maddiyat

bu mantıkta düşünmeniz gayet normal fakat ozaman eş seçiminiz yanlış
bu şartlarda sıkıntı çekeceğinizi düşünüyorsanız imkanları daha iyi bir seçmelisiniz

Aslında maaşlarınız fena değil bence en baştAn ev borcuna girin kirayı hiç çekmeyin ancak yaşın da 28 çocuğu var bu işin o zaman olmaz of zor iş arkadaşım keşke erkek tarafı ev için destek olabilseymiş Allah yardımcın olsun

ev alın bı maas ev kredısıne gderse dıer maaslada rahatca gecınırsınız ayda 700 tl kıra vermek mantıklı degıl

Evet çok haklısın bende senin gibi düşünüyorum 10yıllığına dahi alsalar olur borç biter ev onlara kalır aksi taktirde paraları ev sahibine:/
Zaten bir hesap yapılsa ayda 700 den yılda 8400 eder hesap et iste 10 yılda ödediği faizinden bile az eder.aman ya hesabıma bak :)

Maaşınız 3000tl geçiyor kirada ödeseniz merak etmeyin geçinirsiniz millet 1200 kira dahi geçiniyor karamsar olmayın iki gönül bir olsun yeter ki samanlık seyran olur

Maaşımız sizin geliriniz kadar Yaklaşık 2000 bankaya ödüyoruz 1000 gayet iyi geçiniyoruz 2çocuğumz var hiç bilesen mahrum burakmam tabi bu harcama kalemlerini iyi hesaplamakla alakalıdır bazı meslektaşlarımız ay sonunu zor getirir bazılarıda ev,arsa,araba hepsini almıştır gezerse tozarda kişiye bağlı

tatlım sorun bana espiri gibi geldi tabiki ciddi sormusun ama nerdeyse 3binin üstünde para alıosun ya bizim gibiler napsın eşim 1300 tl alıo birtek calsıo 600tl kira faturalar mutfak derken ay sonunu 200tl getiriyoruz yane :) daha ne diyeyim benim okadar gelirim olsa direk ev alırdım

kesinlikle baba evinde nasıl bir yaşam yaşadığınıza bağlı olarak geçinip geçinemeyeceğiniz belli olur. ben İstanbul'da yaşayan biri olarak kirayı çok çok çok makul buldum tabi alt alta şahsi ev gider kalemlerimi yazayım sen kendin yap geçinip geçinemeyeceğinizin hesabını;
ilk evlendiğimizdeki kalemler;
mobilya taksiti, kira, aidat, yakıt, su, elektrik, ev telefonu, internet, her iki kişinin cep telefonu, tv yayını (hadi çanak antenle hallettin diyelim bunu geç), mutfak masrafı
bunlar fiks ödenen kalemler oluyor muhitten muhite marketten markete değişse de şöyle bir örnek vereyim geçen diasa'ya girip alışveriş yaptım yaptığım alışveriş de şu; 2 deterjan (bir renkliler bir beyazlar için), çamaşır yumuşatıcısı, vanish kosla oxi action halı, diş macunu, tuvalet kağıdı(24 lük), çamaşır suyu, bulaşık makinası temizleyici sıvı, ve bir kaç tane daha temizlik malzemesi ama hepsi deterjan türevi olan şeyler totalde 250 tl tuttu bak daha gıda yok işin içinde yani demem o ki kesinlikle geçinirsin ama her şeyin makul fiyatlısını nerden alacağını bileceksin yoksa İstanbul kaşla göz arası kitliyor. ev kredisine gelince birinizin maaşını bankaya vererek 120 ayda rahatlıkla o 110.000 tl lik evi alabilirsiniz (30.000 peşinat-80.000 kredi çekimi koşuluyla) hem en azından ev sizin olur.

Ailene sordun mu bu duruma nasıl gelmişler tepsiyle mi sunmuş birisi yoksa iki birbirini seven insan elele verip çalışmışlar mı?
Seni anlıyorum ama "faturalar ödendi mi derdine düşeceksem evliliğin mantığı ne" dediğin kısımda kopuyoruz.
Zira evliliğin mantığı bu değil. Evlenip gideceğin yerde babanın evi değil. Sıfırdan yuva olacak eviniz hemen bolluk olur mu...
Bi'ev alır birinizin maaşını da kredisine bağlarsınız. Bekarken her ay alışveriş yapıyosan bi'ay almayıverirsin ama sevdiğin adam yanında uyur.
Dediğin parayla çocuk okutanlar var düşün, demek ki bi'şeylerden kısınca oluyo.

Ama dersen ki ben aşık değilim mantık evliliği yapıcam, zora gelemem ozaman herkes yoluna gitsin. Malesef borçsuz ev olamıyo.

700 ve üstü kirayla öyle fazla rahat geçinenmezsiniz. gezip tozmaya kalmaz, kıtı kıtına yeter yani. Çocuk olursa hiç olmaz.
Ya kirayı biraz düşürmek veya birinizin maaşını biraz attırmak lazım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

aynen canım 700 tl neredeyse bı asgarı ucret demek ha sokaga atmıssın ha kıraya vermıssın fark yok

biraz daha fazla maaslarımız evimiz kira değil
ona ragmen zorlanıyoruz 1 ay iyiysek sonraki ay cıkan estra seyler bizi şaşırtıyor
ha buarada araba kredisi ödüyoruz 800 lıraya yakın

Arkadaşlar Merhaba

Hepinizin yorumlarını okudum çoğu arkadaşımız sıkıntı çekersiniz,olmaz bu iş,zor geçinirsiniz gibi cümleler kurmuş. Anlam veremedim açıkcası hayat onlara parayı evi arabayı gümüş tepsiyle mi sunmuş . İstisnalar hariç kim anne babasının karnından ev tapusuyla doğmuş .
Kim birden 3000 tl maaşla işe başlamış .
Kendi ailemden örnek vereyim Babamla annem ilk evlendiklerinde memleketlerinden gurbete gitmişle akdenize .
Ne ev ne araba ne bankada para 1 sene çalıştığı otelin lojmanında kalmışlar çaresizlikten . 3 kardeşiz 3 müzüde üniv de okuttular ve birtek babam çalıştı annem hiçbirzaman çalışmadı hçbirzaman ek gelirimiz olmadı .
İlk okula giderken ben hatırlıyorum zor geçinirdik bazen. Şu anda 2 evimiz arabamız bankada paramız var. Hepimiz kendi ayakları üstünde . Zamanında çektiğimiz sıkıntılar şimdiki yaşadığımız hayatın gururu.
Demek istediğim oki neden çalışıp didinmek yerine neden sevdiğinle alın terini aynı yere damlatmak yerine bu hazıra konma isteğimiz neden . Kim zorluk çekmek sıkışmak kısıtlanmak isterki kimse . Ama ben hiç sıkıntı çekmedim evlenncede sıkıntı çekersem yapamam mantığı bana göre değil .
Ozaman gidip zengin birini bulcaksın bu kadar net ...

Kim hayata +1başlamak istemez ki??
Eşimin zengin bir ailesi var neden bir ev vermesin ki neden bunu istemeyeyim ki?? Ben yine çalışır yapacağım yatırımı yaparım o başka bir şey.
Eskiden öyleymiş anne çalışmaz bir tek babanın maaşıyla yatırım dahi yaparmış. Biz de 4 kardeşiz hepimiz okuduk. Ama şimdi 1 çocukla anne baba çalışırken dahi zorlanabiliyor insanlar. Bu da yaşam standartlarının yüksek olmasından kaynaklanıyor. Eskiden çocuklar marka mı giyiyordu şimdi parka git bak 1-5 yaş arası çocuklar tamamen marka. Arz talep değişti hayata karşı.

herkesin gelirine yaşam standartına göre harcaması olur az harcarsan yeter lüks yaşamaya kalkarsanda 3000 tl ile aç kalırsın bu kadar basit

Herkez ayağını yorganına göre uzatmalı yada o yorgana göre birini bulmalı

Orası kesin zaten ama ben de elde avuçta bir şey yok yola çıkıp da iki gönül seyran olur, üstesinden gelir mantığını şu devirde anlamıyorum.

Uşakta otursaydınız. kral gibi yaşardınız. istanbulda bende kaldım. orada herşey pahalı. harcamalarını abartmadan yaparsan tabiki geçinirsin.

Dediğiniz çok doğru, direk konunun özeti bence. Benim annem babam da sıfırdan başlamış ama babamın okuduğu bölüm zekasını kullanarak çok iyi paralar kazanabileceği bir bölüm(hukuk). Çalıştı ve çok iyi paralar kazandı, şu an ben de kardeşim de çok iyi standartlarda yaşıyoruz çünkü bize de çok iyi bir eğitim verdi, en iyi okullarda okuduk çalışıp kazandık vs vs. Bunlar birbirini tetikleyen şeyler. Başlangıçta aldığın para evet önemli değil fazla ama ilerisi de aynı mı olacak ilerleyecek mi bu önemli bence.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben olsam sırf bu sebeple hayatımdaki insandan vazgeçmezdim. Ama evliliği bir süre erteleyerek birikim yapmaya çalışabilirdim. Ortada aşk ve sevgi varsa niyetlerin saf tutulmasından yanayım. Sonuçta kime "Yürü ya kulum" deneceğini bilemeyiz.

Ama bu bir mantık evliliği olacaksa tüm şartları değerlendirerek ve evlilikten beklentilerinizi dikkate alarak karar vermelisiniz tabi ki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…