- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi gecmisgelecek
-
selam kızlar. evlilikte maddiyat ne kadar önemlidir. Ev kira erkek 1.500 kız 1.600 maaş alsa geçinmeye yeter mi? 28 yaşındayım ve bu zamana kadar hiç kirada oturmadım ve sıkıntı çekmedim. b şekilde evlenmek sıkıntıya sokar mı beni
çok güzel anlattın ağzına sağlık canım ya. ben zaten evlenirsen bu şekilde her türlü ayakta tutarım evliliğimi. çünkü 11 yaşından beri okullar tatil olur ben 3 ay konfeksiyonda çalışırdım. hiç yaz tatili yaşamadım. lise bitti çalıştım. üniversiteyi ailemin durumu kötüleşti diye bıraktım dışarıdan devam ettim. iki kardeşimi okuttum ve şu an biri yüksek mühendis diğeri çok iyi bir firmada insan kaynakları sorumlusu oldu. ben zorluk sıkıntı ne demek çok iyi biliyorum. kocamla çocuğumla sıkıntı yaşamadan güzel bi hayat istemenin neresi kötü anlamıyorum. olaya gerçekçi bakınca ya evliliği yürütemezsin yada paragöz oluyorsun işte
Açıkçası tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım bu cümlelerden. Daha önce hiç sıkıntı çekmedim diye konu açan baya insan oldu burda daha önce. O da birazcık hiç gelir gider hesaplamadım, harçlıklarım ya da aldığım maaş bana hep yetti hiç ay sonunu düşünmedim şimdiye kadar demek. Ama sonra ben sıkıntı nedir iyi bilirim demişsiniz. Yani orasını tam anlamadım.
Şöyle diyim maddiyat önemli. Daha önce hiç sıkıntı çekmemiş insan için de önemli, çok sıkıntı çekip artık feraha ermek isteyen insan için de önemli. İnsanlar totalde 2000 alıp ev bile alıyorlar ki ben hala nasıl yaptıklarını anlayamadım helal olsun. Bence sizin için çok sıkıntı olmaz. Allah mutluluk ve huzur versin cümlemize.
Hayat malesef bize herşeyi altın tepside sunmuyor. Kendisinede söyledim zaten. ben sıkıntı çekmek istemiyorum. eğer ay sonu kirayı nasıl ödeyeceğim, fautaralar ödendi mi derdine düşeceksem evliliğin mantığı ne. Tabiki sıkıntı çekmeden olmaz bazi şeyler ama malum evler çok pahallı ve benim bulunduğum yere de yakın yerden almam lazım. burda da en kötü ev 110.00TL. Offf
evet sorun ama gelirler müsade etmiyorsa mecburen feragat ediyorsun pek çok şeyden.bu yeri gelir tatil olur,yeri gelir yemek olur,yeri gelir üst baş olur.
maddi olarak hiç sıkıntı çekmek istemiyorum diyorsan bu eş adayı ile evlenmemen gerekiyor mantıken.
çünkü maaşınız belli ve kira ödeyeceksiniz.illa ki bazı şeylerden kısacaksınız.yukarıda da yazdım örneklerini.bu tatil de olur,giyim de olur, eşya da olur.yani maddiyat elinizi her attığınız şeyde kısıtlayıcı en baş unsurdur.
muhtemelen kendinin de dediği gibi belirli bir yaştan sonra maddi olarak rahat etme ihtiyacı duyuyorsun ama yaşın erken henüz.
ben de kaç yaşındayım ve ev kredisi ve çocuğumun bakıcı ve okul masrafları nedeni ile pek çok şeyden fedakarlık yapıyorum.
ne istediğim gibi tatile gidebiliyorum ne de her istediğimi alabiliyorum.
ama şu var ki ben de gerçekçi bakıyorum duruma ama senden farklı yerden:))
sıkıntı çekmeden rahata erişilmez diyorum ve Allah sağlık sıhhat versin ,ödemek nasip etsin diyorum.
sen daha çıkmadığın bir yolun başındasın.mantığını devreye sokmak istiyorsun ama şartlar belli.
ya kabulleneceksin ya da ayrılmayı düşüneceksin.
bilmiyorum yanlışmıyım ama alternatif ne olabilir bilemiyorum.
tek alternatif senin bakış açını değiştirmen.şartlarınızı olduğu gibi kabul edip maddi imkanlarınızı rahatlatacak bir yol var mı araştırman.
iş değişikliği bir olasılık mı sizin için bilemem.veya ailelerin maddi destekleri ve düğün takılarınız ile küçük bir ev borcuna girebilirsiniz.
fazla açılmadan ödeyebileceğiniz küçük ve temiz bir ev araştırabilirsiniz.
E tabi evlilikten beklentin maddi refahsa, dusunme bile..
Benim eşim çalışıyor sadece 2500 yakın alıyor kredide ödüyoruz kirada veriyoruz çokmu iyi geçiniyosunuz de belki hayır ama hiçbişeydende kısmıyoruz..Çok şükür..5000 de maaş alsan gelir kadar gider oluor..bence geçinirsiniz..İstanbulda herşey pahalı zaten yapcak bişey yok yani :)) Rabbim bu günümüÜaratmasın
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
selam kızlar. evlilikte maddiyat ne kadar önemlidir. Ev kira erkek 1.500 kız 1.600 maaş alsa geçinmeye yeter mi? 28 yaşındayım ve bu zamana kadar hiç kirada oturmadım ve sıkıntı çekmedim. b şekilde evlenmek sıkıntıya sokar mı beni
maalesef evlilikte hiçbirzaman 2*2::4 etmiyor. bizde borçlu evlendik kiradayız aylık gelirimiz toplamda 4700 civarı ama benim hesabıma göre evliliğimizi 7. veya 8. ayında rahatlayacaktık borçlarımız azalacaktı. ama gel görkü eksi 3000 ne dayanmışız borçlar yarılansada ödemeler hala yüklü ve bir bebek bekliyoruz hayırlısıyla bebek masrafıda eklenince 2014 ü geçtik 2015 te de borç ödeyerek yaşayacağız. Tabiki herşeyin hayorlısı ama evlilikte ne hesaplar yapsanda iş çığrından çıkıyor ben eşimden yana dertliyim ailesine gizli gizli verdiğini düşünüyorum ama ne yapabiliyorum tabiki de hiçbirşey. eğer kirada oturacaksanız borçsuz evlnmeye bakın derim. eşyaları aileler alsın düğünüde onlar yapsınlar işte o zaman biraz iyi olur. en azından evliliğin ilk dnemleri yüklü faturaları görüp sinirlenmez ve yıvanızın huzuru bozulmamış olur. Bak ben çıldırıyorum olmuyor boşveriyorum ipin ucu kaçıyor ne yapsam boş.
Allah a şükür karşımdaki insandan o yönde hiç sıkıntım yok çünkü gerçekten çok düzgün ve hakkaniyeti biri. düğünü büyük ihtimal aileler yapacak bize borç bırakmazlar evin tek oğlu
bende eşime çok güvenmiştim borçsuz evleneceğiz demişti evinin tek oğluydu. yıllardır beklenen geç dğan göz bebeği tek erkek evlatları. ama....
biz aynı işyerinde çalışıyoruz ve 1.5 yıllık bir arkadaşlığımız var. inşallah öyle olmaz yaa
inşallah canım ben seni karamsarlığa sokmak istemiyorum. gönlünü ferah, gözünü de açık tut derim. maddi konularda bende çok hassastım ama nedere hata yaptım hala anlayamıyorum. İnşallah karşındakiler sana yalan söylemezler ve borçsuz harçsız evlenirsin işte o zaman rahat edersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?