- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi gecmisgelecek
-
28 Yaşındayım canım. yani 30'a 2 kaldı :) Benim mesleğim iyi ve yükselme durumum var. ama malesef onun yok. güvenlik amiri ve aldığı maaşlar belli. kendi ailemin durumu normal ama kirada değiliz hatta 2 yerden kira alıyoruz. hayat ne getiriri beklemek te istemiyorum önümü görmek istiyorum. gerçekten düzgün biri olmasa kese atarım konuyu. bu yüzden ikilemdeyim
20 lerimin basinda ve evli degilim ama maddiyat cok onemli. Durumu iyi bir aileden geliorm evlenmek istedigim adamda ailemden assagi standartlarda yasarsam mutsuz olurum mutsuz olursamda mutsuz ederim. Mesela arabam var alistim o rahatliga hic kirada yasamadim duzenli sinemaya dsariya yemege giderim. Simdi kocamla birden borcun altina girsem bunalimdan cikamam. Ama tabi bu benm kisiligim sende iyi tart sınırlarni kaldiramayacagin yukun altinda ezilmeni istemem. Sonucta yuva kolay kurulmuyor.sevgi onemli evet ama burda konulara bakin yeni evliler borc icinde depresyonda bu yuzden evliligi yıkılanlar dahi var. Mantiginizla karar vermenzi tavsiye ederim. Hakkinizda hayirlisi.
O zaman ailen sana bir ev verse kira almasa olmaz mı?
işte bende bunu anlatmak istiyorum. bu seferde paracı olmakla suçluyorlar insanı. her şer para mı diyorlar. ama borç harç derken o birbirini çok seven insanlar iki yabancıya dönüşüyor
işte bende bunu anlatmak istiyorum. bu seferde paracı olmakla suçluyorlar insanı. her şer para mı diyorlar. ama borç harç derken o birbirini çok seven insanlar iki yabancıya dönüşüyor
Tabiki hersey para degil ama ben borc altinda ezileceksem esimle bir haftasonu kacamagi yapamayacaksam disarda bir yemek yiyemeyeceksem gezemeyeceksem bence sorun. Bir de aileside rahat yasayan insanlar ciddi zorlanir. Herkesin standartlari farkli size dusuk gelen birinin luksu olabilir. Acikcasi bu yaklasimi paraci degik realist buluyorum yarin oburgun cocugunuz oldu cocuguna bakmak icin isi biraktin diyelim nasil gecineceksiniz egitimi sagligi sosyal hayati... Cocuguna doymadan annene k.v. birakip ise donmekte var. Yahut ozel kres yerine devlete gondermek de var. Sadece sevgi icin herseyi birakanlari da goruyoruz sadece mantik da iyi degil. İkisini de dinlemek gerek.işte bende bunu anlatmak istiyorum. bu seferde paracı olmakla suçluyorlar insanı. her şer para mı diyorlar. ama borç harç derken o birbirini çok seven insanlar iki yabancıya dönüşüyor
sonuçta erkek tarafı da aynı şekilde borcun harcın içine girecek aile kurmak için. o da pekala ''bekarken sadece kendime harcıyorum, evlenip aile kurmak için ekstradan sıkıntı çekemem, hayat standardımı düşüremem'' diyebilir. bu durumda o da paracı olur. suçluyor degilim ama bu paracılıktır, kendi keyfine düşkünlüktür. zengin bir adam bulman gerekiyor senin, aksi takdirde evliligi yürütebilecek gibi görünmüyorsun.
Tabiki hersey para degil ama ben borc altinda ezileceksem esimle bir haftasonu kacamagi yapamayacaksam disarda bir yemek yiyemeyeceksem gezemeyeceksem bence sorun. Bir de aileside rahat yasayan insanlar ciddi zorlanir. Herkesin standartlari farkli size dusuk gelen birinin luksu olabilir. Acikcasi bu yaklasimi paraci degik realist buluyorum yarin oburgun cocugunuz oldu cocuguna bakmak icin isi biraktin diyelim nasil gecineceksiniz egitimi sagligi sosyal hayati... Cocuguna doymadan annene k.v. birakip ise donmekte var. Yahut ozel kres yerine devlete gondermek de var. Sadece sevgi icin herseyi birakanlari da goruyoruz sadece mantik da iyi degil. İkisini de dinlemek gerek.
çok güzel anlattın ağzına sağlık canım ya. ben zaten evlenirsen bu şekilde her türlü ayakta tutarım evliliğimi. çünkü 11 yaşından beri okullar tatil olur ben 3 ay konfeksiyonda çalışırdım. hiç yaz tatili yaşamadım. lise bitti çalıştım. üniversiteyi ailemin durumu kötüleşti diye bıraktım dışarıdan devam ettim. iki kardeşimi okuttum ve şu an biri yüksek mühendis diğeri çok iyi bir firmada insan kaynakları sorumlusu oldu. ben zorluk sıkıntı ne demek çok iyi biliyorum. kocamla çocuğumla sıkıntı yaşamadan güzel bi hayat istemenin neresi kötü anlamıyorum. olaya gerçekçi bakınca ya evliliği yürütemezsin yada paragöz oluyorsun işte
konu çok kapalı olmuş. bu sizin yaşam şeklinizle alakalı 700 tl kira aidatı varmı yok belli değil evinizin büyüklüğüne göre kışın yakıt masrafınız olur tabi sizin ne kadar sıcak bir evde oturmayı istediğinizlede alakalı mutfak masrafınız kimisi evine bonfile alır kimisi kıyma alır mutfak tamamen sizin elinizde sosyal faaliyetleriniz nasıl ne sıklıkta dışarı çıkar ne yaparsınız 2 hafta bir bir sinemaya mı gidilir yoksa restoranlarda yemeğemi gidilir yani bu tamamen sizin elinizde yaşam tarzınızla alakalı ama orta halli bir aile olarak düşünürsek 700 kira, 500 faturalar , 600 mutfak masrafı 1800-2000 tl gibi aylık bir masrafınız tutar siz istedikten sonra o parayla neler yapılır
çok güzel anlattın ağzına sağlık canım ya. ben zaten evlenirsen bu şekilde her türlü ayakta tutarım evliliğimi. çünkü 11 yaşından beri okullar tatil olur ben 3 ay konfeksiyonda çalışırdım. hiç yaz tatili yaşamadım. lise bitti çalıştım. üniversiteyi ailemin durumu kötüleşti diye bıraktım dışarıdan devam ettim. iki kardeşimi okuttum ve şu an biri yüksek mühendis diğeri çok iyi bir firmada insan kaynakları sorumlusu oldu. ben zorluk sıkıntı ne demek çok iyi biliyorum. kocamla çocuğumla sıkıntı yaşamadan güzel bi hayat istemenin neresi kötü anlamıyorum. olaya gerçekçi bakınca ya evliliği yürütemezsin yada paragöz oluyorsun işte
Canım kimseye bakma sen. Evlenmek yahut cocuk yapmak cok kolay nedir ki ama ayakta tutmak muhim. Layıkıyla es olabilmek anne olabilmek muhim. Bunun icinde hepimizin beklentileri olmasi normal. Kadinsak makina degiliz yada yoktan var edemeyiz. Tabiiki sende evli bir kadin olarak elinden geleni yaparsin maddi manevi yuvan icin niye evliligi yurutemeyesin her kadin yapabilir. bunun icinde kendini beklentilerini karsi tarafi iyi tahlil etmen gerek. Hayal kırıklgi yasamani istemem. Maddiyat önemli ama hersey degil sende paragoz degilsin sirketi olsun yati olsun pirlantalara bogsun demiyorsun ki belli bir standardin altina dusmek istemiyorsun ki haklisin. Klasik bakısla hep yuvayi disi kus yapar ya hep o kus fedakarlik eder iki kurusun hesabini yapar cocuk buyutur cile ceker.. Bu bakisa karsiyim. Calisan geliri olan ayaklari yere basan bir kadinsin karsi taraftan beklentilerin olmasi normal. En iyisi sen iyi ölc tart bugunude yarini da belki adam simdilik bu pozisyondadir ve ilerde rahat edersiniz olamaz mi?
ben seni suçlamadım zaten. rahat etmeyi herkes ister, kim ister ki hayat boyu borçla ugraşmayı? ama gerçekçi oldugunu iddia ediyorsan, hayatın bir sürü sıkıntıyla dolu oldugunu bilirsin ki bildigini söylüyorsun. yavaş yavaş aileni kurarsın 3000tl geçinilmeyecek bir miktar degil hem maaşın da artacakmış ileride daha da rahat edersin. senin anlattıklarına bakınca yavaş yavaş degil hemen herşey iyi olsun ve herşey iyi kalsın dedigini anlıyorum ben.
burada olay senin beklenti seviyenle alakalı. kimisi 3bin tl ile yavaş yavaş kurarız ailemizi diyebilirken kimisi de o kadar yetmez, zevklerimden ve standartlarımdan vazgeçemem der. ikisi de kendi açısından haklıdır. evlenmeden önce iyi düşün ona göre sen bilirsin ne yapacagını. ama dedigim gibi zengin birini bulman gerekiyor ki sıkıntı yaşama şansın daha düşük olsun. ayrıca o zengin birinin de seninle aile kurmak için kendi standartlarını düşürmesi gerekebilir bu yüzden maaşını düşük bulabilir.
benim dedigim ise eger derdin hiç sıkıntı yaşamamak ise bu adamla evlenmen biraz hata olur çünkü isteklerine bakınca bu admala evliligi yürütebilecek gibi durmuyorsun çünkü sorun çıkar diyorsun.
neyse neyse sen düşün taşın kendi istedigin şekilde evlen. ben kendi düşüncemi söyledim sadece, suçlamıyorum seni.
yorumun için teşekkür ederim canım. evet kapalı oldu çünkü tek belirgin olan 700 den aşağıya kiraya ev bulamayacak olmam. gerisini de sizlere soruyorum.
evet sorun ama gelirler müsade etmiyorsa mecburen feragat ediyorsun pek çok şeyden.bu yeri gelir tatil olur,yeri gelir yemek olur,yeri gelir üst baş olur.Tabiki hersey para degil ama ben borc altinda ezileceksem esimle bir haftasonu kacamagi yapamayacaksam disarda bir yemek yiyemeyeceksem gezemeyeceksem bence sorun. Bir de aileside rahat yasayan insanlar ciddi zorlanir. Herkesin standartlari farkli size dusuk gelen birinin luksu olabilir. Acikcasi bu yaklasimi paraci degik realist buluyorum yarin oburgun cocugunuz oldu cocuguna bakmak icin isi biraktin diyelim nasil gecineceksiniz egitimi sagligi sosyal hayati... Cocuguna doymadan annene k.v. birakip ise donmekte var. Yahut ozel kres yerine devlete gondermek de var. Sadece sevgi icin herseyi birakanlari da goruyoruz sadece mantik da iyi degil. İkisini de dinlemek gerek.
olabilir o da öle diyo şimdi durum bu diye hep böyle devam edecek demiyorum ama sana da ev alacağım diye söz veremem. hayat bize ne getirir bilemem diyor. Sana söz verebileceğim şey huzur ve mutluluk. tabiki sıkıntı çekeceğiz ama biliyorum ki benim sıkıntıya düştüğüm yerde babamın eli hep omzumdadır diyo. memlekette evleri var ailesi de burda kirada oturuyor. şu ana kadar beraberliklerim oldu ve hiç birinde maddiyat aramadım. ama insan belirli bir yaşı geçince bazı şeyler hazır olsun istiyor. 20li yaşların başında olsam kabul ederdim çünkü 30 yaşına kadar bir çok şeyi halletmiş olurduk. baba evinde çalış evi geçindir evlen evi geçindir biz ne zaman anne olacağız ne zaman eş olacağız bilmiyorum valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?