- 26 Temmuz 2010
- 2.035
- 1.202
- 398
- Konu Sahibi gecmisgelecek
-
çok güzel anlattın ağzına sağlık canım ya. ben zaten evlenirsen bu şekilde her türlü ayakta tutarım evliliğimi. çünkü 11 yaşından beri okullar tatil olur ben 3 ay konfeksiyonda çalışırdım. hiç yaz tatili yaşamadım. lise bitti çalıştım. üniversiteyi ailemin durumu kötüleşti diye bıraktım dışarıdan devam ettim. iki kardeşimi okuttum ve şu an biri yüksek mühendis diğeri çok iyi bir firmada insan kaynakları sorumlusu oldu. ben zorluk sıkıntı ne demek çok iyi biliyorum. kocamla çocuğumla sıkıntı yaşamadan güzel bi hayat istemenin neresi kötü anlamıyorum. olaya gerçekçi bakınca ya evliliği yürütemezsin yada paragöz oluyorsun işte
çocuk var mı peki
ev alın bı maas ev kredısıne gderse dıer maaslada rahatca gecınırsınız ayda 700 tl kıra vermek mantıklı degıl
Hayat malesef bize herşeyi altın tepside sunmuyor. Kendisinede söyledim zaten. ben sıkıntı çekmek istemiyorum. eğer ay sonu kirayı nasıl ödeyeceğim, fautaralar ödendi mi derdine düşeceksem evliliğin mantığı ne. Tabiki sıkıntı çekmeden olmaz bazi şeyler ama malum evler çok pahallı ve benim bulunduğum yere de yakın yerden almam lazım. burda da en kötü ev 110.00TL. Offf
Evet çok haklısın bende senin gibi düşünüyorum 10yıllığına dahi alsalar olur borç biter ev onlara kalır aksi taktirde paraları ev sahibine:/
Zaten bir hesap yapılsa ayda 700 den yılda 8400 eder hesap et iste 10 yılda ödediği faizinden bile az eder.aman ya hesabıma bak :)
Arkadaşlar Merhaba
Hepinizin yorumlarını okudum çoğu arkadaşımız sıkıntı çekersiniz,olmaz bu iş,zor geçinirsiniz gibi cümleler kurmuş. Anlam veremedim açıkcası hayat onlara parayı evi arabayı gümüş tepsiyle mi sunmuş . İstisnalar hariç kim anne babasının karnından ev tapusuyla doğmuş .
Kim birden 3000 tl maaşla işe başlamış .
Kendi ailemden örnek vereyim Babamla annem ilk evlendiklerinde memleketlerinden gurbete gitmişle akdenize .
Ne ev ne araba ne bankada para 1 sene çalıştığı otelin lojmanında kalmışlar çaresizlikten . 3 kardeşiz 3 müzüde üniv de okuttular ve birtek babam çalıştı annem hiçbirzaman çalışmadı hçbirzaman ek gelirimiz olmadı .
İlk okula giderken ben hatırlıyorum zor geçinirdik bazen. Şu anda 2 evimiz arabamız bankada paramız var. Hepimiz kendi ayakları üstünde . Zamanında çektiğimiz sıkıntılar şimdiki yaşadığımız hayatın gururu.
Demek istediğim oki neden çalışıp didinmek yerine neden sevdiğinle alın terini aynı yere damlatmak yerine bu hazıra konma isteğimiz neden . Kim zorluk çekmek sıkışmak kısıtlanmak isterki kimse . Ama ben hiç sıkıntı çekmedim evlenncede sıkıntı çekersem yapamam mantığı bana göre değil .
Ozaman gidip zengin birini bulcaksın bu kadar net ...
Kim hayata +1başlamak istemez ki??
Eşimin zengin bir ailesi var neden bir ev vermesin ki neden bunu istemeyeyim ki?? Ben yine çalışır yapacağım yatırımı yaparım o başka bir şey.
Eskiden öyleymiş anne çalışmaz bir tek babanın maaşıyla yatırım dahi yaparmış. Biz de 4 kardeşiz hepimiz okuduk. Ama şimdi 1 çocukla anne baba çalışırken dahi zorlanabiliyor insanlar. Bu da yaşam standartlarının yüksek olmasından kaynaklanıyor. Eskiden çocuklar marka mı giyiyordu şimdi parka git bak 1-5 yaş arası çocuklar tamamen marka. Arz talep değişti hayata karşı.
Herkez ayağını yorganına göre uzatmalı yada o yorgana göre birini bulmalı
selam kızlar. evlilikte maddiyat ne kadar önemlidir. Ev kira erkek 1.500 kız 1.600 maaş alsa geçinmeye yeter mi? 28 yaşındayım ve bu zamana kadar hiç kirada oturmadım ve sıkıntı çekmedim. b şekilde evlenmek sıkıntıya sokar mı beni
Herkez ayağını yorganına göre uzatmalı yada o yorgana göre birini bulmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?