maddiyat

O zaman ailen sana bir ev verse kira almasa olmaz mı?

20 lerimin basinda ve evli degilim ama maddiyat cok onemli. Durumu iyi bir aileden geliorm evlenmek istedigim adamda ailemden assagi standartlarda yasarsam mutsuz olurum mutsuz olursamda mutsuz ederim. Mesela arabam var alistim o rahatliga hic kirada yasamadim duzenli sinemaya dsariya yemege giderim. Simdi kocamla birden borcun altina girsem bunalimdan cikamam. Ama tabi bu benm kisiligim sende iyi tart sınırlarni kaldiramayacagin yukun altinda ezilmeni istemem. Sonucta yuva kolay kurulmuyor.sevgi onemli evet ama burda konulara bakin yeni evliler borc icinde depresyonda bu yuzden evliligi yıkılanlar dahi var. Mantiginizla karar vermenzi tavsiye ederim. Hakkinizda hayirlisi.

işte bende bunu anlatmak istiyorum. bu seferde paracı olmakla suçluyorlar insanı. her şer para mı diyorlar. ama borç harç derken o birbirini çok seven insanlar iki yabancıya dönüşüyor

O zaman ailen sana bir ev verse kira almasa olmaz mı?

27 yaşında ve 30 yaşında 2 erkek kardeşim var. onlar aileme "biz burda oturmayalım anne bizim durumumuz iyi siz kendiniz geçindirin kiraya verin buraları rahat edin " diye söylerken ben evleniyorum kira almayın benden diyemem.

işte bende bunu anlatmak istiyorum. bu seferde paracı olmakla suçluyorlar insanı. her şer para mı diyorlar. ama borç harç derken o birbirini çok seven insanlar iki yabancıya dönüşüyor

Hiç de yabancıya dönüşmüyor, insanlar birlikte mücadele edip, evlerini de alıyor, eşyalarını da tamamlıyor
Hem böyle birlikte yapılan şeyler çok tatlı, çok kıymetli oluyor =))
Aylık 3.100 lira gelir çok da az değil aslında
Hani tek maaş falan olsa anlarım sizi
Aşırılardan kaçarak çözebilirsiniz, çok da daralacak bir durum değil
Biraz az harcamakla bunalıma girecekseniz onu bilemem, herkesin standardı farklı tabi
Ama normal şartlarda olmayacak bir şey değil

ne demek istedigini çok iyi anlıyorum, benimde aynı kaygılarım var, benim maaşım 1400 ama erkek arkadaşım çok gıcık oldugu için benim maaşımı sordu söyledim sonra ya sen ne kadar alıyorsun dedim "erkeklerin maaşı sorulmaz" dedi ama tahmin ediyorum 1300-1500 arası alıyordur, ben 26 yaşımdayım bu yaşıma kadar her istedigimi aldım ailem benden hiç para talep etmedi, ben içimden gelince büyük hediyeler aldım (tv, dolap, yatak gibi) onları mutlu etmek için, ama simdi düsünüyorum evlenince böyle büyük hediyeler alamayacagım, artı bende hiç kirada oturmadım, hep arabamız oldu, ama bunlar evlenince olmayacak, bu yüzden şimdiden geçim derdi beni aldı, ki evlenmeme 1 yıl var daha....onun ailesinin maddi durumu bizimkinden baya düşük (biz zengin degiliz normal standart aileyiz yani)

sonuçta erkek tarafı da aynı şekilde borcun harcın içine girecek aile kurmak için. o da pekala ''bekarken sadece kendime harcıyorum, evlenip aile kurmak için ekstradan sıkıntı çekemem, hayat standardımı düşüremem'' diyebilir. bu durumda o da paracı olur. suçluyor degilim ama bu paracılıktır, kendi keyfine düşkünlüktür. zengin bir adam bulman gerekiyor senin, aksi takdirde evliligi yürütebilecek gibi görünmüyorsun.

Tabiki hersey para degil ama ben borc altinda ezileceksem esimle bir haftasonu kacamagi yapamayacaksam disarda bir yemek yiyemeyeceksem gezemeyeceksem bence sorun. Bir de aileside rahat yasayan insanlar ciddi zorlanir. Herkesin standartlari farkli size dusuk gelen birinin luksu olabilir. Acikcasi bu yaklasimi paraci degik realist buluyorum yarin oburgun cocugunuz oldu cocuguna bakmak icin isi biraktin diyelim nasil gecineceksiniz egitimi sagligi sosyal hayati... Cocuguna doymadan annene k.v. birakip ise donmekte var. Yahut ozel kres yerine devlete gondermek de var. Sadece sevgi icin herseyi birakanlari da goruyoruz sadece mantik da iyi degil. İkisini de dinlemek gerek.

canım ben zaten zenginlik meraklısı değilim. paramıda kendim için harcamıyorum aileme veriyorum bunu da belirttim. kaldı ki ben gelecek için yatırım da yaptım yapıyorum da.

çok güzel anlattın ağzına sağlık canım ya. ben zaten evlenirsen bu şekilde her türlü ayakta tutarım evliliğimi. çünkü 11 yaşından beri okullar tatil olur ben 3 ay konfeksiyonda çalışırdım. hiç yaz tatili yaşamadım. lise bitti çalıştım. üniversiteyi ailemin durumu kötüleşti diye bıraktım dışarıdan devam ettim. iki kardeşimi okuttum ve şu an biri yüksek mühendis diğeri çok iyi bir firmada insan kaynakları sorumlusu oldu. ben zorluk sıkıntı ne demek çok iyi biliyorum. kocamla çocuğumla sıkıntı yaşamadan güzel bi hayat istemenin neresi kötü anlamıyorum. olaya gerçekçi bakınca ya evliliği yürütemezsin yada paragöz oluyorsun işte

konu çok kapalı olmuş. bu sizin yaşam şeklinizle alakalı 700 tl kira aidatı varmı yok belli değil evinizin büyüklüğüne göre kışın yakıt masrafınız olur tabi sizin ne kadar sıcak bir evde oturmayı istediğinizlede alakalı mutfak masrafınız kimisi evine bonfile alır kimisi kıyma alır mutfak tamamen sizin elinizde sosyal faaliyetleriniz nasıl ne sıklıkta dışarı çıkar ne yaparsınız 2 hafta bir bir sinemaya mı gidilir yoksa restoranlarda yemeğemi gidilir yani bu tamamen sizin elinizde yaşam tarzınızla alakalı ama orta halli bir aile olarak düşünürsek 700 kira, 500 faturalar , 600 mutfak masrafı 1800-2000 tl gibi aylık bir masrafınız tutar siz istedikten sonra o parayla neler yapılır

Canım kimseye bakma sen. Evlenmek yahut cocuk yapmak cok kolay nedir ki ama ayakta tutmak muhim. Layıkıyla es olabilmek anne olabilmek muhim. Bunun icinde hepimizin beklentileri olmasi normal. Kadinsak makina degiliz yada yoktan var edemeyiz. Tabiiki sende evli bir kadin olarak elinden geleni yaparsin maddi manevi yuvan icin niye evliligi yurutemeyesin her kadin yapabilir. bunun icinde kendini beklentilerini karsi tarafi iyi tahlil etmen gerek. Hayal kırıklgi yasamani istemem. Maddiyat önemli ama hersey degil sende paragoz degilsin sirketi olsun yati olsun pirlantalara bogsun demiyorsun ki belli bir standardin altina dusmek istemiyorsun ki haklisin. Klasik bakısla hep yuvayi disi kus yapar ya hep o kus fedakarlik eder iki kurusun hesabini yapar cocuk buyutur cile ceker.. Bu bakisa karsiyim. Calisan geliri olan ayaklari yere basan bir kadinsin karsi taraftan beklentilerin olmasi normal. En iyisi sen iyi ölc tart bugunude yarini da belki adam simdilik bu pozisyondadir ve ilerde rahat edersiniz olamaz mi?

yorumun için teşekkür ederim canım. evet kapalı oldu çünkü tek belirgin olan 700 den aşağıya kiraya ev bulamayacak olmam. gerisini de sizlere soruyorum.

ben seni suçlamadım zaten. rahat etmeyi herkes ister, kim ister ki hayat boyu borçla ugraşmayı? ama gerçekçi oldugunu iddia ediyorsan, hayatın bir sürü sıkıntıyla dolu oldugunu bilirsin ki bildigini söylüyorsun. yavaş yavaş aileni kurarsın 3000tl geçinilmeyecek bir miktar degil hem maaşın da artacakmış ileride daha da rahat edersin. senin anlattıklarına bakınca yavaş yavaş degil hemen herşey iyi olsun ve herşey iyi kalsın dedigini anlıyorum ben.

burada olay senin beklenti seviyenle alakalı. kimisi 3bin tl ile yavaş yavaş kurarız ailemizi diyebilirken kimisi de o kadar yetmez, zevklerimden ve standartlarımdan vazgeçemem der. ikisi de kendi açısından haklıdır. evlenmeden önce iyi düşün ona göre sen bilirsin ne yapacagını. ama dedigim gibi zengin birini bulman gerekiyor ki sıkıntı yaşama şansın daha düşük olsun. ayrıca o zengin birinin de seninle aile kurmak için kendi standartlarını düşürmesi gerekebilir bu yüzden maaşını düşük bulabilir.

benim dedigim ise eger derdin hiç sıkıntı yaşamamak ise bu adamla evlenmen biraz hata olur çünkü isteklerine bakınca bu admala evliligi yürütebilecek gibi durmuyorsun çünkü sorun çıkar diyorsun.

neyse neyse sen düşün taşın kendi istedigin şekilde evlen. ben kendi düşüncemi söyledim sadece, suçlamıyorum seni.

olabilir o da öle diyo şimdi durum bu diye hep böyle devam edecek demiyorum ama sana da ev alacağım diye söz veremem. hayat bize ne getirir bilemem diyor. Sana söz verebileceğim şey huzur ve mutluluk. tabiki sıkıntı çekeceğiz ama biliyorum ki benim sıkıntıya düştüğüm yerde babamın eli hep omzumdadır diyo. memlekette evleri var ailesi de burda kirada oturuyor. şu ana kadar beraberliklerim oldu ve hiç birinde maddiyat aramadım. ama insan belirli bir yaşı geçince bazı şeyler hazır olsun istiyor. 20li yaşların başında olsam kabul ederdim çünkü 30 yaşına kadar bir çok şeyi halletmiş olurduk. baba evinde çalış evi geçindir evlen evi geçindir biz ne zaman anne olacağız ne zaman eş olacağız bilmiyorum valla.

yorumun için teşekkür ederim canım

3 milyarla tabiki geçinirsiniz 700 e ev 300 faturalara gitse ( tabi kışın artıcak) tertemiz 2 milyar kalıyo 1 milyar düğün borçlarına gitse geri kalan 1 milyarda yeme içme yol parası falan öyke gider işte hiç bişeyden eksik kalmadan yaşarsınız. Ben 22 yaşında 2 milyar maaşla tek başıma ev geçindiriyosam bence sizin şartlarınızda herkes geçinebilir.

yorumun için teşekkür ederim canım. evet kapalı oldu çünkü tek belirgin olan 700 den aşağıya kiraya ev bulamayacak olmam. gerisini de sizlere soruyorum.

deminde anlattığım gibi sadece kira+mutfak+faturalar 1800-2000 civarı tutar bu sizn elinizde tasarruf yapıp faturalarınızı azaltabilirsiniz ben ilk evlendiğimde kombi hep aynı seviyede açıktı ve tüm evde petekler yanıyordu 400 civarı d.gaz geliyordu sonra yaa tüm gün evde yokuz ve evi boşa ısıtıyoruz dedik kullanmadığımız odaların peteklerini kapatıp sabah işe giderken kombiyi minimum seviyeye getiriyorduk bu faturamıza yarı yarıya indirdi ne bulaşık ne çamaşır makinamı tam dolmadan çalıştırmam hem su hem elektirik tasarrufu yapmış oluyorum ama mutfağımdan bişi kısmam etimi balığımı meyvemi kuru yemişimi eşimin abur cuburlarını hiç kasmam dengeli ve sağlıklı beslenmeye çalışırız balığımı evimde kendim pişiririm her yemeğimi kendim yaparım canım isterse hamburger yemeye gideriz canımız isterse kebap yemeye gideriz bazen yemeğimizi evimizde yiyip dışarı kahve içmeye gideriz ben ikinizin aldığı maaşlarla geyet güzel geçinilebileceğini düşünüyorum dediğim gibi bu sizin elinizde

evet sorun ama gelirler müsade etmiyorsa mecburen feragat ediyorsun pek çok şeyden.bu yeri gelir tatil olur,yeri gelir yemek olur,yeri gelir üst baş olur.

maddi olarak hiç sıkıntı çekmek istemiyorum diyorsan bu eş adayı ile evlenmemen gerekiyor mantıken.
çünkü maaşınız belli ve kira ödeyeceksiniz.illa ki bazı şeylerden kısacaksınız.yukarıda da yazdım örneklerini.bu tatil de olur,giyim de olur, eşya da olur.yani maddiyat elinizi her attığınız şeyde kısıtlayıcı en baş unsurdur.
muhtemelen kendinin de dediği gibi belirli bir yaştan sonra maddi olarak rahat etme ihtiyacı duyuyorsun ama yaşın erken henüz.
ben de kaç yaşındayım ve ev kredisi ve çocuğumun bakıcı ve okul masrafları nedeni ile pek çok şeyden fedakarlık yapıyorum.
ne istediğim gibi tatile gidebiliyorum ne de her istediğimi alabiliyorum.
ama şu var ki ben de gerçekçi bakıyorum duruma ama senden farklı yerden:))
sıkıntı çekmeden rahata erişilmez diyorum ve Allah sağlık sıhhat versin ,ödemek nasip etsin diyorum.
sen daha çıkmadığın bir yolun başındasın.mantığını devreye sokmak istiyorsun ama şartlar belli.
ya kabulleneceksin ya da ayrılmayı düşüneceksin.
bilmiyorum yanlışmıyım ama alternatif ne olabilir bilemiyorum.
tek alternatif senin bakış açını değiştirmen.şartlarınızı olduğu gibi kabul edip maddi imkanlarınızı rahatlatacak bir yol var mı araştırman.
iş değişikliği bir olasılık mı sizin için bilemem.veya ailelerin maddi destekleri ve düğün takılarınız ile küçük bir ev borcuna girebilirsiniz.
fazla açılmadan ödeyebileceğiniz küçük ve temiz bir ev araştırabilirsiniz.

Bu senin nasıl yaşamak istediğinle alakalı
Bunun yarısı ile de geçinen var yoksa
Ama ben arabam olsun isterim,haftasonları gezeceğim dışarda yiyeceğim,giyimden gezmeden kısmam,yılda 1-2 kere tatile de gideyim dersen geçinemezsin
Türkiyede 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 3770 tl olarak açıklandı
Yani kira ödeyen iki kişi bahsettiğin paraya geçinir ama mütevazi bir hayat yaşar,özellikle çocuk olunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…