- Emoji Skoru
- 2.085
- Puanlar
- 53
- Konu Sahibi Less-is-More
Asla karışmayın ve yorum yapmayın. Normal arkadaşlığınıza devam edin. Hatta diyelim ki borç alan taraf bir gün borcunu ödemedi, borç veren geldi size şikayet etti, ya işte bunun böyle olacağı belliydi gibi laflar bile etmeyin. İnanın insanlar aptallıklarının yüzüne söylenmesinden hiç memnun olmazlarHerkese merhaba.
Benimle alakası olmayan ama vicdanen de rahatsız olduğum bir konu var. İki yakın arkadaşımla ilgili. Bunlardan bir tanesi maddi olarak çok iyi durumda sayılmaz ama birine muhtaç da değil. Evi kendinin, eşi çalışıyor, iki çocuğu var ve geçinip gidiyorlar. Diğer arkadaşımin durumu nispeten daha iyi çünkü kendisi de çalışıyor. Çalıştığı yer psikolojik ve bedensel olarak çok yorucu bir yer. Onun da iki çocuğu var ve çocuklarına evde olmadığı saatlerde bir akrabası bakıyor.
Konu şu ki durumu çok iyi olmayan arkadaşım maddi sorunlar yaşadığında diğer arkadaşımdan gelen yardımları sürekli kabul ediyor. Birkaç ay önce bir miktar borç aldı ama kendi kolunda bilekliği varken bu borcu kabul etti ve geri ödemesini parça parça yaptı. Bu da paranın hiç olması demek. Borç teklif eden arkadaşım çok iyi niyetli biri, yardımsever, merhametli. Diğer arkadaşım da kötü biri değil kesinlikle ama bunu kabul etmesi yanlış geldi bana.
Diğer bir durum ise ben ve borç veren arkadaşım çocuklarımızı spor kursuna başlattık. Diğer arkadaşım da maddi olarak zorlayacağı için sonra başlatacaktı. Ame geçen hafta başlattı çocuğunu. Meğer borç veren arkadaşım kurs ücretini karşılamayı teklif etmiş ve bu arkadaşım da kabul etmiş. Karşılıksız olarak. Çocuğu ağlatma ben veririm işten çıkana kadar ücretini demiş. Artık aralarında nasıl bir konuşma geçtiğini bilmiyorum ama ücreti ödeyen arkadaşımın maddi anlamda sömürüldüğünü düşünmeye başladım. Bu beni vicdanen çok rahatsız ediyor. Çünkü kursa gönderemeyen insan daha geçen ay evine tv aldı ki o parayla yaza kadar kurs ücretini verirlerdi. Kimseye anlatmadım bu durumu. Sadece sessiz kaldım ama içim içimi yiyor. Siz böyle bir durumda arkadaşınızı uyarır mıydınız yoksa hiç bulaşmay mıydınız? Açıkçası bulaşmak istemiyorum ama arkadaşımın ne şartlarda çalışıp o parayı kazandığını da görüyorum. Hatta son zamanlarda evdeki bütün beyaz eşyaları bozuldu ve hepsini taksitle almak zorunda kaldı. Bir de nisanda işten çıkacak. O zamandan sonra eline para da geçmeyecek. Şu an tek kurus bile önemli onun için ama sırf çocuğa kıyamadığı için böyle yapıyor.