• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MAĞDURUMM..

Biz eşimle evde otururken birgün 750 tl alışveriş yapıldı kartımızla bizde nadiren internetten alışveriş yapıyoruz eşim e mesaj geldi telefonuna eşim anında aradı bankayı durumu anlattı araştırdılar bizden para almadılar bildigim kadarı ile

Kızlar dün kredi kartımla 250 tl lik bi harcama yapılmış iki internet faturası bide bi alışveriş işin kötüsü kart bilgilerim elinde heralde çünkü kartım cüzdanımda birazda sıkışık bi dönemdeyiz kartlar şişmişti biz kullanmaya çekinirken elin oğlu harcamalar yapmış aslında içimden neler diyorum ama buraya yazamıyorum.
Şimdi sorum şu biz bu parayı ödicez el mahkum ama bu harcamanın bize ait olmadığını ispatlayabilirmiyiz ve geri alabilirmiyiz,yoksa bi bardak soğuk su içip önümüzdeki ekstralaramı bakalım.Bu arada kartı hemen iptal ettirdik kullanıma kapalı okuyan ve cevap yazanlara teşekkürler...
İhbar etsenize ne duruyorsunuz Allâh aşkına lütfen ☺

250 tl için uğraşmaya dava açmaya değmez. Geçmiş olsun.
Nede kolay bi çırpıda yazmışsınız siz kolay kazanıyosunuz parayı heralde yada mısırdaki dedenizden miras falan kaldı ve gelecek kaygınız yok.100 de olsa uğraşırdım benim üç çocuğumun nafakasını kimseye yedirmem kusura bakmayın yorumunuz haddinden fazla samimiyetsiz ve itici geldi...

Kızlar dün kredi kartımla 250 tl lik bi harcama yapılmış iki internet faturası bide bi alışveriş işin kötüsü kart bilgilerim elinde heralde çünkü kartım cüzdanımda birazda sıkışık bi dönemdeyiz kartlar şişmişti biz kullanmaya çekinirken elin oğlu harcamalar yapmış aslında içimden neler diyorum ama buraya yazamıyorum.
Şimdi sorum şu biz bu parayı ödicez el mahkum ama bu harcamanın bize ait olmadığını ispatlayabilirmiyiz ve geri alabilirmiyiz,yoksa bi bardak soğuk su içip önümüzdeki ekstralaramı bakalım.Bu arada kartı hemen iptal ettirdik kullanıma kapalı okuyan ve cevap yazanlara teşekkürler...

Öncelikle çok geçmiş olsun. Hemen bankayı arayıp harcamaların size ait olmadığı yönünde beyanda bulunun ve kartınızı kullanıma kapattırın. Savcılıkla filan boşu boşuna uğraşmayın. Banka zaten sizin adınıza yapıyor bu işlemleri. Ama burada önemli olan itiraz süresini kaçırmamanız. Zaman kaybetmeyin sakın.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Hemen bankayı arayıp harcamaların size ait olmadığı yönünde beyanda bulunun ve kartınızı kullanıma kapattırın. Savcılıkla filan boşu boşuna uğraşmayın. Banka zaten sizin adınıza yapıyor bu işlemleri. Ama burada önemli olan itiraz süresini kaçırmamanız. Zaman kaybetmeyin sakın.
Teşekkürler

İnternet alışverişi sırasında kartın kayıtlı olduğu telefona onay kolu gelir. Bunu yazmadan alışveriş yapılamaz ki. Yani eşinizin telefonuna gelen onay kodunun harcamayı yapan tarafından bilinmesi gerekiyor.

İnternet alışverişi sırasında kartın kayıtlı olduğu telefona onay kolu gelir. Bunu yazmadan alışveriş yapılamaz ki. Yani eşinizin telefonuna gelen onay kodunun harcamayı yapan tarafından bilinmesi gerekiyor.
Evet biliyorum nasıl yaptılar ama onu bilmiyorum asıl kartta ek kartta bendeydi ve ogün hiç kullanmadım

geçmiş olsun. chargeback diye bir sistem var visa ve mastercard'ın uyguladı. bu sistemle bankaya harcama itirazı dilekçenizi verin. netten araştırırsanız daha detaylı bilgi elde edersiniz. eğer 3d ile yapılmamışsa 20 25 gün içinde bedeli iptal edip kartınıza yatırırlar. chargeback sistemi ile ödemeleriniz güvence altında oluyor ve bilginiz dahilinde yapılmadığında sipariş iptali gerçekleşiyor.

Back
X