maddiyat

Gecinirsiniz. Zira benim 1500 lira tek maasla gecinen arkadasim da var. Ha nasil geciniyorlar? Yemeden, icmeden, yasamadan. Yani dardalar her zaman.

Amaa...Belli standartlarin altina dusmek istemiyorum, rahat yasamak, maddi sorun dusunmek istemiyorum demissiniz. O zaman baska.
Hem yeni bir ev kurup, hem kirada, hem de Istanbul'da, ben sanmiyorum oyle sandiginiz kadar rahat yasayacaginizi. Zaten bunu kendiniz de hesaplayabilirsiniz, kira +dogalgaz+elektrik, mutfak masrafi ve beklenmedik masraflar derken size ayda ne kadar fatura cikar, az cok hesap yapabilir insan.

O kadar cok kazanmiyorsunuz. Maaslarinizin toplami ortadirek bir seviye. Yani ne cok rahat olursunuz, ne de cok sikintili olursunuz bence. Tabii borcunuz harciniz var mi bilemem. Bir de cocugunuz olursa illa ki ay sonunu dusuneceksiniz bana kalirsa.

Siz beklentilerinizi cok yuksek tutmayin.

Benim bir akrabam var 1100 tl maaş oluyo bir çocuğu okuyo diğeri askerde eşi ev hanımı geçiniyolardı hatta şimdi ev aldılar 600 tl kredi ödiycek aylık :) üç beş mesaisiyle maaşı 1250 ye gelir ortalama 600 ü kredi düşün artık geçiniyolar hiçte aç kaldılarını görmedim :) ki sen biri 1500 diğeri 1600 diyosun

Edit : Ama sen bunları düşünmek maddi herhangi bir sıkıntı yaşamak istemiyosun ekstra para kalsın gezelim edelim diye düşünüyosun sanırım .Bence öylede çok abartmadığınız sürece rahat geçinirsiniz

Son düzenleme:

Valla espri değil canım ya :) sıkıntı yaptım çünkü ev geçindirmedim. maaşımı eve verdim hep ama annem idare ederdi

Yorumların hepsini okumadım ama bazı arkadaş,kira vereceğine,o parayla ev al taksit öde diyor da,ev almak sadece taksit ödemek değil ki.Peşin birikmiş paran olması lazım.Onu peişnata verip üzerini banka kredisi olarak ödemen lazım.

Ne kadar kazandığından ziyade,nasıl harcadığında önemli.İnsan dünyaları kazanıyordur,evi de vardır ama hesapsız kitapsızsa yine geçinemez.İkinizn maaşını birleştirerek rahat geçinebilirsiniz.

çok haklısın. Sanırım fazla dert yaptım kendime. tabiki bekarlık hayatı gibi olmayacak evlilik.

farkındaysan canım hazıra konayım demedim. zenginlik takıntım da yok. sıkıntı yaşanır mı nasıl geçiniyorsunuz dedim. sağolsun bazı arkadaşlar çok güzel hesaplar çıkardılar. tabiki zorluklar sıkıntılar olacak evlilik hayatında. evlenirsin eşinin durumu çok iyi olur bi anda işler tersine döner batarsın bunları bilemezsin.

evlilikten beklentim evleneyim kocam ban baksın evim arabam olsun gezeyim tozayım değil. bunları istesem evlenmem zaten. bende vazgeçmek istemiyorum işte o yüzden de size soruyorum. cevabın içinde çok teşekkür ederim canım

Bu sebebten oturu evlenmeyi dusunmuyorum cevrem de arkadaslarimdan cook zengin insanlarla evlenen kiz arkadaslarim calismiyor son model arabalarda avm lerde kahve iciyor geziyor...ama 1.400 ve ustu gibi maas alan kocaya sahip arkadaslarim da calisiyor ve maddi anlamda cok zorluk cekiyor evlendiklerinede pisman olduklarini soyluyorlar...
Ayrica calismaktan 5 senedir cocuk yapamayan kiz arkadasim var kocasi daha dusuk maas aliyormus zor geciniriz diyor ...

Son düzenleme:
Kişiden kişiye değişir. Öncelikleriniz önemli. Rahata alıştıysanız vazgeçmek zor gelebilir. Şu an elektrik su kira vs dışında tamamen harcamanıza kalan para ne kadarsa evlendikten sonra da benzer bir rakam çıkarsa sorun olmaz. Oturup hesaplayın.

Sanmayın ki o zengin koca bulanlar mutlu. Çoğunun kocası parayı sokakta bulmuyor, gecesini gündüzüne katıp çalışıyorlar, eve zar zor geliyorlar, çoğunlukla da yorgun oluyorlar. Eşleri, kocam bana vakit ayırmıyor, benimle ilgilenmiyor, çocuğumuzla ilgilenmiyor, iletişimimiz yok, aşkımız söndü vs diye dert yanıyorlar. Mutluluk parada değil. Az kazansa da birbirine her konuda destek olan, herşeyi paylaşan çiftler daha mutlu. Ama yine, dediğim gibi, kişinin öncelikleri önemli. Beraber vakit geçirmektense para içinde yüzmeyi yeğleyen bu şeklide de mutlu olabilir, her ne kadar ben bunu anlayamasam da.

Çook haklisiniz zengin olan da mutsuz olur coook para kazanamayan biride 10 parmagin 10 uda bir degil ama inanin cevremde maddi durumu iyi olan erkeklerle evlenen kiz arkadaslarim cok mutlu.maddi durumu kotu olan arkadaslarim pek mutlu degil hatta biri bosandi esi memurdu parasini ailesine veriyirmus eve harcamiyormus kiz arkadasim babasi eve geliyor buz dolabinda bir sey yok hemen topla esyani demis kiz arkadasimin psikolojisi bozuldu ilac kullanmaktan kilo aldi . Ya nasip kismet isi bunlar zor isler.

Insanlar baya zengin yaşıyor bi konuda ve yorumlardan anladım vah benim halime rahata alışiksan sikilabilirsin tabii ama normal standartlarin varsa bayaa iyi para bence. .benim eşim çalışıyor ve kiradayiz istanbul da çocuk ta var çok zor:-( calismak istiyorum ama çocukla yapmam gerek:--( size iyi para bence. .

Herşeyin ortası makbuldür. Kimseye muhtaç da olmayacaksın, aşırı parada da yüzmeyeceksin, zira çok paranın hayrı olmayacağına inananlardanım. Benim için ideal olan bu.
Adam parayı ailesine harcamaktansa annesine babasına veriyorsa sorun fakirlikte değil adamın beşparaetmezliğinde bu arada.

Siz bence evleneceğiniz kişiye aşık değilsiniz yoksa böyle hesaplar yapmazdınız. Beraber elele verir geçiniriz derdiniz kendi maaşınızla onunkini kıyaslamazdınız evlilil biz olmaktır zaten. Durumumuz iyi iki yerden kira alıyoruz deyip sonra çalıştığımı aileme veriyorum diyırsunuz eşinizin durumunun iyi olmasını paranız size kalsın diye mi istiyorsunuz. Zorluk çekeceksem evliliğin ne anlamı var demişsin evliliği çıkarlarına hizmet edecek bir kurum olarak mı görüyorsunuz. O insanı sevdikten sonra lüks restorantlara gitmesen de evinde kurduğun sofrada onunla yemek yiyebildiğin için mutlu olursun patlatırsın mısırını yaslarsın başını omzuna film izlerken elele dışarıçıkar bir simiti bölüşürsün ama huzurlu olursun o insanın verdiği huzur yeter. Bir tarafta da sıkıntın olmaz evin olur hatta araban istediğini yer istediğini giyersin gezersin ama eşin ilgisiz olur. O sahip olduğun şeyler o anlık mutluluk verir zaten maaşınız o kadar sorun çıkacak kadar az değil ancak sizin yaşam standardınız yüksek karşınızdaki insanı bu yüzden mutsuz edecekseniz yol yakınken dönün ama şunu unutmayın cefa olmadan sefa olmaz maddiyat önemli ama ondan daha önemli değerlerde var hayatta.

Bence sorun ne biliyormusunuz maaslarin cok dusuk olmasi asgari ucret ortada emegimizin karsiligini alamiyoruz

Bence sorun ne biliyormusunuz maaslarin cok dusuk olmasi asgari ucret ortada emegimizin karsiligini alamiyoruz
Kesinlikle doğru. Ama 5 kuruş alıyorsan bence o 5 kuruş beşini de karına çocuğuna yedireceksin. Annenin babanın kendi emeklileri var, ama paylaşmıyorlar değil mi?
Türkiye'deki işsizliği tartışmayacağım, zira konu politakaya dönecek, ve ben ülkenin gidişatından hiç memnun değilim.

bence elinize geçecek para bayağı iyi, eğer doğru harcarsanız çokta güzel geçinirsiniz. biz ilk evlendiğimizde dünya kadar borç ödedik, doğru düzgün eşyamız bile yoktu, taksitleri ödeyemediğimiz zamanlar oldu, çok kötü evlerde oturduk aima para yüzünden hiç tartışmadık, birbirimizi kırmadık. çok şükür geçti o günler, şimdi rahatız. diyeceğim; parayla huzur olmaz, seviyorsanız birbirinizi biraz idareli olursunuz, kısarsınız harcamalarınızı olur biter- ki yine söylüyorum sizin kazancınız problem edilecek bir rakam değil, bence gayet güzel bir para

Son düzenleme:

Cook haklisiniz inanin benim oyle iyi universitelerden mezun arkadaslarim var ki marketlerde calisiyor ev de oturan atanamadigi icin evlenen ama tabi maddi zorluk ceken.ben de memnun degilim hem de hic memnun degilim.

Analizlerin guzel ama burdan sadece maddiyat uzerine kurulu oldugunu cikarmisin. Yasam standartim aman aman yuksek degil. Sadece bu durumda olan evli arkadaslara sordum gecim sikintisi oluyor mu zorlaniyorlar mi? Kaldi ki her ya sinemaya giden luks yerlerde yemek yiyen bir insan degilim. Ama yinede yorumun icin tesekkur ederim

Gecim sikintisi yasadigin gunlerin de olacak ucu ucuna yetirdigin de.kazanciniz dogrultusunda fazlaca rahat hayat suremeyecegin ortada.bir beklenmedik gider sizin o ayki hesabinizi sasirtacaktir.cogunlugumuz boyle yasiyoruz.kredi kartlarini kullanmayan var mi.siz de bu sekilde dondureceksiniz butcenizi buyuk ihtimalle.evdeki bir ariza bir hastalik bir dugun bir tatil gideri butceleri zorlar.bunu bilerek evlenmende fayda var.hayat hep tek duze gitmiyor.bir cocuk oldugunda ise baska masraflar gundeminize girecek.bir arkadas ta yazmis ya mutevazi bir hayat surersiniz diye.katiliyorum.kazanclarimiz genelde ancak mutevazi bir hayata ve yeri geliyor bunun bile altina musade ediyor ne yazik ki.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…