Malum sosyal paylaşım siteleri sizce de psikolojimizi çok etkilemiyor mu?

Doğum anını bildirim yapan arkadaşım var. Oğlum neredesin, suni sancı verdiler, oğlum 2 gün oldu gelmedin, oğlum doğdu..

Eskiden bende çok paylaşım yapardım çekildiğimiz fotoları dağıtmanın kolay yoluydu benim için. Artık yapmıyorum insanlar gözetliyor sanki yaşamımı. Birkaç kere de gereksiz yere çıkarım yapan hesap falan soran oldu. Yurt dışında arkadaşım var o gelsin kapatacağım.

Son düzenleme:

yok zaten alınmadım, neticede okumuş, bilinçli insanlarız :) açıkçası arkamdan söylenen şey beni hiç etkilemez, insanlar iç dünyalarıyla beraberlerdir neticede.. benim bir paylaşımımı "görgüsüzlük" olarak nitelendiren ama hala beni listesinde tutan insanlar, perde arasından komşularını gözetleyen merakli tipler gibi gelir bana :) güler geçerim hiç önemsemem.. aslında kimse mecbur değil hiç birşeye, hayatımızda her şeyi sonlandırmak bir tık uzakta.. kendi adıma hiç kimsenin psikolojimi bozmasına izin vermem, çok etkileniyorsam ya blocklar ya da listemden çıkarırım.. ama takip ediyorsam da her resimde bir mutsuzluk emaresi de aramam..

Akıllara zarar bir arkadaşım daha var ki çocuğunun ismine açtı hesabını. Sürekli serperim teyze nasılsın, teyze doğum günün kutlu olsun falan yazıyor. Böyle şeyler çok komik duruyor. Yapıyorsanız da vazgeçin lütfen. İnsanlar kibarlıktan söyleyememiş olabilirler ama şizofren bir görüntü çıkıyor ortaya.

O site nostalji icin cok iyi oluyor yaaa..

Bazen aksamlari giriyorum ben 2008 de neler yapmisim diyorum, paylastigim fotolara, yazdigim durum guncellemelerine bakiyoum..

2009da, 2010 da neler yapmisim diyorum bakiyorum.. Way ben eskisehire gitmisim 4 yil once aaa unutmusum bak fln diyorum :)

Bi 5 yil sonra da ayni sekilde nostalji yaparim, ben evlenmeden once neler yapmisim diye bakarim :))

sosyal paylaşım çok iyi bir şey her konuda bilgileniyoruz zaten günümüz insanı aslında çok yanlız , komşunun komşuya gitmediği varsaydığım için diyorum ve artık insanlarda çok vefasızlaşdılar eskiden yoksulluk çoktu ama komşuluk yoğundu şu anda eğer altın gününe gidebiliyorsan arkadaşın vardır yoksa yine yok herşey maddiyata dayanıyor insanları birbirine bağlayan para bence uygun kullanıldığı müddetçe sosyal paylaşımdan yanayım , biz kadınlar için sosyal paylaşım önemli , ancak bu şekilde düşüncelerimi dile getiriyoruz yoksa yine yokuz , bilmeyenlerde öğrensin ,karşı olanlarıda anlamıyorum , bir bıçak ile insanda öldürüsün ama ameliyat edip insanda kurtarırsın sosyal medyada böyle birşey,

Facebooku abartmadan kullanıyorum ama bağımlısı da değilim kk kadar :) Twitteri ise bir ünlüyü takip etmek için almıştım şifremi bile unuttum Ben görgüsüzlük olarak algılamıyorum aslında. Görgüsüzlüğü yapanlar ayrı onlar balayında yediği yemeği bile çekip koyanlar, sevgilisinin her aldığını insanların gözüne sokanlardır bence. Yoksa kim nerde ne yapmış beni bağlamaz. Aksine sevinirim arkadaşlarımın mutlu olmasına.
Her şeyin azı karar, çoğu zarar demişler..

Bende işyerinde çok boş vaktim oluyor sıkılıyorum diye kullanıyordum hesabımı, ama bu konuyu açarken o hesabımıda kapattım. Alışkanlıklar işte...

yok ya benim hiç psikolojimi bozmuyor her fotoğrafa da bakarım ama nedense bir kıskançlık yada puff bunu da mı paylaştın olayına girmiyorum niyeyse.. kişiden kişiye fark ediyor demekki

Önceleri insanlar bi sağ profilden bi sol profilden değişik değişik fotoğraf çeknir koyarlardı, kendilerini gösteriyorlar derdim, şimdi bakıyorumda doğum gününde gelen hediyeyi çekip koyan var, yaptığı keki pastayı çekip koyan var. yani amaç ne :) doğum gününde gelen mikrodalga fırında çekilip konurmu canım :)

beyin yapısını değiştirdiğiyle alakalı bi yazı okumuştum, şimdi herşey sanal.insanların imzası da telefonları, ayakkabıları filan , yazık . yazarken bile sinirden gülüyorum yaa

şunu da yazmadan geçemiycem, sosyal medya insanların olmak istedikleri profilleri veriyor onlara diye muhabbetler dönerdi, bakıyorum da hakikaten öyle :)

Ah sosyal medya sosyal medya... :)))
Ben tweeter hesabımı bir kampanya vesilesiyle geçen yıl almıştım ama o zamandan beri de girmiyorum. Tanıdığım insanlar var ki bilmem kaç bin takipçisi var ama dk başı durum güncellemesi yapıyor, fotoğraf paylaşıyor falan... Facebook'a üye olurken de daha bu kadar ünlü bir site değildi, sosyal paylaşım olarak değil de aynı kkya üye olduğum gibi üye olmuştum ama zaman geçtikçe herkes özel hayatıyla ilgili her saniyesini paylaşmaya başladı ve soğudum. İşte internete girdiğimde 10-15 dk şöyle bakıyorum, hoşuma giden güzel yazıları okuyup geçiyorum. Zaten dışarıdan arkadaş tekliflerine kapattım, hatta zamanında sırf öylesine eklemiş olduğum insanları siliyorum gerçekten cıvıklaştı artık herşey...
Öyle yok şurdayım, burada şununla kahvaltıdayım, ailemle filanca yerde yemek yedik gibi yazıları görünce açıkçası kıskanmıyorum ama bazı kişilerin abarttığını görüyorum. Tabii teknoloji gelişti, telefonlar akıllı, net bağlantısı var, fotoğraf çekebiliyor o yüzden her gittiği yerden paylaşım yapabiliyor insanlar...
Ben özel hayatın bu kadar ulu orta dökülmesine karşıyım ama paylaşana da saygı duyarım. Sonuçta herkes kendinden mesuldür. İnsan ilişkilerinin de sadece sosyal medya profillerinden etkilendiğinde bozulduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:

Ben de twitter ı sadece yeliz yeşilmeni takip yani resimlerine bakmak için kullanıyorum. Hergün ne yedi ne içti kiminle nerde resim koyuyor:)) bide bize huhular diye hitap ediyor:))

abartanlar oluyor... ben buna sosyal medya teşhirciliği diyorum, teşhirciliğe giriyor artık her dk bildirim yapmak, gittiği yeri yediği şeyi paylaşmak... 1234567 tane fotoğraf paylaşmak... ben genelde gündemle ilgili şeyleri paylaşıp yorum yapıyorum, bir de sahipsiz hayvanları yuvalandırma ile ilgili ilanları paylaşıyorum. arada siyasilere saydırıyorum... stres atıyorum

''uludağa gitmek, kayak kıyafetleriyle fotoğraf falan çekinip faceye koymak istiyorum'' diyen birini tanıyorum gerisini varın siz düşünün. :)

He bide evde otururken şurdayım, burdayım diye dışarıda herhangi bir mekandaymış gibi yer bildirimi yapanlarda var. Oda ayrı bi vaka zaten.

hiç öyle dertlerim olmadı çünkü kimin ne düşündüğü umrumda değil istediğim kadar aynı kıyafetle foto koyarım zaten öyle face koymak içinde foto çektirmiyorum ama hergittiği yeri etiketliyen heranını fotoraflayan bi dünya özlüsöz paylaşan insan dolu bence hoş değil

En çokta şu yediklerinin fotolarını koyanlar tuhafıma gidiyor

Ne bileyim kebap yemiş resmini atmış poaça yapmış resmini atmış.Akşam eşine güzel sofra hazırlamış resmini atmış.Amaç ne bi çözebilsem

Belki aylar vardır paylaşım yada bir resim koymamışımdır.Zaten kendi resmim yok profilimde.Öyle sessiz sessiz arkadaşlarımı takip ederdim.Sıkıldım dondurayım şunu dedim zaten bi işe yaradığı yok.Dondurdum

Arkadaşlarım ya da tanıdıklarım ne dese beğenirsiniz her gören "ay nolduuu sevgilinlemi aran bozuldu,ayrıldınız mı, bişimi oldu bak doğru söyle,canın mı sıkkın"

yok niye sevgilimle ayrılayım hesabımı dondurmamla ne alakası var.Bu kadar paralel yaşıyorlar şu siteyle şaşıyorum valla

hiç bir sosyal paylaşım sitesinde üyeliğim yok,
eşimin var ama hiç bakmıyor,arada ben onunkine bakıyorum,
ki hem çevrimdışı.
bence bu hesaplar biraz ''BEN''liği öne çıkarmak maksatlı.
herkes hep mutlu,hep gezgin,hep şık,hep iyi,hep güzel,hep akıllı bla bla bla...
var mı böyle bir dünya?

Sizin bu konudan daha buyuk bir sorununuz var,kiskanclik!!!
Kiskandiginiza gore sizde yapmak istiyorsunuz, eh yapamayinca neden camur atiyorsunuz ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…