Malım ne kıymetliymiş.

CiRiLLA

Pro Üye
10 Ekim 2014
32.982
148.660
798
Bayram dolayisiyla aileme geldik. Ilk kez kendi motorumuda getirdim. Anahtari oturma odasinda unutmusum tabiki babamin sabahin körunde kalkip motoru kaciracagi aklima gelmezdi. Uyandim filan derken bir bakayim dedim motor yok.
Aradim babami, gezmeye cikmis neyse birsey demedim cok gecmeden getirdi. Bugunde diyor motoru iki uc gun ben sureyim surda işim var filan diye israr etti. Kendisinin arabasi var buarada, dedim madem binceksin neden kendininkini sattin. Olmaz dedim. Babamda "Malinda ne kiymetli" dedi.
Arkadaslar motor araba degil ki riskli, emanet motor mu verilir Allah askina. Malimi sakinmam ama ne kimsenin motorunu alirim ne veririm. Esim emanet araba dahi kullanmaz mumkunse. Yanlis miydi yaptigim? Allah korusun kendisine bisey olabilir, kaza yapar, birine vurur ruhsat sahibi benim. Ben nasil diyim al anahtari takil 2-3 gun diye okadar rahat bi insan degilim beni yanlis anliyor Bozuldu biraz ama ne yapayim ki.

Ben olsam al dilediğin gibi kullan derdim, motora değil de ona bi zarar gelmemesi için uyarıda bulunurdum.. kaskını tak vs gibi.. baba sonuçta ondan bi şey sakınılır mı.. bence "baba ben sana bi zarar gelir diye endişelendim hiçbir şeyim senden değerli olamaz" diye gönlünü alın..

Doğru anlamışım babanızmış. İnsan babasından, annesinden sakınır mı malını? Onu düşünseniz de bu doğru değil. Bu yaşa kadar onların varı yoğuyla büyüdünüz. Ben mutlu bile olurdum açıkçası. Vicdanen rahatsız olmuşsunuz anladığım kadarıyla ve onu düşündüm, ruhsat falan diyorsunuz da. Burada da bir şey olur ucu bana dokunur mantığı mı var acaba, onu düşünmekten ziyade ? Yanlış anlamayın böyle mi diye soruyorum. Onu da belirteyim.

Bende olsam kesinlikle babanız gibi düsunürdüm.Ve babamdan hiçbir şeyi sakınmadan verirdim.isterse perte çıkarsın motorumu yeterki onun canı sağolsun ona bir zarar gelmesin yeter.Babamda bu ara bir ay bende kaldı.Arabasını istedigim gibi aldım kullandım sormadım bile.şayet babam sizin gibi bir şey söyleseydi çok kırılırdım ve bir daha asla arabasına elimi sürmezdim.siz bence babanızın gönlünü alın ve bırakın kullansın birkaç gun.dünya malı babanızdan kıymetlimi.

Babamin canindan onemli degil ama alkollu sekilde cok kez araba ve motosiklet kullandigi icin ona güvenmiyorum acikcasi evet gidip birine carpsa ben ugrascam birde. Evet vicdan yaptim adam ilk kez bisey istedi diye ama versem icim rahat etmeyecek. Beni yanlis anliyor. En sevmedigim seyi istiyor. Esimin motorunuda onun yakinlari isteyip duruyordu onlarada verdirtmedim. Sevmiyorum emanet alip, emanet vermeyi.

Bir baba bir motor kadar etmiyorsa gözünüzde malınız kıymetliymiş... Adam alınmakta haklı.. Nasıl vereme diyebildiniz? Hayatta diyemem..kıyılır mı ya anneye babaya..babama değil ama anama can feda.. Babamla görüşmüyoruz çünkü.. Ama eğer bana babalık yapmış olsaydı hiç düşünmezdim..

Baba ya baba.. Motor da neymiş. Ayıp etmişsiniz. Belli ki heves etmiş adamcağız, öyle konuşmasaydınız keşke. Şuan benim içim acıdı düşününce..

Durumu var alabilir bitane motor ki vardi satti annem kullanmasini istemiyor. Neye heves etcek? Benden oncede motor kullaniyordu zaten gecmis kazalarida mevcut

Babanin motoru olduguna gore daha once, motor kullanmayi da biliyor, ehliyeti de var. En fazla sizin kullanmaniz kadar tehlikeli babanizin kullanmasi. Ayrica babama bir sey olursa ruhsat benim diye dusunmeniz cok garip geldi o saatten sonra kendi derdinize mi duseceksiniz. Baba kiz iliskiniz farklidir belki ama ben olsam vermek istemesem bile babama hayir diyemezdim.

Malınızı bu kadar esirgemeyin, oto kiralamacılar araba kiralamasın hiç kaza olursa ruhsat sahibi biziz diye, çok bencilce düşğnmüşsün.

Alkolu kulaniyorsa bende vermezdim o konu ayri kendinede bisey olavilir bir de karsidan gelenin sucu ne.
Eger motora kiyamadiysan ayip etmissin ama alkolu kullaniyorsa vermeyin soyleyin de alkollu kulandigin icin sana guvenmiyorum deyin

Babam da kolay kolay biz dahil arabasını kimseye vermez. Emanet malın canı burnunda olur der kimseden bi şey de istemez. Benim için kitaplarım çok kıymetlidir kitaplarımı asla kimseye ödünç vermem onun yerine alır hediye ederim. fakat onun dışında esneğimdir :) herkes farklı işte.. ama söz konusu anne baba olunca onlardan hiçbi şeyimi sakınmam

Edit: alkollü kullanıyomuş.. en doğrusunu yapıyosunuz. Alkollü olduğunda ruhsatı ve ehliyeti hatta arabanın anahtarını da saklayın..

Haklı sebeplerin varmış, ortalık yatıştıysa yarın bir sarılıp durumu açıkla gönlü kırılmasın.

Emanet alip vermekten hic hoslanmam ikinciside bahsettigim sebebten cokta guvenmiyorum. Alkol almasa bile motor araba gibi degil sonucta. Esimin yakinlaridan bi iki kiside esimin motorunu istemislerdi verdirmemistim ayrica simdi babama versem yine ayri olay. Valla biktim ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…