• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyajsız gördü

Kendimi güzel bulmam ama makyaj da yapmam, sevmem, yapay hissederim, üşenirim.
Keyfim çok yerindeyse rimel sürerim çok nadiren.

Doğru düzgün makyaj yaptığım tek bir gün vardı o da mezuniyet günümdü, fotolara baktıkça diyorum bu kim. Kendim gibi değilim, yapay duruyorum. Ben ben değilim yani, büyük pişmanlık yaşıyorum o gün için ne yapmışım kendime diye.

Yüzüme bakim adına sürdüğüm tek şey köyden gelen organik sebze ve meyveler.
Benim gibi üşengece çok bile.
Sebze ve meyveleri yüzünüze mi sürüyorsunuz hangilerini

o telefon kamerasında guzel cıkan var mı ya
sahsen ben şebek gıbı cıkıyorum da

telefon kamerası ekstra kotu gosterıyor o goruntuye aldanmayın konu sahıbı
makyaja gozler alısık olunca solgun sanmaları normal kendınızı kotu hıssetmeyın kırıcı cumle yok cırkın bulmamıs kendınıze guvenın

Her dakika makyajlı olamayacaksın
Makyaj iyi hissetmek için yapılır sen resmen maske olarak kullanıyorsun
Nişanlın beğensin diye
Şimdiden alıştır doğal haline
Ben far rimel ruj sürerdim sadece
Evlendim ona da zaman kalmadı
Bazen evde de olsak yapıyorum
Makyajsız da güzelsin neden süsleniyorsun diyor
Sana değil ki canım kendim için süsleniyorum daha iyi hissediyorum diyorum
Ama sana kalırsa sen kendin için süslenmiyorsun
Kaldı ki göz kalemi gözü canlı gösterir
Ona rağmen yorumda bulunduysa -üstelik hastayken- sıfır makyajda ne der bilemedim
Ben bu tarz eleştirilerin evliliği sarscağını düşünürüm
Sen adam hep böyle eleştirecek mi diye düşüneceğine "ya beni arzulamazsa' diyorsun
Hakkaten ilginçsin

Her dakika makyajlı olamayacaksın
Makyaj iyi hissetmek için yapılır sen resmen maske olarak kullanıyorsun
Nişanlın beğensin diye
Şimdiden alıştır doğal haline
Ben far rimel ruj sürerdim sadece
Evlendim ona da zaman kalmadı
Bazen evde de olsak yapıyorum
Makyajsız da güzelsin neden süsleniyorsun diyor
Sana değil ki canım kendim için süsleniyorum daha iyi hissediyorum diyorum
Ama sana kalırsa sen kendin için süslenmiyorsun
Kaldı ki göz kalemi gözü canlı gösterir
Ona rağmen yorumda bulunduysa -üstelik hastayken- sıfır makyajda ne der bilemedim
Ben bu tarz eleştirilerin evliliği sarscağını düşünürüm
Sen adam hep böyle eleştirecek mi diye düşüneceğine "ya beni arzulamazsa' diyorsun
Hakkaten ilginçsin

Vov. Sarstın. :KK48:

neden bu kadar takiyorsunuz bu guzellik konusuna?
ben 20 li yaslarimda boyum standartin altindaydi ama her tanidigim insanin ya hatlarin ne kadar guzel dedigi ay parcasi gibisin dedigi bir insandim
simdi 30 lu yaslarin ortasindayim eser kalmadi
aynaya bakinca zaman icimi yakiyor evet,
hatta 1 saat once annem sen ne kadar cabuk coktun dedi, oyle hizli bir çöküş yaşadim yani ama kendimi hala seviyorum
bence sizde bahsettiginiz gibi çirkin bir insan değilsiniz
sadece öyle hissediyorsunuz ve buna kendinizi inandirmissiniz

Yapabildiğim tek makyaj bb krem ve rimel, onuda silmeye üşendiğim için yapmıyorum, eşimle ilk tanıştığımızda rimel sürerdim sadece sürmeden gittiğimde kirpiklerin sarıymış ya demişti:) neyse siz evlendiğinizde ne olacak hep makyajlı olacak değilsin ben eminim sen makyajsızda çok güzelsin 😍

Makyaj tekniklerini asla bilmem 23 yaşındayım. Daha gözümün altına kapatıcı bilmem ne sürmedim. Ne bilirim ne beceririm. Şu makyaj bazını bile 3 yıl öncesi öğrendim aklıma gelince sürüyorum. Kilo almadan güzel derdim kendime şimdi alınca yüzüm genişledi, şişti pek beğenemiyorum kendi kendimi ama konunu okuyunca aklıma geldi; yıllar önce bir kadın görmüştüm yüzünün bir yanı yanmıştı yanlış hatırlamıyorsam. O günden sonra sivilcelerimi bile sevdim. Sende kompleks olmuş. Kendini sev. Bugün epeydir şiş olan bacağım ağrıyor. Kendi kendime aman kilom olsun bacağım sağlam olsun da kalın olsun basen olsun dedim yeter ki koşup yuruyeyim. Her zaman şükür ederim. Cildini bir süre rahat bırak bakımlarına devam et. Cildin biraz nefes alsın o yorgun görünti belki de ondandır. Gerekirse bırak yorgun kalsın. Herkes kendine özel senin cildin böyleyse sen böylesindir. Nereye kadar makyaj yapacaksın ki. Emin ol uzun süre yapmadın mı alışırsın. Bir rimel sür o bile farkeder bu kadar uğraşmaya gerek yok. En azından bir süre rahat bırak cildini.

Bir önceki konumdan beni hatırlarsınız. Makyaj bağımlılığım ile ilgiliydi. Pazar günü maalesef nişanlımın korona testi pozitif çıktı. Ve gerçekten ağır geçiriyor. Bu sabah daha iyi hissettiği için beni görüntülü aradı. "Acil açabilir misin, telefonu bile zor tutuyorum 2 dk seni göreyim" yazmış ben açmayınca da. E kıyamayıp açtım mecbur görüntüyü. Yer yarılaydı da makyajsız dolaşmayaydım dışarılarda. Sadece siyah göz kalemi vardı. Ergenler gibi bir de yüzümün yarısıyla konuştum. "hasta mısın sen, eve gitsen iyi olur halsiz duruyorsun" dedi. Turp gibiyim aslında. Yani makyajla ilgili her şeyi kullanan birisi olarak çocuk şok geçirdi de galiba diyemedi. Bir de hastalıkla cebelleşiyor. Sonra akşam konuştuk. Ya bende sadece göz kalemi vardı bugün, fark etmedin mi dedim. Görüntü biraz bulanıktı ama yo normaldin dedi. Yani normal olmam imkansız, arada fark uçurum. Beni kırmamak için mi böyle dedi yoksa gerçekten puslu mu görünüyordum bilemiyorum.

Şimdi de içim içimi yiyor. Bu nasıl saçma bir psikoloji bende çözemedim. Tüm hayatımı işgal ediyor bu düşünceler, hiçbir şeye odaklanamıyorum. Kendimi güzel bulmuyorum. Gerçekten güzel kategorisinde değilim. Evet bakımlıyım ama sorun tamamen sima. Yani yüz hatları. Bunu da değiştirmem mümkün olmadığı için makyajsız kendimi daha da çirkin görüyorum. Burnum ve kaşlarım düzgün,dudaklarım dolgun. Ama hepsi ayrı iyi. Birleşince bi kaos olmuş, uymamış gibi :) Şimdi Allah var herkesi güzel bulmuyoruz. Beni görseniz yüzde yüz beni de güzel bulmazsınız. Bu bende takıntı haline geldi. İnsanlar ne der diye değil nişanlım hep makyajla bir nebze daha güzel gördü silince de benden soğuyacakmış da evlenince arzulaması vs komple gidecekmiş gibi hissediyorum. Makyajsız yorguuuun bitkiiiin yataktan yeni çıkmış uykulu gibiyim. Cildim alerjik olduğu için dermatologumun verdiği kremleri kullanabiliyorum sadece. Diğer denediğim ürünler beni mahvediyor. Kısacası cilt bakımıma da önem veriyorum üstelik. Bol su içiyorum güzel uyuyorum. Değerlerim iyi. Ama gerçekten olmuyor o yorgun görüntüyü silemiyorum.

Sizce siz gerçekten güzel misiniz? Ya da güzel değilimdir belki ama kendimi güzel buluyorum diyenlerden misiniz? Sürekli makyajla kendinizi gördükten sonra makyajsız nasıl hissediyorsunuz?
Evlendikten sonra ne yapacaksın? Makyajını silmeden uyuyup, eşin uyanmadan kalkıp makyaj yapıp eşinin karşısına öyle mi çıkacaksın? Ben de makyaj yapmayı seviyorum, nişanlıyken de çok yapardım, eşim genelde beni makyajlı halimle görürdü ama evlendikten sonra şok olmasın diye makyaksız halimi de gösterirdim, makyajsız halimle eşime kamera açardım. Eşim makyajı sevmeyen birisi. Beni ilk makyajsız gördüğünde makyajsız da güzel olduğumu söylemişti. O yüzden evlendikten sonra makyajı çok çok azalttım. Evlenmeden önce makyaj öncesi nemlendirici kremi, makyaj bazı, yüksek kapatıcılığa sahip fondöten, kontür, maskara, kaş-göz kalemi- farı, kalıcı likit ruj vs sürmeden dışarı çıkmazdım, ama evlendikten sonra bir anda azalttım, mutlaka dışarı çıkarken yine makyaj yapıyorum ama eskisi gibi prof. Makyaj derecesinde makyaj yapmıyorum. Hafif, sivilcelerimi biraz kapatam, yüzümü yorgun göstermeyen makyaj yapıyorum, fondöten yerine bb krem kullanıyorum filan, bazen hiç yapmadığım bile oluyor. 😊 Bence şimdiden nişanlını alıştır, seni arada makyajsız görsün, yavaş yavaş makyajı azalt, hafiflet. Sen kendini şartlandırmışsın güzel değilim diye, ben makyajsız da güzelim diye aynaya bak hep.

Annem makyaj güzeli olduğumu söyler😂ben aşırı makyaj yapan Renkli lens takan biriydim. Nişanlanınca önce lensleri çıkardım, çok sevindi takma dedi.sonra yavaş yavaş makyajı azalttım böylece aradaki uçuruma yavaş yavaş alıştırdım😂nitelikli dolandırıcı diye dava açmadı😊

Kendimi çok beğenmem ama beni güzel bulurlar, sürekli makyajla gezmem, günlerce makyaj yapmadan gezdiğim oluyor, açıkçası pek de umrumda değil, makyajsız olmak rahat bişey, botoks, dolgu, focus ultrason, gençlik aşısı gibi uygulamalar yaptırdım ama bir süre yaptıramam gebeyim. İyi bir krem, güneşten önce sürülen güneş kremi, sağlıklı beslenme, günde 2 litre su, bol meyve ile kendimi iyi hissediyorum.
Yaşınız kaç ☺️

Evlenınce her halınle gorucekzaten
Ben kendımı guzel buluyorum tabı kı her ınsan kendını guzel bulur
Ayrıca cok makyaj zaten cırkınlestırıyor ınsanı
Bazen makyaj yapıyorum bakıyorum guzel onu da sureyım bunu da derken saklabana dönüyorum:))hersey dozunda guzel
Bence sureklı makyajlı oldugun ıcın makyaj olmadan kendını begenmıyosundur emınım dogal halını nısanlın cok daha begenıcek
Benı esım ve erkeklerın cogu dogallıgı sevıyor unutma hafıf yapmaya basla gozun alısır

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim, moral oldu. Belki de gerçekten bana öyle geliyor. Yazarken bile inanamadım ama :)

2009 yıllarında forumda makyajsız hallerini paylaşanlar olmuş. Şimdi o tayfa yok mu yahu? :110:
valla evlenince hastalıkta sağlıkta oluyor. gıda zehirlenmesi geçirdim bir kere öbek öbek adamın üstüne kustum. kim bilir tipim nasıldı?
yırtık pijama da giyerim saç baş dağılmış da görür.
zaten evlenince olay fiziki beğeniden öte sevgiye dönüşüyor. şey gibi düşün ailemizi çok seviyoruz ama güzel oldukları için değil. ailemiz oldukları için.

Evet yüzüme sürüyorum.
Elma ve salatalık sürerim organik olunca.
Domates süren de var, ben bir kere denedim çok sızlattı. Koşa koşa gidip yıkadım. Sonrasında tövbe ettim domates işine.
Bence sürmeyin yiyin köyden gelen doğal sebze ve meyveleri yüzünüze ziyan etmeyin

Ben tam aksi makyajlıyken çok çirkin hissediyorum. Sanki güzel olmak için çaba harcadıkça çirkinleşiyormuşum gibi geliyor. Evet her koşulda makyajlı kadın daha çok ilgi çekiyor ama ben makyajsızken çok daha güzel ve sevimli hissediyorum. Bu tamamen tercih meselesi. Ama bir yerden sonra sürekli makyaj yapan insan ne yapsa yetmiyor, bakımlı gözükmek için sürekli çabalaması gerekiyor. O da bana itici geliyor. Bence rimel-dudak nemlendiricisi takılın bir süre. Sonuçta sizi seven insan sizi her türlü çekici bulur. Makyajsız daha fazla bile beğenebilir.

Back
X