Maddiyat ne kadar önemli ?

Ben sanırım hep en kötü ihtimali düşünüyorum. Teşekkür ederim arkadaşlar içimi fazlasıyla rahatlattınız. Allah hakımızda hayırlısını versin.

Isten cikarsa baska ise girer. Neden boyle dusunuyorsun ki? Tecrube arttikca maasi da artar. Kendi cikma ihtimalini degil de onunkini dusunmen tuhaf geldi. Guvenemedigin bir seyler mi var? Yoksa 6500 gelire 2000 kredi cok iyi.

bir işe başlarken hayırlısı deyip başladığında rabbim yardım eder kötü şeyler düşünme alın evinizi ödeyin beraber ne güsell

Isten cikarsa baska ise girer. Neden boyle dusunuyorsun ki? Tecrube arttikca maasi da artar. Kendi cikma ihtimalini degil de onunkini dusunmen tuhaf geldi. Guvenemedigin bir seyler mi var? Yoksa 6500 gelire 2000 kredi cok iyi.
Canım benim kendi işim. Allahtan birşey çıkmazsa problem olmaz. Tabi yarını kimse bilemez, yangın olur sel olur.

Canım benim kendi işim. Allahtan birşey çıkmazsa problem olmaz. Tabi yarını kimse bilemez, yangın olur sel olur.

O zaman gelirini yaklasik soyledin heralde. Ben de devlette muhendis mimar heralde diyodum :)

ev alınacaksa -evlenmeden alir e Evlendikten sonra borcu ortak ödersiniz ev Eşinizin olur. ama Evlendikten sonra alırsanız ortak olursunuz. tabi bunun için emsal dava yoksa. araştırn.

yukardaki durum olmasa bile evlendikten sonra ev almanızı tavsiye ederm. ilk evlendiğimde harcamayı bilmedigimden zor olmuştu. Evliliğe alısin baktiniz birikim yapabiliyor sunuz evi alırsınız

evleneceğiniz kişinin şu anda bir birikimi yok mu az da olsa? belki taksit süresi kısalabilir.

Bence gayet zenginmişsiniz,2000lik krediyle geriye 4500 kalıyor ve iki kişisiniz,kocanız işten çıksa bile çok sorun olacağını düşünmüyorum..Eve bu kadar para giriyorsa ev almamak saçmalık zaten..

Evlilik rahat yaşamak değildir. Evlilik iyiyi, güzeli olduğu kadar sıkıntıyı, zorluğu da paylaşmaktır. Hatta paylaşılan sıkıntılar çoğu zaman evliliği daha da güçlendirir. Seni yargılamadan çok açık söylüyorum eğer bu borç seni daha hiçbir sorun yokken korkutuyorsa işin zor demektir.

Ev parası gidince geriye 4.500 lira kalıyor, siz 1.500 demişsiniz de anlayamadım? :)

Adam isten çıkarsa, konu sahibi de krediyi odemek zorunda kalirsa yani.
Yoo o zaman da geriye 1.000 lira kalır. Kızın maaşı 3.000, kredi 2.000.Bir de zaten denmiş ki 'Adam işten çıkmasa bile elinize 1.500 kalıyor', o yüzden sordum kaçırdığım bir şey mi var diye :)

Son düzenleme:
Erkek arkadasinizdan yana sikintinuz soru isaretleriniz var sanirim o isini kaybetse bile baska is bulur ekmegini tastan cikarir demiyorsaniz zaten resmiyete dokmeyin. Yok isinden kovuldu yine de bos durmaz ne yapar ne eder katki sağlar diyorsaniz bu dusunceniz saçma
Sonucta ayni evde beraber yasayacaksiniz sikintiyida mutluluguda tadacaksiniz.

konu sahibinin aldığı 3000 neden hesapta yok.

bence güzel bir düşünce şimdiden ev almaya kalması daha iyi ne kadar ertelersen o kadar zorlaşır.biraz cesaret gerektiriyor tabiki ama birlikte altından kalkabilirsinz

eşimle 10 yıllık evliyim 17 yaşımızda evlendik 1 haftada 5tl ile gezdiği 160tl aylık aldığı günler oldu....elti kv hep bir aradaydık herkesten hep bi adım geride kaldım o da üzülürdü bu duruma gece yarıları bana neler alacağını anlatırdı gözüm kalmasın diye....beraber çıktık bu yola ve elinden geleni yapıyordu benim fazlasını istemeye hakkım yoktu... hiçbirzaman maddiyatı sorun etmedim...(ki rahat her istediği yapılan bi gençtim evimde)..yaşadığım şartlardan gocunmadım.....arkadaşlarıma gittiğimde masalarda ağırlanırken ben yer sofrasında ağırladım onları ben buydum beğenen gelirdi beğenmeyen kendi bilir.... ikimizde sabrettik....kızım oldu ama onu hiç yaşıtlarından geri bırakmadık hatta belki kompleksle daha fazlasını aldık yedirdik giydirdik... gün oldu eşim çalıştığı yerde azmetti 10yılda maaşını bu zaman gayet iyi artırdı.....hayallerimizi tek tek gerçekleştirdik zamanında hepsini ucuzundan aldığım eşyalarımı tek tek değiştirdim arabamızı aldık derken kızımın rahatsızlığı maddi manevi 5 yıl geriye attı bizi.....şükür onu da atlattık oğlum oldu kaldığımız yerden devam ediyoruz..eşden çok kader arkadaşlığı yaptık birbirimize bağlılığımız burdan gelir......mutluyuz azimliyiz ümitliyiz gelecekten.....
eşimin tırnağına değişmem kimseyi....ben onun bizim için yaptıklarını , o benim fedakarlığımı biliyor.....
son olarak evlilikte mutluluk beklentiyle alakalı bence.....
ben eşimden sevgi merhametten başka bişi beklemedim....

bu mesajı biraz önce farklı bi topice yazmıştım buraya kopyaladım umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır....
beraber yapılan şeyler evlilikte bağlılık yaratır.....tecrübeyle sabittir....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…