• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi Sıkıntılar Sebebiyle İlişkiye Son Vermek:(

tam olarak bitmiş değil canım. yorulduğumu söyledim. artılarını eksilerini konuştuk ilişkinin. kısa vadede ne olur uzun vadede ne olur bunları hesapladık. işte bende kendi içimde buna karar veremiyorum. yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim en olmadık zamanda omuz omuza mücadele ederken adamı yalnız mı bırakıyorum acaba diye düşünüyorum. bir yandan da yoruldum artık sabrım kalmadı. ne zormuş evlenip yuva kurmak be.. düşününce bunca sıkıntıya evlenirsekte birbirimizin kıymetini daha iyi anlayacağız. daha çok bağlanacağız birbirimize. bu da bulunmaz bir nimet değil mi canım?

Sabretmeye calıs canım sevgin hayallerin icin :) evlenmek kolay degil tabi ama birbrinizi yalnız bırakmayın her an birbirinizn yanında olun gerisi gelir zaten :)

canım ya sen benim hikayemi dinlesen, haline binlerce kez şükredersin.Biz 6 senedir beraberiz o kadar cok şey yaşadık ki, benım erkek arkadasımda 4 sene önce ben üni deydım dükkan açtı.büyük umutlarla benım okulum bıter bıtmez evlenıyorduk . gel gör ki işler umduğumuz gibi gitmedi üstelık gırtlağa kadar borç.Ailenın durumu ortada, yapabıleceklerını yaptılar ama sevgılımın babası öyle bır ınsankı sankı evladı değil el çocuğu.ufacık bir iyiliği her fırsatta suratına vurdu. her neyse netıcede borçlar yenı yenı bıtıyor dahada var yanı . çok zor zamanlar gecırdık yerı geldı grüşemedık tartıştık, mılletın agzıda durmadı bu çocuk oyalıyor, zengın bırını bul,falan fılan.Üstelık benım sevgılım lıse mezunu,ben üni mezunuyum dıye o kadar cok karsıydıkı herkes.bır ara ben bu strese baskıya dayanamayıp ayrıldım.Şİmdi beraberız ama o ayrılığa çok pişmanım çok yaraladı bizi.Ama bınlerce kez şükür ki 6 seneye rağmen , bana baktığında gözlerınde aşk okudugum bir sevgilim var ve kım ne derse desın ben bu adamla allah da kısmet ederse evlenıcem.Şimdi ortalama bır maaşla çalışıyor.hem borç düyor hem para bırıktırmeye çalışıyor.Allah ızın verırse yaza nışan seneye düğün var.8. senemızde evlenıcez ınşallah:17: hala da mıllet laf edıyor.Sakın baskalarına kulak asma ve senı sevıp saygı duyuyorsa bu adam,çabalıyorsa senın için bırakma destek ol,Gecer emın ol düzelır.Ama karar senın,kı 2 sene çok degıl kı ben 6 seneden bahsedıyorum,gercı yasını bılmıyorum ama sabırlı ol,dua et ve aşkının tadını çıkar...
Sevgiyle kal....

Son düzenleme:
Yorumum çıkmamış sanırım

39 yaşında bir erkeğe babası daha ne kadar yardım etsin?

Sonuçta kimsenin sorumluluğu yokty üstünde istese bir ev parası bile biriktirebilirdi

annesinin evinde ablanın da hakkı var,müsade etmemekte haklı

dedim ya ev arsa satmakla olacak iş değil

ben sorumsuz gördüm açıkçası sevgilinizi

evlenmek yuva kurmak isteyen adam inşaatta tuğla örer yine evine bakar.......

maddıyattan dolayı ınsan sevdıgınden vazgecermı yahu ?
madem kendı ısını tutturamadı fabrıkaya falan gırsın 1-2 yıl toparlasın kendını
o zaman ıcınde sızde çalışmıyorsanız bır işe gırın kenara az cok bıseyler atın hazırlık yapın yuvanız ıcın ..
Birbirini gercekk manada seven ınsanlar ıcın maddıyat buyuk bır engel değildir, illa şatafatlı bır dugun-ev-altın ceyız falaan olmasın bırbırınızın olun yeter bence.

Birde kımse ksr bakmasın ama 30'unu gecmıs bır erkegın aılesı yardım etmıyor dıye aıleye kızmakta cok saçma..
Aile mecburmu canım kocaman adama sureklı yardım etmeye..

Ben tam olarak anlayamadım sanırım, sizin sıkıldığınız nokta evlenememek mi yoksa maddi sıkıntılar mı? Yani evlenmiş olsanız bu sıkıntıları kaldırabilecek miydiniz?

Yorumum çıkmamış sanırım

Sonuçta kimsenin sorumluluğu yokty üstünde istese bir ev parası bile biriktirebilirdi

bence de yardım etmez artık. yeni dükkan açmak falan da riskli .. kızkardeşide evi de yer bitirir bu adam diye düşünmüşütr.
dükkan açacağına bir iş bulmaya çalışsaydı bu kadar borçlanmazdı belki..
Allah hakkınızda hayırlısını versin

canım ya sen benim hikayemi dinlesen, haline binlerce kez şükredersin.Biz 6 senedir beraberiz o kadar cok şey yaşadık ki, benım erkek arkadasımda 4 sene önce ben üni deydım dükkan açtı.büyük umutlarla benım okulum bıter bıtmez evlenıyorduk . gel gör ki işler umduğumuz gibi gitmedi üstelık gırtlağa kadar borç.Ailenın durumu ortada, yapabıleceklerını yaptılar ama sevgılımın babası öyle bır ınsankı sankı evladı değil el çocuğu.ufacık bir iyiliği her fırsatta suratına vurdu. her neyse netıcede borçlar yenı yenı bıtıyor dahada var yanı . çok zor zamanlar gecırdık yerı geldı grüşemedık tartıştık, mılletın agzıda durmadı bu çocuk oyalıyor, zengın bırını bul,falan fılan.Üstelık benım sevgılım lıse mezunu,ben üni mezunuyum dıye o kadar cok karsıydıkı herkes.bır ara ben bu strese baskıya dayanamayıp ayrıldım.Şİmdi beraberız ama o ayrılığa çok pişmanım çok yaraladı bizi.Ama bınlerce kez şükür ki 6 seneye rağmen , bana baktığında gözlerınde aşk okudugum bir sevgilim var ve kım ne derse desın ben bu adamla allah da kısmet ederse evlenıcem.Şimdi ortalama bır maaşla çalışıyor.hem borç düyor hem para bırıktırmeye çalışıyor.Allah ızın verırse yaza nışan seneye düğün var.8. senemızde evlenıcez ınşallah:17: hala da mıllet laf edıyor.Sakın baskalarına kulak asma ve senı sevıp saygı duyuyorsa bu adam,çabalıyorsa senın için bırakma destek ol,Gecer emın ol düzelır.Ama karar senın,kı 2 sene çok degıl kı ben 6 seneden bahsedıyorum,gercı yasını bılmıyorum ama sabırlı ol,dua et ve aşkının tadını çıkar...
Sevgiyle kal....

Ben 28 yaşındayım o 39. 6 yılın yanında 2 sene hiç kalır:) Maşallah size. Umarım her şey gönlünüzce olur. Sıkıntılar çok üst üste geldi bu ara bunaldım güçsüz hissettim kendimi ümitsizliğe kapıldım. Çevreden bana değilde ona baskı var daha çok. Daha ne kadar bekleteceksin kızı. Adını koyun artık uzatmayın daha fazla diye söyleyen çok var. Bişey yapmayacaksan umut verme kıza yazık değil mi kısmetini kapama kızın diyenler oluyormuş. Teşekkür ederim yorumun için:)

2 sene guzel bir iliskim vardi diyorsun...

Pekala birakma sevdigini..yaninda ol...
Siz daha cok evler arabalar alirsiniz ama

Birdaha boyle bir sevgi bulabilirmisiniz,bunu dusunun...

Ailesi yardim etmiyormus,etmesin arkadaşim.
40 yasina gelmis bir adama etmesin de ztn,
Ev gorumcenin de hakki var...

Ne kadar borcunuz var toplamda...
Dukkani kapatip kalan borclari taksitlendirse,
Adam gibi elin isine girse calissa
2 yilda bitmez mi o borc,varsa arabasini da satsa...
Sonrada dugun hazirliklarina başlarsiniz...

Birakma bence sevdigini...yaninda ol...
Kolay a herkes gelir,onemli olan zor gunlerinde destek olmak,pes etme...

Sabretmeye calıs canım sevgin hayallerin icin :) evlenmek kolay degil tabi ama birbrinizi yalnız bırakmayın her an birbirinizn yanında olun gerisi gelir zaten :)

çok teşekkür ederim desteğin için:16:

Yorumum çıkmamış sanırım

yorum çıkmadı sanırım. diğer mesajların arasında ben kaçırdıysam kusura bakmayın.
beni tanıyana kadar evlilik düşünmediği için kazandığını harcamış hep biriktirmemiş.
o konuda kendide pişman.

o isyerinden kar yapmiyorsa zorlamanin anlami yok
bugün evi satar kapar borclari, yarin neyi satacak:44:
hayatini bu yasa kadar düzene sokamamis bir adam
onunla evlenince o maddi sIkintilarina ortak olacaksin
maalesef iki gönül bir olunca samanlik seyran olmuyor
neden 2 yil kadar öncesinde baskasinin isinde calismak icin yasi engel degildi ama
kendi rahatini düsünerek isyerini kapatmiyor, senin icin "fedakarlik" yapip bir ise girmiyor
bence bitirmen iyi bir karar:10:

çok teşekkür ederim desteğin için:16:

yorum çıkmadı sanırım. diğer mesajların arasında ben kaçırdıysam kusura bakmayın.
beni tanıyana kadar evlilik düşünmediği için kazandığını harcamış hep biriktirmemiş.
o konuda kendide pişman.

pek inanamiyorum ben
bazi insanlar varki, ne yaparsa yapsin iki yakasi bir araya gelmez, milyonlari kazansada hep cebi deliktir:34:
ailesi onu senden daha iyi taniyor, eger destek olmuyorlarsa vardir bi bildikleri, belkide bikmistirlar destek olmaktan
sen bir arastir sorustur derim:25:

:46::46::46:
Yorumum çıkmamış sanırım

pek inanamiyorum ben
bazi insanlar varki, ne yaparsa yapsin iki yakasi bir araya gelmez, milyonlari kazansada hep cebi deliktir:34:
ailesi onu senden daha iyi taniyor, eger destek olmuyorlarsa vardir bi bildikleri, belkide bikmistirlar destek olmaktan

:46:açıkçası bende böyle düşünüyorumve aileye hak verdim.şu yaşına kadar aileye neler yaşatmıştır:34:

Bence maddiyattan çok, siz ona olan güveninizi yitirmişsiniz gibi geldi...Öyle hissettim..Yanılıyor olabilirim.
Başkasının yanında çalışabilecekken çalışmaması, gelir getirmeyen bir dükkanı, sırf işim var diyebilmek için gereksiz bir ısrarla sürdürmesi ona olan bakışınızı değiştirmiş.
Sonuç olarak, evet size bu kadar değerli olduğunuzu hissettiren birisiyle sırf maddiyat için ayrılmak mantıksız...
Ama sizin ayrılığınız bana göre maddiyat değil..

Az önce uzun uzun cevap yazmıştım herkese ama sistem beni dışarı attı. Silindi cevaplar:(

maddıyattan dolayı ınsan sevdıgınden vazgecermı yahu ?
madem kendı ısını tutturamadı fabrıkaya falan gırsın 1-2 yıl toparlasın kendını
o zaman ıcınde sızde çalışmıyorsanız bır işe gırın kenara az cok bıseyler atın hazırlık yapın yuvanız ıcın ..
Birbirini gercekk manada seven ınsanlar ıcın maddıyat buyuk bır engel değildir, illa şatafatlı bır dugun-ev-altın ceyız falaan olmasın bırbırınızın olun yeter bence.

Birde kımse ksr bakmasın ama 30'unu gecmıs bır erkegın aılesı yardım etmıyor dıye aıleye kızmakta cok saçma..
Aile mecburmu canım kocaman adama sureklı yardım etmeye..

Geçiyor işte. 19 yaşında olsak neyse de.. Belli bir yaştan sonra düşündürüyor. Şuan proje bazlı çalışıyorum. Düzenli bir gelirim yok. Düzenli bir işim olursa tabi bende biriktirip kenara koymayı düşünüyorum.

Ben tam olarak anlayamadım sanırım, sizin sıkıldığınız nokta evlenememek mi yoksa maddi sıkıntılar mı? Yani evlenmiş olsanız bu sıkıntıları kaldırabilecek miydiniz?

2 yıl geçti. Bişey değişmedi. Oyalandığımı hissetmeye başladım. MAddiyattan korkmuyor gözüm. Öyle olsa baştan vazgeçerdim. Biraz düzelse durum aileme izah edebilsem olayı. Adı konulsa şu ilişkinin. Bir sonuca bağlansa.. bekliyorum 2 yıldır maddiyat düzelsin diye. maddiyat düzelecek ailem durumu öğrenecek onaylarsa bişeyler olacak onaylamazsa ... işte bu belirsizlik değişmezlik ümitsizliğe sevkediyor beni

o isyerinden kar yapmiyorsa zorlamanin anlami yok
bugün evi satar kapar borclari, yarin neyi satacak:44:
hayatini bu yasa kadar düzene sokamamis bir adam
onunla evlenince o maddi sIkintilarina ortak olacaksin
maalesef iki gönül bir olunca samanlik seyran olmuyor
neden 2 yil kadar öncesinde baskasinin isinde calismak icin yasi engel degildi ama
kendi rahatini düsünerek isyerini kapatmiyor, senin icin "fedakarlik" yapip bir ise girmiyor
bence bitirmen iyi bir karar:10:

pek inanamiyorum ben

teşekkür ederim farklı bir bakış açısı oldu benim için. ailesiyle konuşuyorum ama mesafeli şekilde oturup ciddi ciddi görüşmedim hiç. belki ablasıyla yüzyüze görüşmeliyim. çok sağolun ya bana ayrı bir kapı açtınız.

bence gerçekten seven kişi sevgisine sahip çıkar..düğün değilde nikah yapın evlenin ..birlikte çalışın..bir daha sevebilecekmisin..

arkadaşlar cevap yazarken çevrimdışı oluyorum. neden öyle anlamadım. arada kaçırdıklarım cevap yazmadıklarım olursa kusura bakmasın lütfen. her mesaj her yorum benim için çok kıymetli. varolun hepiniz.

bence gerçekten seven kişi sevgisine sahip çıkar..düğün değilde nikah yapın evlenin ..birlikte çalışın..bir daha sevebilecekmisin..

sevgi çok değerli ona ne şüphe. bende sizinle aynı görüşteyim. şatafata gereksiz gösterişe israfa gerek yok. bir daha sevebilecek miyim bende bu soruyu soruyorum kendime. ilişkinin başında çok nettim kararlıydım son 1 aydır kafam çok karıştı sağlıklı düşünemez oldum.

Bence maddiyattan çok, siz ona olan güveninizi yitirmişsiniz gibi geldi...Öyle hissettim..Yanılıyor olabilirim.
Başkasının yanında çalışabilecekken çalışmaması, gelir getirmeyen bir dükkanı, sırf işim var diyebilmek için gereksiz bir ısrarla sürdürmesi ona olan bakışınızı değiştirmiş.
Sonuç olarak, evet size bu kadar değerli olduğunuzu hissettiren birisiyle sırf maddiyat için ayrılmak mantıksız...
Ama sizin ayrılığınız bana göre maddiyat değil..

düşünmemiştim bunu. belkide güvenimi yitirdim farkında değilim. düzenli bir hayat kurabileceğine inanmamaya başladım belkide. herşeyde bir hayır var diyorum olmazsada vardır bir sebebi.

Merhaba arkadaşım, konuyu yarısına kadar okudum açıkçası hepsini okuyamadım ama aklıma gelen iilk şeyi paylaşmak isterim izninizle..

Sevdiğiniz adam; iş kurmuş ama düzgün gitmemiş birşeyler. Aile destek vermemiş. Aşık olduğu kadın yoruldum demiş.

Tabi bu cümle çok yalın, yanlış anlmayın lütfen ama sevdiğiniz adamı şu haliyle düşünmek bile zor geliyor bana. Hem iş hem aile hem de sevgilisi.. Yani bence de en baştan başlayabilirsiniz. İnanıyorsunuz, seviyorsunuz. Burada neler okuyoruz. Aldatanlar aldatılanlar, boşananlar hiç sevilmeyenler vs vs vss.. Aşk kolay bulunmuyor. Ve bence aşkı bu şekilde bitirme ihtimali bile çok yanlış. Ailesini hiç karıştırmayın bu işe. Aileniz ne kadar anlayışlı bilemiyorum ama onlara da açıklayın bence. Durumunu da bildiirin. Kimse çok bişey beklemesin. Ailesinden de bişey beklemediğinizi ailenize söyleyin. Yaşınız 28 öyle yazmışsınız. Aileniz anlayışla karşılayacaktır. Elbet olacak bişey. :)

Demem o ki biraz toparlayın kendinizi ve gidip yeniden tutun elinden. Belki diz çöktüğünüz yerden çok daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacaksınız..

Sevgiler...

Son düzenleme:

sağol canım

Sevgiyle kal....

6 sene dile kolay. maşallah size. 39 yaşında erkek arkadaşım ben 28. bana laf eden yokta ona söylenen çok. artık yap bişeyler yapamayacaksan umut verme kızı oyalama diyenler olmuş son zamanlarda.

Yorumum çıkmamış sanırım

doğru o evde ablanında hakkı var. yarı yarıya bölüşmeyi teklif etmiş. hakkıma düşenle düzenimi kurarım demiş.

bence de yardım etmez artık. yeni dükkan açmak falan da riskli .. kızkardeşide evi de yer bitirir bu adam diye düşünmüşütr.
dükkan açacağına bir iş bulmaya çalışsaydı bu kadar borçlanmazdı belki..
Allah hakkınızda hayırlısını versin

Amin canım sağol

Bence aileye kizmak bu noktada yersiz. Cunku neredeyse 40 yasina gelmis bir yetiskinden bahsediyoruz, yeni yetme degil ki ailesi de elinden tutsun. Ikincisi o evin icinde neler olup bitiyor bilemezsiniz. Belki ailesi yardim edemedi, belki olacaklari onceden gorup kendisini uyardi ama sevgilin dinlemedi. Sonucta isler tutmamis yani, aile belki bunun olacagini kestirebiliyordu ve bosu bosuna para dokmek istemediler. Dediginiz gibi bu yasina kadar duzensiz yasamis, kazandigini yemis bitirmis birine guvenemislerdir belki. Bu en yakinlari ailesi de olsa boyle dusunebilirler. Benim de amcam var mesela cok harcar, kenara 5 kurus atmaz, luks yasar. Parayi har vurup harman savurur. Borc filan da yapar. Yarin birgun dukkan acacam dese hic sanmam babamin ya da akli basinda baska bir akrabanin yardim edecegini. Adamin karakterini bildigimizden, Sonu bellidir cunku.
Bence sevgilinin yapabilecegi en uygun sey dukkani kapatip, bir yere girip calismasi ve borclari kapatmasi.

Son düzenleme:
Back
X