Maddi sıkıntılar.. Siz olsanız ne yapardınız?

sizin şu miras işine kafam takıldı. ne kaldı miras olarak tam olarak, sadece evler sanırım. kaç kardeşler?

2 tane daire kaldı 5 kardeşler, 4 erkek birine yardım ederek ev alındı. 2 abisi de zaten bu evlerde oturuyorlar evlendiklerinden beri.
4 erkek birine yardım ederek ev alındı derken pek anlamadım onu. 4 erkek, 1 kız kardeşler toplam. 4 erkek kardeş aralarında para toplayıp kız kardeşe ev mi aldılar?

4 erkek birine yardım ederek ev alındı derken pek anlamadım onu. 4 erkek, 1 kız kardeşler toplam. 4 erkek kardeş aralarında para toplayıp kız kardeşe ev mi aldılar?

Yok 2 erkek kardeş yani evlerde oturanlar ve kayınpederim yardımcı oldular ortanca kaynıma ev aldılar, kendileri herkesin hakkı olan evde oturuyorlar diye, görümceme değil.

Yok 2 erkek kardeş yani evlerde oturanlar ve kayınpederim yardımcı oldular ortanca kaynıma ev aldılar, kendileri herkesin hakkı olan evde oturuyorlar diye, görümceme değil.
bu miras işlerinden pek anlamam ama kayınpeder de ortaklardan biri olması lazım değil mi. yani o 2 evin 6 mirasçısı var. madem durumları iyi, siz payınızı onlara satın size paranızı versinler. çünkü bence o iş zincirleme gider. şimdi kendileri oturur, sonra çocukları. sizin çocuğunuz büyür, o da aynı durumla karşılaşır. kanuni hakkınız var, diyelim onların da imkanı yok, size hakkınız ne kadarsa o kadar miktarı veremiyorlar mesela. o zaman evler satılır, herkes payına düşeni alır.

bu miras işlerinden pek anlamam ama kayınpeder de ortaklardan biri olması lazım değil mi. yani o 2 evin 6 mirasçısı var. madem durumları iyi, siz payınızı onlara satın size paranızı versinler. çünkü bence o iş zincirleme gider. şimdi kendileri oturur, sonra çocukları. sizin çocuğunuz büyür, o da aynı durumla karşılaşır. kanuni hakkınız var, diyelim onların da imkanı yok, size hakkınız ne kadarsa o kadar miktarı veremiyorlar mesela. o zaman evler satılır, herkes payına düşeni alır.

Evet ama kayınpederim hak almaz oturan çocuklarını mağdur etmez. İşte abilerine göre daireler kendi hakları, yapılırken onlar çalışmışlar, diğerine yardımla ev aldıklarında o kaynım gelip konuşunca tutuştular ama korkudan ellerinden daire gidecek diye.

Bir de eşim evin en küçüğü, evin haylaz çocuğu gibi hâlâ, pek kaale almıyorlar.

C

Ben tazminat konusunda değilim zaten..Ne kadara ne kadar tazminat veriliyor çok iyi biliyorum.Mali müşavirim..İŞ kanuınlarını da çok iyi biliyorum..İşten siz ayrılmayı göze aldığınız için ayrılmışsınız demek istedim..İstemezseniz sizi o işten kimse çıkaramazdı..Siz işsizlik maaşı alma karşılığı kendiniz çıkmış sayılıyorsunuz şu durumda...İsterseniz çalışmaya devam edebilirdiniz benim anlatmak istediğim bu.. Şunu derseniz saygı duyarım bu şekilde şartların olumsuzlaşacağını bilsem çıkmazdım deseniz hak veririm ama bahaneler ardına sığınmayın..
Pardon ama isveren is verimliliginden memnun degilim kidem ihbar ve gerekli referanslarini vermek suretiyle isten cikartiyorum derse kim buna birsey diyebiliyor
Isverenlerin hakki yokmu iyi calismayan memnun olmadigi elemani herkes mahkeme zoruyla bunyesinde tutsun o zaman
Hamile oldugu icin degil normal isten cikartmislar kimse bise diyemez isvereninde hakki memnun degilmis cikartmis

Son düzenleme:
Evet ama kayınpederim hak almaz oturan çocuklarını mağdur etmez. İşte abilerine göre daireler kendi hakları, yapılırken onlar çalışmışlar, diğerine yardımla ev aldıklarında o kaynım gelip konuşunca tutuştular ama korkudan ellerinden daire gidecek diye.

Bir de eşim evin en küçüğü, evin haylaz çocuğu gibi hâlâ, pek kaale almıyorlar.
valla kanunda kaale almamak diye bişey yok. bakın ne güzel ortada bi örnek olay da olmuş, diğer kardeşin de hakkı yok onlara göre ama tabi kanuni hakkı olduğu için aslında paçaları tutuşmuş ev almışlar ona. siz hakkınızı aramadığınız için sizin hakkınızı bi güzel gasp ediyorlar. tabii diğer kız kardeşin de. valla ben size bişey diyeyim mi, ben olsam yüzlerine bakmam.

Pardon ama isveren is verimliliginden memnun degilim kidem ihbar ve gerekli referanslarini vermek suretiyle isten cikartiyorum derse kim buna birsey diyebiliyor
Isverenlerin hakki yokmu iyi calismayan memnun olmadigi elemani herkes mahkeme zoruyla bunyesinde tutsun o zaman
Hamile oldugu icin degil normal isten cikartmislar kimse bise diyemez isvereninde hakki memnun degilmis cikartmis

Aslında hamile olduğum için çıkarttılar ama ama direkt hamilelikten demediler tabiki, hamile olduğumu söyleyene kadar bişey yoktu çünkü. Ama adına performans düşüklüğü dediler. Mümkün değil, işimi yapıyordum ben o yüzden inanmıyorum buna.

valla kanunda kaale almamak diye bişey yok. bakın ne güzel ortada bi örnek olay da olmuş, diğer kardeşin de hakkı yok onlara göre ama tabi kanuni hakkı olduğu için aslında paçaları tutuşmuş ev almışlar ona. siz hakkınızı aramadığınız için sizin hakkınızı bi güzel gasp ediyorlar. tabii diğer kız kardeşin de. valla ben size bişey diyeyim mi, ben olsam yüzlerine bakmam.

Zaten fazla samimi değiliz aile olarak, 3-4 ay görmediğim oldu onları, aslında onlar istiyor ama biz uzak duruyoruz.

Aslında hamile olduğum için çıkarttılar ama ama direkt hamilelikten demediler tabiki, hamile olduğumu söyleyene kadar bişey yoktu çünkü. Ama adına performans düşüklüğü dediler. Mümkün değil, işimi yapıyordum ben o yüzden inanmıyorum buna.
O zaman memnunduysaniz ve ise iade istemediyseniz sizdede hata var
Eger yaptiginiz isten eminseniz bu sizin hakkiniz ama ornek veriyorum sizden istenen birseyi bir rapor kar zarar tablosu veya vergi konusunda yeterli gelmediniz yaptiginiz bir hatadan gozunuzden kacan bir durumdan sirket ceza vermiste cikartmissa buda isverenin hakki onada bise denilemez
Aslinda artik isyerleri bekara ufukta evlilik varmi veya yakin zamanda cocuk planiniz varmi diye acik acik soruyor
Is arayanlar sok burnunu onada sok diye kiziyoruz ama hak vermiyorda degilim evlilik izni dogum izni zorda kaliyor adamlar

Sıkıntı işten çıkarıldıktan sonra başladı. Bende zaten istemedim hemen çocuk yapmayı, hatta eşim " nasıl birisin sen, her kadının annelik hayali olur. Sana ertelersen çocuğun olmayabilir diyorlar ama hiç önemsemiyorsun " diyordu.

Ben adet görmemiştim 2 ay boyunca, eşimin baba olmak istiyorum baskıları, sağlıklı insanların bile hemen çocuğu olmuyor. Doktorda zaten hemen olmayacağını söyleri baskıları yüzünden of dedim, adette görmüyordum. Hamile kalamam zaten çikolata kistim var, insanlar hiç bir şeyleri yokken aylarca uğraşıyor ( en yakın arkadaşım ) eşimin sırf çenesi kapansın diye bir kaç kez korunmadık ertesi ay hamileydim. Hatta ihtimal vermiyorum ya, evde ip atlıyordum. Kabızlık yüzünden ilaç kullanıyorum. 1,5 aylıktı bebek öğrendiğimde, doktor bebeğin dediğinde ağlamaya başladım emin misiniz? Nasıl olur bende çikolata kisti var, ben 2 aydır adet görmüyorum deyip ağlamaya başladım, mucize bunun adı dedi. Yani bu şekilde anne oldum ben.

Okudum yorumlarda evet biraz farklıymış durum.
Eve Fason iş önerim çünkü çocuğu uzun süre eşinizin yipenine bırakamazsınız gibi geldi iki gün sonra o da ya okula gider ya işe.
İlla da bakarım diyorsa girersiniz bir işe maaşınızın bir kısmı harcamaz işten çıktıktan sonra ki aylar da eşinizin maaşına takviye gibi kullanırsınız

kendi evladının geçimini ve geleceğini düşünmeyen bir babaya buradaki insanlar ne desin ki...
haftasonu vakti var madem canını dişine takıp ek iş yapabilir...

2 tane daire kaldı 5 kardeşler, 4 erkek birine yardım ederek ev alındı. 2 abisi de zaten bu evlerde oturuyorlar evlendiklerinden beri.

Eşiniz tüm mirasçıları yani kardeşlerini ve babasını biaraya getirip konuşsun
Daireler satılsın almak isteyen kendi payını düşüp ödeme yapsın yapmıyolarsa başkasına satılsın
Bunada yanaşmıyolarsa dava açağını mahkeme yoluyla satılacağını söylesin
Bugune kadar olan kira hakkınıda isteyeceğini söylesin
İzalei şuyu davası açın (ortaklığın giderilmesi) mahkeme yoluyla değerinden ucuza gider ama elinize para geçer
O paraylada bi eve girersiniz kira ödemektense kredi ödersiniz enazından kredi sabit

Eşiniz tüm mirasçıları yani kardeşlerini ve babasını biaraya getirip konuşsun
Daireler satılsın almak isteyen kendi payını düşüp ödeme yapsın yapmıyolarsa başkasına satılsın
Bunada yanaşmıyolarsa dava açağını mahkeme yoluyla satılacağını söylesin
Bugune kadar olan kira hakkınıda isteyeceğini söylesin
İzalei şuyu davası açın (ortaklığın giderilmesi) mahkeme yoluyla değerinden ucuza gider ama elinize para geçer
O paraylada bi eve girersiniz kira ödemektense kredi ödersiniz enazından kredi sabit

Ara bozulur diye eşim yapmaz böyle bişeyi, gerçi sırasını bekliyorum diyor hep, hani ciddi konuşacakmış ve eğer olmazsa ben hakkımı arayacağım diyecekmiş. Annesi vefat edeli daha 1 yıl olmadı, o yüzden girmek istemiyor böyle işlere şuan.

Okudum yorumlarda evet biraz farklıymış durum.
Eve Fason iş önerim çünkü çocuğu uzun süre eşinizin yipenine bırakamazsınız gibi geldi iki gün sonra o da ya okula gider ya işe.
İlla da bakarım diyorsa girersiniz bir işe maaşınızın bir kısmı harcamaz işten çıktıktan sonra ki aylar da eşinizin maaşına takviye gibi kullanırsınız

Evet zaten garanti olması lazım bakması için eşimin yeğeni okumuyor bu arada çalışmıyorda, evde. Ha tabii fikri değişebilir, her şey olabilir. Hayırlısı artık.

Konuyu baştan itibaren usenmeden okudum...
Eşinizin sabit işinde çalışmayı istemesi onun pısırık ya da sorumsuz olduğunu göstermez, oluşturmuş olduğu standartını koruyarak risk almak istemiyor, bu da bence şu piyasada normal bir düşünce..3 ayda bir daha yüksek maaşlı diye iş degistirmis riske girmiş olsa bu seferde tazminat birikmiyor, sabit bi yerde duramiyor diye konu acardiniz..eşinizi diğer beyler ile kiyaslamayin...herkesin kapasitesi ve kişilik özelliği farklıdır.ayni sınıftan mezun olur insanlar biri başbakan olur, diğeri onun onda biri maaşı ile vasat bir işte çalışmak zorunda kalır...

Allah bağışlasın bir bebisiniz olmuş, ne güzel, maşallah..bebekten dolayı çalışamıyorum demissiniz. Cumartesi pazar eşiniz calismiyormus, bebisi esinize birakip marketlerde tadım hostesligi yapabilirsiniz, günlük 100 TL diye biliyorum, ayda 800 TL eder ki, bu da iyi bir katkı olur.sadece eşlere yüklenilmesini doğru bulmuyorum, hayat müşterek, esinize destek olmalısınız..hepimiz geçtik benzer süreçlerden.fazla dır sır, mukayese insanları bezdirir, eşinizi bunaltmamanizi öneririm...

Ayrıca ebeveynlerden biri hayatta iken mal paylaşımına kalkışmayı da son derece abes buluyorum.kimsenin malına güvenerek geleceğinizi oluşturmamanizi öneririm.

Back
X