MakaraKukara Hamile..

makaram nasıl sevindim anlatamam
aramıyorum şimdi geç oldu diye
ama insan bi arar söyler be kuzu
allah analı babalı büyütsün
sesli bi çığlık attım gece gece sevinçten

canımmm bizde yaşayıp öğrenioz emin ol sende yaşladıkçaa bizden çok öğrenicen belki :)) içinde olmayınca insan önemsemio dimi şimdiiii senin için bunlar çok önemli konular :) alına takılanlar oldumu yaz mutlaka cevaplarız...yemek konusuna gelinceee bayılıorum yemek yapmaya yeni şeyler uydurup yapmaya :) her daimmm yardımcı olurummmm :))

ohhhhhhhhhh milletiii çoşturdunnnnnn ne sevabaa girdinnn :)) inann bende özel msjını görünce çok sevindimmmmm anlatamammmm o yüzden aileni düşünemiorum bile :) inşallahhh sorunsuz bir şekildee ailenize sağsalim katılırrr kukarammmmm :)

Kayınvalidene Çok Güldüm..
Anacım Bu Hatunlarda Ne Laf Var..

Ben Eriği Gebelikten Değil, Sevdiğimden Yiyorum..
Önceden de Çok Yerdim..

Ama Hakkı Gelsin Ne Olur Bana da Ya..

belki birdahaki kontrole gittiğinde bir kese daha oluşu inşalalh bir ayşe bir hakkı seni paklar :))))
ablanın ikizleri vardı dimi?
benimde 2 kesem vardı ilk gittiğimde 5 haftalıktım o zamannnnn
ikinci gittiğimde birti kaybolmuştu bizdede hem anne hem baba tarafında ikiz var dedim bellkiii birazcıkk geçmiştir:))) ama yokkk geçmemişş iyikide geçmemişş vallaa bi gtaneyle baş edemiom
aynı cinsin ikincisini düşünemiorummmmmmmmmmmmmmm :)))

Kayınvalidene Çok Güldüm..
Anacım Bu Hatunlarda Ne Laf Var..

Ben Eriği Gebelikten Değil, Sevdiğimden Yiyorum..
Önceden de Çok Yerdim..

Ama Hakkı Gelsin Ne Olur Bana da Ya..

HAMİLELİKTE KULLANILMASI SAKINCALI OLAN BİTKİLER

Bitki

Olası etkisi

Aloe Vera

Yaprakları müshil etkisi gösterdiğinden ağızdan alınmamalıdır

Sarı çiğdem, Cohosh, (Colichicum autumnale)

Yüksek dozlarda alındığında hücre bölünmesini etkileyerek doğum defektlerine neden olabilir.

Fesleğen (reyhan) yağı

Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.

Kanotu (Sanguinaria canadensis)

Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Kusmaya neden olabilir.

Aslan kulağı (Caulophyllum thalictroides)

Karanfil yağı

Eşekkulağı, karakafes (Symphytum officinale)

Bebek için toksik maddler içerdiğinden kullanılmamalıdır.

Pamuk kökü (Gossypium herbaceum)

Dong quai (Angelica polymorpha var. sinensis)

Koyungözü (Tanacetum parthenium)

Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir..

Kırlangıç otu (Chelidonium majus)

Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir..

Ardıç ve ardıç yağı (Juniperus communis)

Ökseotu (Viscum album)

Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. İçerdiği toksik maddeler plasentadan bebeğe geçebilir.

Yarpuz (Hedeoma pulegioides)

Kınakına (Cinchona officinalis)

Geçmişte sıtma tedavisinde kullanılan bu bitki körlük ve komaya neden olabilir.

Yalancı Ginseng (Panax notoginseng)

Doğum anomalilerine neden olabilir.

Sedefotu (Ruta graveolens)

Kafuriye (Artemisia abrotanum)

Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.

Adasoğanı (Urginea maritima)

Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.

Solucan otu(Tanacetum vulgare)

Yabani yer elması (Diascorea villosa)

HAMİLELİKTE AŞIRI MİKTARLARDA KULLANILMASI ZARARLI OLABİLECEK BİTKİLER.

Bitki

Olası etkisi

Akçaağaç (Rhamnus frangula)

Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.

Melekotu (Angelica archangelica)

Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Anason ve anason tohumu yağı (Pimpinella anisum)

Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır, düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir ancak yağı kullanılmamalıdır.

Kimyon (Carum carvi)

Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Akdiken kabuğu (Rhamnus purshiana)

Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.

Kereviz tohumu ve yağı (Apium graveolens)

Papatya yağı

Rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak papatya çayı içilebilir.

Tarçın (Cinnamomum zeylanicum)

Çuha Çiçeği(Primula veris)

Rezene ve rezene yağı

Çemenotu (Trigonella foenum-graecum)

Sarımsak(Allium sativa)

Yüksek miktarlarda tüketilmesi mşde yanmasına neden olabileceği gibi emzirme döneminde süte kendine özgü kokusunu verebilir.

Yasemin yağı

Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır.

Kore Ginsengi (Panax ginseng)

Yüksek dozlarda alınması kız bebekte erkeklik hormonlarının yükselmesine neden olabilir.

Lavanta (Lavendula argustifolia)

Meyankökü (Glycyrrhiza glabra)

Yüksek dozlarda kan basıncını arttırabilir.

Yaban kerevizi (Levisticum officinale)

Mercanköşk, keklik otu (Origanum vulgare)

Sarısakız, mür (Commiphora molmol)

Maydonoz (Petroselinum crispum)

Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı ve fetusu irrite edici etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Nane yağı

Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak kuru nane ya da nane yaprağı yemeklerde kullanılabilir. nane yağı ise kullanılmamalıdır.

Ahududu yaprağı ve çayı (Rubus idaeus)

Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır. Doğumu kolaylaştırmak için kullanılabilir.

Ravent kökü(Rheum palmatum)

Biberiye ve biberiye yağı

Safran (Crocus sativa)

Adaçayı

Sinameki (Senna alexandrina)

Siyah çay(Camellia sinensis)

Fazla miktarda alınması çarpıntıya neden olabilir.

Kekik yağı (Thymus vulgaris)

Rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi olabilir ancak kuru kekik yemeklerde kullanılabilir.

Mine çiçeği (Verbene officinalis)

kadınımmmmm sana iyi gecelerrr hadii sende uyu artıkkk çocuk biraz dinlensinnn sen umurumuzda değilsin onun için diorum:)) dermişimmmmmmmmm
bakkkk ne dicem kızzz şimdi aklıma geldii eşimin anneannesi bana şey yapmıştı beyaz bi peçetenin üzerine narları ayıklamıştı bende peçeteden elimi kullanmadan ağzımla yedim :)) eskiler öyle yapamış çocuk gamzeli olsun die...eltimede yapmış onun kızı gamzeli doğdu benimkininde sol gözünün altında bi tane minik var gamzesi :))) birde ayvanın çekirdeğini yiyormuşsun gamze olsun die :))) şimdi aklıma geldide söyliyeyim dedim :))
hadiii ben artıkın kaçtımmm yine gelirimm şöleeee bi kuzumaa, sana bakarım :) kadınımmmm
herkese iyi gecelerrr,,,alllaha emanet olun hepiniz.....
görüşmek üzereeee......

Bizim ufaklık gene büyümüş
Kız bulaşık yıkarken aklıma şu geldi
Siz kalp atışlarını dinlemişsiniz oda yaklaşık 7. haftadan sonra olur
Bence 5 haftalık değil senin bebe daha büyük
Evet Pepe'm Uyardı da Değiştirdim..
Aklına Geldikçe Yaz Bana, Aranızda O Kadar Cahil Kaldım ki..
Çok sevindim canım ya bebişin hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Amin Canımcım..
Çok Teşekkürler..
Sırtımı Sana Yasladım Kristal..

Eşim Doktora Tek Kese mi Çift Kese mi Diye Sordu ?
Bizim Sülale İkiz Kaynıyor..
Amca, Teyze..

Kuzu Sende Ne Cevherler Varmış Ya..
Hadi İyi Geceler, Yine Beklerim..

Makaram ikizse daha belli olmaz henüz erken belki 2 hafta sonra felan belli olur

makaram nasıl sevindim anlatamam
aramıyorum şimdi geç oldu diye
ama insan bi arar söyler be kuzu
allah analı babalı büyütsün
sesli bi çığlık attım gece gece sevinçten

Yüreği Güzel Arkadaşım, Mutluluğunu Buradan Tahmin Edebiliyorum..
Güzel Dileklerin İçin Çok Teşekkürler..
Darısı İnşallah Senin Başına..

Dip Not : Hee Çok Geç İyi ki Aramadın..

tamam sırtını bana yasladıysann benle beraber sürünürsünn karışmamm :)) şaka bi yane her zaman yanında olmaya çalışırımm canım arkadaşımmmmm

ohhh ohh sülalede bolsaaa olma olasılığı yüksek o zamannn bakalımmmm hayırlısııı olsunnn inşallahhh

Makaram Kristalbebek arkadaş çok şey biliyo ya belli ki
Ondan öğrenecek benim de çook şeyim var şimdiden
Bu topik benim de işime geldi sanırım
Ayvanın çekirdeğini bilmem ama kendisini yeyince gamze olması denenmiştir bizzat annem tarafından veeee
ben de bunun bir sonucuyum

Son düzenleme:
gunaydin makaram ben hamileyken hep kivi yiyiyordum,limonlu dondurma yiyiyordum hemde oyle boyle degil kutuyla aliyordun kasik kasik yiyiyordum sonuc pepe'm oldu
o yuzden canin ne istiyorsa onu ye ama sana ve bebegi faydali seyler ye yoksa fazla kilo alirsin zaten ilk 3ay aldigin kilolar sana kaliyor ona gore makarammmmmmmm

Ayy Ben Bu Kadar Dostum Olup, Bana Akıl Vereceğini Bilseydim..
Ooo Daha Önceden Yapardım..

KK Teyzeleri Büyütecek Yavruşumu..
İyi Oku Sende Lazım Olacak..

Henüz Kilo Almadım Ama Garip Hissediyorum Kendimi..
Kot Pantolon Giymiyorum, Tayt Giyiniyorum..
Pantolonlar Düşük Bel Rahatsızlık Veriyor..
Air Baglerim Patlayacak Üzerine Yatamıyorum..

nadil hissettigini tahminedebiliyorum makaram ))
zaten artik karnin belirginlesmeye baslayacak hic yuz ustu yatamayacaksin air baglar sut uretmeye baslayinca asil ozaman gor nasil buyuyecekler

ne tuhaf yaa cocugu iki kisi yapiyor ama butun eziyeti anne cekiyor
mide bulantisi,kilo alma,saglikli beslenme,dogum,dogumdan sonra emzirme,gaz sancilari,uykusuz geceler ve sayamadigim bir suru sIkinti baba ise biraz seyirci kaliyor istesede birsey yapamiyor galiba bu yuzdedir ki CENNET ANNELRIN AYAGININ ALTINDA

kiyafete gelince bende daha 3.ayda hamile pantolonu almistim cok hevesleniyordum dayanamadim :))

Aslında bu topik tam tamına ''Bir Hamilenin Güncesi'' adında olmalıymış
Biz de gün gün öğreniyoruz işte hamileler napar ne hisseder ne yer ne içer

Zamanı gelince yabancılık çekmeyiz dimi ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…