Maddiyat ne kadar önemli ?

Babadan zengin biriyle evlenmiyorsan borcun altına girmek kaçınılmaz yatırım için. Ya da yıllarca biriktirip alacaksın. Ama biriktirimek zor, kredi olunca mecbur ödüyorsun. Kısaca çok varlıklı bir sevgili seçmediysen ve ailenden bir şey almak istemiyorsan borç altına girmeye alışman lazım. Bunun evi var arabası var. Var oğlu var.

Hiçbir şey garanti değil. . Şimdiden böyle bir yükün altına girmemelisiniz şahsımca.

Ne kadar kazandiginiz degil ne kadar harcadiginiz onemli.

Binlerce lirayi batiran da var asgari ucretli cift maasla gecinebilen de.

Onun ne kadar kazandigindan ziyade parasini nasil yonettigine dikkat edin.

Mantikli bir adam midir, ayagi yorgandan disari cikar mi?

Bu konularda sorun yoksa, planlamasini guzel yapiyor ve odeyebilecegi borclarin altina giriyorsa gul gibi gecinirsiniz.

Mutluluklar.

Benim memleketimde ne insanlar gördüm...
Asgari ücretle çalışıp ev alan...üstüne ev almadan önce 2-3 cocugu olan!
Boşa takıntı yapıosunuz. Bu arada evin içinde oturup kira ödemiceksiniz dimi?

konu sahibinin aldığı 3000 neden hesapta yok.
1500 aslında biraz metafordu. ama yaa eşi işten çıkarsa konu sahibi bu tarz bişey söylemişti. bizim eskilerin tabiriyle gatanti iş değil sanıyorum ya zorunlu bişey olursa ben hesabı en kötüye göre yaparım kalan sağlar bizimdir yoksa 4500 ile geçinilir gayette

Son düzenleme:

Allah mutluluğunuzu daim etsin, yazdıklarınızı okurken çok duygulandım. O kadar yoruldum ki şu BDV' deki bir altın bilezik için büyük aşk(!)ından vazgeçen kadınlardan, vefasız kocalardan hikayeniz bana ilaç gibi geldi. BDV'de 1 ay zaman geçiren insan, isterse dünyanın en romantiği olsun aşka küser valla İnşallah 10 sene sonra biz de sizin gibi oluruz, yuvamızdan huzur eksik olmaz.

tsk ederim canım allah kalbine göre verir inşallah.....çok arkadaşım var kolu dirseğine kadar bilezik, hastalandıklarında eşleri baban götürsün dr diyo diye şikayet eden.....
ben eşimin, gebelikte kolesterolum çıktı diye balkonda gizlice ağladığını bilirim.....
ben benim yaptığım doğru demiyorum herkes böle yaşamayı kabul etmeyebilir ama benim hayat felsefem bu benim eşimin bana merhametle sarılıyor olmasını milyonluk bileziklere değişmem....

hayatı paylaşmak için evleniyorsunuz ama kendi gelirinizi paylaşmak istemiyorsunuz galiba.

Niye canım az mı geldi çok mu geldi ?
Yok kesin sabit maas diyince sen de maasli calisiyosun sandim. E isine de garanti gozuyle calisan kisi devlet memurudur. 3bin alan devlet memuru da muhendis falan olur. :) sonucta kimse kendi isi icin her ay 3bin kazaniyorum diyemez. Bir ay 5bin olur bir ay 10 bir ay 2.

Konuya tamamen farkli yaklasacagim. Bazı arkadaşlar kizabilir ama bu ev evlenmeden mi alinacak? O durumda aile konutu olmayacak biliyormusunuz. Kimse bosanmak icin evlenmiyor ancak allah korusun oyle bir durumda borcu odeyip sıkıntı cekecek sizken elinine hic bir sey gecmeyecek. Cok maddiyatci gorunebilirim ama bu durumu da size hatirlatmak istedim sadece. Hata varsa affola

Merhaba arkadaşlar anca yazabildim mümkün olduğunca toplu cevap vermeye çalışacağım.

1.Kendi şirketim ama aile şirketimize bağlı olduğu için sabit maaşım yani herşey kurumsal öyle elimi kolumu sallaya sallaya hesabıma para geçirmem. O yüzden 3000 dedim.
2. Ben zaten çalışırsa paylaşmaktan yanayım sonuçta kendi maaşımı da bölüşeceğim onun maaşının çoğu ev kredisine gideceği için sadece işten çıkarsa altından kalkamayacağımı düşündüğüm için bu konuyu açtım.
3. Ev evlenmeden alınacak zaten kredi çekenin üstüne ev olur o tarafta bir isteğim yok. Allah korusun bir boşanma durumunda da kesinlikle böyle birşey talep etmem. Sonuçta o eve babasının verdiği dükkanı vs satıp peşinat yaptı %40 gibi bir rakamla girilecek krediye.
4. 1000 TL geçinme muhabeti de sevgilim işten çıkarsa diyeydi (3000-2000=1000tl) ama düşünmediğim şey o işten çıksa da bir şekilde bir yerlere girmeye çalışır öyle aylak bir insan değil bu konuda gözümü açtığınız teşekkürler.

Düşünceleriniz çok kıymetliydi, içimi rahatlattınız.

Ortak tapu yapilabilir bunun icin.

Ev ikinizin de olacak niye kocan tek basina sorumluluga girecek gibi dusunuyosun? Gerekirse sen de calisir destek olursun.

evliliğiniz bişey yapıyosunuz sonunda rahat edebilmek için yani..
bence böyle bi kaygı içinde olman normal ama aşılmayacak bişey değil...

Ağlattınız beni.. Çok duygulandım.. Allah mutluluğunuzu daim etsin =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…