Maddi sıkıntılar beni çok üzüyor :(

eve 2 maaş giriyor

sen diyelim 750 eşin de 1500 alıyor ...

kiranız da 550. geriye 1700 kalıyor...

ve eğer ki krediniz borcunu cartınız curtunuz yoksa ...1700 tl mi yetmiyor?:26:

700 tl faturalar ve mutfak alışverişine gitse geriye 1000 tl kalıyor...yetmiyor mu:26:?

şimdi okudum sanırım dükkan eşinizin ...kirası suyu elektriği de ödeniyor ...birde alınan para günlük sanırım...

günlük alınan paradan hayır yok ama bak onu çok iyi anlarım pufff diye uçar o para anında....

Son düzenleme:
Küçücük anlatayım :)

Eski eşim işsizdi evi ben gecindiriyordum, Türkiye şartlarına göre iyi de maaşım var ama tek başına ev gecindirmek cok zor. Düğün borcu, faturalar, kiralar vs derken elime 3 kuruş para kalıyordu. Giyineyim mi, gezeyim mi, yiyeyim mi? E calısıyorsan giyinmek zorundasın, çalışıyorsan yemek zorundasın, herşey birbirine girmişti.

Haftaiçleri tam bir kabustu benim icin. Ama haftasonları harikaydı. Ankarayı bilenler bilir gezmek istersen sadece AVM ye gitmek zorundasın. Neyse biz elele tutuşur saatlerce sokaklarda yürürdük, o konuşur ben dinlerdim, ben mızmızlanırdım o beni güldürürdü. Evin icinde playstation oynardık, hicbir şey yapamazsak güreşirdik, evet güreşirdik :) kücük bir topumuz vardı onunla mac yapardık falan filan.

Sonra işe girdi, iyi de maaş aldı. bana araba aldı, tatiller, alışverişler gezmeler.... Sonra aldattı. Rahat battı, huzur battı. Ben 2012 eylülden aralığa kadar olan süreyi yaşanmamış sayıyorum.

Ve şunu gördüm hayatta en önemli şey huzurmuş, huzurla başını yaslayabileceğin bir omuz.

Merhaba :) bi gelişme paylaşmak istedim sizinle. Durumumuzla alakalı. Eşim işinde değişiklik yapabilir. 2 gündür bunun üzerinde düşünüyor ve konuşuyoruz. Daha öncede böyle bir seçeneği düşünmüş, ama ertelemiştik. Eşimin asıl mesleği bayan kuaförlüğü ama 3-4 yıldır ara vermiş erkeğe geçmişti. Bu dükkanın bizi geçindiremeyeceğine, potansiyelinin bukadar olduğuna ikna ettim onu. Şimdi eski çalıştığı yerlerle (bulunduğumuz şehrin bilindik bayan kuaförlerinde çalışmış daha önce) irtibata geçecek, yada başka bayan kuaförleriyle. Az da olsa en azından gelirimiz belli olacak bu şekilde. En azından aldığı maaş kiramızı ve faturalarımızı ödemeye yetecektir. evimizide zaten taşıyacaktık işine yakın biyere taşıyacağız. Bende çalışıyorum sonuçta. bi süre 1-2 sene kadar bu şekilde idare edicez. Sonrası için daha güzel planlarımız var. Ama eşim tereddütlü dükkanı bırakıp gideceği için. Oda istiyor düze çıkmak, ama bitaraftanda kuşkulu. 1-1,5 ay içinde bu değişikliği yapmayı planlıyoruz. Vazgeçecek diye çok korkuyrum. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Akşamları annemin atölyesinde yastık kılıfı diktim. O zamanlar çok satılan bir üründü, önceleri akşam sekizden oniki ye kadar 3-4 takım ancak dikiyordum sonra elim alışınca gecede 15 takım dikmeye başladım, o zamanlar maaşım çok düşüktü, 23 yaşındaydım o yastıklar sayesinde cep harçlığım, şahsi masraflarım ve yol param çıkıyordu.

Sonra bir dönem yatak örtülerine taş işlemeye başladım, sonra bir perdeciden iş aldım perdelere işledim. Sonra bohça dikmeyi öğrendim bir zaman onları diktim.

Bir iki yıl sonra internet sitelerine şiir ve denemelerimi sattım, bir ara makyaj malzemesi sattım yani bir sürü ek iş yaptım ve 8 yılda çok şükür borcumu bitirdim. Yaş ilerledikçe ek iş yapmak zor oluyor şu sıralar yapmıyorum o yüzden, zaman içinde maaş gelirimde arttı artık gerek kalmadı. Ama çok alışmışım ek iş yapmaya ne zaman biraz sıkışsam bir sürü iş üretiyorum =))

Merhaba :) bi gelişme paylaşmak istedim sizinle. Durumumuzla alakalı. Eşim işinde değişiklik yapabilir. 2 gündür bunun üzerinde düşünüyor ve konuşuyoruz. Daha öncede böyle bir seçeneği düşünmüş, ama ertelemiştik. Eşimin asıl mesleği bayan kuaförlüğü ama 3-4 yıldır ara vermiş erkeğe geçmişti. Bu dükkanın bizi geçindiremeyeceğine, potansiyelinin bukadar olduğuna ikna ettim onu. Şimdi eski çalıştığı yerlerle (bulunduğumuz şehrin bilindik bayan kuaförlerinde çalışmış daha önce) irtibata geçecek, yada başka bayan kuaförleriyle. Az da olsa en azından gelirimiz belli olacak bu şekilde. En azından aldığı maaş kiramızı ve faturalarımızı ödemeye yetecektir. evimizide zaten taşıyacaktık işine yakın biyere taşıyacağız. Bende çalışıyorum sonuçta. bi süre 1-2 sene kadar bu şekilde idare edicez. Sonrası için daha güzel planlarımız var. Ama eşim tereddütlü dükkanı bırakıp gideceği için. Oda istiyor düze çıkmak, ama bitaraftanda kuşkulu. 1-1,5 ay içinde bu değişikliği yapmayı planlıyoruz. Vazgeçecek diye çok korkuyrum. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Anladım canım,ben yazmadan az önce yazmışsın zaten,üstüste gelmiş.

Daha çok gençsiniz,çok da yeni evlisiniz.
Hayatın başındasınız diyebilirim.
Zamanla borçlarınız biter,sen eğitimini tamamlayıp daha iyi bir iş bulursun,eşinin de işleri gelişir hayırlısıyla inşallah.
Biraz çaba ve biraz zaman gerekse de şimdikinden daha iyi şartlara kavuşabilirsiniz.

Hayırlısı olsun.Bak gördün mü mutlaka bir kapı açılıyor.
Senin adına çok sevindim.Heyecanın yazından hissediliyor.
İnşallah herşey istediğin gibi olur.

Hayırlısı olsun.Bak gördün mü mutlaka bir kapı açılıyor.
Senin adına çok sevindim.Heyecanın yazından hissediliyor.
İnşallah herşey istediğin gibi olur.

Amin canım inşallah. Bende çok korkuyorum ya tahminmizden kötü olursa diye ama bundan kötü olmaz heralde,düzenli maaş aldığı taktirde. Bide işte vazgeçecek diye korkuyorum :/ Mübarek 3 aylardayız hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun inşallah.

Back
X