• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi Sıkıntılar Sebebiyle İlişkiye Son Vermek:(

Merhaba arkadaşım, konuyu yarısına kadar okudum açıkçası hepsini okuyamadım ama aklıma gelen iilk şeyi paylaşmak isterim izninizle..

Sevdiğiniz adam; iş kurmuş ama düzgün gitmemiş birşeyler. Aile destek vermemiş. Aşık olduğu kadın yoruldum demiş.

Tabi bu cümle çok yalın, yanlış anlmayın lütfen ama sevdiğiniz adamı şu haliyle düşünmek bile zor geliyor bana. Hem iş hem aile hem de sevgilisi.. Yani bence de en baştan başlayabilirsiniz. İnanıyorsunuz, seviyorsunuz. Burada neler okuyoruz. Aldatanlar aldatılanlar, boşananlar hiç sevilmeyenler vs vs vss.. Aşk kolay bulunmuyor. Ve bence aşkı bu şekilde bitirme ihtimali bile çok yanlış. Ailesini hiç karıştırmayın bu işe. Aileniz ne kadar anlayışlı bilemiyorum ama onlara da açıklayın bence. Durumunu da bildiirin. Kimse çok bişey beklemesin. Ailesinden de bişey beklemediğinizi ailenize söyleyin. Yaşınız 28 öyle yazmışsınız. Aileniz anlayışla karşılayacaktır. Elbet olacak bişey. :)

Demem o ki biraz toparlayın kendinizi ve gidip yeniden tutun elinden. Belki diz çöktüğünüz yerden çok daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacaksınız..

Sevgiler...

canım benim bir iki ay önce açık açık teklif ettim erkek arkadaşıma. en azından aileler tanışsın bir yüzük takılsın. hemen evlenmek zorunda değiliz dedim. kabul etmedi. kimseye rezil edemem kendimi dedi. borç harç evlenip sana borç mu ödeteceğim para kalmayacak git babandan para iste mi diyeceğim. maddi açıdan kuvvetlenmeden aileyi karıştırma dedi. bu durumda ben nasıl ailemin karşısına dikilip biri var diyebilirim ki? ona da haklı yönleri var eyvallahta bir yerdende başlamak lazım sanki artık. bilmiyorum yaa hata yapmak istemiyorum. pişman olmaktansa 2yılı çöpe atmayı yeğlerim. ayrıca çok kararsızım şuara gerginim ve huzursuzum. bir müddet uzak kalsak daha iyi gelir bana. öyle hissediyorum. bir arkadaşında dediği gibi maddiyattan öte şeyler var. yazdıklarınızı okudukça cevapladıkça anlıyorum. İkilemdeyim çok...

Bence aileye kizmak bu noktada yersiz. Cunku neredeyse 40 yasina gelmis bir yetiskinden bahsediyoruz, yeni yetme degil ki ailesi de elinden tutsun. Ikincisi o evin icinde neler olup bitiyor bilemezsiniz. Belki ailesi yardim edemedi, belki olacaklari onceden gorup kendisini uyardi ama sevgilin dinlemedi. Sonucta isler tutmamis yani, aile belki bunun olacagini kestirebiliyordu ve bosu bosuna para dokmek istemediler. Dediginiz gibi bu yasina kadar duzensiz yasamis, kazandigini yemis bitirmis birine guvenemislerdir belki. Bu en yakinlari ailesi de olsa boyle dusunebilirler. Benim de amcam var mesela cok harcar, kenara 5 kurus atmaz, luks yasar. Parayi har vurup harman savurur. Borc filan da yapar. Yarin birgun dukkan acacam dese hic sanmam babamin ya da akli basinda baska bir akrabanin yardim edecegini. Adamin karakterini bildigimizden, Sonu bellidir cunku.
Bence sevgilinin yapabilecegi en uygun sey dukkani kapatip, bir yere girip calismasi ve borclari kapatmasi.

ben aileden kimseyle ciddi ciddi oturup konuşmadım.
ablasıyla konuşmalıyım belki bir de onu dinlemeliyim
bende aynı fikirdeyim kapasın dükkanı girsin bir yere çalışsın
kapasın borcunu. düzelirse bişeyler tekrardan bir araya gelir konuşur görüşür bir karara varırız.
hatta son görüşmemizde dile getirdim bunu.

canım benim bir iki ay önce açık açık teklif ettim erkek arkadaşıma. en azından aileler tanışsın bir yüzük takılsın. hemen evlenmek zorunda değiliz dedim. kabul etmedi. kimseye rezil edemem kendimi dedi. borç harç evlenip sana borç mu ödeteceğim para kalmayacak git babandan para iste mi diyeceğim. maddi açıdan kuvvetlenmeden aileyi karıştırma dedi. bu durumda ben nasıl ailemin karşısına dikilip biri var diyebilirim ki? ona da haklı yönleri var eyvallahta bir yerdende başlamak lazım sanki artık. bilmiyorum yaa hata yapmak istemiyorum. pişman olmaktansa 2yılı çöpe atmayı yeğlerim. ayrıca çok kararsızım şuara gerginim ve huzursuzum. bir müddet uzak kalsak daha iyi gelir bana. öyle hissediyorum. bir arkadaşında dediği gibi maddiyattan öte şeyler var. yazdıklarınızı okudukça cevapladıkça anlıyorum. İkilemdeyim çok...

Anladım canım, bu detayları bilmeden yorum yapmıştım tabi. Sevgilnde kendince haklı o konuda.. Okudum hatta yazmışsın, seni tanıyana kadar hiç evlilik düşünmediği için para biriktirmemiş mesela.. Gerçekten çıkmaz bir durum. Allah sabır versin, ama her şekilde ölç tart biç. En doğru kararı ver. Hem bu süreçte sevgilin de düşünmüş olur birşeyleri.

Hayırlısı neyse sizin için o olsun canım..

temiz ve iyi niyetli olabilir fakat 39 yasinda evlenebilecek durumu yaratamamis olmasi biraz dusundurucu degilmi?

Az önce uzun uzun cevap yazmıştım herkese ama sistem beni dışarı attı. Silindi cevaplar:(

Geçiyor işte. 19 yaşında olsak neyse de.. Belli bir yaştan sonra düşündürüyor. Şuan proje bazlı çalışıyorum. Düzenli bir gelirim yok. Düzenli bir işim olursa tabi bende biriktirip kenara koymayı düşünüyorum.

2 yıl geçti. Bişey değişmedi. Oyalandığımı hissetmeye başladım. MAddiyattan korkmuyor gözüm. Öyle olsa baştan vazgeçerdim. Biraz düzelse durum aileme izah edebilsem olayı. Adı konulsa şu ilişkinin. Bir sonuca bağlansa.. bekliyorum 2 yıldır maddiyat düzelsin diye. maddiyat düzelecek ailem durumu öğrenecek onaylarsa bişeyler olacak onaylamazsa ... işte bu belirsizlik değişmezlik ümitsizliğe sevkediyor beni

teşekkür ederim farklı bir bakış açısı oldu benim için. ailesiyle konuşuyorum ama mesafeli şekilde oturup ciddi ciddi görüşmedim hiç. belki ablasıyla yüzyüze görüşmeliyim. çok sağolun ya bana ayrı bir kapı açtınız.

tabiki yazdiklarim bir ihtimal , tanimiyorum onu ama nedense icimdeki bir his böyle düsünmeme neden oldu
cünki benim yakin cevremdede var böyle üc kisi
40 yas az buz degil 30 olsa derim ha tamam yasasin yasamis hayatini ama bilincli bir insan bir ömür boyu evlenmeyi düsünmese bile bari 30 undan sonra yasliligini düsünüp bir ev is bise sahibi olmak ister ve az cok atar kenari
ailesinin desteklememesi de savurgan olmasindan tahmin ediyorumki dilleri yanmis olmali
ablayla evet anneyle degil cünki anneler yufka yürekli olur evladinin hatalarini örtmek ister
ablayla acik acik konusman bazi seyleri görmeni saglicaktir
bir ultimatum da derhal o isyerini kapatip bir ise girmesi eger bunu senin icin yaparsa ilerisini düsünebilirsin:26:

ben ailede bir hata goremedım acıkcası:44:
iş yeri acmak buyuk bır rısk kar etmedıgı gıbı borcunu bıle cıkaramamıs nıtekım de
onun yerıne bır işe gırseydı erkek arkadasınız keske...
evi de satmak ıstemezler tabıı bu da cok normal insancıklar evlerınden mı olsun o ailenın tek cocugu sizin erkek arkadasınız da değil sonucta..
bence bi süre bekleyın belkı duzelır sizin maddı durumunuz nasıl...
nikah kıysanız,taksıtle esya alsanız?? oda mı ımkansız??

Belki bana biraz kızıcaksın ama sen sevdiğin için bunu göremiyo olabilirsin canım fakat konuştuğun kişi biraz rahat gibi. Bana öyle geldi :97:

inşallahla masallahla olacak iş degıs anne baba olduysan yardım edecekler baska caresı aynı durumda bnm evladım olsa satarım ne var ne yoksa hıc bırı evladımdan degerlı degıl ablası bekar ıse kardesını kıskandı ıcın destek olamayabılırler

Kızlar mesele şu. 2 yıllık ilişkimi maddi sıkıntı yüzünden bitirmek zorundayım:(
Dertleşecek ah edecek kimsem yok. Size dökmek istedim içimi.
Ben 28 yaşındayım, o 39.. İş ortamında tanıdık sevdik birbirimizi.
Şunca zaman bir kere bile kavga etmedik. Çok güzeldi ilişkimiz.
Devam etseydi eminim daha da güzelleşirdi:(
Mesele şu ki erkek arkadaşım yaklaşık bir yıl önce işten ayrıldı.Bir müddet işsiz güçsüz kaldı. Sonra şimdiki işini kurdu.
Öyle kolay olmadı tabi. Ne yapacağını bilemedi en başta.
Sonra ailesi hiç destek olmadı. Hep inşallah maşallah diyip durdular:(
Sonunda kavga dövüş ablası kredi çekilmesine ikna oldu da iş kuruldu.Yazdıkça aklıma geliyor o günler. Birlikte monte ettik rafları. Sildik yerleştirdik.
Vitrin düzdük. Cam sildik. Nasıl heyecanlı nasıl mutluyduk. Neyse işler iyi gitmedi.
Ne borçlar ödene bildi ne dükkan kar edebildi. Kirayı bile zar zor çıkarıyor:(
Bu aşamada evlilikte hep ertelendi tabi. Ben herşeye rağmen terketmedim onu.
Yanında kaldım sahip çıktım destek oldum. O da kalbimi hiç kırmadı. Allahı var bir kere inciltmedi.
Öyle böyle derken 2 yıl geçti işte. Değişen bişey yok. Ailesi hala destek değil.
Artık istenmediğimi düşünmeye başladım. Bir ev var. Onu satıp borcunu ödeyebilir işini kurtarabilir ve yuvasını kurabilir
ancak aile özellikle abla razı gelmiyor. Bende dedim zaten. yapma öyle bişey. Evlenipte duymak istemem kimseden sizin yüzünüzden malımızdan olduk diye. İnsan oğlu çiğ süt emmiş herşeyi der:(
Bugün gittim yanına. Dedim hiç umudum yok. Olmayacak bu iş.
Sende üzme kendini yorma artık. Nasip değilmiş demek:( Daha öncede konuşmuştuk buna benzer şeyler.
Az çok fikrimi biliyordu zaten. Sustu birşey demedi. Ne desinki garibim.
İçim acıyor kızlar ağlayıp duruyorum. emeklerim hayallerim umutlarım .. severken ayrılmak ne zormuş meğer:(
severken sevdiğini ardında bırakıp gitmek ne zormuş. Ailesine kırgınım hiç destek olmadılar. Hemde hiç!
Sözde çok seviyorlar beni. Kafam çok karışık..
Diyorum ki bekle dicha biraz daha sabret belki belki bir mücize olur da düzelir herşey.
Aynı anda başka bir ses çınlıyor kulağımda geç bile kaldın kızım topla tası tarağı al yüreğini git.
Onunda içi yanıyor biliyorum. Kızgın değilim zaten sitem etmem ona. Canım o benim bebeğim. Ailesine kırgınım..
Kısacası borç harç iyi gitmeyen işler desteği olmayan aile öyle böyle derken veda etmek zorundayız birbirimize..
Kafam karışık dolayısıyla yazdıklarımda karışık olabilir. Kusura bakmayın. Yorumlarınıza ihtiyacım var. Bir anda herşeyi yazamadım tabi. Ağır geliyor be severken böylesi güzel anlaşırken maddi imkansızlık nedeniyle ayrılmak! Çok ağır geliyor. Ne günler geçirdik birlikte.
Ne hayallerimiz ne umutlarımız vardı be olmadı olmadı işte.:((
Benimle benzer durumda olan bu durumu atlatan aşan varsa desteğinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler

39 yaşına gelmiş bir adamdan bahsediyorsunuz

sizin "bebeğiniz" olabilir ama onun yaşındaki adamlar kaç kişiye bakıyor..

sevgiliniz keyfe keder işinden ayrılmış, kendisine ablasının çektiği kredi ile iş kurmuş
aile olacağı kadar destek olmuş zaten
ki ben olsam onu da yapmazdım öyle sorumsuz bir evlada
işinden ayrılıp kendine iş kurma cesareti varsa, bunları da hesaplayacaktı

şimdi "bebeğiniz" masum, aile suçlu

neden?
kira getirisi olan evlerini size bağışlamadıkları için

bu işe girme demiş aile, sevgiliniz dinlememiş.. batağa battıkça aile borcunu temizlemek zorunda mı?

sevgiliniz bir bebek, aile canavar.. bu mu yani?
bu bakış açısıyla giderseniz, işiniz zor sizin..

düşününce bunca sıkıntıya evlenirsekte birbirimizin kıymetini daha iyi anlayacağız. daha çok bağlanacağız birbirimize. bu da bulunmaz bir nimet değil mi canım?

sıkıntılarla başlayan evlilikler hiç bir zaman huzur sunmaz..
maddi sıkıntıların birini aşsan, biri türer
sizin düzenli geliriniz yok, sevgilinizin hali belli
sorunları aşma süreci sizi anca yıpratacak
boş yere yıllarınızı heba etmeyin
2 seneyi bile gözünüzde sürekli büyütüp "2 sene emek verdim" diye defaetle yinelemişsiniz.. 5 sene bekleyip ilişkiyi bitirmek de var.. o zaman 30'u aşarsınız, daha çok üzülürsünüz..

Başka bir yerde çalışabilir aslında. Bende başta bundan yanaydım ancak yaşına takmış kafayı. 39 yaşında dışarıda ne iş bulacağım. Ancak kendi işimi yapabilirim bu yaştan sonra diyor. Evet iş bulması zor ama imkansız değil. Anlatamadım bunu işte. Asıl mesele bu zamana kadar düzensiz yaşamış olması. Aklından bile geçirmemiş evliliği. Kazandığını yemiş biriktirmemiş hiç.

madem başka yerde çalışamaz, egosuna yediremiyor emir altına girmeyi, o zaman 40 yaşına gelmiş adam ailesinden de medet ummasın, sevgilisinden de maddi destek almasın

bu yaşına kadar yemiş gezmiş para biriktirmemiş, ailesine 3 kuruş desteği olmamış, şimdi ailesinden ve sizden yardım alıyor
oh ne ala

böyle sorumsuz bir adam bana dünyanın en güzel sevgisini sunsa, yine de ona güvenip evlilik akdi altında birleşmem..

Son düzenleme:
canım kimse maddi sebeplerden oturu terkedilmeye layık değildir ama burda sorun şu. arkadaşın 39 yaşında ve kendi ayakları ustunde duramıyor daha. bu çok duşundurucu

canım ben erkek arkadaşının yaşının 39 olduğunu bilmiyordum,bence karşına alıp kesin çizgilerle konuşmalısın bir zaman belirle mesela 'yaza kadar artık bişeyleri yoluna sok, bir yüzük bari takalım,ben aileme bu yaşımda hala yalan söylemek ıstemıyorum gir bi işe bi yerden başla seni sevdiğim için katlanıyorum ama sorumluluklarını öğrenmen lazım yoksa bu ilişki yürümez,' vs. tarzı bir konuşma yapabilirsin,önünü görmeden yola devam etmek daha riskli bence, artık sorumluluklarını öğrenmeli...Hakkında hayırlısı olsun

ben seninle aynı sorunu yaşadım ben 24 sevigilim 25 yaşındaydı bizde hiç kavga etmedik güzel bir ilşkimiz vardı fakat aile hiç birşeye destek olmuyordu sevigilim iş bulamıyordu biz sene çıktık ailem bu işin sonu ne olucak böyle diye haklı olarak bana kızıyorlardı bunun yanı sıra erkek arkadaşım içki kullanıyordu ve biz ayrıldıktan sonra o yüzüme gülen ailesi beni birkere bile arayıp gel yapalım edelim 4 sene konuştunuz biz seni kızımız bildik diyip sahip çıkmadılar ve 5 ay önce ayrıldık pişmanmısın dersen çok üzülüyorum evet ama böyle nereye kadar bende bir insan evladıyım dost var düşman var...

keşke biraz daha sabretseydiniz.
sevgiliniz zaten anlattığınız kadarıyla zor bir durumda, bir de üstüne bu ayrılık.
siz destek olsanız herşeyin üstesinde gelebilir belki.
sevgiliniz istemez mi size daha mutlu bir hayat kurmak? ama olmayınca olmuyor işte.
inşallah iyi bir iş bulur çalışır.
yada şuan kurulu işi yoluna girer.

39 yaşına gelmiş bir adamın birikimi olması gerekirdi. Bu yaşta kendi işini açmak gibi maceralar evlenmeyi düşünen bir erkeğe göre değil çünkü. Ailesi ev satıp onun borçlarını kapatamaz bu konuda haklılar. Biz aynı durumu eniştemde yaşadık, kendi işini kurma gibi maceralara atılıp borç batağına battı, mecburen yardım ettik ama inanın bu yardımların arkası kesilmiyor. Hala aynı hatayı tekrar edip bizden para istiyor.

İki gönül bir olunca samanlık seyran olur sözleri günümüzde malesef doğru değil. Maddi zorluklar ilişkileri yuvaları bozuyor. Bence doğru bir karar almışsınız, zamanında da yeterince yanında olmuşsunuz. Ama koca adam hala başka bir işe girip ödemelerini yapmaktansa böyle duruyorsa sizin ondan uzak durmanız en hayırlısı olmuş.

Anladım canım, bu detayları bilmeden yorum yapmıştım tabi. Sevgilnde kendince haklı o konuda.. Okudum hatta yazmışsın, seni tanıyana kadar hiç evlilik düşünmediği için para biriktirmemiş mesela.. Gerçekten çıkmaz bir durum. Allah sabır versin, ama her şekilde ölç tart biç. En doğru kararı ver. Hem bu süreçte sevgilin de düşünmüş olur birşeyleri.

Hayırlısı neyse sizin için o olsun canım..

amin teşekkür ederim

temiz ve iyi niyetli olabilir fakat 39 yasinda evlenebilecek durumu yaratamamis olmasi biraz dusundurucu degilmi?

düşündürücü tabiki fakat arzulamadığınız birşey için uygun ortam ve şart oluşturmaya çalışmazsınız genelde. en azından ben böyle düşünüyorum.

tabiki yazdiklarim bir ihtimal , tanimiyorum onu ama nedense icimdeki bir his böyle düsünmeme neden oldu
cünki benim yakin cevremdede var böyle üc kisi
40 yas az buz degil 30 olsa derim ha tamam yasasin yasamis hayatini ama bilincli bir insan bir ömür boyu evlenmeyi düsünmese bile bari 30 undan sonra yasliligini düsünüp bir ev is bise sahibi olmak ister ve az cok atar kenari
ailesinin desteklememesi de savurgan olmasindan tahmin ediyorumki dilleri yanmis olmali
ablayla evet anneyle degil cünki anneler yufka yürekli olur evladinin hatalarini örtmek ister
ablayla acik acik konusman bazi seyleri görmeni saglicaktir
bir ultimatum da derhal o isyerini kapatip bir ise girmesi eger bunu senin icin yaparsa ilerisini düsünebilirsin:26:

şunun rahatlığı var. anne üzerine 2 daire var. biz ölünce biri senin biri ablanın demiş. amcayla ortak kira gelirleri de var. evlenebilseydik nerede oturacaktık diye bir derdimiz yoktu yani. bizim belimizi büken onun borçları ve işlerin iyi gitmemesi. borçları kapamak için iş açtı ama olmadı işte daha da açıldı. mantıklısı bir işe girmesiydi. dinlemedi kimseyi. ablasıyla konuşmayı düşünüyorum sizin tavsiyenizle. ablası aklı selim mantıklı biri. bana karşı açık olacağına eminim.

ben ailede bir hata goremedım acıkcası:44:
iş yeri acmak buyuk bır rısk kar etmedıgı gıbı borcunu bıle cıkaramamıs nıtekım de
onun yerıne bır işe gırseydı erkek arkadasınız keske...
evi de satmak ıstemezler tabıı bu da cok normal insancıklar evlerınden mı olsun o ailenın tek cocugu sizin erkek arkadasınız da değil sonucta..
bence bi süre bekleyın belkı duzelır sizin maddı durumunuz nasıl...
nikah kıysanız,taksıtle esya alsanız?? oda mı ımkansız??

benim maddi durumum iyi çok şükür. tek sıkıntım şuan düzenli bir işim olmaması. proje bazlı işler yapıyor. kazandığım ancak bana yetiyor. kıyıya köşeye atamıyorum birşey şimdilik

Belki bana biraz kızıcaksın ama sen sevdiğin için bunu göremiyo olabilirsin canım fakat konuştuğun kişi biraz rahat gibi. Bana öyle geldi :97:

yoo kızmam. farklı görüş almak için açtım bu başlığı. kırıcı olunmadığı hakaret edilmediği takdirde yazılan her şeye saygım var.

inşallahla masallahla olacak iş degıs anne baba olduysan yardım edecekler baska caresı aynı durumda bnm evladım olsa satarım ne var ne yoksa hıc bırı evladımdan degerlı degıl ablası bekar ıse kardesını kıskandı ıcın destek olamayabılırler

abla bekar evliliği hiç düşünmemiş asla da düşünmüyor.

39 yaşına gelmiş bir adamdan bahsediyorsunuz

sizin "bebeğiniz" olabilir ama onun yaşındaki adamlar kaç kişiye bakıyor..

sevgiliniz keyfe keder işinden ayrılmış, kendisine ablasının çektiği kredi ile iş kurmuş
aile olacağı kadar destek olmuş zaten
ki ben olsam onu da yapmazdım öyle sorumsuz bir evlada
işinden ayrılıp kendine iş kurma cesareti varsa, bunları da hesaplayacaktı

şimdi "bebeğiniz" masum, aile suçlu

neden?
kira getirisi olan evlerini size bağışlamadıkları için

bu işe girme demiş aile, sevgiliniz dinlememiş.. batağa battıkça aile borcunu temizlemek zorunda mı?

sevgiliniz bir bebek, aile canavar.. bu mu yani?
bu bakış açısıyla giderseniz, işiniz zor sizin..

sıkıntılarla başlayan evlilikler hiç bir zaman huzur sunmaz..
maddi sıkıntıların birini aşsan, biri türer
sizin düzenli geliriniz yok, sevgilinizin hali belli
sorunları aşma süreci sizi anca yıpratacak
boş yere yıllarınızı heba etmeyin
2 seneyi bile gözünüzde sürekli büyütüp "2 sene emek verdim" diye defaetle yinelemişsiniz.. 5 sene bekleyip ilişkiyi bitirmek de var.. o zaman 30'u aşarsınız, daha çok üzülürsünüz..

madem başka yerde çalışamaz, egosuna yediremiyor emir altına girmeyi, o zaman 40 yaşına gelmiş adam ailesinden de medet ummasın, sevgilisinden de maddi destek almasın

bu yaşına kadar yemiş gezmiş para biriktirmemiş, ailesine 3 kuruş desteği olmamış, şimdi ailesinden ve sizden yardım alıyor
oh ne ala

böyle sorumsuz bir adam bana dünyanın en güzel sevgisini sunsa, yine de ona güvenip evlilik akdi altında birleşmem..

ailesini bir canavar olduğunu söylemedim. ayrıca bu zamana kadar ne kazandıysa ailesiyle paylaşmış destek olmuş. onuda düzeltmek isterim. kira getirisi olan evlerini size bağışlamadıkları için demişsiniz ya hayır kurumu değilim ben herhangi bir bağış vs de kabul etmiyorum. onuda düzeltmek isterim. vakit ayırıp cevap yazdığınız fikrinizi beyan ettiğiniz için teşekkür ederim.

Zaten ablasi kredi cekmis durumu cok kotuymus erkek arkadasizin herhalde o cektigi krediyi ablasi odemek zorunda . Annesinin ustune olan evde ablasininda hakki var satilip sevgilinize giderse parasi hak gecmis olur ustelik o ablaninda payi var hic adil olmaz.

Kızlar mesele şu. 2 yıllık ilişkimi maddi sıkıntı yüzünden bitirmek zorundayım:(
Dertleşecek ah edecek kimsem yok. Size dökmek istedim içimi.
Ben 28 yaşındayım, o 39.. İş ortamında tanıdık sevdik birbirimizi.
Şunca zaman bir kere bile kavga etmedik. Çok güzeldi ilişkimiz.
Devam etseydi eminim daha da güzelleşirdi:(
Mesele şu ki erkek arkadaşım yaklaşık bir yıl önce işten ayrıldı.
Bir müddet işsiz güçsüz kaldı. Sonra şimdiki işini kurdu.
Öyle kolay olmadı tabi. Ne yapacağını bilemedi en başta.
Sonra ailesi hiç destek olmadı. Hep inşallah maşallah diyip durdular:(
Sonunda kavga dövüş ablası kredi çekilmesine ikna oldu da iş kuruldu.
Yazdıkça aklıma geliyor o günler. Birlikte monte ettik rafları. Sildik yerleştirdik.
Vitrin düzdük. Cam sildik. Nasıl heyecanlı nasıl mutluyduk. Neyse işler iyi gitmedi.
Ne borçlar ödene bildi ne dükkan kar edebildi. Kirayı bile zar zor çıkarıyor:(
Bu aşamada evlilikte hep ertelendi tabi. Ben herşeye rağmen terketmedim onu.
Yanında kaldım sahip çıktım destek oldum. O da kalbimi hiç kırmadı. Allahı var bir kere inciltmedi.
Öyle böyle derken 2 yıl geçti işte. Değişen bişey yok. Ailesi hala destek değil.
Artık istenmediğimi düşünmeye başladım. Bir ev var. Onu satıp borcunu ödeyebilir işini kurtarabilir ve yuvasını kurabilir
ancak aile özellikle abla razı gelmiyor. Bende dedim zaten. yapma öyle bişey. Evlenipte duymak istemem kimseden sizin yüzünüzden malımızdan olduk diye. İnsan oğlu çiğ süt emmiş herşeyi der:(
Bugün gittim yanına. Dedim hiç umudum yok. Olmayacak bu iş.
Sende üzme kendini yorma artık. Nasip değilmiş demek:( Daha öncede konuşmuştuk buna benzer şeyler.
Az çok fikrimi biliyordu zaten. Sustu birşey demedi. Ne desinki garibim.
İçim acıyor kızlar ağlayıp duruyorum. emeklerim hayallerim umutlarım .. severken ayrılmak ne zormuş meğer:(
severken sevdiğini ardında bırakıp gitmek ne zormuş. Ailesine kırgınım hiç destek olmadılar. Hemde hiç!
Sözde çok seviyorlar beni. Kafam çok karışık..
Diyorum ki bekle dicha biraz daha sabret belki belki bir mücize olur da düzelir herşey.
Aynı anda başka bir ses çınlıyor kulağımda geç bile kaldın kızım topla tası tarağı al yüreğini git.
Onunda içi yanıyor biliyorum. Kızgın değilim zaten sitem etmem ona. Canım o benim bebeğim. Ailesine kırgınım..
Kısacası borç harç iyi gitmeyen işler desteği olmayan aile öyle böyle derken veda etmek zorundayız birbirimize..
Kafam karışık dolayısıyla yazdıklarımda karışık olabilir. Kusura bakmayın. Yorumlarınıza ihtiyacım var. Bir anda herşeyi yazamadım tabi. Ağır geliyor be severken böylesi güzel anlaşırken maddi imkansızlık nedeniyle ayrılmak! Çok ağır geliyor. Ne günler geçirdik birlikte.
Ne hayallerimiz ne umutlarımız vardı be olmadı olmadı işte.:((
Benimle benzer durumda olan bu durumu atlatan aşan varsa desteğinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler
merhaba canım... tıpatıp olmasada benzer temel neden yüzünden ayrıldık bizde.. ... ayrılmayı ben teklif ettim... çünkü bir erkeğin doğru düzgün işi olmazsa... evlilik de aşk da ölüyor... ben biraz odunum galiba bu konularda... mantığım devreye girdi.. ve iyiki olmamış diyorum... yoksa... maddi sıkıntılar yüzünden herşey mahvolacaktı belki.... bir kez daha anladım ki... herşey dengi dengine hayatta... allah hayırsız mutsuzluk verecek insanlardan uzak tutsun....... şükrediyorum ben .. iyiki olmamış diye....... ve sende şunu düşün ki... belki evlendikten sonra çoluğunla çocuğunla ortada kalacaktın desteksiz desteksiz!!! belki ALLAH sana bir şans verdi.... HER şer de bir hayır vardır... sakın üzülme.... ALLAH takdir etmediyse... bil ki bunda bir hayır var..... sakın üzülme....

canım kimse maddi sebeplerden oturu terkedilmeye layık değildir ama burda sorun şu. arkadaşın 39 yaşında ve kendi ayakları ustunde duramıyor daha. bu çok duşundurucu

evet canım yaş sıkıntı. bir yıl daha bekleyim 2 yıl 3 yıl neyse ama yaş geçiyor.

canım ben erkek arkadaşının yaşının 39 olduğunu bilmiyordum,bence karşına alıp kesin çizgilerle konuşmalısın bir zaman belirle mesela 'yaza kadar artık bişeyleri yoluna sok, bir yüzük bari takalım,ben aileme bu yaşımda hala yalan söylemek ıstemıyorum gir bi işe bi yerden başla seni sevdiğim için katlanıyorum ama sorumluluklarını öğrenmen lazım yoksa bu ilişki yürümez,' vs. tarzı bir konuşma yapabilirsin,önünü görmeden yola devam etmek daha riskli bence, artık sorumluluklarını öğrenmeli...Hakkında hayırlısı olsun

belirsizlik yoruyor zaten benim önceden önümü göremiyordum şimdi ise çokk umutsuzum çok.

ben seninle aynı sorunu yaşadım ben 24 sevigilim 25 yaşındaydı bizde hiç kavga etmedik güzel bir ilşkimiz vardı fakat aile hiç birşeye destek olmuyordu sevigilim iş bulamıyordu biz sene çıktık ailem bu işin sonu ne olucak böyle diye haklı olarak bana kızıyorlardı bunun yanı sıra erkek arkadaşım içki kullanıyordu ve biz ayrıldıktan sonra o yüzüme gülen ailesi beni birkere bile arayıp gel yapalım edelim 4 sene konuştunuz biz seni kızımız bildik diyip sahip çıkmadılar ve 5 ay önce ayrıldık pişmanmısın dersen çok üzülüyorum evet ama böyle nereye kadar bende bir insan evladıyım dost var düşman var...

üzüldüm canım.zor şeyler yaşamışsın sende.

keşke biraz daha sabretseydiniz.
sevgiliniz zaten anlattığınız kadarıyla zor bir durumda, bir de üstüne bu ayrılık.
siz destek olsanız herşeyin üstesinde gelebilir belki.
sevgiliniz istemez mi size daha mutlu bir hayat kurmak? ama olmayınca olmuyor işte.
inşallah iyi bir iş bulur çalışır.
yada şuan kurulu işi yoluna girer.

canım ne kadar naif yazmışsın çok teşekkür ederim

39 yaşına gelmiş bir adamın birikimi olması gerekirdi. Bu yaşta kendi işini açmak gibi maceralar evlenmeyi düşünen bir erkeğe göre değil çünkü. Ailesi ev satıp onun borçlarını kapatamaz bu konuda haklılar. Biz aynı durumu eniştemde yaşadık, kendi işini kurma gibi maceralara atılıp borç batağına battı, mecburen yardım ettik ama inanın bu yardımların arkası kesilmiyor. Hala aynı hatayı tekrar edip bizden para istiyor.

İki gönül bir olunca samanlık seyran olur sözleri günümüzde malesef doğru değil. Maddi zorluklar ilişkileri yuvaları bozuyor. Bence doğru bir karar almışsınız, zamanında da yeterince yanında olmuşsunuz. Ama koca adam hala başka bir işe girip ödemelerini yapmaktansa böyle duruyorsa sizin ondan uzak durmanız en hayırlısı olmuş.

herşeyde bir hayır var diyorum bende. nasip belki düzelir kısa zamanda herşey en azından söz kesecek duruma gelinir. o zaman yeniden başlarız. ben düzenli bir iş bulurum. onun işleri açılır. bu belirsizlikle devam etmek zor gelmeye başladı bana artık.

Back
X