maddiyat

Açıkçası tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım bu cümlelerden. Daha önce hiç sıkıntı çekmedim diye konu açan baya insan oldu burda daha önce. O da birazcık hiç gelir gider hesaplamadım, harçlıklarım ya da aldığım maaş bana hep yetti hiç ay sonunu düşünmedim şimdiye kadar demek. Ama sonra ben sıkıntı nedir iyi bilirim demişsiniz. Yani orasını tam anlamadım.

Şöyle diyim maddiyat önemli. Daha önce hiç sıkıntı çekmemiş insan için de önemli, çok sıkıntı çekip artık feraha ermek isteyen insan için de önemli. İnsanlar totalde 2000 alıp ev bile alıyorlar ki ben hala nasıl yaptıklarını anlayamadım helal olsun. Bence sizin için çok sıkıntı olmaz. Allah mutluluk ve huzur versin cümlemize.

Benim eşim çalışıyor sadece 2500 yakın alıyor kredide ödüyoruz kirada veriyoruz çokmu iyi geçiniyosunuz de belki hayır ama hiçbişeydende kısmıyoruz..Çok şükür..5000 de maaş alsan gelir kadar gider oluor..bence geçinirsiniz..İstanbulda herşey pahalı zaten yapcak bişey yok yani :)) Rabbim bu günümüÜaratmasın

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ay kendşmle çelişmişim :) canım ordaki anlatmak istediğim kirada oturmadım demek istememdi. İyi dileklerin içinde çok teşekkür ederim

E tabi evlilikten beklentin maddi refahsa, dusunme bile..

evet bakış açım belirli bi noktada kitli kaldığı için farklı yorumlar benım bakış açımı değiştirmem gerektiğini hissettiriyor. ev olarakta işte bu semtte olmalı ki yarın çocuk olduğunda ya k.v ya anneye bırakabilmeliyim. burda da kiralar en düşük 700 başlıyor.

E tabi evlilikten beklentin maddi refahsa, dusunme bile..

maddi refah değil huzur ve mutluluk bunu sağlamak içinde seni geçindirebilecek kadar bir gelirin olmalı. yani size sorduğum daha doğrusu evli bayanlara sorduğum bu maaş ev geçindirmeye yeterli mi ? Sıkıntıya sokar mı bizi ?

çocuk var mı peki

ah kira olmasaydı paşalar gibi yaşardınız. ancak yine 700 tl lik bir evde kirada otursanız. ve dışarıda çok para harcamazsanız yine mutfağınız dolu olur harçlıklarınız da kalır.

Belirli yasam standartlarin varsa o para ile zor arkadas yeni evliyim esimde bende calisiyoruz toplam maasimiz 3300 her ay
700 kira oduyoruz
205 dogalgaz geldi abonelikten dolayi
23 su
15 elektrik
170 akbil
200 lira cep telefonu faturamiz
2000 lira kadar da kredi kartlari geliyor bu hesaba gore biz gecinmemiz imkansiz ama cok sukur bir sekilde hallediyoruz senin gecinip mutlu huzurlu olmaya niyetin varsa gecinirsin yoksa trilyonun olsa nafile

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

mantık evlılıklerıne karsıyım ama sanırım mantık evlılığı yapacaksın.o zaman konuyu maddi yonden ırdeleyelım kendımden ornek vereyım .kızımdan once calışıyordum ortalama gelırımız 2500-2700 arasıydı.ama kıramız 750 tl oldugundan vede malesef düğün kredısı odedığımızden cok sıkıntı cektık.ben senın gbı degıldım kıralarda buyudum ona ragmen bu parayı kıraya vermek çok zor geldı bana.750 az paramı.nakıt olmadıgından ve dugun borcu odedogımızden ev kredısınde gıremedık.ve ınan bekarken cebımde daha cok parayla dolaştıgım gunler oldu evlenınce olmadı.bu ınsanı çok uzen bı durum.kı ben aşk evlılığı yaptım.sen mantık evlılığı yapacaksın sana dahada batacak bu durum.evlılığın ılk yılları gezmek tozmak ısteyeceksın ama bu parayla zor.paranız az degıl 3000 tl iyi bı gelır ama kıra cok yuksek.eger hıç borcunuz olmazsa gene şükür gecınırsınız ama borcunuz olursa bızım gbı cepte beş parasız gezdıgın gunler olur ve gun gelır bu durum senı ıyıce cileden çıkarır ısyan edersın.bekarken yaasadıgın rahat hayatı ozlersın

bir de standartlarını bilmek lazım.. her hafta sinemaya giderim muhakkak ayda bi kaç kez gece çıkarız sigara kullanıyorum arabamız var çok yakıyo vs etkenleri de önemli.

maalesef evlilikte hiçbirzaman 2*2::4 etmiyor. bizde borçlu evlendik kiradayız aylık gelirimiz toplamda 4700 civarı ama benim hesabıma göre evliliğimizi 7. veya 8. ayında rahatlayacaktık borçlarımız azalacaktı. ama gel görkü eksi 3000 ne dayanmışız borçlar yarılansada ödemeler hala yüklü ve bir bebek bekliyoruz hayırlısıyla bebek masrafıda eklenince 2014 ü geçtik 2015 te de borç ödeyerek yaşayacağız. Tabiki herşeyin hayorlısı ama evlilikte ne hesaplar yapsanda iş çığrından çıkıyor ben eşimden yana dertliyim ailesine gizli gizli verdiğini düşünüyorum ama ne yapabiliyorum tabiki de hiçbirşey. eğer kirada oturacaksanız borçsuz evlnmeye bakın derim. eşyaları aileler alsın düğünüde onlar yapsınlar işte o zaman biraz iyi olur. en azından evliliğin ilk dnemleri yüklü faturaları görüp sinirlenmez ve yıvanızın huzuru bozulmamış olur. Bak ben çıldırıyorum olmuyor boşveriyorum ipin ucu kaçıyor ne yapsam boş.

aa bide şunu unutma canım eşine ne kadar güvensende erkekler aileleinin olduğunu evlenince anlıyor ve onlara para verirken kendi geçimlerini düşünmez oluyorlar. nasılsa biz çift maaşlıyız 1 yıl daha borç ödesek ne olur anam babam rahat etsin diye evdeki eşini hiçe sayabiliryor ben birçok erkeğin böyle olduğunu düşünüyorum.

Allah a şükür karşımdaki insandan o yönde hiç sıkıntım yok çünkü gerçekten çok düzgün ve hakkaniyeti biri. düğünü büyük ihtimal aileler yapacak bize borç bırakmazlar evin tek oğlu

bende eşime çok güvenmiştim borçsuz evleneceğiz demişti evinin tek oğluydu. yıllardır beklenen geç dğan göz bebeği tek erkek evlatları. ama....

bende eşime çok güvenmiştim borçsuz evleneceğiz demişti evinin tek oğluydu. yıllardır beklenen geç dğan göz bebeği tek erkek evlatları. ama....

biz aynı işyerinde çalışıyoruz ve 1.5 yıllık bir iş arkadaşlığımız var. inşallah öyle olmaz yaa

Son düzenleme:
biz aynı işyerinde çalışıyoruz ve 1.5 yıllık bir arkadaşlığımız var. inşallah öyle olmaz yaa

inşallah canım ben seni karamsarlığa sokmak istemiyorum. gönlünü ferah, gözünü de açık tut derim. maddi konularda bende çok hassastım ama nedere hata yaptım hala anlayamıyorum. İnşallah karşındakiler sana yalan söylemezler ve borçsuz harçsız evlenirsin işte o zaman rahat edersin.

inşallah canım. çünü kabul edersem ona güvendiğimden edeceğim ve bu yönde de üzülürsem ne olur bilimiyorum

Bizimle aynı durumdasınız şuan, tek farkımız 20' lerin ortasındayız..
Babam endişeniyor benim için, bizim kendi işyerimiz var gelirimiz iyidi, yani belli bir standartın altında düşmedim.
Geçinemez de kaldıramam diye çok korkuyor.
Üstelik aynı sizin gibi İstanbul şartlarında ve Kira da olacağız.
Düğün takılarıyla kısa sürede eve girmeyi planlıyoruz her ay kiraya 700-800 lira vermektense..
Mesleki tecrübeyle de zaman bağlı artışlar mutlaka olacaktır diye düşünüyorum..
3100 lirayla geçinebilirsin elbette,
Erkek arkadaşımın abisi, 1800 lira maaşla hem ev kredisi ödüyor, hem ev geçindiriyor, hemde çocuk bakıyor. Üstelik 2. bebeği de yolda.
Ama sorarsan bir lüksleri yok alalım, edelim, değiştirelim, gezelim..
Nasıl yaşamak istediğine bağlı açıkçası..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…