Okumasını desteklerim desteklemesine bağnaz bir insan değilim ama 2 yıl okuduktan sonra devlet üniversitesinde okusa bile memuriyetten istifa edip stajla aldığı paradan daha azına çalışacak. Peki benim bu 2 yıl içinde çocuğum olmayacak mı? Evlilikte biz borç harç ödemeyecek miyiz? İnsanlar daha çok para kazanmak ve daha iyi statüye gelmek için okur mevcut durumundan daha az para kazanıp hayatını ve işini riske atacak şeyler yapmaz. Bir de bana hukuk müşaviri olmaktan bahsediyor. Büro açacakmış sıkıntı çekecekmiş ama 10-15 yıl içinde o paranın daha fazlasını çekecekmiş.İnsan neden karımı çoluğumu cocuğumu hayallet için sıkıntıya sokacakmışım diye sorar. Kuru soğan da iki şekilde yenir:
1) Leyla ile Mecnun aşkı: Bizde yok.
2) Evlendikten sonra gelen sıkıntı: Adam şimdiden sıkıntı olacak sinyalleri veriyor.
Söylemek istemiyorum ki yüzüne de söylemedim ne ona senin hayallerin boş dedim gururunu kırmak için sadece sıkıntı çekmek istemiyorum ileride diyip kaldım ne de bu söylediklerimi söyleyebildim gene gururu kırılır diye o da şu: eğer ben maddiyat düşkünü bir insan olsaydım benden eğitim ve para olarak daha düşük olan bir erkekle görüşmezdim en başta evlilik niyetiyle. Ben etrafıma baktım. Etrafımdaki eğitimli iyi para alan ama bekar adamlara baktım bunlarla evlenilmez dedim.
Ayrıca telefonlarına çıkma demişsiniz ya adam hava atarak beni terk etti üstüne. :)