Maddi sebeplerle çocuk yapmayı ertelemek mantıklı mı

Çocuk rizkiyla gelir.Gidenin yeri dolar bence ertelemeyin.2.5 sene evlilik yaş 32

Tamamen temel ihtiyaçlarını da karşılamakta zorlanacaksanız ki temel ihtiyaçlarda masraflı bir süre kendinizi toparlamanızı öneririm. Diğer türlü baktığımda maddiyat kavramı çocuğa katmak istediklerinize göre değişir.

ergenligimden beri doktorlarda süründüm ve senelerce tek bir cevap alamadım hep aynı muayene hep aynı ilaçlar.. inanılmaz bıkmıştım zaten. evlenene kadarda bu durumu kabullendim çünkü hiçbir şekilde düzene girmiyordu. Zaten korundugumuz içinde ekstradan ihmal ettim. çünkü benim bu durumum dogustan ve düzelmiyor doktorlar sebebini bile açıklamıyor her zaman bu şekilde yaşadım şuan cocuk istemiyoruz bu yüzden yine o ilaçları kullanmak istemiyorum dedim. istemeye başladıgımız zaman muayeneye gittik. yıllarca gittigim dr lardan 1tanesi bile pcos oldugumu söylemedi. birkaç sene önce öğrendim..
ayrıca dedigim gibi hala daha fakir insanların üremesine karşıyım gelecek vaad edemedigi cocugu nesil devamı için yapıyolar sırf. bizim durumumuzdan kastımda çok daha rahat ekonomik şartlar. örnek kredi borcu ve kart borçları gibi. bunların tamamen sıfırlanmasını bekledik hep ama ne mümkün. 5senedir kısır döngü. bu kadar anlattım ama dediklerimi evlendikten sonra anlayacaksın tatlım...

İlk oğluma plansız birazda acemilik 40 günlük evliyken hamile kaldım :) düğünü borçsuz yapmistik şükür sadece az biraz eşya borcumuz vardi. Tabi kendi kızları her sene tavşan gibi doğuran kaynanam bu borcun harcın içinde çocuk mu dogurulur gibi saçma bir yaklaşımda bulundu (kendide kayinpederim vefat etmeden dogurduklarinin yanında bir o kadar dusuklerde yapmış). Eşimin geliri o zaman asgari ucretin biraz üstündeydi. Çok şükür hiç birşeyi eksik kalmadı herşeyinide taksitlede olsa yaptim(bebek odası yapmadım büyüyünce çocuk odası yaptım). Annem ilk torunu olduğu için zaten bende de hevesliydi benim alamadigimi o tamamladı. Doğmasına yakın ve doğduktan sonra bir sürü kıyafet hediye geldi. Bende çok şaşırdım bu duruma

Çok uzatmadan maddi durumunuzu çokta vahim görmedim ben. 1 çocuk bir şekilde büyütülür. Şu dönem de ekonomimiz düzelsin diye beklemek zaten hayal gibi bişey. Ben psikolojik açıdan kendinizi iyi hissediyorsanız yaşınızda 26mış bir bebek sahibi olun taraftarıyım

Ekonomik olarak düzelme ihtimaliniz var mı?
Ne olacak da ekonominiz düzelecek?
Cevabı buna göre verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…