Mahalledeki anlamsız ses kirliliği

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
Mahallede gece gündüz çamaşır makinesi sesine benzer devamlı bir uğultu var. Çok rahatsız edici kapı pencere kapatsak bile duyuyoruz. Eşim dün gece dayanamayıp sokağa çıktı sesin kaynağını bulmak için. Ses çapraz binamızdan geliyor gibiydi. Eşim o binaya gidip 1. Katta balkonda oturan bir adama sormuş sesin nereden geldiğini. Adam da 4. Kattan geliyor çamaşır makinesi sesi demiş ve eşime uyaracağını söylemiş.

Arkadaşlar, sesin sıklığına bakılırsa, ve gerçekten çamaşır makinesi sesiyse bu kadın günde 15 defa çamaşır yıkıyor geç saatlere kadar. Çok mantıksız. Kim günde 10-15 defa makine çalıştırır? Abartısız bu ses yarım saatte bir 10 dk süreyle duyuluyor. Bana çok anormal geldi. Sanki eve fabrika kurmuşlar evde merdiven altı birşeyler üretiyorlar bu bana daha mantıklı geliyor.
Bu konu hakkında ne yapabiliriz? Mahalleyi inleten bir çamaşır makinesi olabilir mi ya? Çok anormal bir ses. Bozuk olsa bile çok anormal.
Sayın komşumuz eğer bunları okuyorsan gel bana sana yeni çamaşır makinesi alacağım Allah rızası için o makineyi at. 🙄

Aynı ses bizim üst katımızdaki evden geliyor.Sorduğumuzda kurutma makinesi(?) olduğu iddea ediliyor ama ben inamıyorum.

Hadi kağıt gibi duvarları duyduk ama mahallede başka binadaki ç.makine sesi nasıl geliyor?
Ç.makinesi değildir o, başka bişeydir ama nedir fikrim yok
Ben de inanmıyorum böyle bir çamasır makinesi olamaz ama çamaşır makinesi diyorlar. Yetkililere ulaşsak bir kontrol etseler ne güzel olur. Bence bunlar kaçak işler yapıyorlar.

Kizim tuvalet egitiminde, gunde en az iki kere camasir ve kurutma makinasi calisiyor evde. Oglum da atesli hastaydi, gece altina yapmis atesi yukselince.

Sabah ilk posta carsaflarini ve pijamalarini yikadim, kuruttum
Ikinci posta yorganini yikadim kuruttum
Ucuncu posta yastigi yikadim kuruttum
Yastik hala kurutmada bitmedi, bitince 4.posta normal kirlilerimizi yikayacagim ve kurutacagim..

Acaba bizim komsu ne dusunuyor bizim hakkimizda :))

Bende kiracıyım yan evden bazen ağır kokular geliyor bende de bir şüphe oluştu acaba bunlar uyuşturucu mu imalat ediyor koku ağır kimyasal kokular olur ya öyle bir de adımın bakışları bir suçlu gibi etrafı gözetmesi:kahve:

Benim camasir makinamda balkonda. Yeni bina da oturuyorum.Müteahhit zamaninda makina yerini balkona koymus. 2 küçük çocuğum var. Inanin haftanın 4 gunu kesinlikle gunde 5 kere makina aciyorum. Eger makina balkondaysa ses yanki yapar. Acik alandan dolayi sesin uzaktan daha fazla gelme durumu vardir.

Bana da evde bir seyler imal ediyorlar gibi geldi. Belki dikis makinesi falan gibi bir seydir

Benim camasir makinamda balkonda. Yeni bina da oturuyorum.Müteahhit zamaninda makina yerini balkona koymus. 2 küçük çocuğum var. Inanin haftanın 4 gunu kesinlikle gunde 5 kere makina aciyorum. Eger makina balkondaysa ses yanki yapar. Acik alandan dolayi sesin uzaktan daha fazla gelme durumu vardir.
Ama ben buradan balkonlarını görebiliyorum makineleri balkonda değil.

Back
X