Insanin derdi yokken kucuk seyleri dert edermis derler ya tatlim bence sende oyle olmussun. Bak sen asgari ucret aliyormussun, esin senin iki katin aliyormus. Daha ne, gul gibi gecinirsiniz. cevrene bak sadece asgari ucret alip kirada oturan insanlar var. onlar yasamayi mutlu olmayi nasil beceriyorlar? Benim komsum vardi bu durumdaydi, pazara cikacak para bulamazdi bazen..ama yinede cok mutlulardi esi cocuklari cok mutluydu yuvarlanip gidiyorlardi..Ayrica insan biraz daha cok kazaninca daha cok harciyor, sunu aliyim bunu aliyim gezmeye cikayim diyor yine ayni para harcaniyor yine o gecim sikintisi oluyor (cok buyuk meblaglar kazanmadikca). yani senin anlattiklarindan gereksiz yere bir memnuniyetsizlik sezdim.. bence haline sukret biraz koseye ayirmaya calisin, gezmeye yine cikabilirsiniz ucretsiz veya daha ucuz yerlere gidin. Mesela parklara gibi, luks bir restorantta yemek yiyecegine bir doner alip yiyin. Kucuk seyleri buyutup dert etme, sagligin sihhatin yerindeyken sukretmelisin bence..bilmiyorum ben boyle dusunuyorum...