- 6 Ocak 2012
- 10.356
- 9.246
- 198
1500 aslında biraz metafordu. ama yaa eşi işten çıkarsa konu sahibi bu tarz bişey söylemişti. bizim eskilerin tabiriyle gatanti iş değil sanıyorum ya zorunlu bişey olursa ben hesabı en kötüye göre yaparım kalan sağlar bizimdirkonu sahibinin aldığı 3000 neden hesapta yok.
eşimle 10 yıllık evliyim 17 yaşımızda evlendik 1 haftada 5tl ile gezdiği 160tl aylık aldığı günler oldu....elti kv hep bir aradaydık herkesten hep bi adım geride kaldım o da üzülürdü bu duruma gece yarıları bana neler alacağını anlatırdı gözüm kalmasın diye....beraber çıktık bu yola ve elinden geleni yapıyordu benim fazlasını istemeye hakkım yoktu... hiçbirzaman maddiyatı sorun etmedim...(ki rahat her istediği yapılan bi gençtim evimde)..yaşadığım şartlardan gocunmadım.....arkadaşlarıma gittiğimde masalarda ağırlanırken ben yer sofrasında ağırladım onları ben buydum beğenen gelirdi beğenmeyen kendi bilir.... ikimizde sabrettik....kızım oldu ama onu hiç yaşıtlarından geri bırakmadık hatta belki kompleksle daha fazlasını aldık yedirdik giydirdik... gün oldu eşim çalıştığı yerde azmetti 10yılda maaşını bu zaman gayet iyi artırdı.....hayallerimizi tek tek gerçekleştirdik zamanında hepsini ucuzundan aldığım eşyalarımı tek tek değiştirdim arabamızı aldık derken kızımın rahatsızlığı maddi manevi 5 yıl geriye attı bizi.....şükür onu da atlattık oğlum oldu kaldığımız yerden devam ediyoruz..eşden çok kader arkadaşlığı yaptık birbirimize bağlılığımız burdan gelir......mutluyuz azimliyiz ümitliyiz gelecekten.....
eşimin tırnağına değişmem kimseyi....ben onun bizim için yaptıklarını , o benim fedakarlığımı biliyor.....
son olarak evlilikte mutluluk beklentiyle alakalı bence.....
ben eşimden sevgi merhametten başka bişi beklemedim....
bu mesajı biraz önce farklı bi topice yazmıştım buraya kopyaladım umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır....
beraber yapılan şeyler evlilikte bağlılık yaratır.....tecrübeyle sabittir....
tsk ederim canım allah kalbine göre verir inşallah.....çok arkadaşım var kolu dirseğine kadar bilezik, hastalandıklarında eşleri baban götürsün dr diyo diye şikayet eden.....Allah mutluluğunuzu daim etsin, yazdıklarınızı okurken çok duygulandım.O kadar yoruldum ki şu BDV' deki bir altın bilezik için büyük aşk(!)ından vazgeçen kadınlardan, vefasız kocalardan hikayeniz bana ilaç gibi geldi. BDV'de 1 ay zaman geçiren insan, isterse dünyanın en romantiği olsun aşka küser valla İnşallah 10 sene sonra biz de sizin gibi oluruz, yuvamızdan huzur eksik olmaz.
Merhaba yakın zamanda 2 yıllık ilişkim resmiyete dökülecek.
Sevgilimle gayet iyi anlaşıyoruz,uyumluyuz.
Ben durumu gayet iyi olan bir ailenin kızıyım bu yüzden hayatım boyunca istediğim herşeye sahip oldum, birşeye ulaşmak için çaba sarfetmedim. Zorluk nedir bilmedim.
Sevgilim ise durumu orta düzey olan bir aileden. Kendini fazlasıyla geliştirmiş,görgülü, iyi bir yerde çalışıyor.
Kültürel vs olarak kendi aramızda bir sıkıntı yaşamıyoruz.
Sorunuma gelecek olursak sevgilim iyi bir yerden ev almak istiyor bunun için ciddi bir kredinin altına girecek evlendiğimizde. Bu da bana maddi yönden sorumluluk oluşturacak.
Aslında işi böyle devam ederse benim için problem değil hayatı paylaşırız ikimizinde geliriyle. Ama sonradan işinde bir sıkıntı çıkarsa oluşacak maddi külfetle nasıl başa çıkarım bilmiyorum, evlendikten sonra ailemden kesinlikle yardım istemem.
Sizce bu borcun altına girmesini engellemeli miyim ? İlerde beraber hallederiz düşüncesi sorun yaratır mı ?
Bu tarz durumda olup ya da yaşayanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Bu arada yargılayanlar olacaktır eminim ama bende kendimi yargıladığım için bu konuyu açıyorum.
Yok kesin sabit maas diyince sen de maasli calisiyosun sandim. E isine de garanti gozuyle calisan kisi devlet memurudur. 3bin alan devlet memuru da muhendis falan olur. :) sonucta kimse kendi isi icin her ay 3bin kazaniyorum diyemez. Bir ay 5bin olur bir ay 10 bir ay 2.Niye canım az mı geldi çok mu geldi ?
Konuya tamamen farkli yaklasacagim. Bazı arkadaşlar kizabilir ama bu ev evlenmeden mi alinacak? O durumda aile konutu olmayacak biliyormusunuz. Kimse bosanmak icin evlenmiyor ancak allah korusun oyle bir durumda borcu odeyip sıkıntı cekecek sizken elinine hic bir sey gecmeyecek. Cok maddiyatci gorunebilirim ama bu durumu da size hatirlatmak istedim sadece. Hata varsa affola
Ev ikinizin de olacak niye kocan tek basina sorumluluga girecek gibi dusunuyosun? Gerekirse sen de calisir destek olursun.
tsk ederim canım allah kalbine göre verir inşallah.....çok arkadaşım var kolu dirseğine kadar bilezik, hastalandıklarında eşleri baban götürsün dr diyo diye şikayet eden.....
ben eşimin, gebelikte kolesterolum çıktı diye balkonda gizlice ağladığını bilirim.....
ben benim yaptığım doğru demiyorum herkes böle yaşamayı kabul etmeyebilir ama benim hayat felsefem bu benim eşimin bana merhametle sarılıyor olmasını milyonluk bileziklere değişmem....
tsk ederim canım rabbim cümlemizin yüzünü soldurmasın.......Ağlattınız beni.. Çok duygulandım.. Allah mutluluğunuzu daim etsin =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?