Maladaptif daydreaming- Hayal dünyasında yaşamak

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
Kızlar türkçe karşılığını bilmiyorum ama kendinize bir hayal dünyası kurup öyle yaşıyormuşsunuz. Orada bir karaktersiniz. Gündüz vakti hayal kurma, kendi kendine gülme, konuşma vs. Bunu bir yerde okudum çok enteresan geldi. Sanırım kendi hayatlarında mutlu olmayanlarda daha sık görülüyormuş. Hayal kurduğunu biliyor, yani olayların farkında. Ama bu kendini mutlu ettiği için bu olaya devam ediyor.

Bir öğrencim yapıyordu bunu, sonra ne oldu bilmiyorum. İnşallah ciddi bir problem değildir.

Ya o ruya aleminde diye duymumustum hatta kk da konusuda var derinlerdr 1 sene oncesi sanirim falan. Cok sevinmistim boyle birsy olduguna.yapayim dedim ama orda bile hayatin gercekleri pesimj birakmadi Allahin cezalari. Hayalimde yunanistan yunan adalarinda tatil dusun ruhum fakir hayalim fakir. Istesem gidemezyim giderim ama cimri kocam var ozellikle yunan diye asla gondermez

Eee sizde de mi böyle bir durum var? Yoksa sadece enteresan geldi de mi konu açtınız?

Elon musk a da böyle bı teşhis koymuşlar. Keşke hayalperest olsam da uzuntulerden uzaklasabilsem

Kizlar yanlisim varsa duzeltin galiba soyle birsey diye biliuorum.istedigin ruyaya hayale daliyosun. O hayaldeyken ruyadayken adapte olup istedigin yerde oluyosun atiyorum yunanistan demistim ya orayi cok merak ediyorum orayi goruyorum.cok mutluyum derinlere adapte oluyorum ama ruya oldugunuda biliyorumm ama yinede cok mutlu oluyorum o an. Eger yanlis hatrlamiyosam boyle bisey kizlar kkda yazmisti

Ben bunu baya yapardım.Olumlu yanları da oldu olumsuz yanları da.Gerçeklikle bağımın kopmaya başladığı zamanlarda oldu,bazen acaba deliriyor muyum hissi oluşuyordu.Hayalimde kurduğum hayat gerçektekinden çok daha farklıydı ve orada çok mutluydum.Orada daha güzeldim,daha başarılıydım,daha çok arkadaşım vardı,ailemde istemediğim şeyleri değiştiriyordum.Beynim buna inanıyordu üstelik.Ben artık ben değildim,ta ki aynanın karşısına geçip benden bir tane daha olduğuna inanmaya başlayınca...O an artık bu hayal dünyasından kopmam gerektiğini anladım ve biraz zor olsa da koptum.İlerisi olsaydı muhtemelen benliğimi kaybetmiş olacaktım.Hayaller güzeldir ama gerçeklikle bağlantınız kopmaya başlıyorsa tehlike çanları çalıyor demektir.

Bu bahsettiğiniz Lucid Dream sanırım.

Ben de yapıyorum bunu ama gerçeklik üzerinden, olabilitesi olan şeyler üzerinden değil. Tamamen uçuk kaçık şeyler. Bazen eski bir zamanda yaşıyorum, bazen beğendiğim bir filmin dizinin kitabın içine giriyorum, senaryo yazıyorum yani her gün farklı bir senaryo. Bazen aynı senaryoyu günler hatta haftalarca devam ettirdiğim oluyor. Boşlu bulduğum her zamanda senaryoya kaldığım yerden devam ediyorum. Hayal gücüm aşırı geniş,kıyafetler mekanlar diyaloglar insanlar... Kafamda koca bir Bollywood ve Hollywood stüdyosu var gibi. Zaten gerçek hayatın içinde yaşıyorum hayallerimi neden gerçek hayatla ilgili kurayım ki diye düşünüyorum Bazen fakir bir terziyim bazen mağrur bir kraliçe, bazense sıradan bir kız. Öyle işte, konuyu takipteyim. Belki benim gibileri vardır

E ben hep yaparım bunu hele müzik dinleyerek aman Allah ım hayal kurmadan hayatta yaşayamam okuduğum bir kitabın ana karakteri olurum mesela 2 ay öyle hayal kurarım..etkilendiğim şeylerden mesela. Ben hiç olumsuz yanını görmedim kendimi mutlu ediyorum sadece çocukluğumdan beri böyledir ama bu.Evlendim hala böyleyim halimden de memnunum valla Ayrıca çok rüya görürüm ve rüyalarımı yönetirim çoğu kez. Geçen hafta Barcelona da alışveriş yapıyodum rüyada olduğumu biliyorum farkındayım ama sınırsız param var diyorum kendime istediğim herşeyi alıyordum Döviz kurlarından sonra anca rüyamdan görücem zaten herhalde avshshjs

Ya ben bu gerçekten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…