• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddiyat ve eş ailesi

Kusura bakmayın ama enayi diyorum böylelerine. Benim eşimin babasını tarif ettiniz. Geçen yıl ameliyat olmuş gelmiş eşim bana eve getirsem bir kaç ay kalabilir mi diye ağzımı aradı. Kesinlikle karşı çıktım bize tek bir zerre hayrı olmayan insanı evimde istemiyorum diye. Siz de kararlı olun.

Merhabalar çok uzatmadan konuya girmek istiyorum yeni evliyim eşimle ikimiz çalışıyoruz ve evlenirken eşimin ailesi maddi durumu olmasına rağmen herhangi bir yardımda bulunmadılar özellikle babasının akıllara zarar bir cimriliği var. Eşimi babaanesi ve dedesi büyütmüş babası hayatının herhangi bir döneminde oğluna destek olmamış biri. Çift maaş olduğumuzu sürekli para bastığmızı düşündükleri için Bir konu yüzünden eşimden düzenli olarak aylık 3 bin lira para istiyorlar . Ben de evlenirken en fak bir yardım bulunmayan adama eşimin para göndermesini istemiyorum . Ve içimde adama karşı müthiş bir öfke var . Parayı vermek istememe nedenim birincisi kp bizi banka gibi görmeye başlayıp herşey için para isteyeceği bir kapıya alışsın istemiyorum ikincisi ben evlenirken bana destek olmayan insana niye destek olayım ki ? Gel gelelim eşim babasına kıyamadığı için parayı vermeyi kabul edecek gibi . Eşime nasıl bir konuşma yapmalıyım ki hem ailesini sevmediğimi kötü insan olduğumu düşünmesin hemde bu parayı vermemesi gerektiği konusunda onu ikna olsun .Sizlerden akıl fikirlerinizi istiyorum
Bunun için hiç eşinizle kötü olmayın sürekli borca girin yada beraber gayrimenkul yatırımı için para birktirmeye başlayın eşinizi buna ufak ufak dahil sürekli o parayı başka yere harcayabilecek brşyler bulmalısınız 🤷🏻‍♀️

Gerçek fikrimi söylemek istiyorm ama onu kırmadan nasıl yapabilirim diye fikir istiyorum

Kıyın ne olacak ki, eşiniz sizi tanıyorsa zaten bunu duyduğunuzdan beri az çok belli etmişsinizdir anlamıştır üstüne yatıyodur. Bazı şeylere sert tepkiler lazım baştan ipin ucunu kaçırmamak için. Ayrıca kaygılarınızda çok haklısınız kp konusunda,taviz tavizi doğurur. Bu forumda da görüyoruz iki maaş olunca erkek aileleri tırtıklamayı kendinde hak görüyor,sanki elin kızı onun için çalışıyor. Aynı konu yüzünden sizin aileniz para istese neler derler.

Yani zorda ise bi aile yardım yapılır o ayrı ama bnu sık sık akışkanlık haline getirmek doğru değil . Ben açıkça söylerdim sanırım rahatsız olduğumu . Ve madem aylık verebiliyoruz istediğim şeyi alır yüklü taksit öderdim yada isterdim .

Kusura bakmayın ama enayi diyorum böylelerine. Benim eşimin babasını tarif ettiniz. Geçen yıl ameliyat olmuş gelmiş eşim bana eve getirsem bir kaç ay kalabilir mi diye ağzımı aradı. Kesinlikle karşı çıktım bize tek bir zerre hayrı olmayan insanı evimde istemiyorum diye. Siz de kararlı olun.
Evet eşim öyle ailesi isteyince varını yoğunu verir. Bende bunun önüne geçmek istiyorum. bide ailesi de milletin ailesi gibi birbirine bağlı aile olsaydı heralde kafayı yerdi

Koyunlardan biri de esiniz galiba
İsten cikarim yine gondrrmem.
Onca borcun icinde,hanimin maasa guvenip artistlik yapmasin kimse.
Benim aldığım bir öğretmen maaşı tayin olamadığım için eşimle ayrı evlerde yaşıyoruz 2 ev kirası 2 kredi ödemesi aylık benim elime kalan bana yetmiyor ki ama ailesi sanıyor ki biz evde para basıyoruz.

Yeni evliyim beyaz eşya kredisi ve bedelli askerlik kredisi ödüyoruz Kredi borcumuz var ama kp anlamıyor . Beyefendinin koyunları var çoban için para istiyor çobanın maaşının bir kısmını bize ödetmeyi planlıyor
Ee bunca borcun altına girmişsiniz zaten eşinize siz birşey demeden o demeli baba borcumuz var çoban parası veremeyiz bize göre program yapma diye.

birebir aynı şeyleri yaşadım.
2,5 yıllık evliyim
evlenmeden önce eşim hep maaşının bir kısmını vermiş. ev almışlar krediyi eşim ödemiş.
alışılmış bir çocuktan beslenme durumu var.

evlenmeden önce eşim benim yanımda uyardı babasını ''artık gelirine göre harca ben yokum'' diye. ozaman çok ayıp ettiğini düşünmüştüm ama evlenince anlaşıldı olay.
kp heeeeer ay para istedi. evlenmeden önce bu cümleyi kuran eşim evlenince bi duygusallaştı bişey oldu asla hayır diyemedi.
önce benden habersiz para gönderdi her ay. fark ettiğimde birkaç ay yolladım artık yollamıcam dedi. ama gizli yollamaya devam etti.
en parasız zamanlarımızda bile yolladı. sonunda bana cinnet geldi. büyük kavgalar ettik.
ne maddi ne manevi asla yanımızda olmayan insanlar için ben neden zora giriyorum?

borcada soktum. araba yeniledik aylık 10.000 krediyi bağladım eşime. ama buda bir çözüm olmadı. bu sefer ailesinin isteklerine karşılık veremeyip kimseye yetemiyorum tribine girdi. çünkü o taraf istediği olmayınca duygusal şiddete başlıyor. istediği olana kadar arıyor. darlıyor. ağlıyor. senin gibi evlat olmaz olsun bile dediler. bir sonraki ay yine istediler tabi orası ayrı.
yeni bir ihtiyaç oluşana kadar küsüyorlar

ben bir çözüm bulamadım açıkçası. ailesiyle sağlam bir kavga etmek sanırım tek çözüm olacak. ama sinsi sinsi asla seslerini yükseltmeyen en emrivaki cümlelerini bile lütfen diyerek bitiren insanlarla kavgada edemiyorsun.

--bana bi 3000tl yolla oğlum lütfen...

sinirlendim durduk yere tşk. :işsiz: :işsiz:

Gerçek fikrimi söylemek istiyorm ama onu kırmadan nasıl yapabilirim diye fikir istiyorum
Çok ilginç ya gerçekten çok ilginç eşiniz göndermeyi düşünürken siz kırılır mısınız diye düşünmüyor hiç ama siz onu kırmadan nasıl göndermesini istemediğimi söyleyeceğim diyorsunuz? Neden o sizin kırılmanızı önemsemiyor🤔 yerinizde olsam eve 5 kuruş vermem madem babasına para gönderebilecek kadar zengin tek başına evi çevirebilsin kendi askerlik kredisini de kendi ödesin

Evlatlarını parayla büyütmüsler sanki karsılık bekleyerek büyütmüsler gibi nasıl utanmadan para isteyebiliyorlar ya ? Iki kişi calısinca da para oluk oluk akmiyor valla bize de ne yapacaksıniz o kadar parayı diyen oluyor buzdolabın üstüne deste yaptık lazımsa alın diyorum ben azıcik lafi tıkıverin ağızlarına

birebir aynı şeyleri yaşadım.
2,5 yıllık evliyim
evlenmeden önce eşim hep maaşının bir kısmını vermiş. ev almışlar krediyi eşim ödemiş.
alışılmış bir çocuktan beslenme durumu var.

evlenmeden önce eşim benim yanımda uyardı babasını ''artık gelirine göre harca ben yokum'' diye. ozaman çok ayıp ettiğini düşünmüştüm ama evlenince anlaşıldı olay.
kp heeeeer ay para istedi. evlenmeden önce bu cümleyi kuran eşim evlenince bi duygusallaştı bişey oldu asla hayır diyemedi.
önce benden habersiz para gönderdi her ay. fark ettiğimde birkaç ay yolladım artık yollamıcam dedi. ama gizli yollamaya devam etti.
en parasız zamanlarımızda bile yolladı. sonunda bana cinnet geldi. büyük kavgalar ettik.
ne maddi ne manevi asla yanımızda olmayan insanlar için ben neden zora giriyorum?

borcada soktum. araba yeniledik aylık 10.000 krediyi bağladım eşime. ama buda bir çözüm olmadı. bu sefer ailesinin isteklerine karşılık veremeyip kimseye yetemiyorum tribine girdi. çünkü o taraf istediği olmayınca duygusal şiddete başlıyor. istediği olana kadar arıyor. darlıyor. ağlıyor. senin gibi evlat olmaz olsun bile dediler. bir sonraki ay yine istediler tabi orası ayrı.
yeni bir ihtiyaç oluşana kadar küsüyorlar

ben bir çözüm bulamadım açıkçası. ailesiyle sağlam bir kavga etmek sanırım tek çözüm olacak. ama sinsi sinsi asla seslerini yükseltmeyen en emrivaki cümlelerini bile lütfen diyerek bitiren insanlarla kavgada edemiyorsun.

--bana bi 3000tl yolla oğlum lütfen...

sinirlendim durduk yere tşk. :işsiz: :işsiz:
Aynı durumu yaşıyoruz sanırım . Allah iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah bizleri. Böyle kan emicilerle yolumuzu kesiştirmesin bundan sonra :(

Back
X