Maddi sıkıntılar beni çok üzüyor :(

ben yedi yıllık evliyim. evliğimizn ilk 2- 3 yılında senin anlattığından daha da kötü bir durumdaydık. eve bankadan ihtarname gelmediği gün yoktu. bırak gezmeyi kıyafet almayı temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamadığımız oluyordu. çok üzüldüm çok ağladığım günler oldu. ama allaha şükür zamanla sorunlarımız halloldu. üstelik benim eşim öğretmen ne yapsa da alacağı maaş belli. eşinin kendi işiymiş belli olmaz bugün az yarın çok kazanır.

zamanla her şey yoluna girer. herkes ister daha fazla kazancı olsun, evi güzel olsun. ama bununla hayatını karartma lütfen. eşin seni seviyormuş bundan büyük nimet olmaz. kendini de eşini de üzme..

Insanin derdi yokken kucuk seyleri dert edermis derler ya tatlim bence sende oyle olmussun. Bak sen asgari ucret aliyormussun, esin senin iki katin aliyormus. Daha ne, gul gibi gecinirsiniz. cevrene bak sadece asgari ucret alip kirada oturan insanlar var. onlar yasamayi mutlu olmayi nasil beceriyorlar? Benim komsum vardi bu durumdaydi, pazara cikacak para bulamazdi bazen..ama yinede cok mutlulardi esi cocuklari cok mutluydu yuvarlanip gidiyorlardi..Ayrica insan biraz daha cok kazaninca daha cok harciyor, sunu aliyim bunu aliyim gezmeye cikayim diyor yine ayni para harcaniyor yine o gecim sikintisi oluyor (cok buyuk meblaglar kazanmadikca). yani senin anlattiklarindan gereksiz yere bir memnuniyetsizlik sezdim.. bence haline sukret biraz koseye ayirmaya calisin, gezmeye yine cikabilirsiniz ucretsiz veya daha ucuz yerlere gidin. Mesela parklara gibi, luks bir restorantta yemek yiyecegine bir doner alip yiyin. Kucuk seyleri buyutup dert etme, sagligin sihhatin yerindeyken sukretmelisin bence..bilmiyorum ben boyle dusunuyorum...

arkadaşım unutma ki bu dünyada ınanlar muhakkak bır konuda sıkıntı cekiyor. kimi para, kimi sağlık kimi baska bır mevzu.. yanı elınde paran olsaydı belk baska bır konudan ımtıhan edılecektın.
sana tavsıyem her aksam vakıa suresının okuman. kesınlıkle rızkın ve paranın bereketını gorursun.

öncelikle kendizi eşinizi ve evliliğinizi başka insanların durumlarına kıyaslamayın..yoksa yine üzülen siz olursunuz..

550 tl kira bence çok iyi ,iyi bir sitedeyseniz..benım kardesımın evi kiradayken 850 idi ev çarşıdaydı ve ev dökülüyordu.. kapı kolu vs tutsan elinde kalacak tarzdaydı..

kardeşim dediki bu kiraları vercegıme ev alırım..çalıştı birikim yaptı( 2 vardiyalıydı 3 vardıya calıstı işçi benım kardeşimde) fedakarlık etti arkadasları gezip tozarken kardeşim evde oturdu diyeyım.. evini aldı Allaha sukur.. şimdi de ev kirası verır gibi bankaya geri ödeme yapıyor.. sizde dusunuyorsanız boyle bişey alabilirsiniz..aza tamah etmeyen çoğu bulamaz dedi 55 m2lik bir ev aldı yine çarşıdan buldu evide 85bin tl ye geçen sene hemde sıfır ev. şimdi yine bırıkım yapıyor .. ilerde bu 55m2 satıp daha buyuk bir ev daha iyi bi siteden ev almak için .. arkadasları dünya turuna çıkarken ben kardeşim gezmekten kıyafetten vs sosyal aktivite ne varsa fedakarlık etti ycanım..

ama dediğim gibi önce fedakarlık edeceksınız hepsı aynı anda olmuyor..

ayağına yorganına göre uzatacaksın diye bir laf var yoksa iki yakanız bir araya gelmez.. günlük yaşamak yerine ileriye dönük yaşama çalışın.. 2 ayda bir kıyafet alın vs...

birde siz oturdugunuz yerdeki insanları nedense kompleks yapmıssınız oyuzden karşılastırma yapmayın kendınızle..durduk yere kendınızı uzersınız yoksa..

verdiğim linkleri mutlaka okuyun..

Back
X