Maddi sıkıntılar beni çok üzüyor :(

İlla sitede mi oturmak zorundasınız, kira seviyesi daha düşük, güzel bir evde oturulmaz mı bulunduğunuz sehirde?

Bir de haftasonu birseyler yapabilirsiniz, gezin yürüyün, önemli olan paylaşmak.

Son düzenleme:
seni çok iyi anlıyorum bu kadar karamsarlığa düşme neolur..Önemli olan sağlıklı ve huzur içinde mutlu bir yuvanın olması gerisi zamanla olur..Daha yeni evlisi bunları düşüneceğine evliliğinin tadını çıkar derim ben.Ev istiyorsan bak tokilerde her bütçeye uygun ev veriyorlar alırsınız evinizi kira öder gibi evinize ödersiniz..

dışarı çıkmak için illa paraya gerek yokki mesela bi parka filan gidin yemekleri evden yapıp götürün hem bi değişiklik olur herkesin bi sıkıntısı var maalesef ama sizin durumunuz yine çokta kötü değil 1 asgari ücretle 4 kişib geçinmek zorunda olan insanlar var

Herşey öyle '' he '' deyince olmaz ki. Kimsenin hayatı 4x4lük degil. Senin sorunun aşılabilecek birşey bu dünya imtihan yeri. Şükrederek bu günleri atlatacagınızdan eminim.

İlla sitede mi oturmak zorundasınız, kira seviyesi daha düşük, güzel bir evde oturulmaz mı bulunduğunuz sehirde?

Bir de haftasonu birseyler yapabilirsiniz, gezin yürüyün, önemli olan paylaşmak.

Sitede oturmam şart değil tabiki, ama eşimin işi nedeniyle bu semtten uzaklaşamayız. Burasıda çok ucuz bi semt sayılmaz. Yani müstakil bi eve bile geçsem şuanki kiramla arasında çok fark olmayacak. Ama bu fiyata yine siteden bi ev bulamam. o yüzden mecburen site dışına çıkıcam zaten.

Nerde yürüyelim sokaklardamı. Evde paylaşım yapıyoruz zaten. Etrafımız öyle parklar bahçeler kafeler olan biyer değil.

Sitede oturmam şart değil tabiki, ama eşimin işi nedeniyle bu semtten uzaklaşamayız. Burasıda çok ucuz bi semt sayılmaz. Yani müstakil bi eve bile geçsem şuanki kiramla arasında çok fark olmayacak. Ama bu fiyata yine siteden bi ev bulamam. o yüzden mecburen site dışına çıkıcam zaten.

Nerde yürüyelim sokaklardamı. Evde paylaşım yapıyoruz zaten. Etrafımız öyle parklar bahçeler kafeler olan biyer değil.

Evet sokaklarda. Sizin isteğiniz nedir?

Yani hicbir ayrıntı vermeden nasıl tahlil etmemizi bekliyorsunuz ki? Hangi il hangi semt, park var mı, müstakil mi site mi? Siteyi neden söyledim masrafı cok olur.

Kocanizin elini tutup aksam hava almaya parka gidin, haftasonu ormanlik yerlere temiz hava almaya cikin.

Bisiklete binin beraber, uzun sohbetler yapin, televizyon izlerken diz dize goz goze olun. Bence mutluluk budur.

Benim maddi durumum iyi, tek basina yasadigim icin hem birikim yapip hem de giyinmeye , susulenmeye para ayiriyorum . Her haftasonu yemeye icmeye giderim ama tek basima oldugum icin onun da pek masrafi yok.

Yine de istedigim gibi para harcayacagima siizn yerinizde olmayi tercih ederim sevgili kardesim. Demissiniz ya, kocami cok seviyorum , ne olursa olsun yine de evlenirdim diye....bence hayattaki gercek servet budur. Benim bunu diyecegim kimse karsima cikmadi :50:

Tabi ki her ayin sonunu hesaplamak iyi bir sey degil, insani zora sokar. Lakin elinizdekinin kiymetini bilin, kadere isyan etmeyin sakin ola ki. Siz tanidigim cogu insandan daha zenginsiniz. :nazar:

bence bu kadar daralmayın.maddi sıkıntı evet kötüdür ama emin olun bunu yaşayan çok.parası olup hayatın keyfini çıkaramayanda. düşünüp yazık etmeyin kendinize.

Gerçekten hayat çok zor...
Endişenizi anlıyorum.
Ama olduramadıklarınıza, sahip olamadıklarınıza odaklanmak sorunu çözmeyecek bunu hatırlatın kendinize.
Evinizin konforundan kısmaktan, idareli yaşamaktan başka çare yok.
İnşallah daha iyi gelir getiren işler,uygun fiyatlı temiz bir ev bulursunuz bir an önce...
Allah gönlünüze göre versin.

dışarı çıkmak için illa paraya gerek yokki mesela bi parka filan gidin yemekleri evden yapıp götürün hem bi değişiklik olur herkesin bi sıkıntısı var maalesef ama sizin durumunuz yine çokta kötü değil 1 asgari ücretle 4 kişib geçinmek zorunda olan insanlar var

Ben zaten halime şükrediyorum. Evine yemeklik alamayan insanlar var. Ama şükretmek üzülmeme engel olmuyor.

Dışarı çıkmak için illa paraya gerek var. Çünkü arabamız yok, napalım yicekleri sepetlere doldurup koluma takıp otobüslere binip park bahçemi arayalım.
Bazen eşime diyorum gel bi minibüsle x alışverş merkezine gidelim bi çay içer döneriz. Oda genelde pazarları çalıştığı için akşam olunca otobüslerle uğraşmak istemiyo. yada gündüzden çıksak illa yanımıza bi arkadaş takılıyo oda bi çayla kalmıyo sonra ay sonu yine sıkışıyoruz. zaten nerdeyse her pazar çalışıyo

Küçücük anlatayım :)

Eski eşim işsizdi evi ben gecindiriyordum, Türkiye şartlarına göre iyi de maaşım var ama tek başına ev gecindirmek cok zor. Düğün borcu, faturalar, kiralar vs derken elime 3 kuruş para kalıyordu. Giyineyim mi, gezeyim mi, yiyeyim mi? E calısıyorsan giyinmek zorundasın, çalışıyorsan yemek zorundasın, herşey birbirine girmişti.

Haftaiçleri tam bir kabustu benim icin. Ama haftasonları harikaydı. Ankarayı bilenler bilir gezmek istersen sadece AVM ye gitmek zorundasın. Neyse biz elele tutuşur saatlerce sokaklarda yürürdük, o konuşur ben dinlerdim, ben mızmızlanırdım o beni güldürürdü. Evin icinde playstation oynardık, hicbir şey yapamazsak güreşirdik, evet güreşirdik :) kücük bir topumuz vardı onunla mac yapardık falan filan.

Sonra işe girdi, iyi de maaş aldı. bana araba aldı, tatiller, alışverişler gezmeler.... Sonra aldattı. Rahat battı, huzur battı. Ben 2012 eylülden aralığa kadar olan süreyi yaşanmamış sayıyorum.

Ve şunu gördüm hayatta en önemli şey huzurmuş, huzurla başını yaslayabileceğin bir omuz.

Ben zaten halime şükrediyorum. Evine yemeklik alamayan insanlar var. Ama şükretmek üzülmeme engel olmuyor.

Dışarı çıkmak için illa paraya gerek var. Çünkü arabamız yok, napalım yicekleri sepetlere doldurup koluma takıp otobüslere binip park bahçemi arayalım.
Bazen eşime diyorum gel bi minibüsle x alışverş merkezine gidelim bi çay içer döneriz. Oda genelde pazarları çalıştığı için akşam olunca otobüslerle uğraşmak istemiyo. yada gündüzden çıksak illa yanımıza bi arkadaş takılıyo oda bi çayla kalmıyo sonra ay sonu yine sıkışıyoruz. zaten nerdeyse her pazar çalışıyo

biz pahalı restorantlara gidiyoruz herseferinde istisnasız kavga edip dönüyoruz ya da giderken kavga ediyoruz.
inan otobüsle kolumda piknik sepeti pikniğe gitmeyi huzurum olacaksa en iyi arabaya en iyi restorana tercih ederim. huzur sevgi, ilgi bunlar olsun da para zamanla olur. kendinize dert edinmeyin bence.

kendinizde diyorsunuz işçi bir ailenin kızıydım diye,
Türkiye şartlarında çoğu aile sizin durumunuzda yani bu alışıldık bir durum olmalı,
evlenirken de bunu bilerek severek evlenmişsiniz,çevrenizdekilerin yaşamlarına özenirseniz üzülürsünüz.
hesabınıza göre 3 asgari ücret giriyor evinize,çokta az sayılmaz,
eşinizinde kendi işiymiş belki zamanla daha çok kazanmaya başlar,
Allah bereket versin yürü ya kulum desin yeterki.

Eski eşim işsizdi evi ben gecindiriyordum, Türkiye şartlarına göre iyi de maaşım var ama tek başına ev gecindirmek cok zor. Düğün borcu, faturalar, kiralar vs derken elime 3 kuruş para kalıyordu. Giyineyim mi, gezeyim mi, yiyeyim mi? E calısıyorsan giyinmek zorundasın, çalışıyorsan yemek zorundasın, herşey birbirine girmişti.

Haftaiçleri tam bir kabustu benim icin. Ama haftasonları harikaydı. Ankarayı bilenler bilir gezmek istersen sadece AVM ye gitmek zorundasın. Neyse biz elele tutuşur saatlerce sokaklarda yürürdük, o konuşur ben dinlerdim, ben mızmızlanırdım o beni güldürürdü. Evin icinde playstation oynardık, hicbir şey yapamazsak güreşirdik, evet güreşirdik :) kücük bir topumuz vardı onunla mac yapardık falan filan.

Sonra işe girdi, iyi de maaş aldı. bana araba aldı, tatiller, alışverişler gezmeler.... Sonra aldattı. Rahat battı, huzur battı. Ben 2012 eylülden aralığa kadar olan süreyi yaşanmamış sayıyorum.

Ve şunu gördüm hayatta en önemli şey huzurmuş, huzurla başını yaslayabileceğin bir omuz.

Gözlerimi doldurdun yine.!!! :(((((
Senin için gider ayak güzel birşey yapmış olmasına sevindim.

Anın içindeki küçük mutlulukları yakalayıp, huzurlu yaşayabilmek, güvenebilmek, paylaşabilmek. Gerisi teferruat.

Evet sokaklarda. Sizin isteğiniz nedir?

Yani hicbir ayrıntı vermeden nasıl tahlil etmemizi bekliyorsunuz ki? Hangi il hangi semt, park var mı, müstakil mi site mi? Siteyi neden söyledim masrafı cok olur.

Şöyle söyliyim; eşimin kendi dükkanı sabah 9 akşam 10 arası çalışıyor. eve gelmesi 10,30-11:00. 11 den sonra sizde hakverirsiniz ki nereye çıkıcaz hadi arabamız olsa gidilecek yer çokta ulaşımı çok kolay biyerde oturmuyoruz. evimizde yeni yapıların olduğu biyer hep siteler var ama tenha. o yüzden akşamları sadece 1-2 saat ya birbirimizi görüyoruz ya görmüyoruz çünkü bende sabah erken kalktığım için çok geç yatamıyorum. pazar günleride çalışıyor çoğu zaman. mecburiyetten. çalışmadığı günlerde evde keyif yapıyoruz. kahvaltı yapıyoruz uyuyoruz tv zliyoruz. istediğim ne biliyomusunuz hafta içini geçtim en azından pazardan pazara yada 2 haftada 1 bile olsa razıyım dışarda geçirelim günümüzü. bizde gidiyoruz gitmiyoruz değil ama eğer biz 1 ayda 2 pazarı dışarda geçidiysek o ay bilinki faturalar kira bizi sıkıştıracak. Ben sadece haftada 1 kere biyere gidelim arkadaşlarımızla toplanalım, dışarda bi yeek yiyelim çay içelim istiyorum. çok değil ki bu.

Gözlerimi doldurdun yine.!!! :(((((
Senin için gider ayak güzel birşey yapmış olmasına sevindim.

Anın içindeki küçük mutlulukları yakalayıp, huzurlu yaşayabilmek, güvenebilmek, paylaşabilmek. Gerisi teferruat.

Yani aldatmasının dışında bir yamuğunu görmedim :1: O da zaten bütün evliliğin üstüne çöktü :1:

Kesinlikle haklısın, Allah hepimize huzurla yiyebileceğimiz 3 kuruşlar versin

Yazımın başlarındada söylediğim gibi, benimde çevremde var sizin gibi maddi olarak rahat ama evliliklerinde sorunlar yaşayan insanlar. ve diyorum ya halime şükrediyorum diye. kimsenin hayatı 4/4lük değil bunu anladım ben kısa süre önce. benimde hayatım bu yönden eksik olacaksa varsın olsun dedim. Ama işte insan illa düşünüyor, üzülüyor. Biimle birlikte evlenen arkadaşlarımız var herşeyleri 4/4lük yapıldı ama şimdi boşanıyorlar. Ben eşimden yana çok şanslıyım. Sağlığımızda yerinde çok şükür. Bunları asla paraya tercih etmem. Ama dediğim gibi derdimi burada paylaşmak beni inanın çok rahatlatıyor. Şuan gidip kocamın boynuna sarılmak istiyorum. Üzülüyoruz ama binşükürler olsun. Alışıcaz bu şartlarada. Beklentilerimizi azaltıcaz.

biz pahalı restorantlara gidiyoruz herseferinde istisnasız kavga edip dönüyoruz ya da giderken kavga ediyoruz.
inan otobüsle kolumda piknik sepeti pikniğe gitmeyi huzurum olacaksa en iyi arabaya en iyi restorana tercih ederim. huzur sevgi, ilgi bunlar olsun da para zamanla olur. kendinize dert edinmeyin bence.

Bizde kavga ediyoruz etmiyoruz değil. Ama öyle aşılamayacak sorunlar değil. Genel olarak Allaha bin şükür evimin huzuru var.Eşimin ilgisinden sevgisinden yana zerre eksiğim yok çok şükür.

neden ayıp bişeymi sepete yemek koyup otobüsle gitmek? bizimde arabamız yoktu küçükken annem biz eksik kalmayalım diye veden yapardı yemekleri otobüse binip giderdik park piknik tarzı yerlere.Ki eve tıkılıp kalmakta sorununuza çare değilki çıkın sokakta boş boş gezin amaç birlikte takılmak değil mi?

Back
X