Engelleme,hayat böyle maalesef..Merhaba yakın zamanda 2 yıllık ilişkim resmiyete dökülecek.
Sevgilimle gayet iyi anlaşıyoruz,uyumluyuz.
Ben durumu gayet iyi olan bir ailenin kızıyım bu yüzden hayatım boyunca istediğim herşeye sahip oldum, birşeye ulaşmak için çaba sarfetmedim. Zorluk nedir bilmedim.
Sevgilim ise durumu orta düzey olan bir aileden. Kendini fazlasıyla geliştirmiş,görgülü, iyi bir yerde çalışıyor.
Kültürel vs olarak kendi aramızda bir sıkıntı yaşamıyoruz.
Sorunuma gelecek olursak sevgilim iyi bir yerden ev almak istiyor bunun için ciddi bir kredinin altına girecek evlendiğimizde. Bu da bana maddi yönden sorumluluk oluşturacak.
Aslında işi böyle devam ederse benim için problem değil hayatı paylaşırız ikimizinde geliriyle. Ama sonradan işinde bir sıkıntı çıkarsa oluşacak maddi külfetle nasıl başa çıkarım bilmiyorum, evlendikten sonra ailemden kesinlikle yardım istemem.
Sizce bu borcun altına girmesini engellemeli miyim ? İlerde beraber hallederiz düşüncesi sorun yaratır mı ?
Bu tarz durumda olup ya da yaşayanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Bu arada yargılayanlar olacaktır eminim ama bende kendimi yargıladığım için bu konuyu açıyorum.
Merhaba yakın zamanda 2 yıllık ilişkim resmiyete dökülecek.
Ben durumu gayet iyi olan bir ailenin kızıyım bu yüzden hayatım boyunca istediğim herşeye sahip oldum, birşeye ulaşmak için çaba sarfetmedim. Zorluk nedir bilmedim.
Sevgilim ise durumu orta düzey olan bir aileden. Kendini fazlasıyla geliştirmiş,görgülü, iyi bir yerde çalışıyor.
Sorunuma gelecek olursak sevgilim iyi bir yerden ev almak istiyor bunun için ciddi bir kredinin altına girecek evlendiğimizde. Bu da bana maddi yönden sorumluluk oluşturacak.
Aslında işi böyle devam ederse benim için problem değil hayatı paylaşırız ikimizinde geliriyle. Ama sonradan işinde bir sıkıntı çıkarsa oluşacak maddi külfetle nasıl başa çıkarım bilmiyorum, evlendikten sonra ailemden kesinlikle yardım istemem.
Sizce bu borcun altına girmesini engellemeli miyim ? İlerde beraber hallederiz düşüncesi sorun yaratır mı ?
Bu arada yargılayanlar olacaktır eminim ama bende kendimi yargıladığım için bu konuyu açıyorum.
kaç yaşındasınız?
aylık gelirleriniz ne kadar?
borç kaç yılda aylık nekadar ile kapanacak?
bu sorular önemli. değer mi değmez mi bilinmez ama kendi adıma yorum yapayım. maddiyat benim için çok önemlidir. iki gönül bir olunca maalesef samanlık seyran olmuyor. ben bişeyi alırken elli kez düşünmek istemem. telefonum laptopum vs en iyi kalitededir. kısacası lüksü seviyorum. tabi ki imkanım dahilinde. ben öğretmenim çok kazanmıyorum ama bir öğretmenle evlenme ihtimalimi bile düşünemiyorum çünkü bu parayla ben mutlu olamam. dolayısıyla eşimide mutlu edemem. katı düşünüyorum ama durum bu... şimdi sizinde açık açık düşünüp tartmanız lazım değer mi diye
İsten cikarsa baska bir is bulur nedir bu karamsarlik Allah hayirlisini versin diyin simdiden ufak birikimler yapin kara gunler icinBen 26 o 32 yaşında.
Benim aylık gelirim 3 onun aylık geliri 3.500
Borç ortalama 84 ay olacak ve aylık 2000 ödenecek.
Bende bu hesaba çok oturdum böyle giderse sürdürebilirim. Ama sürekli olarak dediğim gibi işten çıkarsa tepe taklak olur herşey.
Şuan çok rahat bir hayatınız varsa bocalayabilirsiniz.Ben 26 o 32 yaşında.
Bende bu hesaba çok oturdum böyle giderse sürdürebilirim. Ama sürekli olarak dediğim gibi işten çıkarsa tepe taklak olur herşey.
işten çıkmasa bile 7 yıl boyunca aylık 1500 tl ile geçinmek çok zor. tabi çocuk olayını hiç hesaba katmıyorum bile. yeme içme, faturalar, kıyafet, yol parası gibi temel ihtiyaçların yanında ruhunuzuda doyuracak gezme eğlenme gibi ihtiyaçların tamamına kesinlikle yetmez bu para. hele ki 7 yıl boyunca kıt kaanat geçinmek oldukça yıpratıcı olabilir... umarım birikmişiniz vardır ya da belki aileleriniz bir miktar destek çıkabilir sizeBen 26 o 32 yaşında.
Ben 26 o 32 yaşında.
Merhaba yakın zamanda 2 yıllık ilişkim resmiyete dökülecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?