Malatya nasil bir yer

minyyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
6
0
86
esimin isi dolayisiyla tayinimiz malatyaya cikti malatya nasil bir yer iki yil ordayiz batidan gidicez yasam nasil insanlari nasil bagnazlik var mi rahat edermiyiz nerelerden ev tutmaliyiz alisabilir miyiz

insanları iyi sayılır öyle bağnazlık yok. geneli alevi idi sanıım. yerleşim açısından gelişmiş bir ilimiz. gayet güzeldir malatya. nereden gideceksiniz malatya ya?

Merkezde yaşayacaksanız ortalama bir şehirde bulabileceğiniz herşeyi bulursunuz. Sakin bir şehir.
Öyle gece hayatı falan pek aktif değil diye biliyorum.
Çevre illerden bir çok insan hastane için buraya gelir. Sağlık merkezi gibidir.
Teröristleri barındırmazlar.

insanları iyi sayılır öyle bağnazlık yok. geneli alevi idi sanıım. yerleşim açısından gelişmiş bir ilimiz. gayet güzeldir malatya. nereden gideceksiniz malatya ya?

Malatya çok çeşitlidir. Hristiyanıda var alevisi de var sunniside var. Kürt Türk Ermeni de var. Bu memlekette herkes birbiriyle iyi geçinmeyi öğrenmiştir.

Şehir imkanları olarak ve konum olarak güzel bi yerde. Malatyali tanidiklarimdan yola cikarak biseyler soylemek isterdim ama genel olarak algilanacagindan en iyisi susayim:)

esimin isi dolayisiyla tayinimiz malatyaya cikti malatya nasil bir yer iki yil ordayiz batidan gidicez yasam nasil insanlari nasil bagnazlik var mi rahat edermiyiz nerelerden ev tutmaliyiz alisabilir miyiz
Bati derken nerden gideceginiz onemli izmir gibi tatil beldesinden gidiyorsaniz biraz sikilabilirsiniz ama genel olarak eglenceli bir sehir insanlarin saygili davranmagi ogrendigi bir yer.
Eglence icin kanalboyuna cikarsiniz alisveris icin dortyol emeksiz ve avm ye gidersiniz.yesil sinemanin orda kucuk magazala vvar kapali carsi ve akpinarda da alisveris yerleri var ama onlarin size hitap edecegini dusunmuyorum birde pahali oluyor oralar oralarda sadece dolasin.

Gezmek icin battalgaziye piknik yapmak acik havada oturmak icin yesilyurta gidebilirsiniz. Meyve sebze icin halk pazarlari kuruluyo pazar uzak olursa merkezde yeni caminin orda hal gibi bir yer var istediginizi ordan temin edebilirsiniz.

Ev icin secenek cok luks bir semt yeni bir ev istiyorum derseniz fahri kayahandan bakicaksiniz. Yeni gelisen bir yer koca koca binalar yeni yapiliyo araba varsa ulasim sikinti olmaz araba yoksa otobus cok dolandirir minibuse binin

Merkeze yakin olsun kafam estiginde cikicam derseniz sivas cd. Sitmapinari,zafer mh. , eski devlet hastanesinin oralar olabilir

Uygun olsun isterseniz tokiden bakabilirsiniz ulasimi cok iyi tokinin otobusler sik sik var.

Bide merak ettim neden iki yil malatya dogu gorevi olarak mi sayiliyor. Bizde 4 bolge olarak geciyorduda ondan merak ettim.

benım cocuklugum gectı malatyada cok guzel mutlu anılarım vardı
evlendıkten sonra gıdemedım hıc o kadar ozlemıstımkı cok ıstedım gıtmeyı
12 sene sonra gıttım keske gıtmeseydım hep o eskı seklıyle aklımdankalsaydı dedım
carsısı hıc degısmemıs aynı ama nasıl kalabalık nasıl
ama yınede sevıyorum

Evet ama merak etme alışkınım. :KK70:
Demekki sizin de bilip de soylemek istediğiniz konular vardır. Ben kisaca söyle anlatayım kaç tane memleketinden uzak Malatyali tanidiysam memleketini de kendini de ovmeye bayilirdi. Yaşadıkları sehri de insanini da nerdeyse hergün kinarlardi siz soylesiniz siz boylesiniz vs. Madem yasadigin yeri de insanini da kotuluyorsunuz Tayin imkanıniz var Malatya ya neden gitmiyorsunuz dediğimde hepsi sus pus:) hem kotule hem de vazgecme:) bu da böyle bir animdir:)

Ama çok şeker insanlar da tanidik ..1998 den beri hic kopmadan görüştüğümüz aileler var cok misafirperver dürüst ve iyilerdi

Çok güzel bir şehir ve insanları çok iyidir.

Terörün uğramadığı bir doğu şehridir. Seçimlerde bile Mhp Hdp den daha çok oy almıştı düşünün yani :)

Hayırlı olsun şimdiden :)

Demekki sizin de bilip de soylemek istediğiniz konular vardır. Ben kisaca söyle anlatayım kaç tane memleketinden uzak Malatyali tanidiysam memleketini de kendini de ovmeye bayilirdi. Yaşadıkları sehri de insanini da nerdeyse hergün kinarlardi siz soylesiniz siz boylesiniz vs. Madem yasadigin yeri de insanini da kotuluyorsunuz Tayin imkanıniz var Malatya ya neden gitmiyorsunuz dediğimde hepsi sus pus:) hem kotule hem de vazgecme:) bu da böyle bir animdir:)

Ben kendi ailemden örnek vererek söyleyeyim. Erkekleri silik anne babaya bağımlı oluyor. Maddi bağımsızlık olsa dahi manevi olarak bağımsız olamıyorlar.
Seninde bahsettiğin biz şöyleyiz böyleyiz mevzusu egodan kaynaklı. Fazla pohpohlanmaktan. Kadınlarda sürekli ezildiğinden kendi başının çaresine bakmak durumunda kalıyor. O nedenle kadınlar gözü açık oluyor.
Ben aile ilişkilerimden dolayı malatyayı değil genel olarak o tarafın kültürünü sevmiyorum. Asiyim ben:süslü:

Konu sahibi, doğuda en rahat yaşanacak yerlerdendir Malatya. Bu dediklerime bakma insandan insana değişir.

Başkalarını bilemem ama ben sağlıkci olarak tayin çıkartana kadar göbeğim catladi aynı şekilde tanıdık bir abi Doğunun en ücra köşesinde malatyaya tayin çıkarabilmek için 10 yıldır hizmet puani biriktiriyor başka sektörleri bilmem ama bizim sektörde çok zor malatyaya gitmek.
Bu arada nasıl bir yer çok çok gelişmiş bir yer değil ama doğuda çoğu şehire göre çok fazla imkanları var ilçeleri daha sakin ama imkanları az hakkınızda hayırlısı.

Rahat edeceginiz biyer, dogunun parisi büyükşehir zaten,, her türlü imkan mevcuttur hayırlı olsun

Başkalarını bilemem ama ben sağlıkci olarak tayin çıkartana kadar göbeğim catladi aynı şekilde tanıdık bir abi Doğunun en ücra köşesinde malatyaya tayin çıkarabilmek için 10 yıldır hizmet puani biriktiriyor başka sektörleri bilmem ama bizim sektörde çok zor malatyaya gitmek.
Bu arada nasıl bir yer çok çok gelişmiş bir yer değil ama doğuda çoğu şehire göre çok fazla imkanları var ilçeleri daha sakin ama imkanları az hakkınızda hayırlısı.

Bende saglıkcıyım , tayin istedim maalesef malatya acmamıştı kadro ne kadar cok ıstedım

Siz demek istedigimi yanlış anlamışsiniz konu tayin degil. Malatya'dan başka ile kendi Rızalariyla gelip yasiyorken kendi memleketlerini ve kendilerini yere göğe sigdiramayip sofrasina oturup yemeğini suyunu içtiği insanları ve memleketimizi kotuleyip bazen aşağılayıcı laflar etmelerinden söz ediyorum. Böyleyken lafin gelisi madem sevmiyorsunuz o zaman tayin alabilirsiniz dediğimde ise sesleri çıkmıyor yani isterlerse gitmeye imkanları vardir.
@WanHeda evet anlattığınız da farklı bir bakış açısı. Bu da bir sebep olur.
Konu sahibine yeni yerinde mutlu bir hayat diliyorum güzel ve yaşanacak bir yer bundan emin olun

Back
X