi arkadaşın son cümleside sizi bağlamaz. Ayrıca herkese açık bir platformda “ size aydınlatın diyen olmadı” tarzı bir yaklaşım ne kadar saçma. Size de lütfen konuya yorum yapım diyen olmadı ama yaptınız değil mi? Ayrıca devlet anneanne/babaanne olana da maaş bağlıyorsa sevinirim ben anca. Bilgim yok ama neden oldu falan diyorsunuz ki. Geliriniz yoksa, evli değilseniz yaşadığınız sürece almanızın nesi kötü? Siz çok farklı yere taşıdınız mevzuyu. Bende sizin bir cümlenize takıldım. “Yetim hakkı” demişsiniz. Kimsenin hakkı kimse de yok bu konuda verilen bilgilere bakarsak. Bu hakkı devlet verir, devlet alır.

Tabi kendilerine bağlansa hemen daha fazla yetim hakkı yemeyeyim diye 20 sinde evlenirler ya da almaz itiraz ederler. Böyle bir ahlak. Böyle bir devleti düşünmek:)

Merhaba hanımlar;
Ben annem vefat ettiği için yetim maaşı alıyorum. Yeni düzenlemeyle yaklaşık ocakta bu maaş 3.500 olacak. Şu anda ise 2500 civarı alıyorum. Erkek arkadaşım ise 2700 maaş alıyor ve biz seneye evlenmeyi düşünüyoruz.

Sorun şu ki biz evlenince benim maaşım kesilcek. Atanamamış öğretmenim. Az çalışma tecrübem var. Haliyle çok daha zor şartlarda yaşayacağım. Şu anda evim var arabam var. Erkek arkadaşımınsa bir birikimi yok. Hatta kredi çekip bedelli askerlik yapmayı düşünüyor. Ben 29 erkek arkadaşımsa 28 yaşında. Evlenmeyi ertelemem daha mı mantıklı olur şu durumda? 4 yıldır beraberiz.

Şu anda aynı evde değil ama arada gelip kalmalar şeklinde bir ilişkimiz var. Erkek arkadaşım ve ailesi daha gelenekçi ve evlenmemiz gerektiğini düşünüyor. Evliliğe benden daha başka bakıyor. Sizce en mantıklısı nasıl olur?

Evet, böyle yüksek olması beni hantal ve şımarık yaptı iş konusunda. En küçük anlaşmazlıkta pes ettim. Bi yerde mücadele etmeye başlamalı sanırım. Asla evlenip boşanmam o para için zaten. Ama beraber yaşama fikri aklımdaydı. Çünkü doğru dürüst bir ailem yok ve inanır mısın; hani düğün yapsam doğru düzgün gelcek yok diye bile stresteyim:)

3.500 lira alacaksan bence atanmayı bekle, özele girip sürünme tabii bu süreçte evliliği de rafa kaldır.
Ben olsam hakkım olan parayı çatır çatır alır, yer-içer-gezer-tozar-kurslara gider kendimi geliştirip hayatımı yaşardım. Özelde işe girsen günümüz Türkiye'sinde kim sana 3.500 verecek ki, hadi verdi diyelim bunun için "patronların" ağız kokusunu çekmek zorundasın. Durumun el veriyorken atanmaya bak, sonra evlen.
Dipnot: Olur da evlenirsen sakın kendi üzerinde ki ev ve arabayı daha iyisini alabilmek için satma, malum evlilik öncesi mallarda eşler hak iddaa edemiyor. İnsanoğluyuz ileride başımıza ne geleceğini bilemeyiz sonuçta temkinli olmakta fayda var. ;)

3.500 lira alacaksan bence atanmayı bekle, özele girip sürünme tabii bu süreçte evliliği de rafa kaldır.
Ben olsam hakkım olan parayı çatır çatır alır, yer-içer-gezer-tozar-kurslara gider kendimi geliştirip hayatımı yaşardım. Özelde işe girsen günümüz Türkiye'sinde kim sana 3.500 verecek ki, hadi verdi diyelim bunun için "patronların" ağız kokusunu çekmek zorundasın. Durumun el veriyorken atanmaya bak, sonra evlen.
Dipnot: Olur da evlenirsen sakın kendi üzerinde ki ev ve arabayı daha iyisini alabilmek için satma, malum evlilik öncesi mallarda eşler hak iddaa edemiyor. İnsanoğluyuz ileride başımıza ne geleceğini bilemeyiz sonuçta temkinli olmakta fayda var. :KK66:

Bu cidden işe yarar bi yorum ve akıl. Teşekkür ederim.

Ne anladınız bilmiyorum ama erkek arkadaşınızın şartlarından bahsettim
Yetim aylığı dan bahseden sizsiniz ayrıca

Yok size demedim onu. Siz demişsiniz ya kim olsa yerinizde alırdı yetim aylığını diye. ben de beni taşlayanlar için size dert yandım. Sanki yetim aylığı almam mı burda sorduğum diye:)

Merhaba hanımlar;
Ben annem vefat ettiği için yetim maaşı alıyorum. Yeni düzenlemeyle yaklaşık ocakta bu maaş 3.500 olacak. Şu anda ise 2500 civarı alıyorum. Erkek arkadaşım ise 2700 maaş alıyor ve biz seneye evlenmeyi düşünüyoruz.

Sorun şu ki biz evlenince benim maaşım kesilcek. Atanamamış öğretmenim. Az çalışma tecrübem var. Haliyle çok daha zor şartlarda yaşayacağım. Şu anda evim var arabam var. Erkek arkadaşımınsa bir birikimi yok. Hatta kredi çekip bedelli askerlik yapmayı düşünüyor. Ben 29 erkek arkadaşımsa 28 yaşında. Evlenmeyi ertelemem daha mı mantıklı olur şu durumda? 4 yıldır beraberiz.

Şu anda aynı evde değil ama arada gelip kalmalar şeklinde bir ilişkimiz var. Erkek arkadaşım ve ailesi daha gelenekçi ve evlenmemiz gerektiğini düşünüyor. Evliliğe benden daha başka bakıyor. Sizce en mantıklısı nasıl olur?

3500 yetim aylığı ha vay be... Ben buraya takıldım, çıkabileceğimi de sanımıyorum..... (insanlar o parayı bir ay çalışarak alamıyor bu ülkede, hem de ne zor şartlarda çalışıyorlar)

Üstelik eviniz var arabanız var, çok lüksünüze düşkün değilseniz eşinizin aldığı parayla normal bir yaşam sürebilirsiniz.

Sevgiliniz bedelliyi halletmeden, siz de atanmadan ya da bir işe girmeden evlenmeyin.
Askerlik için çekeceği krediyi bekarken daha rahat öder. Siz de o zamana kadar işe girip bir düzen sağlarsanız, her şey daha kolay olur.

Ev-araba konusu önemli değil bence. Sonuçta o mal sizin, evlenseniz de değişmeyecek. Sevgilinizin evi arabası olup sizin bir şeyiniz olmayacağına sizin olsun daha iyi. Her zaman güvenceniz olur.

Merhaba hanımlar;

birde avrupalılar Türkıyeyı begenmez. Dünyanın hiç bir yerinde 29 yaşında bir insan yetim maaşı almıyor:) eğitim bitince parada kesilıyor:)

Parasızlıktan korkan her insan düşük maaşlı da olsa bı işe girer. Bu sebeple evliliği ertelemek istiyorsan sen bilirsin ama ben koca meraklisiyim duramazdim o kadar fnfnf

Avrupa konusuna girersek işin içinden çıkamayız orda alım gücü çok yüksek herhangi biri bmw ye binip dilediği kadar et yiyor çok fazla sosyal hak var yetim maaşı ne ki ayrıca bu istisna birçok kişi 400 500 alıyor
birde avrupalılar Türkıyeyı begenmez. Dünyanın hiç bir yerinde 29 yaşında bir insan yetim maaşı almıyor:) eğitim bitince parada kesilıyor:)
Vr

Back
X