- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.119
- 598
- Konu Sahibi gecmisgelecek
-
tatlım sorun bana espiri gibi geldi tabiki ciddi sormusun ama nerdeyse 3binin üstünde para alıosun ya bizim gibiler napsın eşim 1300 tl alıo birtek calsıo 600tl kira faturalar mutfak derken ay sonunu 200tl getiriyoruz yane :) daha ne diyeyim benim okadar gelirim olsa direk ev alırdım
Ailene sordun mu bu duruma nasıl gelmişler tepsiyle mi sunmuş birisi yoksa iki birbirini seven insan elele verip çalışmışlar mı?
Seni anlıyorum ama "faturalar ödendi mi derdine düşeceksem evliliğin mantığı ne" dediğin kısımda kopuyoruz.
Zira evliliğin mantığı bu değil. Evlenip gideceğin yerde babanın evi değil. Sıfırdan yuva olacak eviniz hemen bolluk olur mu...
Bi'ev alır birinizin maaşını da kredisine bağlarsınız. Bekarken her ay alışveriş yapıyosan bi'ay almayıverirsin ama sevdiğin adam yanında uyur.
Dediğin parayla çocuk okutanlar var düşün, demek ki bi'şeylerden kısınca oluyo.
Ama dersen ki ben aşık değilim mantık evliliği yapıcam, zora gelemem ozaman herkes yoluna gitsin. Malesef borçsuz ev olamıyo.
Arkadaşlar Merhaba
Hepinizin yorumlarını okudum çoğu arkadaşımız sıkıntı çekersiniz,olmaz bu iş,zor geçinirsiniz gibi cümleler kurmuş. Anlam veremedim açıkcası hayat onlara parayı evi arabayı gümüş tepsiyle mi sunmuş . İstisnalar hariç kim anne babasının karnından ev tapusuyla doğmuş .
Kim birden 3000 tl maaşla işe başlamış .
Kendi ailemden örnek vereyim Babamla annem ilk evlendiklerinde memleketlerinden gurbete gitmişle akdenize .
Ne ev ne araba ne bankada para 1 sene çalıştığı otelin lojmanında kalmışlar çaresizlikten . 3 kardeşiz 3 müzüde üniv de okuttular ve birtek babam çalıştı annem hiçbirzaman çalışmadı hçbirzaman ek gelirimiz olmadı .
İlk okula giderken ben hatırlıyorum zor geçinirdik bazen. Şu anda 2 evimiz arabamız bankada paramız var. Hepimiz kendi ayakları üstünde . Zamanında çektiğimiz sıkıntılar şimdiki yaşadığımız hayatın gururu.
Demek istediğim oki neden çalışıp didinmek yerine neden sevdiğinle alın terini aynı yere damlatmak yerine bu hazıra konma isteğimiz neden . Kim zorluk çekmek sıkışmak kısıtlanmak isterki kimse . Ama ben hiç sıkıntı çekmedim evlenncede sıkıntı çekersem yapamam mantığı bana göre değil .
Ozaman gidip zengin birini bulcaksın bu kadar net ...
Ben olsam sırf bu sebeple hayatımdaki insandan vazgeçmezdim. Ama evliliği bir süre erteleyerek birikim yapmaya çalışabilirdim. Ortada aşk ve sevgi varsa niyetlerin saf tutulmasından yanayım. Sonuçta kime "Yürü ya kulum" deneceğini bilemeyiz.
Ama bu bir mantık evliliği olacaksa tüm şartları değerlendirerek ve evlilikten beklentilerinizi dikkate alarak karar vermelisiniz tabi ki.
Kişiden kişiye değişir. Öncelikleriniz önemli. Rahata alıştıysanız vazgeçmek zor gelebilir. Şu an elektrik su kira vs dışında tamamen harcamanıza kalan para ne kadarsa evlendikten sonra da benzer bir rakam çıkarsa sorun olmaz. Oturup hesaplayın.selam kızlar. evlilikte maddiyat ne kadar önemlidir. Ev kira erkek 1.500 kız 1.600 maaş alsa geçinmeye yeter mi? 28 yaşındayım ve bu zamana kadar hiç kirada oturmadım ve sıkıntı çekmedim. b şekilde evlenmek sıkıntıya sokar mı beni
Sanmayın ki o zengin koca bulanlar mutlu. Çoğunun kocası parayı sokakta bulmuyor, gecesini gündüzüne katıp çalışıyorlar, eve zar zor geliyorlar, çoğunlukla da yorgun oluyorlar. Eşleri, kocam bana vakit ayırmıyor, benimle ilgilenmiyor, çocuğumuzla ilgilenmiyor, iletişimimiz yok, aşkımız söndü vs diye dert yanıyorlar. Mutluluk parada değil. Az kazansa da birbirine her konuda destek olan, herşeyi paylaşan çiftler daha mutlu. Ama yine, dediğim gibi, kişinin öncelikleri önemli. Beraber vakit geçirmektense para içinde yüzmeyi yeğleyen bu şeklide de mutlu olabilir, her ne kadar ben bunu anlayamasam da.Bu sebebten oturu evlenmeyi dusunmuyorum cevrem de arkadaslarimdan cook zengin insanlarla evlenen kiz arkadaslarim calismiyor son model arabalarda avm lerde kahve iciyor geziyor...ama 1.400 ve ustu gibi maas alan kocaya sahip arkadaslarim da calisiyor ve maddi anlamda cok zorluk cekiyor evlendiklerinede pisman olduklarini soyluyorlar...
Ayrica calismaktan 5 senedir cocuk yapamayan kiz arkadasim var kocasi daha dusuk maas aliyormus zor geciniriz diyor ...
Sanmayın ki o zengin koca bulanlar mutlu. Çoğunun kocası parayı sokakta bulmuyor, gecesini gündüzüne katıp çalışıyorlar, eve zar zor geliyorlar, çoğunlukla da yorgun oluyorlar. Eşleri, kocam bana vakit ayırmıyor, benimle ilgilenmiyor, çocuğumuzla ilgilenmiyor, iletişimimiz yok, aşkımız söndü vs diye dert yanıyorlar. Mutluluk parada değil. Az kazansa da birbirine her konuda destek olan, herşeyi paylaşan çiftler daha mutlu. Ama yine, dediğim gibi, kişinin öncelikleri önemli. Beraber vakit geçirmektense para içinde yüzmeyi yeğleyen bu şeklide de mutlu olabilir, her ne kadar ben bunu anlayamasam da.
Herşeyin ortası makbuldür. Kimseye muhtaç da olmayacaksın, aşırı parada da yüzmeyeceksin, zira çok paranın hayrı olmayacağına inananlardanım. Benim için ideal olan bu.Çook haklisiniz zengin olan da mutsuz olur coook para kazanamayan biride 10 parmagin 10 uda bir degilama inanin cevremde maddi durumu iyi olan erkeklerle evlenen kiz arkadaslarim cok mutlu.maddi durumu kotu olan arkadaslarim pek mutlu degil hatta biri bosandi esi memurdu parasini ailesine veriyirmus eve harcamiyormus kiz arkadasim babasi eve geliyor buz dolabinda bir sey yok hemen topla esyani demis kiz arkadasimin psikolojisi bozuldu ilac kullanmaktan kilo aldi . Ya nasip kismet isi bunlar zor isler.
Herşeyin ortası makbuldür. Kimseye muhtaç da olmayacaksın, aşırı parada da yüzmeyeceksin, zira çok paranın hayrı olmayacağına inananlardanım. Benim için ideal olan bu.
Adam parayı ailesine harcamaktansa annesine babasına veriyorsa sorun fakirlikte değil adamın beşparaetmezliğinde bu arada.
Kesinlikle doğru. Ama 5 kuruş alıyorsan bence o 5 kuruş beşini de karına çocuğuna yedireceksin. Annenin babanın kendi emeklileri var, ama paylaşmıyorlar değil mi?Bence sorun ne biliyormusunuz maaslarin cok dusuk olmasi asgari ucret ortada emegimizin karsiligini alamiyoruz
Kesinlikle doğru. Ama 5 kuruş alıyorsan bence o 5 kuruş beşini de karına çocuğuna yedireceksin. Annenin babanın kendi emeklileri var, ama paylaşmıyorlar değil mi?
Türkiye'deki işsizliği tartışmayacağım, zira konu politakaya dönecek, ve ben ülkenin gidişatından hiç memnun değilim.
Siz bence evleneceğiniz kişiye aşık değilsiniz yoksa böyle hesaplar yapmazdınız. Beraber elele verir geçiniriz derdiniz kendi maaşınızla onunkini kıyaslamazdınız evlilil biz olmaktır zaten. Durumumuz iyi iki yerden kira alıyoruz deyip sonra çalıştığımı aileme veriyorum diyırsunuz eşinizin durumunun iyi olmasını paranız size kalsın diye mi istiyorsunuz. Zorluk çekeceksem evliliğin ne anlamı var demişsin evliliği çıkarlarına hizmet edecek bir kurum olarak mı görüyorsunuz. O insanı sevdikten sonra lüks restorantlara gitmesen de evinde kurduğun sofrada onunla yemek yiyebildiğin için mutlu olursun patlatırsın mısırını yaslarsın başını omzuna film izlerken elele dışarıçıkar bir simiti bölüşürsün ama huzurlu olursun o insanın verdiği huzur yeter. Bir tarafta da sıkıntın olmaz evin olur hatta araban istediğini yer istediğini giyersin gezersin ama eşin ilgisiz olur. O sahip olduğun şeyler o anlık mutluluk verir zaten maaşınız o kadar sorun çıkacak kadar az değil ancak sizin yaşam standardınız yüksek karşınızdaki insanı bu yüzden mutsuz edecekseniz yol yakınken dönün ama şunu unutmayın cefa olmadan sefa olmaz maddiyat önemli ama ondan daha önemli değerlerde var hayatta.
Analizlerin guzel ama burdan sadece maddiyat uzerine kurulu oldugunu cikarmisin. Yasam standartim aman aman yuksek degil. Sadece bu durumda olan evli arkadaslara sordum gecim sikintisi oluyor mu zorlaniyorlar mi? Kaldi ki her ya sinemaya giden luks yerlerde yemek yiyen bir insan degilim. Ama yinede yorumun icin tesekkur ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?