Mahzen'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü (Uzun ama keyifli bir yolda 82'den 60'a)

mahzencim 600 gr gayet iyi vermişsin canım, yasimutsuz senide tebrik ediyorum 300 gr. küçümsememek lazım, helede ramazan ayında... :)

bi bakiym dedim bizim kızın topiği nasılmış diye maşallah burada da ekibi kurmuşsun güzel güzel kilolar veriliyor arasıra uğrarım artık herkese iyi kilo vermeler çabanıza sağlık

Teşekkür ederim canım, çok sevindim ziyaretine, her zaman beklerim

günaydın

kızlar nasılsınız bakalım

ben sürekli uykulu bir şekilde geziyorum ama nedeni nedir bilmiyorum akşam bile zor yürüdüm

evet sarayca -300gr beni için iyi bir rakam

günaydın

kızlar nasılsınız bakalım

ben sürekli uykulu bir şekilde geziyorum ama nedeni nedir bilmiyorum akşam bile zor yürüdüm

evet sarayca -300gr beni için iyi bir rakam

sorma canım ya ben de dün akşamdan beri bir tuhafım başımda bir ağırlık, ne yatabiliyorum ne kalkabiliyorum, tüm akşam ve gece yattım ama uyuyamadım sabah ise kalkamadım, oruç da değilim oysa nedir anlayamadım yani..

günaydın kızlar, bende sizler gibi uykusuzum,

bu aralar geceleri,ya kızımı sallıyorum ya da emziriyorum, bazen uykuya dalıyorum, kızımın ağlamasıyla beşikte olan elim gene sallamaya devam ediyor, dişlerinin ağrısı bir an evvel geçer de kendine gelir inş. yavrucum (

regl olduğum için oruç değilim
sabah menüm:
1 yumurta, peynir, zeytin, domates, küçük bir parça pide

bu aralar hiç diyet ve spor modunda değilim, depresif ve agresifim

Ay yaw bir türlü yazamadım

sarayca kıyamam ben o prensese allah yardımıcısı olsun tabiki seninde

mahzen bende regl olmam lazım bütün sıkıntıları var ama gelen giden yok 2 gündür çok kötü idim bugun biraz daha iyiyim bugun niyetli değilim eğer regl olmasam yarın devam oruça inş.

Mahzen valla ben hiç diyet modunda değilim valla ha öle çokta ymiyorum

birde mahzen bayram sonu senle beraber 1 hafta protein diyeti yapalım arkadaşım vucdumuzu bir şaşırtalım varmısın

valla ben çok yiyorum diyebilirim tartıda da artıdayım
bayramdan sonra olabilir canım, nasıl oluyor sadece protein mi yiycez? bir de kaç gün sürecek?

slm kızlar, neler oluyor kuzum size, toparlanın lütfen, salmayın benim gibi... kızlar birden bire kilo alınır mı ya, annem bile ''çok kilo aldın diyor'' yani görüntüm acayip kilolu olmaya başladı, hep, ekmekten oldu galiba (

maşallah ne güzel kilo vermişsin inşallah bende 60 ları görebilirim.

bebeğini de sağsalim kucağına alırsın inşallah

ya sarayca sen gittin, biz de bittik sanki, sen de gel bak gebelikte karatay diyeti öneriliyor, çok sağlıklı bir bebiş doğur...

valla ben çok yiyorum diyebilirim tartıda da artıdayım
bayramdan sonra olabilir canım, nasıl oluyor sadece protein mi yiycez? bir de kaç gün sürecek?

valla canım ben öyle çok yemiyorumda sıkıldım artık hafta 100 -200 gr vermekten sankı aynı yerimde sayıyor gibiyim

protein diyetini burda okumuştum

5 gün sırf protein tüketiliyor

kahvaltı
penir-yumurta

öğle ve akşam

tavuk ızgara ve ayran
veya
köfta ızgara ayran
veya
bol yoğurt
süt
açıktıkca yiyebiliyoruz zaten tavuk haşlaması çok tutuyor denemekte fayda var

ye ye ye nereye kadar

bayram sonu başlıyoruz mahzen

sarayca sende dikkat et tatlım verdiğin emekler boşa gitmesin yemenin içmenin gerçekten sonu yok nasıl olsa bütün besinlerin tadını biliyoruz

sabah:
1 yumurta
biraz peynir
birkaç zeytin
domates
küçük bir parça pide (cıss)

öğle:
2 kaşık bulgur pilavı
2 fırın tavuk baget
2 kaşık semizotu
2 acı sivri biber

akşam:
küçük bir kase keten tohumlu yoğurt
(son günlerde yaptığım kaçamakları telafi etmek adına)

suyum malesef az
spor son 3 gündür malesef yok, burada hava 2 gündür yağmurlu , yürüyüşe çıkamıyorum, evde de bişey yapasım gelmiyor

Selam kızlar

nerdesin yaw mahzen bıraktım mı tatlım pes etmek yok

sarayca sen nasılsın

burayı bir canlandıralım bakalımm ama nasıl?

maşallah ne güzel kilo vermişsin inşallah bende 60 ları görebilirim.

bebeğini de sağsalim kucağına alırsın inşallah

teşekkür ederim canım, sende verirsin inş. kilolarını..

ya sarayca sen gittin, biz de bittik sanki, sen de gel bak gebelikte karatay diyeti öneriliyor, çok sağlıklı bir bebiş doğur...

canım ya kendimi tutamıyorum, dün sabah, bu bu sabah hep simit poğaça yedim, hem sağlıksız hem kilo aldırıyor ama tutamıyorum kendimi, bu günde yiyeyim diye diye neredeyse 20 gündür hep bişeyler yeme telaşındayım ((

haklısın canım herşeyin tadını biliyoruz :) ama gelde bunu mideme anlat :)

Selam kızlar

nerdesin yaw mahzen bıraktım mı tatlım pes etmek yok

sarayca sen nasılsın

burayı bir canlandıralım bakalımm ama nasıl?

mahzen bırakmaz, sanmam, bırakırsa çok kızarım ayriyetten , bende iyiyyim canım, yeme ataklarımın geçmesini bekliyorum, sonra düzenli bir şekilde beslenmeye devam edeceğim inş.

Kızlar diğer topikleri gezdim
Genelde kaçamak yapanlar kaçamak yapmayanlar kilo verenler kilo veremeyneler aslında okudukça farklı bilig sahibi oluyoruz diğer bir topiken alıntı yaptım çok güzel şeyler anlatıyor soya sosu denilen bir arkadaş hoşuma gitti mahzen fırsat bulursan o topiğe gir ve oku gerçekten çok güzel şeyler anlatıyor:

ALINTI:

Okudukça içim açıldı, içim açıldıkça okudum ))
Süpersiniz tek kelimeyle başka bir kelime yok sizleri tarif edecek...
Hiç bir umutsuzluğa kapılmayın, hiç bir şekilde kendinizden vazgeçmeyin...
Başaracaksınız, başaracağız !

Gelelim benim genel değerlendirmeme;

Ne sandınız?
Sadece size sorup benim yazmayacağımı mı? ))
Kilomda 2 gündür hiç oynama yok...78,700
Periyodik dönemler, normaldir diyorum, olmasa da kafama takmam böyle şeyleri zaten....
Amaç sağlıklı zayıflama... Arada duraksamalar olacaktır...
Önemli olan beyne ve vücuda artık beslenme şeklimin ve yaşam tarzımın bu olduğu konusundaki kararlılığımı göstermek...
Arada sırada bana karşı direnişe geçecek ama benim kararlılığım karşısında yenik düşecek ))
2 ay önce 88,6 kiloydum.. bu süreç içinde de oldu bu... ilk değil yani ))
Buraya yazmaya başladığımdan beri sizin bu kararlılığınız beni inanılmaz motive ediyor ))
Kaçamaklarınız ise demotive !
Hiç kaçamak yapmadım, yapmayı deli gibi istedim yalan değil... Bende insanım.. karşımda neler yediler neler... Bir ısırık alsam diye aklımdan milyarlarca kez geçti...
Ama kendime inancımı kaybetmemek için kaçamak yapmadım, yapmayacağım...
Bir daha kendime bu haksızlığı yapmak istemiyorum...
Biraz daha spor yapmam gerekiyor, hafta sonumu spora ayıracağım...
Mekik çekeceğim, dambıllarla çalışacağım, yürüyeceğim (havaya göre, şuanda deli gibi yağmur yağıyor)
Olmadı evde ip atlayacağım ama spor yapacağım...
Vücudum bana direniyorsa bende onun direncini sporla kıracağım ki bana enerji sağlamak için o biriktirdiği yağları yaksın ))
Aklıma gelenler bunlar şimdilik...
O kadar çok yazdım ki parmaklarım ağrıdı )))))))
Benden önce parmaklarım zayıflayacak ahahahahahahahah (hayal edin)

Bazen girip diğer topikleri okuyorum,
Orda farklı tarzlarda diyet* yapan arkadaşlar var
O arkadaşların bazen gelip yazdıklarımızı okuduklarını görüyorum, bu notum aslen onlara...

Sevgili arkadaşlar,
Eğer bir gün bizim aramıza katılmaya karar verirseniz öncelikle bilinki,

* bir çoğunuzu diğer topiklerdeki yazılarınızdan araştırıyorum, kaçamak yapma eğrinizi biliyorum
* kaçamak yapan, yapmaya meyilli, yapmadan duramayan insanları burda istemiyorum
* saçma sapan diyetler yapan insanları da burda istemiyorum (şok, 3 günde 5 kilo, bilmem ne diyeti vs)

Yani kısaca burda kendine ve bize karşı dürüst, gerçekten kilo vermek isteyen ve bunun için kararlı insanlar görmek istiyorum...
Aksi durumda hem benim, hem burdaki arkadaşlarımın motivasyonu bozulacaktır...

Kimsenin bir başkasını demotive etme hakkının olmadığını düşünüyorum, o sebepten söylemlerimizin daha motive edici olmasını, gün içinde beslenmemizi ayarlarken bile hem kendimize hesap vereceğimizi hem burdaki arkadaşlarımıza hesap vereceğimizi düşünerek hareket etmemizi özellikle rica ediyorum...

Neden bu şekilde bir yazı yazdığımı açıklamayacağım, zamanla zaten anlaşılacaktır...

Neden nickim soya sosu hiç merak ettiniz mi?
Soya sosuna bayılırım, salatamdan yemeğime kadar herşeye koymayı severim...
Vazgeçemediğim 2 şeyden biridir, soya sosu ve jalapeno biber...
Ama 2'sinden de vazgeçtim )))
soya sosu müthiş tuzlu, tuz vücudumda gereksiz su tutar dedim ve hayatımdan çıkardım... Bari nickimde kalsın dedim ))))))
jalapeno bibere deli olurum, onun suyunu bile ziyan etmem herşeye koyarım ama artık onuda çıkardım hayatımdan... oda bir nevi turşu... pulbiber kullanırım daha iyi ))

Sende hayatından kilolarını çıkarıyorsun... Kat kat çıkacaklar senden... Şöyle düşün... Kışın eve geldiğinde ilk önce eldivenlerini çıkarırsın, çünkü paltonun düğmelerini çözmen için parmaklarına ihtiyacın var... Sonra atkını... Yoksa paltona takılacak ve gene rahat çıkaramayacaksın... Sonra şapkayı... Sonra düğmeleri çözersin... Sonra kollarını çıkarırsın... en son palto çıkar... Kilolarında öyle çıkıp gidecek üstünden... Önce 1 tanesi... sonra bir tanesi... sonra bir bakacaksın kocaman bir parça gidivermiş... Ve bunu çıkaran sen olacaksın, ben değil... Yani sen kendinin mimarısın... Ben sadece yolu gösteriyorum... Önce eldiveni çıkar diyorum o kadar )))

TOPİKTE Kİ KİŞLERİ ÖYLE MOTİVE ETMİŞ Kİ ANLATAMAM GENELDE HERKES HEDEFİNE ULAŞMIŞ
Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !.

Yemek yeme kuralları ))
Hergün yeni bir kural geliyor, bıktınız değil mi ))
Bu kural çok önemli arkadaşlar,
aslında ilk gün itibari ile yazmam gerekiyordu ama atlamışım işte...
geçen gün ilk sayfalara geri dönüp okuduğumda farkettim, o zamanlar birilerinin bana yazacağı yada bu sayfanın bu kadar hareketli olacağını hiç düşünmemiştim ki...

Neyse, gelelim kuralımıza ))

yemek yemeyi öğrenmemiz lazım,
Çoğunlukla yemeği hızlı hızlı yiyoruz, her ne kadar yavaş yiyor olduğumuzu düşünsek bile hızlı yediğinize/yediğime eminim ))
yavaş yemekle ilgili gülse birselin komik bir yazısını okumuştum,
çinliler savaş döneminde hem aç kalmasın, hem oyalansın, hemde yemek yediklerini sansınlar diye yetkililer oturup düşünmüşler ne yapsak diye...
Sonra çin çubuklarını keşfetmişler, bu çubuklarla yerken daha uzun sürede yiyorsun, uzun sürede yediğin için oyalanmış oluyorsun ve beynine (20 dakikalık süre) doydum sinyali gidiyor )))))))))) çok gülmüştüm bu benzetmesine ))
Tabi biz bunu denemeyeceğiz merak etmeyin )) isteyen deneyebilir ona da lafım yok ))

sabah, öğle yada akşam yemeği farketmez öncelikle yemeğe başlamadan önce mutlaka 1-2 bardak su içeceğiz...
yemek esnasında kesinlikle su içmenizi istemiyorum... Sadece yemeğinizi yemelisiniz...

Yemeğe ya çorba ile yada salata ile başlayın..
Ve ağzınıza aldığınız her lokmayı önce dilinizle damağınız arasına sıkıştırıp kısa bir süre (1-2 saniye) bekletin,
daha sonra bir iki kere çiğneyip yine bekleyin, bırakın yemeğiniz ağzınızda aromalarını ve tadını bıraksın... (1-2 saniye)
daha sonra yemeğinizi mümkün olduğunca çiğnemeye çalışın... Hızlı hızlı değil, yavaş yavaş...
O tabaktakiler sizin, elinizden almayacaklar merak etmeyin ))
İsterseniz karşınıza saat koyun, yemeğinizi 20 dakikada yemeğe çalışın... ilk zamanlar zor gelecektir ama zamanla yavaş yemeğe alışacaksınız ve hızlı yemek isteseniz bile başaramayacaksınız... Böylelikle zayıfladıktan sonra koruma programına gerek kalmadan istediğinizi yiyebileceksiniz ))

Ayrıca çatal bıçak kullanmayı alışkanlık haline getirin...
her lokmanızda çatal ve bıçağı alın lokmanızı alıp yiyin ve çatalı bıçağı bırakın, yemeğinizi iyice çiğneyin... 2.lokmayı alacağınız zamana kadar çatal ve bıçağa el sürmeyin... her seferinde bu şekilde yaparsanız yavaş yemeği başarırsınız...

Bütün yiyeceklerinizi aynı anda masaya getirmeyin...
Örneğin akşamki menünüz çorba, salata ve ızgara köfte...
Önce çorbayı alın, oturun yiyin...
sonra gidip salatanızı alın, oturup yiyin...
daha sonra gidip köftenizi alıp yiyin..

servis tabaklarınız ve çorba kaseniz beyaz renk olmasın... genellikle koyu mavi veya lacivert renk olmasını tercih edin... beyaz renk bir tabakta yemeğiniz size az gözükecektir, oysa lacivert renkte bir tabakta yemeğiniz hem gözünüze az görünmeyecek hemde mavi rengin iştah kapattığı yönünde rivayetler var ))

Kısaca arkadaşlar,
Yemeği yavaş yiyeceğiz, yemeklerden önce 1-2 bardak su içeceğiz, yemek esnasında su içmeyeceğiz, yemeğimiz (ana öğünler) 20 dakikadan az olmayacak... Bunlara dikkat edersek kilo vermemizde kolaylaşacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…