Canım benim kendi işim. Allahtan birşey çıkmazsa problem olmaz. Tabi yarını kimse bilemez, yangın olur sel olur.Isten cikarsa baska ise girer. Neden boyle dusunuyorsun ki? Tecrube arttikca maasi da artar. Kendi cikma ihtimalini degil de onunkini dusunmen tuhaf geldi. Guvenemedigin bir seyler mi var? Yoksa 6500 gelire 2000 kredi cok iyi.
Canım benim kendi işim. Allahtan birşey çıkmazsa problem olmaz. Tabi yarını kimse bilemez, yangın olur sel olur.
Niye canım az mı geldi çok mu geldi ?O zaman gelirini yaklasik soyledin heralde. Ben de devlette muhendis mimar heralde diyodum :)
Evlilik rahat yaşamak değildir. Evlilik iyiyi, güzeli olduğu kadar sıkıntıyı, zorluğu da paylaşmaktır. Hatta paylaşılan sıkıntılar çoğu zaman evliliği daha da güçlendirir. Seni yargılamadan çok açık söylüyorum eğer bu borç seni daha hiçbir sorun yokken korkutuyorsa işin zor demektir.Merhaba yakın zamanda 2 yıllık ilişkim resmiyete dökülecek.
Sevgilimle gayet iyi anlaşıyoruz,uyumluyuz.
Ben durumu gayet iyi olan bir ailenin kızıyım bu yüzden hayatım boyunca istediğim herşeye sahip oldum, birşeye ulaşmak için çaba sarfetmedim. Zorluk nedir bilmedim.
Sevgilim ise durumu orta düzey olan bir aileden. Kendini fazlasıyla geliştirmiş,görgülü, iyi bir yerde çalışıyor.
Kültürel vs olarak kendi aramızda bir sıkıntı yaşamıyoruz.
Sorunuma gelecek olursak sevgilim iyi bir yerden ev almak istiyor bunun için ciddi bir kredinin altına girecek evlendiğimizde. Bu da bana maddi yönden sorumluluk oluşturacak.
Aslında işi böyle devam ederse benim için problem değil hayatı paylaşırız ikimizinde geliriyle. Ama sonradan işinde bir sıkıntı çıkarsa oluşacak maddi külfetle nasıl başa çıkarım bilmiyorum, evlendikten sonra ailemden kesinlikle yardım istemem.
Sizce bu borcun altına girmesini engellemeli miyim ? İlerde beraber hallederiz düşüncesi sorun yaratır mı ?
Bu tarz durumda olup ya da yaşayanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Bu arada yargılayanlar olacaktır eminim ama bende kendimi yargıladığım için bu konuyu açıyorum.
işten çıkmasa bile 7 yıl boyunca aylık 1500 tl ile geçinmek çok zor. tabi çocuk olayını hiç hesaba katmıyorum bile. yeme içme, faturalar, kıyafet, yol parası gibi temel ihtiyaçların yanında ruhunuzuda doyuracak gezme eğlenme gibi ihtiyaçların tamamına kesinlikle yetmez bu para. hele ki 7 yıl boyunca kıt kaanat geçinmek oldukça yıpratıcı olabilir... umarım birikmişiniz vardır ya da belki aileleriniz bir miktar destek çıkabilir size
Adam isten çıkarsa, konu sahibi de krediyi odemek zorunda kalirsa yani.Ev parası gidince geriye 4.500 lira kalıyor, siz 1.500 demişsiniz de anlayamadım? :)
Yoo o zaman da geriye 1.000 lira kalır. Kızın maaşı 3.000, kredi 2.000.Bir de zaten denmiş ki 'Adam işten çıkmasa bile elinize 1.500 kalıyor', o yüzden sordum kaçırdığım bir şey mi var diye :)Adam isten çıkarsa, konu sahibi de krediyi odemek zorunda kalirsa yani.
hımm ,pardon yazılmış...1.500 e geçinmek zor bence...alacağınız ev maaşınızın kaçta kaçı ?
Bütün hesabi birbirine kattim sanirim ahahaha :))))Yoo o zaman da geriye 1.000 lira kalır. Kızın maaşı 3.000, kredi 2.000.Bir de zaten denmiş ki 'Adam işten çıkmasa bile elinize 1.500 kalıyor', o yüzden sorum kaçırdığım bir şey mi var diye :)
işten çıkmasa bile 7 yıl boyunca aylık 1500 tl ile geçinmek çok zor. tabi çocuk olayını hiç hesaba katmıyorum bile. yeme içme, faturalar, kıyafet, yol parası gibi temel ihtiyaçların yanında ruhunuzuda doyuracak gezme eğlenme gibi ihtiyaçların tamamına kesinlikle yetmez bu para. hele ki 7 yıl boyunca kıt kaanat geçinmek oldukça yıpratıcı olabilir... umarım birikmişiniz vardır ya da belki aileleriniz bir miktar destek çıkabilir size
Merhaba yakın zamanda 2 yıllık ilişkim resmiyete dökülecek.
Sevgilimle gayet iyi anlaşıyoruz,uyumluyuz.
Ben durumu gayet iyi olan bir ailenin kızıyım bu yüzden hayatım boyunca istediğim herşeye sahip oldum, birşeye ulaşmak için çaba sarfetmedim. Zorluk nedir bilmedim.
Sevgilim ise durumu orta düzey olan bir aileden. Kendini fazlasıyla geliştirmiş,görgülü, iyi bir yerde çalışıyor.
Kültürel vs olarak kendi aramızda bir sıkıntı yaşamıyoruz.
Sorunuma gelecek olursak sevgilim iyi bir yerden ev almak istiyor bunun için ciddi bir kredinin altına girecek evlendiğimizde. Bu da bana maddi yönden sorumluluk oluşturacak.
Aslında işi böyle devam ederse benim için problem değil hayatı paylaşırız ikimizinde geliriyle. Ama sonradan işinde bir sıkıntı çıkarsa oluşacak maddi külfetle nasıl başa çıkarım bilmiyorum, evlendikten sonra ailemden kesinlikle yardım istemem.
Sizce bu borcun altına girmesini engellemeli miyim ? İlerde beraber hallederiz düşüncesi sorun yaratır mı ?
Bu tarz durumda olup ya da yaşayanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Bu arada yargılayanlar olacaktır eminim ama bende kendimi yargıladığım için bu konuyu açıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?